Επισκέπτης Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2008 Εχθές ήρθε ένας φίλος σπίτι με σκοπό να κάνουμε φορμάτ στο laptop του (IBM Thinkpad G41), κάτι που είχαμε κάνει κι άλλες φορές στο παρελθόν. Μου είπε πως είχε μαζέψει πολλούς ιούς και spyware, κι όντως είχε δίκιο. Αρχίζω τη διαδικασία του format (windows xp sp2 ελληνικά) κι αυτή τη φορά επέλεξα full format κι όχι quick όπως άλλες φορές. Λίγο μετά το 17 % ο υπολογιστής σβήνει μόνος του (εννοείται πως ήταν σε πρίζα ρεύματος). Τρόμαξα λίγο μιας κι διεκόπη η διαδικασία του full format και προσπαθώ να ξεκινήσω ξανά. Πριν φτάσει στην επιλογή για το φορμάτ, ο υπολογιστής κλείνει και πάλι Του πετάω πάνω διαγνωστικά εργαλεία από Hiren boot cd αλλά και windows PE (live cd). Επίσης κάνω δοκιμές εγκατάστασης κι από άλλες εκδόσεις windows. Όλα έσβηναν πριν κάνω αρχίσω τον έλεγχο. Ο υπολογιστής έμενε αναμένος μόνο 2-4 λεπτά κάθε φορά. Λέω δεν προσπαθώ με linux; Έτσι κι έγινε. Βάζω ubuntu, το τρέχει κανονικά από live cd, κάνω εγκατάσταση σε όλο το δίσκό και το περνάει κανονικά και λειτουργικό. Ανοίγω το pc και κάνω δοκιμές και με τα 2 dimm μνήμης εναλλάξ, ακόμα και θέση τους άλλαξα, κάθε τι που τρέχει σε windows ή dos, είχε ως αποτέλεσμα το σβήσιμό του φορητού. Λέω θα δοκιμάσω macos x86 hackintosh. Το παίρνει κανονικά! Installation κι έπαιξε... Επειδή το φιλαράκι μου θέλει windows όμως, το πήρε και θα το πάει στα Multirama αύριο για έλεγχο. Εμένα μου φαίνεται πάρα πολύ περίεργο να δουλεύει με unix κι όχι με windows... Ρίξτε καμία γνώμη ρε παιδιά....
Ather Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2008 απενεργοποίησε ότι ρύθμιση ενέργειας υπάρχει από το laptop μέσα από το bios. Κάνε την εγκατάσταση (και όχι εγκατάστη) κανονικά και μόλις στήσεις τα windows ξαναενεργοποιείς τις δυνατότητες από το bios.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2008 απενεργοποίησε ότι ρύθμιση ενέργειας υπάρχει από το laptop μέσα από το bios. Κάνε την εγκατάσταση κανονικά και μόλις στήσεις τα windows ξαναενεργοποιείς τις δυνατότητες από το bios. Thanks για την απάντηση. Τα έκανα ήδη αυτά φίλε μου.
simplemind79 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2008 αν είχε μπει ιος στο bios λογικά δεν θα γινόταν εγκατάσταση άλλου λειτουργικού πληn windows!
21century Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2008 Μπορει να έχει πειρατχεί και το mastetr boot record οπότε δοκίμασε με την εντολη fixmbr...
Ather Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Κάποτε με ένα toshiba laptop είχα αυτό το πρόβλημα. http://www.technologyquestions.com/technology/windows-xp-tablet-pc-newsgroup/4947-toshiba-tecra-m4-tablet-fresh-windows-install-blank-screen-fix.html Διάβασε τη σελίδα και πες αν κάνει κάτι για σένα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.