Προς το περιεχόμενο

Θέλω έναν Σκύλο...

chrislsp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
κ μετα μου ρχετε κ mail

<<ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ 20 ΣΚΥΛΟΙ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ ΜΠΟΞΕΡ, ΛΑΜΠΡΑΤΟΡ, ΚΟΛΕΥ, ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ, ΠΟΥΝΤΛΣ ΚΟΥΤΑΒΑΚΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ.

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ

ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ

ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΑΘΩΑ ΖΩΑΚΙΑ

21099023462 - ΤΟΥΛΑ

>>

για ποιο λογο ζευγαρωσε αφου δεν ειχαν να τα δωσουν,απλα για την "καψα" του σκυλιου!!!

Αυτό είναι το νέο παραμύθι τελευταία για να "σπρώχνουν" τα ζώα ...τα ζώα! Κάθε εβδομάδα παίρνω τέτοια emails που κλείνουν με τον ίδιο τρόπο: "σε μια εβδομάδα θα γίνει ευθανασία" - και καλά!

:mad:B)

-----Προστέθηκε 18/11/2008 στις 11 : 09 : 55-----

...το closing statement παρ' όλ' αυτά τα έσπασε.

Respect ;)

Για τη σοκολάτα:

"Η Βρετανική Ένωση για την Προστασία των Σκύλων ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας σοκολάτας από τους σκύλους μπορεί να αποβεί μοιραία για τη ζωή τους.

Η σοκολάτα περιέχει μια ουσία, την θεοβρομίνη, η οποία είναι ακίνδυνη για τον άνθρωπο αλλά πολύ επικίνδυνη σε μεγάλες ποσότητες για το σκύλο. Τα αποτελέσματα των ερευνών έδειξαν ότι 200 γραμμάρια σοκολάτας είναι ικανά να σκοτώσουν ένα σκύλο 25 κιλών. Τα συμπτώματα της δηλητηρίασης είναι υπερβολική δίψα, εμετός και μυϊκοί σπασμοί. Καλό λοιπόν είναι να αποφεύγουμε να δίνουμε σοκολάτα στο σκύλο μας αλλά αν συμβεί κάτι τέτοιο και παρατηρείστε τέτοιου είδους συμπτώματα θα πρέπει αμέσως να επισκεφθείτε τον κτηνίατρό σας"

Η ξηρά τροφή είναι καλύτερη απο κονσέρβες αλλά κυκλοφορούν και πολλά σκουπίδια που έχουν ως βάση ότι απομένει απο επεξεργασία άλλων τροφών και πολλά δημητριακά κλπ. Οι περισσότερες αν δεις έχουν κατά μεσο όρο 25% πρωτεϊνη, υπάρχουν όμως και πιο ακριβές που φτάνουν μέχρι και το 75% (http://www.championpetfoods.com/orijen/products/)

B)

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
λοιπον εχουμε και λεμε

επειδη εχω 3 σκυλια ( 2 αγ. βερναρδου και ενα πεκινουα) να πω και εγω την αποψη μου για ολα

1) το φαγητο εξαρταται απο το μεγεθος. για ενα μικρο σκυλακι τα εξοδα ειναι λιγα. παντως καλο ειναι η τροφη να μην ειναι και η πιο φθηνη που υπαρχει.

..εννοείται πως ό,τι ακριβότερο - τόσο καλύτερο. Χωρίς να σημαίνει ότι με φθηνές τροφές δε θα μπορεί να πάρει τα πόδια του ο σκύλος. Κι αν είναι να συνδυάσεις το να θέλεις σκύλο, με το να σώσεις έναν από τις μάντρες, δε χρειάζεται να κόψεις κονδύλι 300, 200, 100 ακόμα ευρώ. Τουλάχιστον το θέμα έτσι ξεκίνησε, με την ανησυχία του starter πόσο θα του βγαίνει το μήνα. Ένας σκύλος από μάντρα λοιπόν μπορεί να σου κοστίζει "0" ευρώ το μήνα (να τον ταΐζοντάς τον "ό,τι τρως και συ" ) (..πρακτικά αυτό το "0", σημαίνει 10-20€...). Από 'κει και πέρα, αν σε παίρνει η τσέπη σου, ξανοίγεσαι όσο θες. Και με "ακριβές" τροφές, και "λιχουδιές" και μπιχλιμπίδια κ.ο.κ. ...

2) ιατρικη περιθαλψη. τους 4 πρωτους μηνες απο ενα εμβολιο και μετα ενα επαναληπτικο καθε χρονο.

...να πούμε πως αυτό είναι το "απαραίτητο" (...χωρίς να σημαίνει το ΑΠΟΛΥΤΑ απαραίτητο...Το ΑΠΟΛΥΤΑ, είναι τα 10,20, 30 ίσως € το μήνα για να τρέφεται)

καθε μηνα αμπουλα για τσιμπουρια κτλ. καθε 3 μηνες χαπι για εχινοκοκκο (ειναι ενα χαπι ανα 10 κιλα), καθε μηνα χαπι για σκουληκι καρδιας ή καθε 6 μηνες εμβολιο (guardian). αυτα ειναι τα στανταρ. απο εκει και περα υπαρχουν και τα εκτακτα (καποια αρρωστια κτλ)

3) αν ειναι μεσα στο σπιτι, βολτα τουλαχιστον 3 φορες την ημερα. μια δεν φτανει. εμεις μια φορα την ημερα κατουραμε ??

...όχι, αλλά εμείς κάνουμε ό,τι γουστάρουμε. Φαντάζομαι πως ποτέ κανένας δεν σε έχει υποχρεώσει να σφίγγεσαι, αλλά ειδικά παλιότερα σε διάφορες δουλειές...γινόταν κατά κόρο. Θέλω να πω ότι, ο σκύλος μπορεί να "μάθει" να βγαίνει μια φορά, αν εσύ δεν έχεις χρόνο για παραπάνω. Θα μου πεις "μα εσύ το βασανίζεις έτσι το ζώο". Όχι. Άσε που άμα "δεν θέλει να μάθει",,,θα μαζεύεις κατουρήματα και...άλλα όλη την ώρα, ή/και θα ξεσηκώνει τον κόσμο. Εξαρτάται και από τον χαρακτήρα του ζώου, αλλά και από το πώς θα το χειριστείς. Με λίγα λόγια, το μια φορά, και 'κεινο έστω ένα 10λεπτο, είναι εφικτό να γίνει "αρκετό" και το ελάχιστα απαραίτητο. Από 'κει και πέρα, αν μπορείς να τον βγάζεις και 2, και 3, και παραπάνω φορές, είναι θέμα "δικό" σου.

4) για τον υπνο μια μαξιλαρα απο πετ σοπ την κανει τη δουλεια. ουτε ακριβη ειναι, ουτε αλλαγη χρειαζεται

..ΟΥΤΕ αυτό είναι στα "απαραίτητα" όμως. Ένα παλιόρουχο ακόμα και σε μια χαρτόκουτα με ένα κομμάτι νάυλον να καλύπτει το εσωτερικό κάτω απ' το ρούχο, αρκεί. Συνεχίζει να ισχύει το ότι ΑΝ θέλεις, μπορείς να του βάλεις και σατέν σεντόνι. Το σημαντικό είναι όμως να δώσεις σ' έναν μούργο απ' τη μάντρα την ευκαρία να ζήσει, κι αυτό μπορείς να το κάνεις με το να έχεις ΕΛΑΧΙΣΤΑ υποχρεωτικά έξοδα...

5) καλαθι μεταφορας. αν ειναι μικρο το σκυλι ειναι εφαπαξ το εξοδο.

...σωστότατο, εφ' όσον χρειάζεται (..αν και ΑΚΟΜΑ και 'δω...ΟΡΕΞΗ να έχει κανείς, πατέντες ΜΠΟΡΕΙ να φτιάξει, αν τον ζορίζει το 30άρι, 40άρι 50άρι + της (...παράλογης...) τιμής ενός έτοιμου καλαθιού μεταφοράς. Είναι όμως αφ' άπαξ έξοδο όντως, και δεν είναι πια τόσο απαραίτητο να την ψάξει κάποιος "οικονομικά"...

στο αεροπλανο επιτρεπονται μεχρι δυο σκυλια στην καμπινα μαζι με τους επιβατες. το καλαθι το εχετε στα ποδια σας. στο λεωφορειο εξαρταται απο τον οδηγο. και στις αποσκευες παντως δεν θα εχει προβλημα. αεριζεται κανονικα ο χωρος. εννοειται οτι δεν το βαζουμε αναμεσα στις βαλιτσες.

6) γλυκα απαγορευονται γιατι προκαλουν ζαχαρο και αρα τυφλωση

..χαλάρωσε

μιλαμε παντα για υπερβολικη ποσοτητα

...α.

και οχι για ενα κομματακι μια στο τοσο

..και κάτι περισσότερο από μια στο τόσο να είναι, πάλι ούτε τύφλωση θα φέρουν, ούτε άλλα. Απλά δεν χρειάζονται, και σίγουρα μην προσπαθήσει να μεγαλώσει κανείς σκύλο με Σερενάτες. Και κάτι που δεν αναφέρθηκε μέχρι τώρα, με αφορμή τα γλυκά, καλό είναι να υπάρχει λίγη ευαισθητοποίηση και προσοχή στη στοματική υγεία του σκύλου. Είναι ίσως λίγο τραβηγμένο το...βούρτσισμα των δοντιών του που και που (ποίος το κάνει...), πάντως έστω το να ελέγχουμε μια στο τόσο την κατάσταση του στόματός του, καλό είναι.

λαχανικα οχι γιατι δεν μπορουν να τα χωνεψουν

..μα πάνω απ' όλα δεν τα τρώνε κι όλας (ως επί το πλείστον)

τα κοκαλα δεν ειναι τροφη αλλα χρειαζονται για να τροχιζουν τα δοντια τους.

..τα κόκκαλα τα ίδια όχι, βρασμένα όμως κόκκαλα, με υπολλείματα κρέατος πάνω τους, είναι κάτι μεταξύ συμπληρώματος διατροφής και "χαβαλέ" για το ζώο (καθώς μετά θα το ρίξει στο τραγάνισμα/τρόχισμα...Και σε γενικές γραμμές, καλό είναι να αποφεύγονται ΟΜΑ τα κόκκαλα...για διάφορους λόγους)

αυτες οι αγγελιες που λενε οτι αν δεν δωσουμε τα κουταβια σε μια εβδομαδα θα τα θανατωσουμε ειναι μουφα. οι εκτροφεις ειναι επαγγελματιες. δεν θα κατεστρεφαν ποτε το ''εμπορευμα'' τους.

...και οι παραγωγοί πορτοκαλιών όμως, τυχαίνει να πετάνε ΦΡΕΣΚΑ πορτοκάλια στις ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ...Μη νομίζεις ότι είναι απλά τα πράγματα.

τα συγκεκριμενα μπορει να ειναι κλεμμενα, ημιαιμα κτλ

δεν τα σκοτωνεις ευκολα

ε τώρα αυτό τί ήταν...Τα κλέβει ο άλλος γιατί...για να βάλει αγγελία "πάρτε τα μην τα θανατώσω" ;; Αυτός που τα κλέβει, για συγκεκριμένο λόγο το κάνει..δε νομίζεις ; Άσε που αυτός που κλέβει ΡΑΤΣΑΣ, δε νομίζω ότι έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να τα πετάξει σε μια λεκάνη με νερό (και λοιπές "ανθρώπινες πρακτικές") για να τα ξεφορτωθεί , αν κάτι στραβώσει με το τί είχε στο μυαλό του να τα κάνει όταν τα έκλεβε..

δηλαδη εγω οταν ζευγαρωσω τα βερναρδου, αν μου μεινουν κουταβια θα τα σκοτωσω? μην τρελαθουμε κιολας

..ΕΣΥ όχι. Αλλά να μη σου αραδιάσω μια ΛΙΣΤΑ από πράγματα που ΕΣΥ πιθανότατα δεν θα έκανες/δε θα κάνεις ποτέ σου - άλλοι όμως έχουν κάνει και ουουουου ΘΑ ξανακάνουν...

Τέλος, κάποιος που ΔΕΝ το έχει στο αίμα του να θανατώσει είτε κουτάβι, είτε ζώο όποιοασδήποτε ηλικίας, δε νομίζω πως θα βάλει ποτέ αγγελία του τύπου "πάρτε τα γιατί πάνε για σφάξιμο"....don't u think so ?

* billdanos , μήπως είχε κάτι η ... σοκολάτα που δώσανε στα ζώα του τεστ ;

Αν 200 γρ μπορούν να σκοτώσουν ένα σκύλο (όχι τσιουάουα φαντάζομαι), τότε όσο σκυλιά έχω δει στη ζωή μου να τρώνε σοκολατοειδή, πχ μισή ως μία σοκολάτα (50-100 γρ), δεν μπορεί, είτε μήνυση στις σοκολατοποιίες θα έπρεπε να κάνει κανείς που δεν χρησιμοποιούν αυθεντικά προϊόντα, είτε ο κάθε τέτοιος σκύλος δεν πάθαινε τίποτα, μόνο και μόνο επειδή δεν διάβασε την εν λόγω έρευνα... (αν 200 γρ σκοτώνουν, νομίζω κι ένα κομματάκι, πάνω-κάτω 20γρ ΚΑΤΙ εμφανές θα έκανε).

Τεσπα, ας ΜΗΝ ξεφύγουμε, η ουσία είναι : Τα γλυκά ΔΕΝ είναι ΤΡΟΦΗ για τα σκυλιά. Οπότε dont worry, μιας και δεν πρόκειται ποτέ ο σκύλος σας να πάει να χτυπήσει θανατηφόρα Μίλκα με το χαρτζηλίκι του, ούτε να πάθετε εσείς εγκαφαλικό αν σε κανένα πάρκο του πετάξει κανένας μπόμπιρας κανένα κομμάτι κι αυτός το χλαπακιάσει, και αρχίσετε να τον τρέχετε για πλύση στομάχου (..τον σκύλο, ουχί τον μπόμπιρα...)

...όσο τα περί τροφών, δεν χρειάζεσαι "μελέτες", το βλέπεις και μόνος σου. Άλλωστε εγώ δεν είπα να βρεις κάποιον που να σου λέει "ψιτ, μεγάλε, έχω σκυλοτροφή πρώτης, μόνο 10 λεπτά το κιλό, είσαι για κανένα 50κιλο ;". Κι αν πας να ταΐσεις ΤΕΤΟΙΟ τον σκύλο, είτε θα σου δείξει με τον τρόπο του ότι δεν πολυγουστάρει, είτε θα φανεί με τις μέρες ότι "κάτι δεν πάει καλά" : Απώλεια βάρους, λόγω του συνδιασμού απώλειας όρεξης για το "νιανιά" που του προσέφερες και της θρεπτικής αξίας του. Οπότε μην φοβάται (κανείς) να πάρει μισοτιμής από τα s/m που ανέφερα πριν - θα διαπιστώσει "διαφορές", αν είναι, και μόνος του....

*α, κι ένα τελευταίο περί "απαραίτητων" : Να έχετε πάντα πρόχειρη ατροπίνη, γιατί ο διάολος πολλά ποδάρια έχει, ειδικά αν ο σκύλος τυχαίνει να κυκλοφορεί μόνος του έξω, έστω "για λίγο".

Δεν θα τον σώσει 100% από μία φόλα (...), αλλά είναι το λιγότερο/αμεσότερο που μπορείτε να κάνετε αν ο μη γένοιτο τύχει το ζωντανό σας να πέσει θύμα του "ευγενούς σπορ του φολιάσματος", σε μια απόπειρα να το σώσετε (με την άμεσα ακόλουθη βεβαίως επιβαλλόμενη συνδρομή κτηνιάτρου)...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...