washcloud Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2008 washcloud λατρεύω τα σκυλιά,αν πάρω θα το κάνω από κάποια μάντρα.Δε μου αρέσει που δίνουν τόσα λεφτά στα petshops ενώ μπορούν να βοηθήσουν τα άλλα σκυλάκια και δωρεάν. Τα 2 βασικά που με απασχολούν είναι τα έξοδα τα οποία όπως τα λες δεν είναι πολλά και η δέσμευση που με έχουν πρίξει όσοι άκουσαν πως θέλω σκύλο. Πραγματικά θέλω έναν αλλά όλοι μου λένε πως δε θα μπορώ να πάω πουθενά,ούτε διακοπές ούτε 2 ήμερα ούτε για ένα καφέ...αυτό είναι που με ανησυχεί... Το πρωί θα το πηγαίνω βόλτα,θα το αφήνω 5 ώρες λόγω της σχολής και μετά θα είμαι συνέχεια μαζί του.Φοβάμαι μόνο τη περίπτωση που πιάσω 4ωρη δουλειά τα απογεύματα.Αλλά από την άλλη ο σκύλος σίγουρα θα περνάει καλύτερα από τη μάντρα... Η φιλοζωϊκή είδα πως είναι στο Κορωπί. ..δεν βρίσκομαι Αθήνα για να σου πω πού ακριβώς να πας, αλλά ακόμα και μέσα από το google θα βρεις διάφορα. Και σίγουρα κι από αγγελίες στις τζαμαρίες κτηνιατρέιων/pet-shop. Ίσως βέβαια το "καλύτερο" να είναι να πας να τσιμπήσεις έναν από κάποια μάντρα (παίζει να υπάρχουν κι άλλες εκτός του Κορωπίου, για ολάκερη Αττική μιλάμε), γιατί παίζει στις μάντρες να τα θανατώνουνε μετά από κάποιο διάστημα (χμ...). Το να γλυτώσεις έστω έναν φουκαρά, δεν είναι λίγο. Επίσης , από εκεί θα μπορέσεις να επιλέξεις, λόγω της πιθανής μεγάλης "προσφοράς"... Τα έξοδα μην τα πολυσκέφτεσαι. Ένα ζώο που το έχεις κατά βάση μέσα, και θα βγαίνει έξω μόνο μαζί σου, μη σου πω ούτε καν εμβόλια θα χρειαστεί. ΑΥτό βέβαια το τελευταίο μην το πάρεις τοις μετρητοίς, γιατί και μία ώρα τον μήνα να το βγάζεις, αν τύχει και τσιμπήσει κανένα μικρόβιο/ιό και λοιπές αηδίες από κάπου που έτυχε να κυλιστεί κανένας "μολυσμένος" συνάδερφος, "τζάμπα" θα μπει σε ταλαιπωρίες κι ο δικός σου - και εσύ. Το είπα όμως για να σου δείξω ότι "τα απολύτως απαραίτητα" είναι οι κροκέτες του. Όπως σου είπε και κάποιος πριν, εξαρτάται από το μέγεθός του, το πόσο θα ον ταΐζεις (κι όχι φυσικά από την ηλικία του - σε 6 μήνες θα γίνει αυτό που θα είναι για πάντα). Αλλά σε γενικές γραμμές, όπως είπα και πριν, να υπολογίζεις περίπου 1€ την ημέρα. Ανάλογα με τις δικές σου οικονομικές δυνατότητες, μπορείς - όπως πάλι προαναφέρθηκε - να ανακατεύεις κροκέτες με μακαρόνια, ρύζι, ψωμί, ακόμα και να παίρνεις κόκκαλα από "μεγαλοχασάπικα" και απλά να τα βράζεις κτλ (μεγαλούτσικα κόκκαλα, από τα "υπολλέιματα" των κρεοπωλείων, που έχουν ίχνη κρέατος και λίπος πάνω τους. Είναι λίγο "βάσανο" βέβαια αυτό - απλα΄το αναφέρω ως δυναότητα). Α και μη του δίνεις "μικρά κόκκαλα" - από κοτόπουλο, αιχμηρά υπολλείματα από μπριζόλες κτλ. τα σκυλιά έχουν μαι καταραμε΄νη τάση να ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ με αυτά). Το ιδανικό βέβαια είναι η στάνταρ τροφή του να είναι σκυλο-κροκέτες, άντε και καμμιά κονσέρβα ενδιάμεσα γι' αλλαγή. Οι κροκέτες όμως, επειδή έχουν μείξη λαχανικών και διαφόρων ουσιών (βιταμίνες, χαζά), είναι πολύ πιο ισσοροπημένη διατροφή από το να τρώει "ό,τι τρως και συ". Το να τον ταΐζεις περιοδικά "σπιτικό φαγητό", ούτε κακό κάνει, και ίσως είναι και καλό. Και για οικονομικούς λόγους, αλλά και για το καλό της διατροφής του. Η βάση όμως να είναι οι κροκέτες. Από 'κει και πέρα, έχει να κάνει και με τα γούστα του ζώου. Είναι βέβαια πως θα τον μάθεις. Γενικά να αποφεύγεις να τον ταΐζεις πολύ, κι ας "ζητάει". Ένα υπέρβαρο ζωντανό, είναι το ίδιο κακό με έναν υπέρβαρο άνθρωπο. Πάρε του και μια από εκείνες τις αηδιούλες που υπάρχουν για να "μασουλάει" (ειδικά αν είναι σχετικά μικρός σε ηλικία), για να μην μείνεις από παντόφλες και καναπέδες (λέω για εκείνα τα "κόκκαλα" που είναι στην ουσία φτιαγμένα από δέρματα - θα βρεις...μέχρι και σε σούπερ - μάρκετ, αλλά τσίμπα ένα από πετ-σοπ). Καμμιά μπαλίτσα κτλ για να παίζει κ.ο.κ. Όλα θα τα βρεις στην πορεία. Το θέμα είναι να βρεις τον "κατάλληλο" για 'σένα. Πάνε στην μάντρα, ρώτα (όσο μπορούν να σε βοηθήσουν), και κόβε φάτσες, μεγέθη, και κυρίως συμπεριφορές. Έτσι που τα λες, δεν σε κόβω να θέλεις κανένα λυκόσκυλο - και τί να το κάνεις κι όλας στο διαμέρισμα. Θες ένα μέσου μεγέθους, ούτε πολύ μικρό σε ηλικία, αλλά ούτε και "μεγάλο" (για να σε συνηθίσει πιο εύκολα και 'σενα και το διαμέρισμα), με μια σχετικά ζωηρή, παιχνιδιάρικη συμπεριφορά, να τον χαίρεσαι δλδ, αλλά να μη σου κάνει και το διαμέρισμα άνω-κάτω (αν υπάρχει περίπτωση να βλέπει μπαλκόνι - μπορεί να κρατάς εκεί άμμο υγιεινής, ή απλά να έχεις αφήσει μπαλκονόπορτα ανοιχτή), φρόντισε να μην υπάχρει περίπτωση να πέσει. Υπάρχουν ειδικά πλέγματα από πλαστικό πχ για να τυλίξεις στα κάγκελα, για να μην γίνει καμμιά ιστορία και βρεθεί στο κενό ο φουκαράς - αν και γενικώς προσέχουν τα σκυλιά). Τον πρώτο καιρό καλό θα είναι να έχεις πρόχειρη και μια λεκάνη με άμμο υγιεινής, μέχρι να συνηθίσει ότι το σπίτι δεν είναι για να κοπρίζει. Με τον καιρό -μπορεί και με τη μία βεβαίως- θα μάθει να "κρατιέται" μέχρι να πάει βόλτα. Η οποία μία φορά την ημέρα, ίσως να αποδειχτεί και απαραίτητη. Αλλά μπορεί και το να μην τον βγάλεις καθόλου για 2-3 μέρες, να είναι εφικτό (με την προϋπόθεση ότι έστω άμμο θα του έχεις). Είπαμε, όλα θα είναι ανάλογα με το ζώο. Και το να τον "βγάλεις", δε σημαίνει να περάσετε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ώρες έξω. Την ανάγκη του σε κανένα πάρκο αν κάνει, αν τρέξει και κυλιστεί λίγο (..εδώ όμως κολλάνε τα εμβόλια), του φτάνει. Και για 10 λεπτά να βγείτε, το ελάχιστο δλδ, πάλι κάτι είναι. Ένα...κατούρημα θα το ρίξει. Φρόντισε να μην υπάρχουν αντικείμενα "επικίνδυνα" σπαρμένα στο σπίτι (γυμνά καλώδια κτλ, ή μέρη στα οποία μπορεί "εύκολα ν' ανέβει" και αν κάνει ιστορίες κτλ). Επίσης να μην σπέρνεις σημαντικά -για τη σχολή- χαρτιά, και την ταυτότητά σου να μην την έχεις δίπλα εκεί που θα κοιμάται (για "τραβηγμένες" καταστάσεις, υπάρχουν και ειδικά σπρέυ στα κτηνιατρεία/πετ-σοπ, για να ραντίζεις είτε αντικείμενα, είτε χώρους, και το ζώο να τα ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ). Kρεββάτι : Από "τίποτα" ή ένα παλιό ρούχο, μέχρι μία κούτα με ένα παλιό ρούχο μέσα, ή μια λεκάνη με κάποιο ρούχο πάλι (και καλά για άνεση). Καλό είναι τον πρώτο καιρό να υπάρχει "κάτι", για να συνηθίσει ότι "αυτή η γωνιά του ανήκει", και να "μάθει" ότι "υπάρχουν όρια" κτλ κτλ... Όσο για τους καφέδες σου, εκτός κι αν πέσεις σε drama queen σκύλο, νομίζω ότι θα τους πίνεις άφοβα. Ίσως πάρει μερικές βδομάδες (ΙΣΩΣ, λέω), να συνηθίσει σ' ένα πρόγραμμα. Τον πρώτο καιρό μην πηγαίνεις και συ για καφέ, τις ώρες που έχει αρχίσει να συνηθίζει ότι είναι "ώρα για βόλτα". Αλλά με τον καιρό θα συνηθίσει γενικώς, και θα σε γράφει είτε λείπεις είτε δεν λείπεις...dont worry . Όσο για τις διακοπές, πολλά μπορούν να γίνουν: Είτε τον αναλαμβάνει κάποιος φίλος, είτε τον αφήνεις σε κάποιο κτηνιατρείο που ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ (πληρώνοντας) κάτι τέτοιο, είτε ψάχνεις κάποιον να το κάνει επί πληρωμή, είτε ακόμη και σε..."πανσιόν για ζώα". Για τα διήμερα δεν ξέρω, ίσως και να σε παίρνει με τον καιρό να το δοκιμάσεις να δεις πώς θα πάει (συνεννοήσου με κανέναν γείτονα, άσε του κινητό να σ' ενημερώνει αν γαυγίζει κτλ), αν του αφήσεις μπόλικες κροκέτες και νερό, ίσως να σε παίρνει να τον αφήσεις μέσα και για σαββατοκύριακο (το πρώτο σ/κ φυσικά θα είναι ο νους σου συνέχεια εκεί.... ), αν και για να πω την αλήθεια, ούτε το πολυσυνιστώ, κι εξαρτάται ΠΑΝΤΑ από το ζώο. Και πρέπει αν περάσει καιρός μαζί του, για τέτοια κίνηση. Βλέποντας και κάνοντας λοιπόν. Αν βάλεις το μυαλό να δουλέψει, άκρες θα βρεις πάντως. Α και σιγουρέψου ότι δεν θα είναι πρόβλημα να υπάρχει σκύλος το διαμέρισμα, σύμφωνα με την οικοδομή και τους συνοικοδομίτες σου,,,κυρίως των γειτονικών διαμερισμάτων. Τροφή θα πρότεινα, αν είσαι κοντά σε Lidl να παίρνεις από αυτό. Φθηνή και δε νομίζω να έχουν οι "επώνυμες" (friskies κτλ) ΤΟΣΟ πιο καλό περιεχόμενο. Εσύ ξέρεις βέβαια - και τα γούστα του σκύλου. Κι αν δεν υπάρχει Lidl, έστω Carefourre (Μαρινόπουλος), DIA κτλ, και πάλι από τα "δικά τους" προϊόντα. Σιγα-σιγά θα τη βρεις τη φόρμουλα. Κι αν ποτέ "χρειαστεί" να τον αποχωριστείς, φρόντισε απλά να του βρεις ανάδοχο, κι όχι να τον σουτάρεις στον δρόμο. Καλή υιοθεσία.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2008 ..δεν βρίσκομαι Αθήνα για να σου πω πού ακριβώς να πας, αλλά ακόμα και μέσα από το google θα βρεις διάφορα. Και σίγουρα κι από αγγελίες στις τζαμαρίες κτηνιατρέιων/pet-shop. Ίσως βέβαια το "καλύτερο" να είναι να πας να τσιμπήσεις έναν από κάποια μάντρα (παίζει να υπάρχουν κι άλλες εκτός του Κορωπίου, για ολάκερη Αττική μιλάμε), γιατί παίζει στις μάντρες να τα θανατώνουνε μετά από κάποιο διάστημα (χμ...). Το να γλυτώσεις έστω έναν φουκαρά, δεν είναι λίγο. Επίσης , από εκεί θα μπορέσεις να επιλέξεις, λόγω της πιθανής μεγάλης "προσφοράς"...Τα έξοδα μην τα πολυσκέφτεσαι. Ένα ζώο που το έχεις κατά βάση μέσα, και θα βγαίνει έξω μόνο μαζί σου, μη σου πω ούτε καν εμβόλια θα χρειαστεί. ΑΥτό βέβαια το τελευταίο μην το πάρεις τοις μετρητοίς, γιατί και μία ώρα τον μήνα να το βγάζεις, αν τύχει και τσιμπήσει κανένα μικρόβιο/ιό και λοιπές αηδίες από κάπου που έτυχε να κυλιστεί κανένας "μολυσμένος" συνάδερφος, "τζάμπα" θα μπει σε ταλαιπωρίες κι ο δικός σου - και εσύ. Το είπα όμως για να σου δείξω ότι "τα απολύτως απαραίτητα" είναι οι κροκέτες του. Όπως σου είπε και κάποιος πριν, εξαρτάται από το μέγεθός του, το πόσο θα ον ταΐζεις (κι όχι φυσικά από την ηλικία του - σε 6 μήνες θα γίνει αυτό που θα είναι για πάντα). Αλλά σε γενικές γραμμές, όπως είπα και πριν, να υπολογίζεις περίπου 1€ την ημέρα. Ανάλογα με τις δικές σου οικονομικές δυνατότητες, μπορείς - όπως πάλι προαναφέρθηκε - να ανακατεύεις κροκέτες με μακαρόνια, ρύζι, ψωμί, ακόμα και να παίρνεις κόκκαλα από "μεγαλοχασάπικα" και απλά να τα βράζεις κτλ. Το ιδανικό βέβαια είναι η στάνταρ τροφή του να είναι σκυλο-κροκέτες, άντε και καμμιά κονσέρβα ενδιάμεσα γι' αλλαγή. Οι κροκέτες όμως, επειδή έχουν μείξη λαχανικών και διαφόρων ουσιών (βιταμίνες, χαζά), είναι πολύ πιο ισσοροπημένη διατροφή από το να τρώει "ό,τι τρως και συ". Το να τον ταΐζεις περιοδικά "σπιτικό φαγητό", ούτε κακό κάνει, και ίσως είναι και καλό. Και για οικονομικούς λόγους, αλλά και για το καλό της διατροφής του. Η βάση όμως να είναι οι κροκέτες. Από 'κει και πέρα, έχει να κάνει και με τα γούστα του ζώου. Είναι βε΄βαια πως θα τον μάθεις. Γενικά να αποφεύγεις να τον ταΐζεις πολύ, κι ας "ζητάει". Ένα υπέρβαρο ζωντανό, είναι το ίδιο κακό με έναν υπέρβαρο άνθρωπο. Πάρε του και μια από εκείνες τις αηδιούλες που υπάρχουν για να "μασουλάει" (ειδικά αν είναι σχετικά μικρός σε ηλικία), για να μην μείνεις από παντόφλες και καναπέδες (λέω για εκείνα τα "κόκκαλα" που είναι στην ουσία φτιαγμένα από δέρματα - θα βρεις...μέχρι και σε σούπερ - μάρκετ, αλλά τσίμπα ένα από πετ-σοπ). Καμμιά μπαλίτσα κτλ για να παίζει κ.ο.κ. Όλα θα τα βρεις στην πορεία. Το θέμα είναι να βρεις τον "κατάλληλο" για 'σένα. Πάνε στην μάντρα, ρώτα (όσο μπορούν να σε βοηθήσουν), και κόβε φάτσες, μεγέθη, και κυρίως συμπεριφορές. Έτσι που τα λες, δεν σε κόβω να θέλεις κανένα λυκόσκυλο - και τί αν το κάνεις κι όλας στο διαμέρισμα. Θες ένα μέσου μεγέθους, ούτε πολύ μικρό σε ηλικία, αλλά ούτε και "μεγάλο" (για να σε συνηθίσει πιο εύκολα και 'σενα και το διαμέρισμα), με μια σχετικά ζωηρή, παιχνιδιάρικη συμπεριφορά, να τον χαίρεσαι δλδ, αλλά να μη σου κάνει και το διαμέρισμα άνω-κάτω. Τον πρώτο καιρό καλό θα είναι να έχεις πρόχειρη και μια λεκάνη με άμμο υγιεινής, μέχρι να συνηθίσει ότι το σπίτι δεν είναι για να κοπρίζει. Με τον καιρό -μπορεί και με τη μία βεβαίως- θα μάθει να "κρατιέται" μέχρι να πάει βόλτα. Η οποία μία φορά την ημέρα, ίσως να αποδειχτεί και απαραίτητη. Αλλά μπορεί και το να μην τον βγάλεις καθόλου για 2-3 μέρες, να είναι εφικτό (με την προϋπόθεση ότι έστω άμμο θα του έχεις). Είπαμε, όλα θα είναι ανάλογα με το ζώο. Και το να τον "βγάλεις", δε σημαίνει να περάσετε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ώρες έξω. Την ανάγκη του σε κανένα πάρκο αν κάνει, αν τρέξει και κυλιστεί λίγο (..εδώ όμως κολλάνε τα εμβόλια), του φτάνει. Και για 10 λεπτά να βγείτε, το ελάχιστο δλδ, πάλι κάτι είναι. Ένα...κατούρημα θα το ρίξει. Φρόντισε να μην υπάρχουν αντικείμενα "επικίνδυνα" σπαρμένα στο σπίτι (γυμνά καλώδια κτλ, ή μέρη στα οποία μπορεί "εύκολα ν' ανέβει" και αν κάνει ιστορίες κτλ). Επίσης να μην σπέρνεις σημαντικά -για τη σχολή- χαρτιά, και την ταυτότητά σου να μην την έχεις δίπλα εκεί που θα κοιμάται . Kρεββάτι : Από "τίποτα" ή ένα παλιό ρούχο, μέχρι μία κούτα με ένα παλιό ρούχο μέσα, ή μια λεκάνη με κάποιο ρούχο πάλι (και καλά για άνεση). Καλό είναι τον πρώτο καιρό να υπάρχει "κάτι", για να συνηθίσει ότι "αυτή η γωνιά του ανήκει", και να "μάθει" ότι "υπάρχουν όρια" κτλ κτλ... Όσο για τους καφέδες σου, εκτός κι αν πέσεις σε drama queen σκύλο, νομίζω ότι θα τους πίνεις άφοβα. Ίσως πάρει μερικές βδομάδες (ΙΣΩΣ, λέω), να συνηθίσει σ' ένα πρόγραμμα. Τον πρώτο καιρό μην πηγαίνεις και συ για καφέ, τις ώρες που έχει αρχίσει να συνηθίζει ότι είναι "ώρα για βόλτα". Αλλά με τον καιρό θα συνηθίσει γενικώς, και θα σε γράφει είτε λείπεις είτε δεν λείπεις...dont worry . Όσο για τις διακοπές, πολλά μπορούν να γίνουν: Είτε τον αναλαμβάνει κάποιος φίλος, είτε τον αφήνεις σε κάποιο κτηνιατρείο που ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ (πληρώνοντας) κάτι τέτοιο, είτε ψάχνεις κάποιον να το κάνει επί πληρωμή, είτε ακόμη και σε..."πανσιόν για ζώα". Για τα διήμερα δεν ξέρω, ίσως και να σε παίρνει με τον καιρό να το δοκιμάσεις να δεις πώς θα πάει (συνεννοήσου με κανέναν γείτονα, άσε του κινητό να σ' ενημερώνει αν γαυγίζει κτλ), αν του αφήσεις μπόλικες κροκέτες και νερό, ίσως να σε παίρνει να τον αφήσεις μέσα και για σαββατοκύριακο (το πρώτο σ/κ φυσικά θα είναι ο νους σου συνέχεια εκεί.... ), αν και για να πω την αλήθεια, ούτε το πολυσυνιστώ, κι εξαρτάται ΠΑΝΤΑ από το ζώο. Και πρέπει αν περάσει καιρός μαζί του, για τέτοια κίνηση. Βλέποντας και κάνοντας λοιπόν. Αν βάλεις το μυαλό να δουλέψει, άκρες θα βρις πάντως. Α και συγουρέψου ότι δεν θα είναι πρόβλημα να υπάρχει σκύλος το διαμέρισμα, σύμφωανα με την οικοδομή και τους συνοικοδομίτες σου,,,κυρίως των γειτονικών διαμερισμάτων. Τροφή θα πρότεινα, αν είσαι κοντά σε Lidl να παίρνεις από αυτό. Φθηνή και δε νομίζω να έχουν οι "επώνυμες" (friskies κτλ) ΤΟΣΟ πιο καλό περιεχόμενο. Εσύ ξέρεις βέβαια - και τα γούστα του σκύλου. Κι αν δεν υπάρχει Lidl, έστω Carefourre (Μαρινόπουλος), DIA κτλ, και πάλι από τα "δικά τους" προϊόντα. Σιγα-σιγά θα τη βρεις τη φόρμουλα. Καλή υιοθεσία. Τώρα ειπες πολλά και δεν μπορώ να τα σχολιάσω ένα ένα! Εν συντομία: Άμμος για σκύλο??? Δεν το έχω ξανακούσει! Έχω στην γάτα αλλά ο σκύλος πλησιάζει το πολύ πολύ για να σκάψει για την πλάκα του! Συνήθως ο σκύλος μετά την ηλικία των 4 μηνών δεν λερώνει στο μέρος που μένει! Στο θέμα των εμβολίων ΔΕΝ το συζητάω καν! Και είτε μένει μέσα έιτε έξω επιβάλεται να τα κάνει για την υγεία και του σκύλου αλλά και του αφεντικού! Τροφές χύμα/φθηνές κλπ: ΠΟΤΕ! Αν δεις τι σκουπίδια έχουν μέσα θα φρικάρεις! Επίσης δεν δίνουμε ποτέ κόκκαλα στον σκύλο (όσο και αν σου φαίνεται περίεργο)! Επίσης το σπιτικό φαγητό θέλει προσοχή! πχ αν ο σκυλος φάει κρεμμύδι, σκόρδο, σοκολάτα, καφέ ...την πάτησες! Anyway, μην τον τρομάξουμε πολύ τον άνθρωπο!
chrislsp Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2008 Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ...Τα έξοδα δεν είναι πάρα πολλά. Θα το σκεφτώ ακόμα σοβαρά πριν πάρω έναν σκύλο,όχι γιατί δεν είμαι έτοιμος αλλά γιατί μετά από 5 χρόνια μάλλον θα επιστρέψω σπίτι και τότε θα έχουν και οι άλλοι λόγο,δε θα είμαι μόνος.Από γυναίκες καλά πάμε...ε τώρα θα μειώσω λίγο τα βραδυνά sleep-over ή θα λέω στις κοπελιές να έρχοντε σπίτι μου αντί να πηγαίνω εγω . Σας ευχαριστώ και πάλι όλους για τις πληροφορίες,πραγματικά με βοηθήσατε να σκεφτώ αρκετά περισσότερο κάποια πράγματα...
evabb Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2008 Τώρα ειπες πολλά και δεν μπορώ να τα σχολιάσω ένα ένα! Τροφές χύμα/φθηνές κλπ: ΠΟΤΕ! Αν δεις τι σκουπίδια έχουν μέσα θα φρικάρεις! Επίσης δεν δίνουμε ποτέ κόκκαλα στον σκύλο (όσο και αν σου φαίνεται περίεργο)! Επίσης το σπιτικό φαγητό θέλει προσοχή! πχ αν ο σκυλος φάει κρεμμύδι, σκόρδο, σοκολάτα, καφέ ...την πάτησες! για την σοκολατα το ξερω κι εγω, γενικως οτι δεν κανει να τρωει γλυκα αλλα για τα αλλα γτ; και γτ δεν του δινουμε κοκκαλα;
simplemind79 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2008 φίλε μου είναι ωραία τα ζωάκια!αλλά θέλουν φροντίδα εγώ πάντως θα βαριόμουν καθε μέρα να τον πηγαίνω βόλτα!
washcloud Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2008 Τώρα ειπες πολλά και δεν μπορώ να τα σχολιάσω ένα ένα! Εν συντομία: Άμμος για σκύλο??? Δεν το έχω ξανακούσει! Έχω στην γάτα αλλά ο σκύλος πλησιάζει το πολύ πολύ για να σκάψει για την πλάκα του! Συνήθως ο σκύλος μετά την ηλικία των 4 μηνών δεν λερώνει στο μέρος που μένει! Στο θέμα των εμβολίων ΔΕΝ το συζητάω καν! Και είτε μένει μέσα έιτε έξω επιβάλεται να τα κάνει για την υγεία και του σκύλου αλλά και του αφεντικού! Τροφές χύμα/φθηνές κλπ: ΠΟΤΕ! Αν δεις τι σκουπίδια έχουν μέσα θα φρικάρεις! Επίσης δεν δίνουμε ποτέ κόκκαλα στον σκύλο (όσο και αν σου φαίνεται περίεργο)! Επίσης το σπιτικό φαγητό θέλει προσοχή! πχ αν ο σκυλος φάει κρεμμύδι, σκόρδο, σοκολάτα, καφέ ...την πάτησες! Anyway, μην τον τρομάξουμε πολύ τον άνθρωπο! Το για την άμμο ήταν πιο πολύ προληπτικό, για να μην απογοητυτεί τον πρώτο καιρό ΑΝ ο σκύλος του τα κάνει μέσα. Δε σημαίνει ούτε ότι θα του αρέσει του σκύλου η επιλογή - όντως μπορεί και να την αγνοήσει. Το ανέφερα απλά για να ξέρει ότι υπάρχει. Τα περί εμβολίων, το δήλωσα ΚΑΙ εγώ ότι το καλύτερο που έχει να κάνει , είναι να του τα κάνει. Δε σημαίνει ότι αν δεν έχει την δυνατότητα, εγώ θα του έλεγα να ΜΗΝ πάρει σκύλο. Όσο για την υγεία του ίδιου, πιο πολλά νομίζω έχει να φοβάται αν ακολουθήσει την συνταγή α-λα-aledjo. Δίνε εσύ ό,τι θέλεις στο δικό σου και ΚΑΛΑ κάνεις, αλλά και με "φθηνοτροφές" ΜΠΟΡΕΙ να συντηρήσει ένα σκύλο. Δεν πρόκειται εγώ λοιπόν να του πω "αν είναι να του παίρνεις χύμα, μην παίρνεις σκύλο καν". Το ίδιο ισχύει με τα "κόκκαλα", που δεν τα ανέφερα ως βασική διατροφή, και σε καμμία περίπτωση δεν ισχύει το "ΠΟΤΕ". Απλά μικρά κόκκαλα όπως είπα ΜΑΚΡΥΑ, γιατί πνίγονται εύκολα. Καφέ ποτέ δεν έχει τύχει να κεράσω κανέναν, κι ούτε κρεμμύδια στιφάδο. Κάτι που να περιέχει κρεμμύδι/σκόρδο - έναν..κεφτέ για παράδειγμα, έχει. Κανένα πρόβλημα. Το ίδιο με μπισκότα/γκοφρέττες που μπορεί να περιείχαν σοκολάτα, όχι για χόρταση βεβαίως (κουβερτούρα όχι, δεν έχει τύχει ποτέ να ταΐσω). Σκυλιά είχα και έχω, πίστεψέ με, και μην...σχολιάσεις "α φαντάζομαι τί καλά που περνάνε", γιατί ξέρω την ευαισθησία σου και την ενασχόλησή σου με το θέμα, και δεν πάω να σου πάω κόντρα... Απλά όπως είπες, "μην τον τρομάζουμε".... ειλικρινα πας καλα; τα ιδια κενα αναπληρωνουν μια γυναικα κι ενας σκυλος. τοτε πηδα τον σκυλο και παιζε φρισπι με την γυναικα. ...για το πρώτο δεν ξέρω, αλλά το δεύτερο ακούγεται ενδιαφέρουσα φάση...
Super Moderators billdanos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2008 Το για την άμμο ήταν πιο πολύ προληπτικό, για να μην απογοητυτεί τον πρώτο καιρό ΑΝ ο σκύλος του τα κάνει μέσα. Δε σημαίνει ούτε ότι θα του αρέσει του σκύλου η επιλογή - όντως μπορεί και να την αγνοήσει. Το ανέφερα απλά για να ξέρει ότι υπάρχει. Τα περί εμβολίων, το δήλωσα ΚΑΙ εγώ ότι το καλύτερο που έχει να κάνει , είναι να του τα κάνει. Δε σημαίνει ότι αν δεν έχει την δυνατότητα, εγώ θα του έλεγα να ΜΗΝ πάρει σκύλο. Όσο για την υγεία του ίδιου, πιο πολλά νομίζω έχει να φοβάται αν ακολουθήσει την συνταγή α-λα-aledjo. Δίνε εσύ ό,τι θέλεις στο δικό σου και ΚΑΛΑ κάνεις, αλλά και με "φθηνοτροφές" ΜΠΟΡΕΙ να συντηρήσει ένα σκύλο. Δεν πρόκειται εγώ λοιπόν να του πω "αν είναι να του παίρνεις χύμα, μην παίρνεις σκύλο καν". Το ίδιο ισχύει με τα "κόκκαλα", που δεν τα ανέφερα ως βασική διατροφή, και σε καμμία περίπτωση δεν ισχύει το "ΠΟΤΕ". Απλά μικρά κόκκαλα όπως είπα ΜΑΚΡΥΑ, γιατί πνίγονται εύκολα. Καφέ ποτέ δεν έχει τύχει να κεράσω κανέναν, κι ούτε κρεμμύδια στιφάδο. Κάτι που να περιέχει κρεμμύδι/σκόρδο - έναν..κεφτέ για παράδειγμα, έχει. Κανένα πρόβλημα. Το ίδιο με μπισκότα/γκοφρέττες που μπορεί να περιείχαν σοκολάτα, όχι για χόρταση βεβαίως (κουβερτούρα όχι, δεν έχει τύχει ποτέ να ταΐσω). Σκυλιά είχα και έχω, πίστεψέ με, και μην...σχολιάσεις "α φαντάζομαι τί καλά που περνάνε", γιατί ξέρω την ευαισθησία σου και την ενασχόλησή σου με το θέμα, και δεν πάω να σου πάω κόντρα... Απλά όπως είπες, "μην τον τρομάζουμε".... ...για το πρώτο δεν ξέρω, αλλά το δεύτερο ακούγεται ενδιαφέρουσα φάση... Προφανώς και ένας σκύλος μπορεί να συντηρηθεί τρώγοντας ακόμη και μόνο ψωμί! Το θέμα είναι αν μπορείς να του προσφέρεις και λίγη "ποιότητα" και ισορροπία στη διατροφή. Σκέψου ότι τα οφέλη είναι πολλά ανάμεσα στα οποία και μερικά σημαντικά όπως η υγεία του σκύλου, η σωματική διάπλαση, η ποιότητα στο τρίχωμα, ακόμη και το πόσες φορές τη μέρα ζητάει να κάνει την ανάγκη του! Τα κόκκαλα δεν είναι καλά όχι μόνο γιατί μπορεί να πνιγούν αλλά γιατί δεν μπορούν να τα χωνέψουν καλά και γενικότερα τα "βγάζουν" σχεδόν όπως τα τρώνε με όχι και τόσο ευχάριστα αποτελέσματα... Μεγάλα κόκκαλα που δεν σπάνε είναι ΟΚ. Η σοκολάτα και οι υπόλοιπες τροφές που ανέφερα, σαφώς και δεν τα σκοτώνουν αλλά δεν τους προσφέρουν και τίποτα γιατί ο μεταβολισμός του σκύλου δεν μπορεί να τις επεξεργαστεί! Σκέψου να τρώμε και εμείς σε μικρές ποσότητες ...σκυλοτροφή! Δεν θα πεθάνουμε αλλά υπάρχει λόγος??? Βέβαια ομολογώ πως και ο δικός μου αν το έχω έξω μαζί μου και έρθει καμιά σούπερ ποικιλία μαζί με τα ρακόμελα, προφανώς και τσιμπάει διάφορα από την πιατέλα Γενικότερα δεν είμαι τόσο ευαίσθητος όπως νομίζεις, απλά με τον καιρό άρχισα να το ψάχνω λίγο σοβαρά το πράγμα και σε συνδυασμό με συζητήσεις με τον κτηνίατρο κλπ, διαπίστωσα πως τα περισσότερα που θεωρούμε δεδομένα για τους σκύλους, είναι απλά φήμες και μύθοι που δεν έχουν καμία σχεση με την πραγματικότητα! Ξανά-anyway! Σε κάθε περίπτωση τα οφέλη από μια τέτοια συμβίωση είναι πολύ περισσότερα από τα όποια "προβλήματα" μπορεί να παρουσιαστούν και μετά τον πρώτο καιρό όλα εξελίσσονται ομαλά!
kage Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 το να παρεις ρατσα ή με ΓΝΗΣΙΟ pedigree σε βοηθαει για να καταλαβεις οτι θα εχει πολλες πιθανοτητες να ειναι υγιης,να εχει σωστη δομη για την ρατσα του κ να ειναι εξυπνο κτλ.. τα πρωτα εμβολια της ζωης του ειναι οπως στα παιδια κ ισως παραπανω...νομιζω για τους πρωτους μηνες τα 50αρικα θα φευγουν αερας.οκ οταν μεγαλωσει κανεις 1-2 το χρονο... πρεπει να παρεις βιβλιο ή να διαβασεις στο ινετ για ρατσες σκυλων,τα χαρακτηριστικα του για το αν θα ταιριαζει στην ζωη σου... αν ειναι να παρεις κανα τερας κ να το χεις γκαρσονιερα με ενα μπαλκονι 3 μετρα γαμα το..δεν λεει ακομη κ αν το βγαζεις 5 φορες την μερα εξω μονο για κατουρημα.μερικες ρατσες απαιτουν καθημερινο τρεξιμο!ενταξει υπαρχουν κ του σαλονιου τα μικρα αλλα δεν νομιζω να πηγαινεις για κατι τετοιο.. δεν γινεται να αφηνεις σκυλι που εχει μαθει μεσα στο σπιτι κ μονο,χωρις αυλη κτλ μονο του...αυτα που μπορουν να μεινουν μονα τους ειναι αυτα που εχουν μεγαλωσει κ ετσι. δεν γινεται να απαιτεις απο το σκυλι να μεινει μονο του επειδη δεν μπορεις να κανεις αλλιως,ας μην το παιρνες. το καλοκαιρι για τις διακοπες σου,θα το αφηνεις να υποθεσω παλι στο διαμερισμα των γονιων σου?εξοχικο/χωριο δεν παιζει?θα μπορει ποτε να βρισκει χωρο που θελει για διακοπες? εγραψες κατι για μεταφορα...να υποθεσω πως δεν εχεις αυτοκινητο κ θες να το φορτωσεις μεσα σε κλουβι καθε τοσο που θα κατεβενεις στου γονεις σου?σου ακουγεται λογικο?θα του δινεις κ ηρεμιστικα ή χαπι για να μην ζαλιζετε? εδω αλλοι πειραν sw ή αυτοκ.με μεγαλο πορτ παγκαζ για να μπορουν να το παιρνουν μαζι τους... γνωμη μου...ξεχνα το για οταν καλυτερεψει η ζωη σου για να μπορεσει κ η δικη του...
chrislsp Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 αν ειναι να παρεις κανα τερας κ να το χεις γκαρσονιερα με ενα μπαλκονι 3 μετρα γαμα το..δεν λεει ακομη κ αν το βγαζεις 5 φορες την μερα εξω μονο για κατουρημα.μερικες ρατσες απαιτουν καθημερινο τρεξιμο!ενταξει υπαρχουν κ του σαλονιου τα μικρα αλλα δεν νομιζω να πηγαινεις για κατι τετοιο.. δεν γινεται να αφηνεις σκυλι που εχει μαθει μεσα στο σπιτι κ μονο,χωρις αυλη κτλ μονο του...αυτα που μπορουν να μεινουν μονα τους ειναι αυτα που εχουν μεγαλωσει κ ετσι. δεν γινεται να απαιτεις απο το σκυλι να μεινει μονο του επειδη δεν μπορεις να κανεις αλλιως,ας μην το παιρνες. το καλοκαιρι για τις διακοπες σου,θα το αφηνεις να υποθεσω παλι στο διαμερισμα των γονιων σου?εξοχικο/χωριο δεν παιζει?θα μπορει ποτε να βρισκει χωρο που θελει για διακοπες? εγραψες κατι για μεταφορα...να υποθεσω πως δεν εχεις αυτοκινητο κ θες να το φορτωσεις μεσα σε κλουβι καθε τοσο που θα κατεβενεις στου γονεις σου?σου ακουγεται λογικο?θα του δινεις κ ηρεμιστικα ή χαπι για να μην ζαλιζετε? εδω αλλοι πειραν sw ή αυτοκ.με μεγαλο πορτ παγκαζ για να μπορουν να το παιρνουν μαζι τους... γνωμη μου...ξεχνα το για οταν καλυτερεψει η ζωη σου για να μπορεσει κ η δικη του... Με σκημένο το κεφάλι στο πίσω μέρος του μυαλού μου πραγματικά πιστεύω πως περιγράφεις μια αληθινή εικόνα.Ίσως να συμβούν όλα αυτά και θα ήταν κοροϊδία για εμένα και τον σκύλο πως περνάει καλά.Θα ήταν κρίμα...θα το σκεφτώ...ίσως να έχεις δίκιο,όχι τόσο για τη μεταφορά μιας και δε θα γίνεται κάθε βδομάδα αλλά στο μετά.Μετά από 4-5 χρόνια οι δικοί μου δε θέλουν σκύλο οπότε!Και τα καλοκαίρια είμαι μικρός για να κανονίσω τις διακοπές 2 ατόμων!Η αλήθεια είναι πως με αυτά που διάβασα έκανα ένα βήμα πίσω...
washcloud Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Προφανώς και ένας σκύλος μπορεί να συντηρηθεί τρώγοντας ακόμη και μόνο ψωμί! ...άκυρο Το θέμα είναι αν μπορείς να του προσφέρεις και λίγη "ποιότητα" και ισορροπία στη διατροφή. Σκέψου ότι τα οφέλη είναι πολλά ανάμεσα στα οποία και μερικά σημαντικά όπως η υγεία του σκύλου, η σωματική διάπλαση, η ποιότητα στο τρίχωμα, ακόμη και το πόσες φορές τη μέρα ζητάει να κάνει την ανάγκη του! ...το κάνουν και οι κροκέτες από τα μαγαζιά που ανέφερα, και είναι απλά μισοτιμή. Τα κόκκαλα δεν είναι καλά όχι μόνο γιατί μπορεί να πνιγούν αλλά γιατί δεν μπορούν να τα χωνέψουν ...γι' αυτό είπα για βράσιμο = ζουμί + ψωμιά κτλ και το θέμα δεν είναι ότι θα θραφεί με το κόκκαλο, αλλά με τα υπολλείματα κρέατος και λίπους που έχουν αυτά, επίσης ο όρος "κόκκαλα" ήταν ολίγον καταχρηστικός, εννοούσα ότι κανείς μπορεί να ζητήσει όλα αυτά τα "υποπροϊόντα από χασάπικα που πάνε για πέταμα, και συνήθως, αν βρεις κατάλληλη πηγή, τα παίρνεις τζάμπα, και ήταν γενική οδηγία γαι το ότι μπορείς με τέτοια συμπληρώαματα να διατηρήσεις σκύλο, ειδικά αν είσαι φοιτητής και όχι εισοδηματίας καλά και γενικότερα τα "βγάζουν" σχεδόν όπως τα τρώνε ...άκυρο (στο "γενικότερα") με όχι και τόσο ευχάριστα αποτελέσματα... Μεγάλα κόκκαλα που δεν σπάνε είναι ΟΚ. Η σοκολάτα και οι υπόλοιπες τροφές που ανέφερα, σαφώς και δεν τα σκοτώνουν αλλά δεν τους προσφέρουν και τίποτα ..σαφώς. Δεν είναι "τροφή". Μα κανείς δεν είπε να περιμένεις να ζήσει ο σκύλος με σοκοφρέτες. Αναφέρθηκε γιατί είπες "θα έχεις πρόβλημα". Δεν χρειαζόταν δηλαδή, υπερβολικό ήταν. γιατί ο μεταβολισμός του σκύλου δεν μπορεί να τις επεξεργαστεί! Σκέψου να τρώμε και εμείς σε μικρές ποσότητες ...σκυλοτροφή! Δεν θα πεθάνουμε αλλά υπάρχει λόγος??? ...ο σκύλος μπορεί και να φάει (αν βρει) μπισκότα κτλ. Ο άνθρωπος δεν συνηθίζει να κάνει το ανάλογο, αν του δώσεις φρίσκις. Αυτή είναι η διαφορά. Βέβαια ομολογώ πως και ο δικός μου αν το έχω έξω μαζί μου και έρθει καμιά σούπερ ποικιλία μαζί με τα ρακόμελα, προφανώς και τσιμπάει διάφορα από την πιατέλα ...έτσι. Γενικότερα δεν είμαι τόσο ευαίσθητος όπως νομίζεις, ..δεν ξέρω πως την καταννόησες/εννοείς την ευαισθησία σου στην οποία αναφέρθηκα - κρίνω από το ότι όταν υπάρχει θρεντ σχετικό με ζώα, κατά 99% συμμετέχεις, και γενικώς έχεις να πεις συνειδητοποιημένα πράγματα, κι όχι άρες-μάρες-κουκουνάρες. Αυτό εννοούσα. απλά με τον καιρό άρχισα να το ψάχνω λίγο σοβαρά το πράγμα και σε συνδυασμό με συζητήσεις με τον κτηνίατρο κλπ, ...μια σφήνα εδώ- οι κτηνίατροι (όπως και οι ανθρωπίατροι) είναι και αυτοί άνθρωποι, με όλες τις αδυναμίες που εμπεριέχει αυτό. Τους συγχωρούμε όμως, γιατί κι αυτοί απλώς δημιουργήματα του Θεού είναι - άσχετα που δεν υπάρχει Θεός (με την γνωστή, γνωστότατη έννοια) διαπίστωσα πως τα περισσότερα που θεωρούμε δεδομένα για τους σκύλους, είναι απλά φήμες και μύθοι που δεν έχουν καμία σχεση με την πραγματικότητα! ...το ίδιο ισχύει όμως για "μύθους" που έμμεσα (και ανυστερόβουλα βεβαίως) πριν λίγο "συντήρησες". Το θέμα είναι ότι συνήθως έρχεται ένας μύθος να καταρρίψει άλλον μύθο, πριν καταρριφθεί από τον επόμενο, και στο μεταξύ τα πουλιά πεθαίνουν στα κλαριά...δλδ θέλω να πω τα σκυλιά πεθαίνουν στις μάντρες και στους δρόμους. Ας τα κάνουμε τα πράγματα πιο απλά. Ξανά-anyway! Σε κάθε περίπτωση τα οφέλη από μια τέτοια συμβίωση είναι πολύ περισσότερα από τα όποια "προβλήματα" μπορεί να παρουσιαστούν και μετά τον πρώτο καιρό όλα εξελίσσονται ομαλά! ...το closing statement παρ' όλ' αυτά τα έσπασε. Respect -----Προστέθηκε 17/11/2008 στις 07 : 11 : 29----- Με σκημένο το κεφάλι στο πίσω μέρος του μυαλού μου πραγματικά πιστεύω πως περιγράφεις μια αληθινή εικόνα.Ίσως να συμβούν όλα αυτά και θα ήταν κοροϊδία για εμένα και τον σκύλο πως περνάει καλά.Θα ήταν κρίμα...θα το σκεφτώ...ίσως να έχεις δίκιο,όχι τόσο για τη μεταφορά μιας και δε θα γίνεται κάθε βδομάδα αλλά στο μετά.Μετά από 4-5 χρόνια οι δικοί μου δε θέλουν σκύλο οπότε!Και τα καλοκαίρια είμαι μικρός για να κανονίσω τις διακοπές 2 ατόμων!Η αλήθεια είναι πως με αυτά που διάβασα έκανα ένα βήμα πίσω... ...γνώμη μου, ο kage σε τρομοκράτησε. Από την άλλη, άμα τρομοκρατείσαι τόσο εύκολα, όντως δεν είσαι για να έχεις την ευθύνη ενός ζωντανού. Απλά είναι τα πράγματα : Αν είναι "απλά" ένα απωθημένο το να έχεις σκύλο...χεσ' το. Με τις διακοπές, ΑΝ θέλεις, άκρη μπορείς να βρεις. Αν όμως δεν είσαι σίγουρος "τί θα γίνει μετά από 5 χρόνια", τότε πάρε playstation. Σκύλο να πάρεις μόνο αν θα τον χαίρεσαι, θα σε χαίρεται, και θα είναι κοντά σου και θα είσαι κοντά του, για 10-15 χρόνια. Τα υπόλοιπα είναι διαδικαστικές λεπτομέρειες.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 @ aledjo: Άρχισες να γίνεσαι κουραστικός. Μην προσπαθείς να καταστρέψεις κάθε topic. Δεν είναι συμβουλή, είναι προειδοποίηση.
kage Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 κ μετα μου ρχετε κ mail <<ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ 20 ΣΚΥΛΟΙ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ ΜΠΟΞΕΡ, ΛΑΜΠΡΑΤΟΡ, ΚΟΛΕΥ, ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ, ΠΟΥΝΤΛΣ ΚΟΥΤΑΒΑΚΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΑΘΩΑ ΖΩΑΚΙΑ 21099023462 - ΤΟΥΛΑ >> για ποιο λογο ζευγαρωσε αφου δεν ειχαν να τα δωσουν,απλα για την "καψα" του σκυλιου!!!
washcloud Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 ...όχι βέβαια, δε βλέπεις τις ράτσες που αναφέρονται ; Επαγγελματίες σκυλονταβάδες παιδί μου. Βάζουν τα σκυλιά τους να πηδιούνται, μοσχοπουλάνε ό,τι προλαβαίνουν, και μετά ό,τι περισσέψει, πνίξιμο στον νεροχύτη....
adamakos Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 λοιπον εχουμε και λεμε επειδη εχω 3 σκυλια ( 2 αγ. βερναρδου και ενα πεκινουα) να πω και εγω την αποψη μου για ολα 1) το φαγητο εξαρταται απο το μεγεθος. για ενα μικρο σκυλακι τα εξοδα ειναι λιγα. παντως καλο ειναι η τροφη να μην ειναι και η πιο φθηνη που υπαρχει. 2) ιατρικη περιθαλψη. τους 4 πρωτους μηνες απο ενα εμβολιο και μετα ενα επαναληπτικο καθε χρονο. καθε μηνα αμπουλα για τσιμπουρια κτλ. καθε 3 μηνες χαπι για εχινοκοκκο (ειναι ενα χαπι ανα 10 κιλα), καθε μηνα χαπι για σκουληκι καρδιας ή καθε 6 μηνες εμβολιο (guardian). αυτα ειναι τα στανταρ. απο εκει και περα υπαρχουν και τα εκτακτα (καποια αρρωστια κτλ) 3) αν ειναι μεσα στο σπιτι, βολτα τουλαχιστον 3 φορες την ημερα. μια δεν φτανει. εμεις μια φορα την ημερα κατουραμε ?? 4) για τον υπνο μια μαξιλαρα απο πετ σοπ την κανει τη δουλεια. ουτε ακριβη ειναι, ουτε αλλαγη χρειαζεται 5) καλαθι μεταφορας. αν ειναι μικρο το σκυλι ειναι εφαπαξ το εξοδο. στο αεροπλανο επιτρεπονται μεχρι δυο σκυλια στην καμπινα μαζι με τους επιβατες. το καλαθι το εχετε στα ποδια σας. στο λεωφορειο εξαρταται απο τον οδηγο. και στις αποσκευες παντως δεν θα εχει προβλημα. αεριζεται κανονικα ο χωρος. εννοειται οτι δεν το βαζουμε αναμεσα στις βαλιτσες. 6) γλυκα απαγορευονται γιατι προκαλουν ζαχαρο και αρα τυφλωση. μιλαμε παντα για υπερβολικη ποσοτητα και οχι για ενα κομματακι μια στο τοσο. λαχανικα οχι γιατι δεν μπορουν να τα χωνεψουν. τα κοκαλα δεν ειναι τροφη αλλα χρειαζονται για να τροχιζουν τα δοντια τους. αυτες οι αγγελιες που λενε οτι αν δεν δωσουμε τα κουταβια σε μια εβδομαδα θα τα θανατωσουμε ειναι μουφα. οι εκτροφεις ειναι επαγγελματιες. δεν θα κατεστρεφαν ποτε το ''εμπορευμα'' τους. τα συγκεκριμενα μπορει να ειναι κλεμμενα, ημιαιμα κτλ δεν τα σκοτωνεις ευκολα δηλαδη εγω οταν ζευγαρωσω τα βερναρδου, αν μου μεινουν κουταβια θα τα σκοτωσω? μην τρελαθουμε κιολας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.