Προς το περιεχόμενο

Θέλω έναν Σκύλο...

chrislsp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,από μικρός ήθελα να έχω έναν σκύλο.Επειδή όμως μεγάλωσα στην Αθήνα σε διαμέρισμα οι γονείς μου ποτέ δε μου πήραν έναν.Είμαι 19 χρονών και τώρα πια μένω μόνος μου λόγω σπουδών.Πάλι σε μικρό σπίτι αλλά αυτή τη φορά πιο μεγάλος,υπεύθυνος και ώριμος θα ήθελα να έχω υπο τη φροντίδα μου ένα σκυλάκι.Κατανοώ πως θέλει παρέα,2-3 φορές τη μέρα να πηγαίνει βόλτα,κτλπ.

Εδώ και λίγες μέρες βλέπω στο internet πως τα έξοδα δεν είναι πολλά αφού στο γιατρό για εμβόλια το πας 1-2 φορές το χρόνο και δε κοστίζουν πολλά.Η τροφή δεν είναι πολύ ακριβή και το μόνο που με ανησυχεί είναι το κόστος αγοράς.

1)Μπορεί κάποιος που έχει σκύλο να μου πει πόσο του κοστίζει κάθε μήνα η φροντίδα?

2)Επίσης θα ήθελα να μάθω αν μπορώ να πάρω ένα σκυλάκι που να μην είναι ράτσας,δε με νοιάζει τι ράτσα είναι,είναι γελοίο να δίνεις για ένα σκυλάκι 500-1000ευρώ.

3)Όταν θέλω να έρχομαι στην Αθήνα για Παρασκευή-Κυριακή πως θα τον παίρνω μαζί μου αν δεν είναι μικρός?

4)Και μια τελευταία ερώτηση γιατί δε θέλω να πάρω έναν σκύλο και μετά να μη περνάει καλά...αν τον βγάζω 2-3 φορές τη μέρα έξω,και μια στο τόσο το βράδυ βγω για ποτό,θα είναι μόνος του?Θέλω να πω,θα είναι δυστυχισμένο?

Σας ευχαριστώ πολύ.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

φιλε εγω εχο 3 σκυλακια. λοιπον αυτο που εχεις να κανεις ειναι να πας στην φιλοζωικη εκει μπορεις να βρεις ενα χαριτωμενο σκυλακι εντελως δωρεαν. μπορει να μην ειναι ρατσα ομως και αν ειναι αρσενικο θα ειναι στειρο. εγω πηρα εναν απο κει και μου βγηκε πολυ καλος.

Δημοσ.

Φίλε γιώργο σε ευχαριστώ για την απάντηση σου,μήπως μπορείς να μου πεις που βρίσκεται η φιλοζωϊκή?Αν γίνεται θα ήθελα να μου δώσεις κάποιες λεπτομέρεις που ζητώ πιο πάνω σχετικά με τη φροντίδα και τα έξοδα.

Σ'ευχαριστώ

Δημοσ.
Δε κατάλαβα...

(και οι 2 έχουν άβαταρ έναν σκύλο...Αποτυχημένη ( ; ) προσπάθεια για χαβαλέ. Τεεεεσπα)

...λοιπόν, άντε να πούμε και τπτ σοβαρό για το θέμα σου :

Κατ' αρχάς, να πάρεις σκύλο, μόνο αν συνειδητοποιήσεις ότι σημαίνει πως τα επόμενα 10-15 χρόνια της ζωής σου, πιθανώς θα τα περάσεις με "γνώμονα" αυτόν.

Αν είναι μια ωραία μέρα (πχ μετά την ορκωμοσία σου) να τον παρατήσεις στους 5 δρόμους, άντε και... !@#&$!@& και μην πάρεις ποτέ.

Το να έχεις ένα ζωντανό κοντά σου, σημαίνει να έχεις ευθύνη. Αν είσαι σίγουρος ότι μπορείς να είσαι αρκετά υπέυθυνος γι' αυτό, τότε πάρε ένα.

Προτείνω να πάρεις κάποιο ΑΔΕΣΠΟΤΟ από κάποιο σύλλογο, από κάποια "μάντρα".

Η τροφή του είναι το "ουσιαστικό" έξοδο. και θα σου βγαίνει με κροκέτες και κονσέρβες, γύρω στο 1 € τη μέρα. Ό,τι υπόλοιπο προκύψει, δε θα είναι "απαραίτητο" (αν εξαιρέσεις κάτι φαρμακευτικό). Γενικά πες χοντρικά κανένα 50άρι το μήνα.

Άντε , ανάλογα και το μέγεθος, να χρειαστείς κανένα κλουβί μεταφοράς (20,30,40 € )

Το θέμα της μεταφοράς, είναι καθαρά δικό σου, Εξαρτάται με τι θα ταξιδεύεις κτλ. Σε τραίνο πάντως, σε κλουβί μεταφοράς, αν δεν κάνω λάθος μπορεί να ταξιδέψει (στη σκευοφόρο).

Τα σκυλιά γενικά είναι υπομονετικά. Aλλά εκεί που θα πας να το πάρεις, να τους πεις ότι το θέλεις για διαμέρισμα. Άλλη φάση να ζητήσεις σκύλο για αυλή.

Κι αν τον βγάζεις έστω μία την ημέρα, και "συνηθίσει" μαζί σου, δεν θα υπάρχει πρόβλημα να βγαίνεις και να τον αφήνεις. Εξαρτάται βέβαια από διάφορα: Τον χαρακτήρα του, το πόσο καιρό θα τον έχεις και θα συνηθίσει κτλ.

Μην βγεις για όλο το βράδυ πχ, την...πρώτη μέρα που θα τον πάρεις.

Αλλά όπως είπα, εξαρτάται από το χαρακτήρα, την ηλικία κτλ.

Αλλά ΟΧΙ - ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΔΕΝ θα είναι.

Δημοσ.

αν ειναι μεγαλο σκυλακι (δηλ αν δεν ειναι κουταβι) δεν χρειαζεται να το ταιζεις πανω απο μια φορα την ημερα. επισης μπορεις να τους φτιαχνεις και μακαρονια οπως κανω εγω μαζι με λιγο σκυλοτροφη. εκτος να του δινεισ κανα σνακ εξτρα που και που. τα σκυλακια θελουν αρκετη φροντιδα. να τα πηγαινεις βολτα συχνα μην σου πω καθημερινα. επισης να τους παρεις ενα κολλαρο που ειναι για τις σκνυπες γιατι μπορει να παθει αρρωστια καραζαν. και τα εμβολια του φυσικα. τωρα οι τιμες στουσ γιατρουσ διαφερουν παντως δεν ειναι τρελα τα ποσα. αλλα ενα 50αρικο τον μηνα το θες πανω κατω. η φιλοζωικη δεν ξερω γιατι εγω ειμαι απο ροδο οποτε πρεπει να το κοιταξεις.

Δημοσ.

washcloud λατρεύω τα σκυλιά,αν πάρω θα το κάνω από κάποια μάντρα.Δε μου αρέσει που δίνουν τόσα λεφτά στα petshops ενώ μπορούν να βοηθήσουν τα άλλα σκυλάκια και δωρεάν.

Τα 2 βασικά που με απασχολούν είναι τα έξοδα τα οποία όπως τα λες δεν είναι πολλά και η δέσμευση που με έχουν πρίξει όσοι άκουσαν πως θέλω σκύλο.

Πραγματικά θέλω έναν αλλά όλοι μου λένε πως δε θα μπορώ να πάω πουθενά,ούτε διακοπές ούτε 2 ήμερα ούτε για ένα καφέ...αυτό είναι που με ανησυχεί...

Το πρωί θα το πηγαίνω βόλτα,θα το αφήνω 5 ώρες λόγω της σχολής και μετά θα είμαι συνέχεια μαζί του.Φοβάμαι μόνο τη περίπτωση που πιάσω 4ωρη δουλειά τα απογεύματα.Αλλά από την άλλη ο σκύλος σίγουρα θα περνάει καλύτερα από τη μάντρα...

Η φιλοζωϊκή είδα πως είναι στο Κορωπί.

• Super Moderators
Δημοσ.

Τα 2 βασικά που με απασχολούν είναι τα έξοδα τα οποία όπως τα λες δεν είναι πολλά και η δέσμευση που με έχουν πρίξει όσοι άκουσαν πως θέλω σκύλο.

Πραγματικά θέλω έναν αλλά όλοι μου λένε πως δε θα μπορώ να πάω πουθενά,ούτε διακοπές ούτε 2 ήμερα ούτε για ένα καφέ...αυτό είναι που με ανησυχεί...

Μια χαρά πας διακοπές μαζί με τον σκύλο! Τώρα αν θέλεις 2ημερα μόνος σου θα πρέπει να βρίσκεις κάποιον να τον προσέχει όσο θα λείπεις.

Απο κει και πέρα το κόστος είναι σχετικό και δεν μπορεί να σου πει κανείς το πόσο ακριβώς θα σου κοστίζει! Ο δικός μου ας πούμε είναι περίπου 8 κιλά και η καλύτερη ξηρά τροφή που μπορείς να βρεις κοστίζει περίπου 30 ευρώ το μήνα (για το μέγεθος που σου είπα).

Η επίσκεψη στο γιατρό γίνεται μια φορά το χρόνο για τα εμβόλια αλλά μπορεί να χρειαστεί και σε άλλες περιπτώσεις (ατύχημα, αρρώστια, προληπτικές εξετάσεις κλπ κλπ). Η βασική επίσκεψη είναι περίπου στα 30 ευρώ και αυξάνεται αν περιλαμβάνει εμβόλια, εξετάσεις αίματος, καλαζααρ κλπ ή και αγορά φαρμάκων. Πρόσθεσε και τα αρχικά έξοδα για το βιβλιάριο, το τσιπάκι και τη δήλωση του στον Κτηνιατρικό σύλλογο.

Επίσης πρόσθεσε και τα αξεσουάρ όπως: μαξιλάρι/καλαθάκι, σαμπουάν, βούρτσες, παιχνίδια, λοσιόν για τα αυτιά, σπρευ σιτρονέλας για το καλοκαίρι, κολάρο, μπωλ για φαγητό/νερό κλπ κλπ.

Από και και πέρα ΣΑΦΩΣ και παίρνοντας έναν σκύλο δεσμεύεσαι και καλά κάνουν όσοι στο λένε! Στο σπίτι θα σε περιμένει παντά ένα ζωντανό πλάσμα με ανάγκες (και δεν εννοώ μόνο το φαγητό) και θα πρέπει να το έχεις συνεχώς στο μυαλό σου και σε ότι προγραμματίζεις!

Αυτά για αρχή!

B)

Δημοσ.
Είμαι 19 χρονών και τώρα πια μένω μόνος μου λόγω σπουδών.

ρε φιλε συγνωμη τωρα που θα στο πω αλλα δεν αντεχω.

εισαι 19 χρονων, μενεις μονος σου και σκεφτεσαι το σκυλι?

κατανοω οτι εισαι φιλοζωος αλλα τωρα που εχεις την ευκαιρια και εισαι μονος

υπαρχει και αλλος τροπος να καλυψεις τις φιλοζωοϊκες σου ορεξεις....

υπαρχουν και γυναικες στο κοσμο αυτο....

αυτες τουλαχιστον πλενουν κανενα πιατο, μαγειρευουν, και πολλα αλλα! :X

(ασε που δε θελουν 3 φορες την ημερα βολτα... 1 φορα αρκει)

υ.γ.: και τι δε θα εδινα για να ξαναγινω 19 χρονων και να ξανακανω εκεινα που εκανα..... :cry:

• Super Moderators
Δημοσ.
Οι ένδοξες εποχές της δεξιάς ακόμη παλάμης ε.

Μιλάμε για τρελή καταπίεση και απωθημένα όμως!

:lol:B)

PS: Δηλαδή εγώ τώρα που πάτησα τα 30 και εκτός από το σκύλο βρέθηκα και με μια γάτα-τσούλα, πρέπει να απελπιστώ??? :P

Δημοσ.
ρε φιλε συγνωμη τωρα που θα στο πω αλλα δεν αντεχω.

εισαι 19 χρονων, μενεις μονος σου και σκεφτεσαι το σκυλι?

κατανοω οτι εισαι φιλοζωος αλλα τωρα που εχεις την ευκαιρια και εισαι μονος

υπαρχει και αλλος τροπος να καλυψεις τις φιλοζωοϊκες σου ορεξεις....

υπαρχουν και γυναικες στο κοσμο αυτο....

αυτες τουλαχιστον πλενουν κανενα πιατο, μαγειρευουν, και πολλα αλλα! :X

(ασε που δε θελουν 3 φορες την ημερα βολτα... 1 φορα αρκει)

υ.γ.: και τι δε θα εδινα για να ξαναγινω 19 χρονων και να ξανακανω εκεινα που εκανα..... :cry:

ειλικρινα πας καλα; τα ιδια κενα αναπληρωνουν μια γυναικα κι ενας σκυλος. τοτε πηδα τον σκυλο και παιζε φρισπι με την γυναικα. επισης μπορεις να της πετας μπαλακια και να τα μαξευει απο κατω. το γεγονος οτι ειναι καποιος φιλοζωος και θελει ενα σκυλο, δεν σημαινει οτι δεν θελει και/η σχεση. οπως επισης θα πρεπει να ξερεις οτι αλλιως σου συμπεριφερεται ενα ζωο κι αλλιως ενας ανθρωπος. Ααα και αν βρισκεις οτι η γυναικα ειναι πιο χρησιμη απο τον σκυλο γτ πλενει και πιατα, τοτε μπορεις ανετα να παρεις μια οικιακη βοηθο αντι να ψαχνεις για γκομενες εδω μεσα.

-----Προστέθηκε 16/11/2008 στις 06 : 59 : 45-----

αν ειναι μεγαλο σκυλακι (δηλ αν δεν ειναι κουταβι) δεν χρειαζεται να το ταιζεις πανω απο μια φορα την ημερα. επισης μπορεις να τους φτιαχνεις και μακαρονια οπως κανω εγω μαζι με λιγο σκυλοτροφη. εκτος να του δινεισ κανα σνακ εξτρα που και που. τα σκυλακια θελουν αρκετη φροντιδα. να τα πηγαινεις βολτα συχνα μην σου πω καθημερινα. επισης να τους παρεις ενα κολλαρο που ειναι για τις σκνυπες γιατι μπορει να παθει αρρωστια καραζαν. και τα εμβολια του φυσικα. τωρα οι τιμες στουσ γιατρουσ διαφερουν παντως δεν ειναι τρελα τα ποσα. αλλα ενα 50αρικο τον μηνα το θες πανω κατω. η φιλοζωικη δεν ξερω γιατι εγω ειμαι απο ροδο οποτε πρεπει να το κοιταξεις.

καλααζαρ βρε:lol: και αυτο δεν το γλιτωνεις ετσι. ο τελευταιος μου σκυλος το κολλησε αυτο και του καναμε ευθανασια:cry::cry::cry::cry::cry::cry: ηταν πολυ αρρωστος:cry::cry::cry::cry:

• Super Moderators
Δημοσ.

καλααζαρ βρε:lol: και αυτο δεν το γλιτωνεις ετσι. ο τελευταιος μου σκυλος το κολλησε αυτο και του καναμε ευθανασια:cry::cry::cry::cry::cry::cry: ηταν πολυ αρρωστος:cry::cry::cry::cry:

Γι'αυτό και του κάνεις το σχετικό τεστ 2 φορές το χρόνο γιατί πλεον αν η διάγνωση γίνει νωρίς, ο σκύλος ζει μια χαρά χωρίς προβλήματα με σχετικά ανώδυνη φαρμακευτική αγωγή!

:)

Δημοσ.
Γι'αυτό και του κάνεις το σχετικό τεστ 2 φορές το χρόνο γιατί πλεον αν η διάγνωση γίνει νωρίς, ο σκύλος ζει μια χαρά χωρίς προβλήματα με σχετικά ανώδυνη φαρμακευτική αγωγή!

:)

ναι το ξερω, εμεις το καταλαβαμε οταν ηταν ηδη αργα:cry::cry: ασε που πανε κοντα 6 χρονια οποτε μπορει απο τοτε να εχουν βγει κι αλλα φαρμακα...

Δημοσ.

το μόνο που θα πρέπει να αναρωτηθεί κανείς πριν κάνει το βήμα να πάρει υπό την προστασία του ένα κατοικίδιο είναι εάν μπορεί να του δώσει Αγάπη, Αγάπη, Αγάπη και εάν μπορεί και λίγη Αγάπη.

έγινε αρκετές φορές αναφορά σε κόστος συντηρήσεις του σκυλού, δεν υποτιμώ το έξοδο, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των κατοικίδιων ζωών στον πλανήτη υποφέρουν εξ’ αιτίας της αδιαφορίας που υπάρχει από τα “αφεντικά” τους.

Θέλω να πιστεύω ότι και μόνο που το ρωτάς την γνώμη άλλον για αυτό το θέμα είναι για να μην πέσεις σε λάθη.

Χωρίς να το παρεξηγήσεις, πρέπει να ξέρεις ότι είσαι αρκετά μικρός για να πάρεις εύθηνες που μπορεί να σε συνοδεύουν για τα επόμενα 10 -15 χρόνια (όπως πολύ σωστά προαναφέρθηκε)

Επειδή θεωρώ ότι είναι πολύ φυσικό να κανείς κάποια σχέση κάποια στιγμή, που εξ’ αιτίας αυτής θα το ρίξεις και λίγο στην τρελή (και έτσι πρέπει να γίνει, εάν δεν τα κανείς τώρα ποτέ θα τα κανείς) πρέπει να ξέρεις ότι το σκυλί θα έχει της ίδιες ανάγκες και με εσένα αλλά και με τη φίλη σου.

Εάν δηλαδή σου έρθει να πας μια εκδρομή να ξέρεις οτι το ίδιο θα ήθελε και το σκυλί. Όχι μόνο επειδή θέλει και αυτό να ξεσκάσει, αλλά και επειδή εσύ θα είσαι η παρέα του.

Σκέψου εάν θες ένα ζωντανό πλάσμα στο σπίτι η ένα κομοδίνο.

Μετά λύπης μου το λέω αυτό μιας και βλέπω οτι οι περισσότεροι μάλλον κομοδίνο θελαν αλλά τα μπέρδεψαν.

Σκέψου ότι είναι ένας άνθρωπος που όμως δεν έχει στόμα να σου λέει κάθε φορά αυτό που θέλει. Πρέπει να είσαι τόσο κοντά του που να το ξέρεις εσύ για αυτόν.

Εάν τα έχεις σκεφτεί όλα αυτά και είσαι σίγουρος ότι το θες, τότε είσαι έτοιμος να κανείς ένα σκυλάκι ευτυχισμένο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...