Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με αντιγραφή αρχείου σε εξωτερικό δίσκο

ermis01

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά βοηθήστε λίγο γιατί σπάω το κεφάλι μου και άκρη δεν βρίσκω. Λοιπόν:

Έχω κατεβάσει μια ταινία στα 720p (με κατάληξη .mkv), η οποία αποθηκεύτηκε στον εσωτερικό μου σκληρό δίσκο.ΟΚ? ΟΚ.

Κάνω λοιπόν την ταινία copy-paste στον εξωτερικό μου σκληρό (WD 500GB) και μου λέει οτι δεν υπάρχει χώρος στον δίσκο, ενώ έχω 260GB ελεύθερα!!!

Κάνω copy-paste , τίποτα.

Κάνω cut-paste, ξανά τίποτα.

Μόνο την ταινία, όχι.

Όλο τον φάκελο μαζί με το .srt , no.

Μετονομάζω το αρχείο μπας και γίνει κάτι, τσου.

Δοκιμάζω να αντιγράψω άλλου τύπου αρχείο, μεγαλύτερου μεγέθους ...ναι, αυτό το αποθηκεύει!!

ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΓΙΝΕΤΑΙ???

Δημοσ.

Χιλιάδες την έχουνε πατήσει, ξεχάστηκες να φορμάρεις τον εξωτερικό δίσκο σου όταν τον εγκατέστησες, σαν NTFS. το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τον μετατρέψεις από FAT32 σε NTFS με την εντολή CONVERT X: /FS:NTFS όπου το X: ισούται με το drive letter του εξωτερικού δίσκου σου. Καλό θα είναι πριν την μετατροπή να τον ελέγξεις για λάθη με την CHKDSK εντολή.

Δημοσ.

Δοκιμάζω να αντιγράψω άλλου τύπου αρχείο, μεγαλύτερου μεγέθους ...ναι, αυτό το αποθηκεύει!!

ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΓΙΝΕΤΑΙ???

Συμβαινει αυτο που ειπε ο προηγουμενος, οσων αφορα αυτο που ειπες με μεγαλυτερο αρχειο προφανως ηταν φακελος με πολλα αρχεια μαζι και οχι μονο ενα

Δημοσ.

Όντως, σε FAT32 είναι. Κοίτα να δεις...

Την εντολή την βάζω στην command line των windows, σωστά?

Ενδέχεται αυτού του είδους η μετατροπή να μου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα? Μήπως δλδ να προσπαθήσω να τα κάνω back-up και να κάνω format?

Ευχαριστώ πολύ ρε παιδιά!

Δημοσ.

Καλυτερα να κανεις 2 partition (με το acronis π.χ), ενα μικρο FAT32 για universal devices...και το αλλο NTFS για τα windows και τα μεγαλα αρχεια...

Δημοσ.

@grimpr: Το έλεγξα με το chkdsk και δεν μου έβγαλε κανένα πρόβλημα. Άρα προχωράω στην μετατροπή?

@tsakonas: Γιατί πρέπει να το "σπάσω" σε δύο partition? Τι πρόβλημα μπορεί να προκύψει αν δεν το κάνω? Διευκρινιζω πάντως ότι τον εξωτερικό τον έχω μόνο σαν αποθήκη δεδομένων (μουσική, ταινίες κτλ), κανένα πρόγραμμα δεν τρέχει από εκεί.

Σόρρυ για τις πολλες ερωτήσεις αλλά θέλω να είμαι σίγουρος για το τι κάνω, μην την πατήσω και χάσω τα δεδομένα μου.

Δημοσ.

Δεν ειπα οτι πρεπει αναγκαστικα... απλα ειπα ειναι καλυτερα... το NTFS ειναι μονο για windows. Ισως να χρειαστει να συνδεσεις τον σκληρο σε PS3/Xbox/photo frames και ενα σωρο αλλες συσκευες που δεν εχουν windows :lol:

Δημοσ.

Ο τίτλος του θέματος άλλαξε από τον αρχικό «ΠΩΣ ΓΕΝΕΝ ΑΥΤΟ???» στον τρέχοντα. Να χρησιμοποιείτε πάντα τίτλους σαφείς και αντιπροσωπευτικούς του προβλήματος ή της ερώτησής σας. Βελτιώνεται η λειτουργία της Αναζήτησης και βοηθάτε τα υπόλοιπα μέλη, όπως και εσάς τον(-ην) ίδιο(-α), καθώς είναι πιο πιθανό να ασχοληθούν με το θέμα μέλη που μπορούν να δώσουν απάντηση.

Δημοσ.

Ευπειθώς αναφέρω πως όλα λειτούργησαν ρολόι.

Άλλαξα το σύστημα αρχείων από FAT32 σε NTFS (με το Paragon Partition Manager) και πλέον η αντιγραφή γίνεται κανονικότατα, ενώ δεν υπήρξε και κανένα πρόβλημα με τα αποθηκευμένα αρχεία. Tsakonas δεν έκανα τελικά δύο partition, ελπίζω να μην έρθει η στιγμή που θα πω "καλά μου τα έλεγε εκείνος ο tsakonas στο forum"!

Ευχαριστώ για τις συμβουλές!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...