Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή σκληρού σε εξωτερικό δίσκο Lacie Ethernet Mini Disk

Mercyful_Fate

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ.

Εδώ και σχεδόν 1 χρόνο είμαι κάτοχος ενός ethernet εξωτερικού δίσκου Lacie Ethernet mini disk 500GB (http://www.lacie.com/products/product.htm?pid=10994), ο οποίος έχει γεμίσει και ψάχνομαι για μεγαλύτερο δίσκο.

Επειδή ο δίσκος είναι δικτυακός, αυτόνομος, και αυτό με εξυπηρετεί πολύ, σκοπεύω και ο νέος δίσκος να είναι εξωτερικός ethernet.

Η ερωτησή μου είναι η εξής: μπορώ, αντί να αγοράσω καινούργιο ethernet σκληρό, να ανοίξω αυτόν που έχω και να αντικαταστήσω τον 500-αρη sata δίσκο που έχει μέσα με έναν ας πούμε στο 1TB?

Υπάρχει περίπτωση το όλο πράγμα να έχει κάποιο κλείδωμα (π.χ. disk model number, firmware) έτσι ώστε να συνεργάζεται μόνο με τον συγκεκριμένο δίσκο? Γιατί είναι σχετικά εύκολο να ξεβιδώσεις το περίβλημα και να αφαιρέσεις τον δίσκο από μέσα (το έχω κάνει ήδη και ξέρω πως είναι).

Πάντως, ο λόγος της ανησυχίας μου είναι ότι δοκίμασα να δω αν θα παίξει ο εξωτερικός δίσκος με έναν 200-αρη Western Digital μεσα, αντί του 500-αρη Seagate που είχε, αλλά δυστυχώς δεν έπαιξε. Βέβαια μπορεί να παίζει ρόλο η διαφορετική μάρκα του δίσκου, ή το ότι ο 200-αρης είναι αρκετά παλιός (περίπου 3 χρόνων... ίσως και λίγο παραπάνω), αλλά το γεγονός είναι ότι δεν έπαιξε.

Η γνώμη σας ποια είναι? Θα παίξει αν αγοράσω έναν σκληρό δίσκο και τον βάλω στην θέση αυτού που έχει ήδη μέσα? :rolleyes:

p.s.: ο δίσκος που περιέχει μέσα ο Lacie είναι κατά πάσα πιθανότητα αυτός: http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?vgnextoid=b9df99f4fa74c010VgnVCM100000dd04090aRCRD

Δημοσ.

Τελικά η απάντηση είναι "όχι, δεν θα παίξει". :P

Αγόρασα σήμερα έναν Seagate 1TB και το έβαλα μέσα στο Lacie, αλλά δεν το αναγνώρισε με τπτ. Δεν ξέρω αν παιξω με firmwares και τέτοια (βασικά δεν ξέρω και πως, δεν το έψαξα ιδιαίτερα), αλλά μάλλον δεν πρόκειται να παίξει ούτε έτσι.

Οπότε έβαλα τον δίσκο στο ubuntu server μου και τέλειωσε η υπόθεση. Τις επόμενες μέρες θα βγάλω στο σφυρί τον Lacie ethernet δίσκο. :-D

Δημοσ.

Μηπως ειδες τι setting εχει ο δισκος που ειχε μεσα?

Ειναι jumpered για SATA η SATA2?

Πολυ αργος ειναι για SATA2 δισκο και ισως φταιει το jumper.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...