Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ubuntu to run on ARM-based netbook :lol:

http://news.zdnet.com/2424-9595_22-249202.html

ARM core processor stands a great advantage in terms of lower TDP (Thermal Design Power), however, these types of ARM based netbooks will have to stick back to Windows Mobile, Windows CE or Linux at this moment, unless Microsoft plans to validate ARM architecture with XP or Vista OS. :lol:

http://www.mydigitallife.info/2008/10/26/arm-cortex-processors-compete-with-intel-atom-in-netbook-market/

Cortex-A9 is the multicore sister to Cortex-A8, and it is likely to go into use around 2010. :lol: Multicore processors provide power advantages, as multiple cores running at a lower speed can process more instructions per watt than can single high-speed cores.

http://news.cnet.com/8301-17938_105-10073698-1.html

The Cortex A8 uses a 65nm fabrication process :lol: and is proving popular with Matsushita (which trades as Panasonic), Samsung and Freescale, who have all joined TI as partners.

http://news.zdnet.co.uk/hardware/0,1000000091,39226520,00.htm

Delivering a 500 MHz low-power Cortex-A8 processor and an 850 MHz high-performance version :lol: is a strong testimonial to the strength of our technology and close collaboration with ARM.”

http://www.arm.com/iqonline/news/ARMnews/17147.html

The Ubuntu ARM distribution for desktops and netbookswill be officially available from April 2009. :lol:

http://ibtimes.com/prnews/20081112/arm.htm

ARM CPUs are well supported by the Linux operating system, but Nvidia is currently not focused on Linux :lol:

http://en.wikipedia.org/wiki/Silverthorne_(CPU)

Δημοσ.
Κατι τυποι σαν το παραπανω που λεει σουπερ ντουπερ σκ@τ@ λειτουργικο το ουμπουντου ειναι η μειοψηφια που βγαζει κακο ονομα στη κοινοτητα του λινουξ.

Ρε φιλε αντε να πουλησεις "γνωση" αλλου γιατι απο τις απαντησεις σου κανει μπαμ οτι εισαι ασχετος και απλα αναπαραγεις γνωμες κολλημενων κομπλεξικων "γκουρου" wannabe's...

O σκοπος του λινουξ ειναι να δωσει δωρεαν software στο κοσμο, κοινοκτημοσυνη ,...

Το ουμπουντου ειναι ενα αυτοματοποιημενο/παραθυροποιημενο πες το οπως θες debian...

Ειναι μια διανομη για το πολυ κοσμο ...ευκολη και καλη.

Δινει τη δυνατοτητα στο κοσμο να κανει τη δουλεια του νομιμα χωρις να ειναι αναγκασμενος να σκασει ενα σωρο λεφτα στη καθε εταιρεια λογισμικου και προγραμματων.

Εσυ και οποιος αλλος θελει κατσε κανε compile μια βδομαδα με τη διανομη που γουσταρεις.Δε σου στερει κανεις αυτο το δικαιωμα.Η καθε διανομη εχει τα χαρακτηριστικα της και ο καθενας αποφασιζει πια του ταιριαζει.

Αλλα να ξερεις οτι συμπεριφορες σαν τη δικια σου ειναι τελειως εξω απο το κλιμα του λινουξ και του ανοιχτου λογισμικου γενικοτερα για αυτο μη θεωρεις τον εαυτο σου μελος και υπερασπιστη τους...

Δεν είμαι ο σκληροπυρηνικός της κονσόλας,ούτε ο Linux expert,αλλά κάθε OS έχει κάποια χρήση,

Μάθε να διαβάζεις και μετά κάνε post,εντάξει είναι λίγο δύσκολο όταν δεν σου κόβει αλλά τουλάχιστον προσπάθησε.

Το χρησιμοποίησα και έχω να πω:

Ότι είναι βαρύ,σε παλιό μηχάνημα(P4 2,4 GHZ) πάει χειρότερα απο τα XP,είναι αργό-σε μεγάλα copy/paste είναι χειρότερο απο τα XP και σχεδόν τόσο αργό όσο τα vista,δεν είναι σταθερό,πολλά προγράμματα(ο firefox το 'χε χέσει το θέμα) κολούσαν όταν τα έκανα quit ενώ ο ναυτίλος κράσαρε σχεδόν όσο συχνά κρασσάρει ο explorer,ενώ είχα βάλει drivers κανονικ;a και είχα ενεργοποιημένο compiz μετά απο restart(παίζει να δούλευε και 1 βδομάδα έτσι) και εντελώς στο άσχετο έμπαινε σε low graphics mode.

Το μόνο που μου τη σπάει είναι ότι ενώ η διανομή είναι μία απο τις χειρότερες ΟΛΟΙ την προτείνουν λες και είναι η μοναδική εύκολη user/stupid friendly διανομή,καλά ορισμένοι όπως ο vistakiller:lol:,check2fire έχουν φάει τρελό κόλλημα και πιστεύουν ότι είναι θεική,μετά τον Θεό είναι το ubuntu-αν και μπορεί να αμφιβάλει και για αυτό.

Το ανοιχτό και δωρεάν υπάρχει σε όλες τις πλατφόρμες,δεν είναι ούτε προνόμιο του Linux πόσο δε μάλλον του ubuntu,το 99,99% όταν πήρε H/Y αγόρασε και την άδεια Windows θέλωντας και μη,το τζάμπα υπάρχει παντού και δεν συνεπάγεται σπασμένα για τις άλλες πλατφόρμες.

Και αν νομίζεις ότι όσοι κρίνουν μία διανομή ή ένα DE είναι εχθροί κάνεις λάθος,μπορείς να διαβάσεις τις απόψεις του Linus για το GNOME ο οποίος troll-αρει σε συχνή βάση,μπορείς να διαβάσεις τόνους posts για rpm vs deb απο developers που προφανώς ξέρουν και έχουν βοηθήσει περισσότερο απο ότι εσύ ή εγώ.

Τέλος δεν πουλάω γνώση γιατί πρώτον δεν το κατέχω,θα το ξαναπώ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ EXPERT και θα κράζω όποιο OS μου έχει αφήσει αρνητικές εντυπώσεις γιατί ούτε είμαι φανατισμένος χρήστης κάποιου αλλά ούτε με πληρώνει κάποιο,κατα καιρούς έχω κράξει windows,apple για κάποια θέματα που εμένα δεν μου άρεσαν.

Σε αντίθεση με σας λέω ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ γνώμη και εντύπωση και δεν θεωρώ την άποψη μου αντικειμενική αλλά υποκειμενική,εσύ δεν ξέρεις απο αυτά γιατί είσαι προφανώς ημι-θεος παντογνώστης.

Και στην τελική χέστηκα αν με θεωρεί κάποιος εχθρό ενός λειτουργικού,δεν μπαίνω σε καλούπια τύπου "είμαι linuxas","είμαι macας",είμαι windowsας",γραμμές κώδικα είναι και όχι αντικείμενα λατρείας για προσκύνημα όπως πιστεύετε μερικοί,δεν μισώ-ούτε συμπαθώ κάποιο,μερικά με βόλεψαν και άλλα όχι.

Δημοσ.

Και στην τελ,γραμμές κώδικα είναι και όχι αντικείμενα λατρείας για προσκύνημα όπως πιστεύετε μερικοί,δεν μισώ-ούτε συμπαθώ κάποιο,μερικά με βόλεψαν και άλλα όχι.

Ενταξει αλλα αυτες οι γραμμες ειναι ελευθερο λογισμικο προιον της κοινοτητας μπορει ο mark να πληρωνει 10-20 ατομα αλλα υπαρχει κοσμος πολυς που στηριζει την διανομη επιτρεψε μου να πω οτι η διαδικασια κραξιματος θα φθειρει εσενα και οχι την διανομη πεισματωνωντας τους υποστηρικτες της (μεχρι να επεμβει καποιος mod)

Υπαρχουν διανομες για ολους η φαγωμαρα ειναι χαμενη ενεργεια

Φιλικα.

Δημοσ.

Μην τρώγεστε ρε παιδιά δεν υπάρχει κανένα όφελος από αυτό το πράγμα.Καλή η κριτική για τις διανομές απλά να προσέχουμε λίγο τις εκφράσεις ώστε να μην δημιουργούνται οι παρεξηγήσεις

Δημοσ.

Φιλε gnsx μπορω να ρωτησω τι κανεις στο thread αν σιχαινεσαι τα ubuntu? Ηρθες να προειδοποιησεις τον κοσμο ας πουμε ποσο αδικο εχουν η να τους ανοιξεις τα ματια?

Γουστο σου κ καπελο σου να μην σου αρεσει, δεν υπαρχει λογος να γινεσαι εριστικος ομως, υπαρχουν παντα κ αλλες αποψεις...

Καλως η κακως, το linux βγηκε απο την υπογα, παλευει να γινει mainstream, κ αναγκαστικα κανει καποιες θυσιες στην πορεια... Αλλα δεν το ψαχνουν ολοι οσο εσυ (προφανως), ουτε εχουν τις ιδιες (ακραιες, αν μου επιτρεπεις) απαιτησεις... Οπως ειπε κ ενας φιλος παραπανω, σαν ειδημων εσυ κατσε κ κανε compile τον δικο σου kernel, φτιαξε το δικο σου gui (γιατι το gnome απο οτι ειδα το θεωρεις ασηκωτο) κ ασε τους υπολοιπους να τρωνε τα μουτρα τους...

Δεν εχουν ολοι τον χρονο, κυριως, αλλα κ την ορεξη, να ασχοληθουν τοσο πολυ, κ σε αυτους απευθυνεται το ubuntu. Οχι σε σενα.

Στους υπολοιπους, ενα εχω να πω:

http://to-adifago-kitos.com/

;):whistle:

Δημοσ.

Σημασία δεν έχει μόνο ποια διανομή αλλα και το συνολικό κόστος των συσκευών, γιατί άλλο να αγοράζεις windows mobile φορητή συσκευή που ειναι πανάριιβη για πράδειγμα με 600 και 700 ευρώ και άλλο με 200 με μια φιλική διανομή Λινουξ...

Δημοσ.
Φιλε gnsx μπορω να ρωτησω τι κανεις στο thread αν σιχαινεσαι τα ubuntu? Ηρθες να προειδοποιησεις τον κοσμο ας πουμε ποσο αδικο εχουν η να τους ανοιξεις τα ματια?

Μία είδηση σχολιάζεται ή θετικά ή αρνητικά.Προφανώς θα πρέπει να ακούγονται και οι δύο απόψεις,η δική μου άποψη είναι αρνητική,δεν μ' αρέσει που έρχονται νέες φορητές συσκευές με ubuntu,καλύτερα να ερχόντουσαν με μια άλλη διανομή.

Γουστο σου κ καπελο σου να μην σου αρεσει, δεν υπαρχει λογος να γινεσαι εριστικος ομως, υπαρχουν παντα κ αλλες αποψεις...

Καλως η κακως, το linux βγηκε απο την υπογα, παλευει να γινει mainstream, κ αναγκαστικα κανει καποιες θυσιες στην πορεια... Αλλα δεν το ψαχνουν ολοι οσο εσυ (προφανως), ουτε εχουν τις ιδιες (ακραιες, αν μου επιτρεπεις) απαιτησεις... Οπως ειπε κ ενας φιλος παραπανω, σαν ειδημων εσυ κατσε κ κανε compile τον δικο σου kernel, φτιαξε το δικο σου gui (γιατι το gnome απο οτι ειδα το θεωρεις ασηκωτο) κ ασε τους υπολοιπους να τρωνε τα μουτρα τους..

Υπάρχουν κι άλλες απόψεις φυσικά.Μόνο που εγώ κράζω το ubuntu και οι Ζορό εμένα.Σαν να τους έβρισα τη μάνα ένα πράγμα.

Έτσι φανατίλα,fanboismos.ubuntu=god λέμε.

Α και αν δεν σου κάνει κόπο,κάνε quote το post που λέω το GNOME ασήκωτο,άντε να δω.

Στους υπολοιπους, ενα εχω να πω:

http://to-adifago-kitos.com/

Έχει γίνει πολύ της μόδας αυτή η σελίδα τελευταία,και συνήθως την ποστάρει όποιος δεν έχει να προσθέσει κάτι ουσιώδες στην κουβέντα.

Δημοσ.

δεν καταλαβαίνω γιατί μια συζήτηση να καταλήγει έτσι!Το linux είναι free διανομή είναι καλό να μαθάινουμε κάτιι νέο !ιΤο θετικό ειναι ότι μπορεί να δουλεψει γράηγορα σε πιο παλια pc πολύ βασικό να θες να παρεις ένα λαπτοπ φθηνό όπως λέει και ο 21century!Aν μπαίνεις στο ίντερνετ βλέπεις ταινείες ακούς μουσική τα απλα πράγματα άντε και ενα πρόγραμμα που αντικαθιστά το οffice εμένα προσωπικά μου αρκούν!!Δυστηχώς έχουμε επηρεαστεί απο τον καταναλωτισμό και κάνουμε αγορές χωρίς σκέψη!!

Δημοσ.

Ε, δεν γινεται με αλλες, για διαφορους λογους. Ενας απο αυτους ειναι η ευχρηστια του Ubuntu.

Η για να το θεσω καλυτερα, μια εταιρια δεν μπορει να εχει πολλες επιλογες για χρησιμοποιηση του Ubuntu. Αυτο διοτι, οταν βγαζεις κατι, θες να εχεις καποιου ειδους εγγυηση, οτι καποιος θα παρεχει υποστηριξη. Οταν εισαι εταιρια, δεν γινεται να στηριζεσαι στην, πολυ χρησιμη κατα τα αλλα, κοινοτητα χρηστων linux, για τον απλο λογο, οτι αυτες οι συσκευες υποτιθεται θα χρησιμοποιουνται απο τον οποιονδηποτε, ο οποιος δεν γνωριζει ουτε τα βασικα, οχι τι ειναι λειτουργικο συστημα. Και αν γινει καμια στραβη, η εταιρια, ποιον θα κατηγορησει. Την κοινοτητα, που οτι κανει το κανει για τον χαβαλε και επειδη ετσι γουσταρει ?

Δημοσ.

gnsX, από την αρχή της κουβέντας το μόνο που μας έδωσες ήταν μπινελίκια και κατάρες στο Ubuntu. Μάταια σου ζήτησαν διάφοροι να μας εξηγήσεις ΓΙΑΤΙ το Ubuntu είναι μάπα επιλογή για τα φορητά που έρχονται. Εσύ επέλεξες να απαντήσεις σε ΑΛΛΗ ερώτηση (η οποία είναι "γιατί δεν σου αρέσει") την οποία όμως δε στην έκανε κανείς. Καλώς κάνεις και δε σου αρέσει, καλή και η άποψή σου αλλά κανείς δε σε ρώτησε αυτό στο οποίο απαντάς. Όσες φορές κι αν προσπάθησε ο κόσμος να καταλάβει γιατί το Ubuntu είναι λάθος επιλογή, επέλεξες να απαντήσεις με αερολογίες και άσχετες δικαιολογίες. Και μάλιστα έγινες και πολύ εριστικός και προσβλητικός σε αυτούς που σε ρώτησαν. Περιμένουμε ακόμα να μας πεις γιατί θεωρείς το Ubuntu χειρότερη επιλογή από άλλες. Και μιας και εσύ είσαι power linux user και θέλεις να βάλεις άλλη, βάλτην. Κανείς δε θα σου πει όχι. Το ζήτημα όμως είναι να γίνει το linux mainstream, και αυτό ΔΕΝ θα γίνει με slackware.

Η είδηση αναφέρει ότι έρχονται καινούρια φορητά με προεγκατεστημένο το Ubuntu. Αυτός που μπορεί να εγκαταστήσει όποια διανομή γουστάρει, παιδεύοντας εαυτόν, λίγο ενδιαφέρεται για τη διανομή με την οποία έρχεται έτοιμο το μηχάνημα. Σου είναι τόσο δύσκολο να το αντιληφθείς;

Αντί να χειροκροτήσεις την επιλογή να μπει linux σε φορητά προεγκατεστημένο (και ας είναι όποιο θέλει) αντί για καπέλωμα με windows άρχισες να πετάς προσβολές στα δήθεν Ubuntu fan boys κτλ. Έχεις πάρει χαμπάρι πόσο anti-fan boy ακούγεσαι εσύ και ότι κάποιος μπορεί να σε κατηγορήσει για το άλλο άκρο από αυτό που υποτίθεται ότι κάνουν τα fan boys του Ubuntu;

Δημοσ.
gnsX, από την αρχή της κουβέντας το μόνο που μας έδωσες ήταν μπινελίκια και κατάρες στο Ubuntu. Μάταια σου ζήτησαν διάφοροι να μας εξηγήσεις ΓΙΑΤΙ το Ubuntu είναι μάπα επιλογή για τα φορητά που έρχονται. Εσύ επέλεξες να απαντήσεις σε ΑΛΛΗ ερώτηση (η οποία είναι "γιατί δεν σου αρέσει") την οποία όμως δε στην έκανε κανείς.

Είπα ότι θεωρώ το ubuntu crappy διανομή.Εξήγησα ότι το θεωρώ crappy γιατί απο προσωπική εμπειρία είχα τα προβλήματα που ανέφερα.Και θεωρώ ότι είναι μάπα επιλογή όπως λες κυρίως γιατί δεν είναι σταθερό και είναι αργό,έχω ξαναπεί ότι για μένα η διαφορά του ubuntu με τα windows είναι μόνο το τζάμπα,ούτε πιο γρήγορα είναι-και είναι το ίδιο σταθερά,ΔΙΚΗ μου άποψη αυτό και όχι απαραίτητα σωστή,τι πιο απλό;

Επαναλαμβάνω είναι προσωπική άποψη.

Οι προσβολές ξεκίνησαν απο άλλους,εγώ σχολίασα λειτουργικό όχι άτομα και κάποιοι σχολίασαν εμένα και ανταπάντησα.

Ας λήξει το θέμα,είπα την άποψη μου για το ubuntu,δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι το παίρνουν τόσο προσωπικά όταν κάποιος κράζει ή και κοροιδεύει αν θες τη διανομή που χρησιμοποιούν,τόσο δέσιμο πια;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...