Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Canonical, γνωστή για τη δημοφιλή διανομή Linux Ubuntu, και η εταιρεία κατασκευής hardware ARM υπέγραψαν πρόσφατα συμφωνία, στο πλαίσιο της οποίας μια σειρά νέων προϊόντων της ARM θα είναι εξοπλισμένα με Ubuntu. Ειδικότερα, η ARM πρόκειται να κατασκευάσει νέα προϊόντα System-on-Chip [soC], τα οποία θα ενσωματώνουν την εύχρηστη διανομή της Canonical.

Tα προϊόντα της ARM απευθύνονται σε φορητές συσκευές και έχουν ως βασικό χαρακτηριστικό τους τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Η συμφωνία με την Canonical προβλέπει ότι η τελευταία θα δημιουργήσει μια ειδικά τροποποιημένη έκδοση του Ubuntu, έτσι ώστε το λειτουργικό να συνεργάζεται αρμονικά με τις συσκευές. Το Ubuntu θα ενσωματωθεί σε συστήματα με τους επεξεργαστές Cortex-A8 και Cortex-A9, πάνω σε μητρικές ARMv7. Η κυκλοφορία των νέων προϊόντων θα πρέπει να αναμένεται γύρω στον Απρίλιο του 2009.

Με δεδομένο ότι οι φορητές συσκευές διευρύνουν όλο και περισσότερο το μερίδιό τους στην αγορά, η συνεργασία αυτή είναι πολύ σημαντική, κυρίως για την Canonical. Η ενσωμάτωση του Ubuntu σε μια σειρά προϊόντων θα αυξήσει την αναγνωρισιμότητα του λειτουργικού, το οποίο έχει ήδη πολλούς φίλους.

Source.png Πηγή: pathfinder.gr

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τελικά δημοφιλή γίνονται τα πιο μούφα λειτουργικά,δεν είναι τυχαίο ότι ο ένας εκ των ανταγωνιστών των super crappy Windows είναι η super duper ultra crappy διανομή Linux.

.

Δημοσ.
Τελικά δημοφιλή γίνονται τα πιο μούφα λειτουργικά,δεν είναι τυχαίο ότι ο ένας εκ των ανταγωνιστών των super crappy Windows είναι η super duper ultra crappy διανομή Linux.

.

Μάλιστα. Και συ φίλτατε παντογνώστη Ελληναρά ποια διανομή χρησιμοποιείς;

Δημοσ.

.

Mούφα, δεν νομίζω... Απλά είναι καρα-patch-αρισμένο. Ο πολύς κόσμος θέλει λειτουργικότητα out-of-the-box γι αυτό και βλέπεις λειτουργικά όπως Windows και Ubuntu να ανεβαίνουν τόσο πολύ (βέβαια το Ubuntu δεν ήταν και τόσο out-of-the-box σε αναπαραγωγή πολυμέσων και έπρεπε να κάνεις add μη ασφαλή repos, αλλά άλλα λόγια να αγαπιόμαστε...). Πρόσθεσε και το hype πίσω από το Ubuntu και εύκολα νομίζω καταλαβαίνεις γιατί έχει τέτοιο μερίδιο χρηστών.

-----Προστέθηκε 16/11/2008 στις 01 : 42 : 34-----

Και αυτοί νομίζω είναι και οι λόγοι που επιλέχτηκε η συγκεκριμένη διανομή. Και έχει μεγάλη βάση χρηστών (άρα πολύ καλό support) ΚΑΙ έχει το hype να πλασαριστεί σαν κάτι το διαφορετικό.

Δημοσ.

Εγώ απλά είπα την γνώμη μου,ότι η ubuntu είναι χάλια διανομή και φαίνεται να είναι ο κανόνας να γίνονται δημοφιλή τα μούφα λειτουργικά.

Εσύ Dominion είδες πουθενά να κάνω τον παντογνώστη Ελληναρά;Κάθε φορά τα ίδια,η γνώμη μου αυτή είναι και θα την γράφω σε κάθε θέμα που αφορά το ubuntu.

timekeeper ναι δεν λέω αλλά για αυτό οδηγούμαστε σε υπο-λειτουργικά,δεν γίνεται να παίζουν όλα out of the box,σε κάθε πιθανό συνδιασμό hardware και να είναι και super,κι επειδή η Canonical θέλει να γίνει Microsoft στη θέση της Microsoft,κάπου εκεί θα καταντήσει το λειτουργικό της,και αν βάλουμε ότι απο την αρχή ήταν μέτρια διανομή τότε δεν βλέπω πάτο στο πόσο χαμηλά θα πάει.

Δημοσ.
Εγώ απλά είπα την γνώμη μου,ότι η ubuntu είναι χάλια διανομή και φαίνεται να είναι ο κανόνας να γίνονται δημοφιλή τα μούφα λειτουργικά.

Εσύ Dominion είδες πουθενά να κάνω τον παντογνώστη Ελληναρά;Κάθε φορά τα ίδια,η γνώμη μου αυτή είναι και θα την γράφω σε κάθε θέμα που αφορά το ubuntu.

timekeeper ναι δεν λέω αλλά για αυτό οδηγούμαστε σε υπο-λειτουργικά,δεν γίνεται να παίζουν όλα out of the box,σε κάθε πιθανό συνδιασμό hardware και να είναι και super,κι επειδή η Canonical θέλει να γίνει Microsoft στη θέση της Microsoft,κάπου εκεί θα καταντήσει το λειτουργικό της.

Αδερφέ μαζί σου είμαι! Θέλεις να μάθεις κάτι και να το παραμετροποίησεις σαν να το έφτιαξες εσύ για την πάρτη σου;;; Ξέχνα τα έτοιμα! Κονσόλα, source code κτλ. Αλλά δεν είναι όλοι έτσι και ΔΕΝ πρέπει να είναι όλοι έτσι. Και εγώ οδηγώ αλλά δεν έχω ιδέα τι κάνει το injection γιατί βλέπω το αμάξι μου σαν εργαλείο. Υπάρχει όμως ο τρελαμένος που το λύνει και το δένει για πλάκα... Ναι λοιπόν στα λειτουργικά σαν το Ubuntu (μην ξεχνάς ότι είναι και δωρεάν), ΚΑΡΑ-ΝΑΙ όμως και σε εμάς τους κολλημένους που θέλουμε 2 μέρες μέχρι να δούμε γραφικό περιβάλλον με FreeBSD και ATI Radeon.

Δημοσ.

Δεν είμαι ο σκληροπυρηνικός της κονσόλας,ούτε ο Linux expert,αλλά κάθε OS έχει κάποια χρήση,και η χρήση του Linux κατα την γνώμη μου δεν πρέπει να είναι αυτή που ονειρεύεται η Canonical γιατί με αυτή τη χρήση τα μισά + πλεονεκτήματα του Linux πάνε στα σκουπίδια.

Κι επειδή ξέχασα πριν,φίλε Ελληναρά Dominion η διανομή που μ' εντυπωσίασε ήταν η Debian.

Δημοσ.

Η γνωμη σου ειναι οτι το ουμπουντου ειναι σουπερ ντουπερ σκ@Τ@ λειτουργικο!Πες μας ποια γαματη διανομη χρησιμοποιεις εσυ και γιατι ειναι καλυτερη για σενα.

Δημοσ.

Φοβερή διανομή το ubuntu που έβγαλε από την μιζέρια και την αφάνεια το linux και τροφοδοτεί καθημερινά με νέους χρήστες και τις υπόλοιπες διανομές. Απλά μερικοί όταν έμαθαν δύο πράγματα παραπάνω θεώρησαν και σωστό να φτυσουν αυτόν που τους άνοιξε τα μάτια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Απλά μερικοί όταν έμαθαν δύο πράγματα παραπάνω θεώρησαν και σωστό να φτυσουν αυτόν που τους άνοιξε τα μάτια.

Όταν πρωτοδούλεψα/πρωτοείδα Linux δεν ξέρω καν αν υπήρχε ubuntu,αντίθετα υπήρχαν διανομές με @@ όπως Red Hat,Mandrake,SUSE.

Φοβερή διανομή το ubuntu που έβγαλε από την μιζέρια και την αφάνεια το linux

Και πρέπει να 'σαι κολλημένος και άσχετος για να πιστεύεις ότι το ubuntu έβγαλε απο την αφάνεια το Linux,βούτα την γλώσσα στον εγκέφαλο πρώτα.

Επεξ/σία από gnsX
Δημοσ.

Και πρέπει να 'σαι κολλημένος και άσχετος για να πιστεύεις ότι το ubuntu έβγαλε απο την αφάνεια το Linux,βούτα την γλώσσα στον εγκέφαλο πρώτα.

To Ubuntu έδωσε την δυνατότητα να χρησιμοποιησει πολύς κόσμος που δεν γνώριζε ούτε τα βασικά το linux .-

Δημοσ.

Κατι τυποι σαν το παραπανω που λεει σουπερ ντουπερ σκ@τ@ λειτουργικο το ουμπουντου ειναι η μειοψηφια που βγαζει κακο ονομα στη κοινοτητα του λινουξ.

Ρε φιλε αντε να πουλησεις "γνωση" αλλου γιατι απο τις απαντησεις σου κανει μπαμ οτι εισαι ασχετος και απλα αναπαραγεις γνωμες κολλημενων κομπλεξικων "γκουρου" wannabe's...

O σκοπος του λινουξ ειναι να δωσει δωρεαν software στο κοσμο, κοινοκτημοσυνη ,...

Το ουμπουντου ειναι ενα αυτοματοποιημενο/παραθυροποιημενο πες το οπως θες debian...

Ειναι μια διανομη για το πολυ κοσμο ...ευκολη και καλη.

Δινει τη δυνατοτητα στο κοσμο να κανει τη δουλεια του νομιμα χωρις να ειναι αναγκασμενος να σκασει ενα σωρο λεφτα στη καθε εταιρεια λογισμικου και προγραμματων.

Εσυ και οποιος αλλος θελει κατσε κανε compile μια βδομαδα με τη διανομη που γουσταρεις.Δε σου στερει κανεις αυτο το δικαιωμα.Η καθε διανομη εχει τα χαρακτηριστικα της και ο καθενας αποφασιζει πια του ταιριαζει.

Αλλα να ξερεις οτι συμπεριφορες σαν τη δικια σου ειναι τελειως εξω απο το κλιμα του λινουξ και του ανοιχτου λογισμικου γενικοτερα για αυτο μη θεωρεις τον εαυτο σου μελος και υπερασπιστη τους...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...