Προς το περιεχόμενο

Κεντρική θερμανση και a/c

4saken

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το καλοκαιρι εβαλα στο σπιτι a/c και θελω να το χρησιμοποιω και τον χειμωνα ωστε να μην χρειαστει να πληρωσω για πετρελαιο.Μενω σε 3οροφο σπιτι και περσυ ενω βαλαμε (?) 3 φορες πετρελαιο πολλες φορες το σπιτι ηταν παγος.Μαλιστα οταν ζητησαν οι δικοι μου την αποδειξη ειχε περσινη (!!!) ημερομηνια και δυστυχως την χασαμε.

Απο την μια νιωθω οτι με κοροιδεψαν,απο την αλλη θελω να χρησιμοποιω τα a/c οποτε και οπως θελω εγω...

Εχω το δικαιωμα να αρνηθω να πληρωσω πετρελαιο απο την στιγμη που θα κλεισω τα καλοριφερ?Εννοειται οτι θα τα κρατησω κλειστα ολο τον χειμωνα.

Δημοσ.

όχι. Ο νομοθέτης θεωρεί (ορθά) ότι το σπίτι θερμαίνεται ή τουλάχιστον μονώνεται από τους 2 ορόφους που βρίσκονται από πάνω και από κάτω από τον δικό σου, επομένως υπάρχει κάποιο ελάχιστο (όχι ευκαταφρόνητο) τέλος για θέρμανση.

Δημοσ.

Αν προβλέπεται στον κανονισμό της πολυκατοικίας, θα πληρώνεις ένα πάγιο ακόμη κι αν σφραγίσεις τα σώματα. Συνήθως το πάγιο είναι ποσοστό επί της κατανάλωσης οπότε δεν είναι ευκαταφρόνητο το ποσό.

Βέβαια αναφέρεται σε κλειστά διαμερίσματα και νομίζω ότι πρέπει να συμφωνήσουν κι οι άλλοι ιδιοκτήτες από τη στιγμή που κατοικείται το διαμέρισμα.

Αν δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη, πληρώνεις κανονικά ανεξαρτήτως αν τα κλείσεις ή όχι.

Πρέπει να ρωτήσεις το διαχειριστή. Αυτά αναφέρονται στον κανονισμό της πολυκατοικίας ο οποίος έχει συνταχθεί όταν συστάθηκαν οι επί μέρους ιδιοκτησίες της, και με όποιες τροποποιήσεις έχουν γίνει στις γενικές συνελεύσεις των ιδιοκτητών.

Αν δεν αναφέρεται τίποτα, βρες τι προβλέπεται από την ελληνική νομοθεσία.

Επίσης, μπορείς να το ζητήσεις από το διαχειριστή. Έχουν τύχει περιπτώσεις που (λόγω άγνοιας) έχουν δεχτεί να μην πληρώνει κάποιος κοινόχρηστα για το καλοριφέρ, αν δεν το χρησιμοποιούν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...