Προς το περιεχόμενο

Νέοι Macbook και προβληματικά touchpad

nickolas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω εδώ και 2 εβδομάδες το καινούργιο Macbook και αντιμετωπίζω πρόβλημα με το touchpad.

Πολλές φορές αποτυγχάνει να "περάσει" το κλικ στο υπολογιστή.

Μάλιστα συχνά μουλαρώνει και δεν κλικάρει όσες φορές και να το πατήσεις. Πρέπει να κάνεις κάτι άλλο και μετά να ξαναπροσπαθήσεις.

Αν δουλέυεις δε και Vista μέσω bootcamp η κατάσταση γίνεται δραματική.

Περιπλέκεται περισσότερο και από την απουσία πραγματικού πλήκτρου... σε κάποιες περιπτώσεις είναι απλά αδύνατον να κάνεις δεξί κλικ!

Υπάρχουν άλλοι χρήστες που να έχουν αυτό το πρόβλημα? Υπάρχει λύση ή και να το πάω στην Apple θα το ξαναπάρω με το ίδιο πρόβλημα?

Είναι τόσο σπαστικό που σκέφτομαι να το γυρίσω πίσω αν όντως δεν υπάρχει λύση. (είμαι Νέα Υόρκη, θα έχει ενδιαφέρον το αν θα δεχτούν κάτι τέτοιο)

ΥΓ. Συγνώμη αν έχει αναφερθεί ξανά αλλά δεν είδα κάτι...

Δημοσ.

Είναι κοινό πρόβλημα σε όλα τα καινούργια MB/MBP. Μάλιστα το παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Steve Jobs. Αναμένεται σύντομα ένα patch από την Apple που θα λύνει το πρόβλημα.

Δές και εδώ που το συζητούν εκτεταμένα.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ! Ελπίζω να αρκεί απλά ένα software update.

Μόνο που εγώ έχω απλό Μacbook και το site που μου παρέθεσες αναφέρεται μόνο σε Macbook Pro.

Ισχύει το ίδιο και για τους απλούς Macbook?

Δημοσ.

Όχι, τι να ακυρώσεις;;;; Για μια τέτοια βλακειούλα... Εντάξει, μπορεί να γίνεται λίγο εκνευριστικό καμιά στιγμή αλλά μην υπερβάλουμε... Παγώνει κάθε τόσο το touchpad για μερικά δευτερόλεπτα και μετά ξαναεπιστρέφει... Εξάλλου φτάνει και το διορθωτικό patch. Μέχρι να σου φτάσει το φορητό θα έχει βγεί και το patch.

Δημοσ.

Παντως θεωρω πως δεν ειναι βλακειουλα να αγοραζεις ενα λαπτοπ κ μην δουλευει παντα το κουμπι του touchpad.

Μακαρι να μπορει να διορθωθει με software update..

Δημοσ.

Ε όχι και ακύρωση για αυτή τη λεπτομέρεια που σύντομα προφανώς θα διορθωθει. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα, αν και τελευταία δουλεύω κυρίως με το mouse.

Γενικά στα trackpads δε με βολεύουν τα κουμπιά και ελάχιστες φορές έχω χρησιμοποιήσει το hardware button. Προτιμώ το tap και tap με δύο δάχτυλα για δεξί click. Πολύ βολικό.

Δημοσ.

kpatsi, επειδη δεν εχω δει απο κοντα καινουρια macbook/pro εισαι σιγουρος οτι ειναι software problem? (ασχετα απο οτι λεει το αρθρο του macrumors)

Το λεω γιατι λεει ο φιλος οτι παρουσιαζεται ακομα κ στα vista..

Αν δεν φτιαχνεται με software update, τοτε προφανως θα γινει αυτο που λεει ο dali13gr.

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι το trackpad λειτουργεί απροβλημάτιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα (να πώ 45 λεπτά, να πώ 1 ώρα, δεν το έχω χρονομετρήσει και ίσως εξαρτάται και από το είδος της χρήσης) μετά παγώνει για μερικά δευτερόλεπτα, ίσως 10, και ξαναεπιστρέφει να λειτουργεί κανονικά πάλι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα...

Αν το πρόβλημα ήταν hardware θα παρουσίαζε συνέχεια το πρόβλημα... Ίσως, δεν ξέρω. Μετά το γεγονός ότι το πρόβλημα παρουσιάζεται και στα Vista, μην ξεχνάμε ότι τρέχουν μέσω bootcamp με τα drivers της Apple.

Δημοσ.

Αν το πρόβλημα ήταν hardware θα παρουσίαζε συνέχεια το πρόβλημα... Ίσως, δεν ξέρω.

Ε ενταξει ,υπαρχουν hardware προβληματα που εμφανιζονται τυχαια κ οχι συνεχεια..

Πχ μια οθονη που μια στις τοσες αναβοσβηνει κ χιλια αλλα..

Θα δειξει αν τελικως ειναι soft ή hardware προβλημα..

Ας ειναι software, για να διορθωνεται ευκολα..

Δημοσ.

Αν απεγκαταστησετε στα vista τον driver της apple για το trackpad κ δουλευει με τους default των windows, τοτε κανει το προβλημα??

Σε linux το κανει?

Ισως ετσι καταλαβετε αν ειναι software ή hardware...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...