Προς το περιεχόμενο

Qt και Leopard

d-l-sama

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν ξέρω αν γράφω στο σωστό thread γι'αυτό κάποιος admin ας το ελέγξει και ας το βάλει στο αντίστοιχο.τεσπα.

Προγραμματίζω σε C και C++.Kαι θέλω να ανέβω κάπως επίπεδο και να χρησιμοποιήσω και γραφικά για να γίνει ποιο ολοκληρωμένο το όλο μου το project.Kατέβασα μετά από ψάξιμο το Qt4 από εδώ και άρχισα να διαβάζω από αυτό το βιβλίο"C++-GUI-Programming-with-Qt-4-1st-ed".Κατέβασα το dmg αρχείο γιατί με το tar.gz δεν έβγαλα άκρη παρ'όλο που χρησιμοποιώ και linux.Τέσπα.Σύμφωνα με το βιβλίο έγραψα τον ακόλουθο κώδικα και εκτέλεσα τις εξής εντολές σε terminal:

CODE

#include <QApplication>

#include <QLabel>

int main(int argc, char *argv[])

{

QApplication app(argc, argv);

QLabel *label = new QLabel("Hello Qt!");

label->show();

return app.exec();

}

Commands

1:qmake -project

2:qmake hello.pro

3:qmake -spec macx-xcode hello.pro

4:open hello.app

Μέχρι την 3 εντολή όλα καλά.Στην 4 εντολή μου λέει ότι δεν υπάρχει και μετά από ψάξιμο είδα ότι με την 3 εντολή μου δημιουργήθηκε ο φάκελος Build.Το hello.app ήταν στο /Build/Debug/hello.app.Αλλά όταν πάω να το ανοίξω με το ποντίκι μου λέει"You can't open the application "Hello.app" because it is not supported on this architecture"

Προσπάθησα να κάνω build όλο το project με το XCode και μου έβγαλε error στο hello.cpp το έξής:(error:no matching function for call to QApplication::QApplication(int&,int**&))

Από όσο είδα στο βιβλίο αν μας βγάλει ένα τέτοιο μήνυμα σημαίνει ότι έχουμε Qt3.Αλλά εγώ κατέβασα και έκανα εγκατάσταση το Qt4 4.4.1 έκδοση.

1)Παίζει ρόλο για την αρχιτεκτονική ότι έχω leopard?Eίναι μόνο για Tiger?

2)To πρόγραμμα που αν καταφέρω να κάνω θα μπορώ να το χρησιμοποιήσω και σε άλλη πλατφόρμα ή μόνο στο Mac?

3)Ξέρετε κανένα άλλο πρόγραμμα που να μπορώ να χρησιμοποιήσω ώστε να φτιάχνω gui projectsτ τα οποία να μπορώ να τα μεταφέρω σε όποια κονσόλα θέλω?

4)Εκτός από αυτό το βιβλίο έχετε να προτείνεται εσείς κανένα άλλο που να είναι προς το παρόν και ebook γιατί αυτές τις μέρες θα είναι κλειστά τα μαγαζιά για να ψάξω?

P.S Δεν έχω windows σε κανέναν υπολογιστή.Μόνο Macbook και στον σταθερό linux.Οπότε μόνο σ'αυτά μπορώ να το ελέγξω.

Σόρρυ για τις πολλές ερωτήσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...