Προς το περιεχόμενο

Νεο pc μεχρι 1200 ευρω με i7 στα 2,66 GHZ

akis1521987

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

INNOVATOR 4 POWER CORE I7 TFT 22 παιδια βοηθεια ετοιμαζομαι να παρω καινουργιο υπολογιστη μεχρι τις 25 του μηνος και θα ηθελα αποψεις για αυτη την συνθεση απο το e-shop αν αξιζει τα λεφτα του και αν εχετε να προτινετε καποια δικια σας συνθεση με επεξεργαστη nehalem 2,66 GHZ με οθονες πληκτρολογια λογισμικο τα παντα μεχρι 1200 ευρω.Σας ευχαριστω για τυχον απαντησης.

Δημοσ.
Αυτό λες http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912170

Αν ναι, imho η gpu είναι "λίγη" :-)

Δεν μας εχει πει ομως για ποια χρηση τον θελει, μπορει να μην τον ενδιαφερουν και πολυ τα παιχνιδια, αλλα γιατι θεωρεις την 4850 "λιγη"; (μια χαρα καρτα ειναι, εγω στο συστημα που την εχω με ικανοποιει και με το παραπανω)

Δημοσ.

Την έχω και εγώ την 4850 και την έχω καταευχαριστηθεί. Σε ένα σύστημα με έναν Ε8400/Q8200/E5200o/c είναι μια χαρά και ξεδιπλώνει πλήρως τις ικανότητες της. Αλλά σε ένα setup που m/b+cpu+ram=600€+ μου φαίνεται λίγη...

Από την άλλη αν τα παιχνίδια δεν είναι το Α και το Ω για τον TS το σύστημα θα είναι μια χαρά και αρκετά future-proof :-)

Δημοσ.

Ναι αυτο λεω οσο για την χρηση κυριως παιχνιδια και download internet κυριως παντως και εγω νομιζω οτι αυτη η καρτα μου ειναι αρκετη.Κατα τα αλλα σαν πακετο ειναι εντξει σε σχεση με τα χρηματα που κοστιζει?

-----Προστέθηκε 16/11/2008 στις 02 : 30 : 05-----

καθε αλλη προταση για καποια συνθεση δεκτη αρκει να μην ξεπερναει τα 1200 ευρω

Δημοσ.

Κάκιστη επιλογη για οθόνη, (μιλάμε για 22΄΄ εν έτει 2008, και με αναλογική είσοδο σήματος ΜΟΝΟ). ΜΑΚΡΙΑ!

Η χειρότερη ίσως X58 μητρική, με προβλήματα σε σχέση με τον ανταγωνισμό (foxconn και ASUS).

Κουτί με μικρούς ανεμιστήρες (80mm) και κακή ποιότητα κατασκευής.

Πληκτρολόγιο της πλάκας.

Ποντίκι της πλάκας.

Ηχεία της πλάκας.

Τροφοδοτικό ανεπαρκές για σοβαρή αναβάθμιση στο μέλλον.

Σε γενικές γραμμές, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα έτοιμα συστήματα είναι αρκετά φθηνά, και φαίνονται σαν καλές προσφορές. Χάνουν πάντα από κάπου.

Ορίστε ένα αντίστοιχο σύστημα με ποιοτικά κομμάτια. Δεν σου προτείνω να το αγοράσεις, απλά σου δείχνω (περίπου) τι στόχο θα πρέπει να έχεις αν θέλεις nehalem (ακόμα δεν βγήκανε)...:devil:

16-11-20087-56-20.png

Λειτουργικό, σου προτείνω να βρεις μόνος σου (δλδ όχι από το κατάστημα που θα αγοράσεις το pc ~ ελπίζω να το έσωσα). Κατά προτίμηση 64bit vista ultimate. Του χρόνου, vista γιοκ, έρχονται τα 7. Θα το θεωρούσα εγκληματικό να αγοράσω vista τώρα...

Όπως βλέπεις παραπάνω, η σύνθεση ξεπερνάει το budget σου, και μάλιστα κατά πολύ. Ενδεχομένως να μειώσεις κάποια από τα έξοδα (λειτουργικό, mouse/πληκτρολόγιο, αγορά από διαφορετικά e-shops) αλλά και πάλι θα είσαι τουλ. 100euro πάνω.

Οπότε, θα πρέπει να πάρεις μια απόφαση. Έχεις 3 επιλογές imo.

1> Πάρε ένα σύστημα που να καλύπτει στο ακέραιο τις ανάγκες σου, χωρίς να πληρώνεις αέρα για νέα τεχνολογία που τώρα βγαίνει στην αγορά. Δεν υπάρχει δικαιολογία για αυτό imo, εκτός αν σου αρέσει να πετάς τα λεφτά σου. Με 1200 euro πάντως, εγώ ξέρω πως στήνεις ένα πολύ καλό σύστημα για gaming σε 1680χ1050, και με φυσικά καλύτερη κάρτα γραφικών από την 4850 (4870).

2> Αύξησε το budget σου για να πάρεις ένα σωστό nehalem rig. Η σύνθεση που σου παρέθεσα παραπάνω είναι ενδεικτική, μπορείς να αλλάξεις αρκετά εξαρτήματα.

3> Αγόρασε το έτοιμο σύστημα (μαζί με λειτουργικό σου έρχεται στα 1180), έχοντας γνώση τους περιορισμούς και τα προβλήματα που σου ανέφερα παραπάνω.

Στην θέση σου θα ακολουθούσα το 1, αλλά δικά σου είναι τα λεφτά man, εσύ κάνεις κουμάντο. Ελπίζω να βοήθησα...^^

ps: Έχεις και την επιλογή να επιλέξεις μικρότερη οθόνη γλιτώνοντας περίπου 100euro, αλλά κατά την γνώμη μου, είναι χειρότερη και από τις 3 παραπάνω. Η οθόνη αποτελεί επένδυση, και μάλιστα είναι το ίδιο σημαντική με το υπόλοιπο σύστημα. Τόσο για τα μάτια, όσο και για την απόλαυσή σου.

Δημοσ.

Φτιάξε ένα ποιο οικονομικό PC με max κόστος 800 ευρώ και έναν E8400, τα υπόλοιπα λεφτά κράτα τα για την τσέπη σου η την διασκέδαση σου. Κατά την ταπεινή μου γνώμη μόνο κάποιος σοβαρός επαγγελματίας δικαιολογείται να στήσει Core i7 σύστημα εδώ και τώρα, ειδάλλως κανε υπομονή το λιγότερο 3 μήνες έως 6 μήνες να στρώσουν τα πράγματα κυρίως στις DDR3 μνήμες, οτιδήποτε κάτω απο DDR3 1600 ειναι σκέτη κοροϊδία και σαφέστατα να πέσουν η τιμές στις μητρικές με την παρουσίαση τωn mainstream chipset.

Δημοσ.
Κάκιστη επιλογη για οθόνη, (μιλάμε για 22΄΄ εν έτει 2008, και με αναλογική είσοδο σήματος ΜΟΝΟ). ΜΑΚΡΙΑ!

Η χειρότερη ίσως X58 μητρική, με προβλήματα σε σχέση με τον ανταγωνισμό (foxconn και ASUS).

Κουτί με μικρούς ανεμιστήρες (80mm) και κακή ποιότητα κατασκευής.

Πληκτρολόγιο της πλάκας.

Ποντίκι της πλάκας.

Ηχεία της πλάκας.

Τροφοδοτικό ανεπαρκές για σοβαρή αναβάθμιση στο μέλλον.

Σε γενικές γραμμές, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα έτοιμα συστήματα είναι αρκετά φθηνά, και φαίνονται σαν καλές προσφορές. Χάνουν πάντα από κάπου.

Ορίστε ένα αντίστοιχο σύστημα με ποιοτικά κομμάτια. Δεν σου προτείνω να το αγοράσεις, απλά σου δείχνω (περίπου) τι στόχο θα πρέπει να έχεις αν θέλεις nehalem (ακόμα δεν βγήκανε)...:devil:

16-11-20087-56-20.png

Λειτουργικό, σου προτείνω να βρεις μόνος σου (δλδ όχι από το κατάστημα που θα αγοράσεις το pc ~ ελπίζω να το έσωσα). Κατά προτίμηση 64bit vista ultimate. Του χρόνου, vista γιοκ, έρχονται τα 7. Θα το θεωρούσα εγκληματικό να αγοράσω vista τώρα...

Όπως βλέπεις παραπάνω, η σύνθεση ξεπερνάει το budget σου, και μάλιστα κατά πολύ. Ενδεχομένως να μειώσεις κάποια από τα έξοδα (λειτουργικό, mouse/πληκτρολόγιο, αγορά από διαφορετικά e-shops) αλλά και πάλι θα είσαι τουλ. 100euro πάνω.

Οπότε, θα πρέπει να πάρεις μια απόφαση. Έχεις 3 επιλογές imo.

1> Πάρε ένα σύστημα που να καλύπτει στο ακέραιο τις ανάγκες σου, χωρίς να πληρώνεις αέρα για νέα τεχνολογία που τώρα βγαίνει στην αγορά. Δεν υπάρχει δικαιολογία για αυτό imo, εκτός αν σου αρέσει να πετάς τα λεφτά σου. Με 1200 euro πάντως, εγώ ξέρω πως στήνεις ένα πολύ καλό σύστημα για gaming σε 1680χ1050, και με φυσικά καλύτερη κάρτα γραφικών από την 4850 (4870).

2> Αύξησε το budget σου για να πάρεις ένα σωστό nehalem rig. Η σύνθεση που σου παρέθεσα παραπάνω είναι ενδεικτική, μπορείς να αλλάξεις αρκετά εξαρτήματα.

3> Αγόρασε το έτοιμο σύστημα (μαζί με λειτουργικό σου έρχεται στα 1180), έχοντας γνώση τους περιορισμούς και τα προβλήματα που σου ανέφερα παραπάνω.

Στην θέση σου θα ακολουθούσα το 1, αλλά δικά σου είναι τα λεφτά man, εσύ κάνεις κουμάντο. Ελπίζω να βοήθησα...^^

ps: Έχεις και την επιλογή να επιλέξεις μικρότερη οθόνη γλιτώνοντας περίπου 100euro, αλλά κατά την γνώμη μου, είναι χειρότερη και από τις 3 παραπάνω. Η οθόνη αποτελεί επένδυση, και μάλιστα είναι το ίδιο σημαντική με το υπόλοιπο σύστημα. Τόσο για τα μάτια, όσο και για την απόλαυσή σου.

πιστευω -χωρις να ειμαι ειδικος- οτι τα 545Watt τροφοδοτικο δεν φτανουν ουτε για να παει τουαλετα το καημεν το pc. γιατι δεν περνεις ενα χιλιαρι (το ξερω, υπερβολη) να εχεις κ το κεφαλι σου ησυχο για μελλοντικες αναβαθμισεις???

Δημοσ.

Για το 95% των υπολογιστών, ένα 550W τροφοδοτικό καλής ποιότητας και high efficiency επαρκεί, τα περί 1000w κτλπ είναι και παραμένουν παραμύθια που δημιουργήθηκαν απο την βιομηχανία κάποιων μέτριων κατασκευαστών σε συνεργασία με overclocking/gaming review sites.

πιστευω -χωρις να ειμαι ειδικος- οτι τα 545Watt τροφοδοτικο δεν φτανουν ουτε για να παει τουαλετα το καημεν το pc. γιατι δεν περνεις ενα χιλιαρι (το ξερω, υπερβολη) να εχεις κ το κεφαλι σου ησυχο για μελλοντικες αναβαθμισεις???
Δημοσ.

Αν είναι να μην ξέρουμε ούτε στο περίπου πόσα Watt χρειάζεται το σύστημα μας ας το κανιβαλισουμε τελείως :P

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1079719&page=5&category=69977705&catalog=20

Πέρασε (κατά λάθος) από τα χέρια μου. Τα χαρτιά του γράφουν για 100A@+12V!!!

Και παίζει να είναι και λίγο πιο βαρύ από το κλασικό αμόνι των καρτούν :P

Δημοσ.

To σύστημα με nehalem που αναφέρθηκε, ΒΑΡΙΑ να πιάνει 250watt σε full load (που το σύστημα θα βρίσκεται μόνο σε benching συνθήκες). Οτιδήποτε πάνω από 550watt σε τροφοδοτικό, είναι απλά overkill.

Δημοσ.

εγώ πάλι είμαι τις άποψης να περιμένουμε λίγο καιρό ακόμα τα αποτελέσματα από τους ι7 ( και να πέσουν λίγο οι τιμες) πολύ beta-mobo μου μυρίζουν τα πράγματα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...