Προς το περιεχόμενο

Που πηγαν τα εικονιδια των φακελλων?

takis345

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρατηρω ενα κουφο προβλημα οταν αντιγραφω καποια αρχεια που εχω σε dvd. Εχω κανει καποιους φακελους μεσα στα dvd να φαινονται με ενα συγκεκριμενο εικονιδιο (των windows xp).

Οταν τα κανω copy paste στον δισκο παρατηρω οτι αντιγραφονται μεν κανονικα αλλα χανεται το εικονιδιο που ειχα ορισει να φαινεται ο φακελος με αυτο.

Παρατηρω οτι το αρχειο desktop που ειναι μεσα στο φακελο ειναι οκ -απειραχτο. Τις πταιει?

Οποιος ξερει κατι ας βοηθησει γιατι μιλαμε για τεραστιο ογκο δεδομενων που θελω να τα ξεχωριζω με τα εικονιδια τους και ειναι σχεδον αδυνατο να ξανααλλαξω τους φακελλους εναν -εναν.

Ευχαριστω προκαταβολικα!

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά τι θες, σε κάθε φάκελο που χεις αλλάξει (πχ) το defaul icon, δημιουργείται μέσα του ένα κρυφό αρχείο "destop.ini". Αυτό περιέχει κάποιες εγγραφές (IconFile, IconIndex κάτω από το [.ShellClassInfo]) για το πού βρίσκεται το συγκεκριμένο εικονίδιο. Μήπως δεν αντιγράφεται για κάποιον λόγο αυτό το αρχείο ή μήπως το path του δεν είναι σωστό;

Δημοσ.
Αν κατάλαβα καλά τι θες, σε κάθε φάκελο που χεις αλλάξει (πχ) το defaul icon, δημιουργείται μέσα του ένα κρυφό αρχείο "destop.ini". Αυτό περιέχει κάποιες εγγραφές (IconFile, IconIndex κάτω από το [.ShellClassInfo]) για το πού βρίσκεται το συγκεκριμένο εικονίδιο. Μήπως δεν αντιγράφεται για κάποιον λόγο αυτό το αρχείο ή μήπως το path του δεν είναι σωστό;

Φιλε Αντον ευχαριστω για την απαντηση. Το προβλημα που και γω δεν μπορω να εξηγησω ειναι οτι ολα φαινονται ενταξει στο desktop.ini.

Τεινω να καταληξω οτι ειναι καποιο bug των windowς !

Δημοσ.

Αν εξετάσεις τα περιεχόμενα ενός desktop.ini θα δεις οτι :

IconFile=διαδρομή του αρχείου που περιέχει το icon και

IconIndex=η θέση του στο αρχείο.

Άρα πρέπει να βρεις τρόπο το ίδιο icon που υπάρχει στο DVD

να υπάρχει και στο σκληρό δίσκο.

Δημοσ.
Αν εξετάσεις τα περιεχόμενα ενός desktop.ini θα δεις οτι :

IconFile=διαδρομή του αρχείου που περιέχει το icon και

IconIndex=η θέση του στο αρχείο.

Άρα πρέπει να βρεις τρόπο το ίδιο icon που υπάρχει στο DVD

να υπάρχει και στο σκληρό δίσκο.

Φιλε μου σε ευχαριστω και σενα για την απαντηση. Το θεμα ειναι οτι ειναι ακριβως το ιδιο (αφου το κανω copy paste). Αλλα ο φακελος φαινεται με το κλασσικο εικονιδιο και οχι με αυτο που εγω εχω επιλεξει.

Αν θελει καποιος ας δοκιμασει να δει αν γινεται και στο δικο του συστημα. Εμενα μου συμβαινει σε 2 pc !!

Σκεφτομαι μονο μηπως φταιει το οτι ειχα αλλη version Windows XP τοτε που τα ειχα γραψει : ΧP SP2 English ενω τωρα εχω ΧP SP2 GR. Λες να παιζει κατι τετοιο?

Δημοσ.

Φίλε μου, ή δεν κατάλαβα καλά ή δεν έγινα κατανοητός.

Δεν πρέπει να είναι ίδιο το desktop.ini,

αλλά το icon που χρειάζεσαι πρέπει να δηλώνεται σωστά.

Δηλαδή πρέπει να ορίζεται ΡΗΤΑ η διαδρομή του.

Ένα desktop.ini στο DVD τύπου :

[.ShellClassInfo]

IconFile=\folderA\folderB\icon.dll

IconIndex=5

ΔΕΝ μπορεί να λειτουργήσει σε σκληρό δίσκο του PC,

ενώ ένα desktop.ini του τύπου :

[.ShellClassInfo]

IconFile=%SystemRoot%\system32\SHELL32.dll

IconIndex=20

όπου και να το βάλεις θα δείχνει το σωστό εικονίδιο.

Δημοσ.
Φίλε μου, ή δεν κατάλαβα καλά ή δεν έγινα κατανοητός.

Δεν πρέπει να είναι ίδιο το desktop.ini,

αλλά το icon που χρειάζεσαι πρέπει να δηλώνεται σωστά.

Δηλαδή πρέπει να ορίζεται ΡΗΤΑ η διαδρομή του.

Ένα desktop.ini στο DVD τύπου :

[.ShellClassInfo]

IconFile=\folderA\folderB\icon.dll

IconIndex=5

ΔΕΝ μπορεί να λειτουργήσει σε σκληρό δίσκο του PC,

ενώ ένα desktop.ini του τύπου :

[.ShellClassInfo]

IconIndex=20

όπου και να το βάλεις θα δείχνει το σωστό εικονίδιο.

Μα αυτο ειναι που με πονοκεφαλιαζει! Το desktop.ini ειναι σωστο!

Το παραθετω πιο κατω :

[.ShellClassInfo]

IconIndex=155

Καποιο bug ειναι σιγουρα και το κανει οχι μονο σε 1 αλλα σε 3 συστηματα !

Δημοσ.

Καμια αλλη ιδεα? Γιατι πρεπει να βρω καποια λυση επειγοντως .

Μηπως ξερει κανεις εστω καποιο προγραμμα για μαζικη αλλαγη εικονιδιων σε ενα μεγαλο δισκο με εκατονταδες φακελους?

Δημοσ.

Έκανα ένα τεστ.

Δημιούργησα ένα iso με το Ultraiso. Μέσα έβαλα έναν φάκελο με αλλαγμένο το εικονίδιο του και το έσωσα.

Όταν προσπαθούσα να εξάγω τον φάκελο από το iso έβγαινε κανονικά με το εικονίδιο του.

Όταν το φόρτωνα στο Daemon και αντέγραφα από εκεί τον φάκελο στον δίσκο έβγαινε όντως με το default εικονίδιο.

Οπότε κάπου υπάρχει bug.

Συμπέρασμα:

Εμείς στραβά αρμενίζουμε, γιατί ο γιαλός δεν μπορεί να είναι στραβός.

EDIT:

Δες το iColorFolder, ίσως σε βοηθήσει στο να ξεχωρίζεις τους φακέλους

Δημοσ.
Έκανα ένα τεστ.

Δημιούργησα ένα iso με το Ultraiso. Μέσα έβαλα έναν φάκελο με αλλαγμένο το εικονίδιο του και το έσωσα.

Όταν προσπαθούσα να εξάγω τον φάκελο από το iso έβγαινε κανονικά με το εικονίδιο του.

Όταν το φόρτωνα στο Daemon και αντέγραφα από εκεί τον φάκελο στον δίσκο έβγαινε όντως με το default εικονίδιο.

Οπότε κάπου υπάρχει bug.

Συμπέρασμα:

Εμείς στραβά αρμενίζουμε, γιατί ο γιαλός δεν μπορεί να είναι στραβός.

EDIT:

Δες το iColorFolder, ίσως σε βοηθήσει στο να ξεχωρίζεις τους φακέλους

:-D Γιατι δεν εκανες το απλο τεστ να γραψεις ενα dvd με το φακελλο μεσα που εχεις αλλαξει το εικονιδιο του και μετα να το πεταξεις στο δισκο. Μιλαμε για karabug twn windows!

Δημοσ.
:-D Γιατι δεν εκανες το απλο τεστ να γραψεις ενα dvd με το φακελλο μεσα που εχεις αλλαξει το εικονιδιο του και μετα να το πεταξεις στο δισκο. Μιλαμε για karabug twn windows!

Και γιατί να χαλάσω ένα DVD? 30 λεπτά είναι 30 λεπτά :P

Με το ISO ήταν τζάμπα :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...