962fm Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 οπως λεει και το θεμα.... θελω να κανω εναν δορυφορικο δεκτη να βλεπει ιντερνετ. 1. εχω ασυρματο δυκτιο στο σπιτι μεσω του philips CGA5722 modem/router. 2. για να δωσω ασυρματα ιντερνετ στο δορυφορικο εχω παρει το wireless access point TP-LINK TL-WA601G με δυνατοτητα λειτουργιας ως access point , client , repeater , bridge. 3. το συνδεσα σε ενα απο τα pc (ενσυρματα) για να το σεταρω και να το κανω να λαμβανει το ασυρματο ιντερνετ και να το μετατρεπει σε ενσυρματο , ειπαμε ... τελικος στοχος ειναι να δινω ενσυρματα το ασυρματο ιντερνετ στο δορυφορικο. 4. σε οποια λειτουργια και αν το ρυθμισα δεν ειδα αποτελεσμα.(εννοω δεν μου εδωσε ιντερνετ στην θυρα ethernet ). Ξερει κανενας τι τρεχει , τι ρυθμισεις χρειαζονται για να επικοινωνησουν το modem/router και το access point , ετσι ωστε να αναμεταδιδω το ασυρματο ιντερνετ και να το μετατρεπω σε ενσυρματο ? ευχαριστω !!!
micraSport Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 οπως λεει και το θεμα....θελω να κανω εναν δορυφορικο δεκτη να βλεπει ιντερνετ. 1. εχω ασυρματο δυκτιο στο σπιτι μεσω του philips CGA5722 modem/router. 2. για να δωσω ασυρματα ιντερνετ στο δορυφορικο εχω παρει το wireless access point TP-LINK TL-WA601G με δυνατοτητα λειτουργιας ως access point , client , repeater , bridge. 3. το συνδεσα σε ενα απο τα pc (ενσυρματα) για να το σεταρω και να το κανω να λαμβανει το ασυρματο ιντερνετ και να το μετατρεπει σε ενσυρματο , ειπαμε ... τελικος στοχος ειναι να δινω ενσυρματα το ασυρματο ιντερνετ στο δορυφορικο. 4. σε οποια λειτουργια και αν το ρυθμισα δεν ειδα αποτελεσμα.(εννοω δεν μου εδωσε ιντερνετ στην θυρα ethernet ). Ξερει κανενας τι τρεχει , τι ρυθμισεις χρειαζονται για να επικοινωνησουν το modem/router και το access point , ετσι ωστε να αναμεταδιδω το ασυρματο ιντερνετ και να το μετατρεπω σε ενσυρματο ? ευχαριστω !!! Καταρχήν θα δώσεις στο ap μια σταθερή ip,πχ αν το router σου εχει 192.168.1.1 θα δωσεις 192.168.1.2 ωστε να μην έχουν την ιδια.αν έχεις dhcp ενεργοποιημένο δηλωσέ του οτι θα δίνει ip από την 192.168.1.4 και μετά.(192.168.1.3 θα έχει το ονειροκούτι).Υστερα θα πας στις ρυθμίσεις του ap και θα το κάνεις client mode και θα δώσεις την mac address του router sto access point.Λογικά θα σου βγάλει την λαμβανόμενη ισχυ σε db...βάζοντας το καλώδιο στο ονειροκούτι λογικά θα έχει internet.ότι χρειαστείς εδώ είμαστε...
962fm Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 μονο αυτο δεν ειχα κανει.. '' αν έχεις dhcp ενεργοποιημένο δηλωσέ του οτι θα δίνει ip από την 192.168.1.4 και μετά.(192.168.1.3 θα έχει το ονειροκούτι) '' θα το δοκιμασω και θα σου πω... ευχαριστω πολυ !!! ***edit το μυστικο ηταν ακριβως σ΄αυτο που ανεφερα παραπανω οτι δεν ειχα δοκιμασει ..(''δηλωσέ του οτι θα δίνει ip από την 192.168.1.4 και μετά''). Προς το παρον δεν υπαρχει δεκτης για ολοκληρωθει η δοκιμη, αλλα το καλωδιο ethernet του client κουμπωθηκε σε pc και του εδωσε κανονικα ενσυρματο ιντερνετ και το μονο που ηθελε το pc για να παιξει ηταν να βαλω τους DNS που εχει δωσει το DHCP. Τελικα ολα οκ....ευχαριστω πολυ ξανα !!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.