ata1983 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Παιδιά υπάρχει κάποιο μπουφάν που να με ...μονώνει με το περιβάλλον. πχ να φοράς ένα πουκάμισο από μέσα και με αυτό να είσαι οκ. Έχω ακούσει κάτι για Columbia αλλά θέλω αν έχει κανένας κάτι πιο σίγουρο. Εμφανισιακά απλά δεν θέλω πολλά φερμουάρ και κορδονάκια και βλακείες όσο πιο απλό γίνεται.
punky Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Το πιο ζεστό μπουφάν που είχα ποτέ, είναι ένα μοτοσυκλετιστικό μπουφάν από goretex της Dainese. Σίγουρα δεν είναι ένα μπουφάν που θα το φορέσεις στο γάμο του πρώτου σου ξάδερφου, αλλά από την άλλη εγώ μέσα στο καταχείμωνο φοράω ένα φανελάκι από μέσα και οδηγάω το σκούτερ. Η Dainese έχει βγάλει και πιο "φινετσάτα" σχέδια, με σκοπό να πιάσει και ένα κομμάτι αγοράς που νοιάζεται να φοράει κάτι λιγότερο κραυγαλέο μοτοσυκλετιστικό. http://www.dainese.com/eng/home.asp
freedubus Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 +1 στον πάνκη και επίσης όλα τα ακριβά μοντέλα από The North Face (και ίσως Columbia, Helly Hansen κλπ. αλλά δεν έχω προσωπική εμπειρία). Εχω 2 νταινέζε και 2 north face και πραγματικά κυκλοφορώ όλο το χειμώνα με 1 φανελάκι από μέσα, χρόνια τώρα, με μηχανή ή πεζός.
naftis Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 . Προσοχή ! to Goretex είναι υλικό για προστασία από βροχή, όχι για το πολύ κρύο. Εξαιρετικό το χρησιμοποιώ 5 χρόνια. Για προστασία και απο το πολύ κρύο έχουν απο μέσα άλλο υλικό θερμομονωτικό, αν θυμάμαι το Thermolite. Πανάλαφρο μπουφάν εξαιρετικό σε εμφάνιση, για γραφείο πχ καλό, δοκιμασμένο με μηχανή σε βροχή και κρύο...δεν περνάει τίποτα μάρκα red-green. Κορυφαίο θερμομονωτικό υλικό είναι το http://www.outlast.com . -----Προστέθηκε 15/11/2008 στις 03 : 07 : 23----- Καλές τιμές για Goretex North Face υπάρχουν και στο ebay. .
ata1983 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Από ebay θα είναι αυθεντικά όμως ή θα ξεπαγιάσουμε πάλι! Anyway για πολύ επίσημα έτσι και αλλιώς δεν θα βάλεις μπουφαν αλλά δεν θέλω κάτι κραυγαλέο ένα απλό καθημερινό μπουφανάκι. Θα βρεθεί τπτ λέτε. Anyway για να πάω να ρίξω μια ματιά σε τι μαγαζιά τα πουλάνε αυτά? Σε καμιά αλυσίδα που να έχει και επαρχία παίζει? -----Προστέθηκε 15/11/2008 στις 06 : 01 : 43----- edit: Μια σειρά titanium της Columbia είδα, παίζει τπτ καλό εκεί? edit2: Πόσο έχουν αυτά που λέτε?
Fidelio Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Ναι καλή φάση τα Columbia , οπότε ομοίως θα σου αρέσουν και τα mamout, quicksilver, rossignol,billabong,salomon - όλα αυτά είναι καλά για το κρύο. Τράβα μια βόλτα απο alpamayoPro στην Τρικούπη ή μπες στο site, αν βέβαια πας εκεί μπορείς να πάρεις και σκηνή , σχοινιά , φακό κεφαλής , κανά υπνόσακο, χάρτες βιβλία περιοδικά. Μετά την διανυκτέρευση έξω στην παρνηθα μέσα στο δεκέμβρη την έχεις για πλάκα.
Toufas Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 εγω εχω ενα billabong (που το ειχα αγορασει μαζι με τον Pyro)και ειμαι καθε μερα με tshirt απο μεσα. για μηχανη πρεπει να ειναι γιατι εχει κατι πραγματα κατω που δενουν και σε "σφραγιζουν" μεσα ενα πραγμα δεν ξερω τι κανει μονο, κατι μικρα κλιπακια παραλληλα με τους ομους
million_voices Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Το πιο ζεστό μπουφάν που είχα ποτέ, είναι ένα μοτοσυκλετιστικό μπουφάν από goretex της Dainese. Σίγουρα δεν είναι ένα μπουφάν που θα το φορέσεις στο γάμο του πρώτου σου ξάδερφου, αλλά από την άλλη εγώ μέσα στο καταχείμωνο φοράω ένα φανελάκι από μέσα και οδηγάω το σκούτερ. Η Dainese έχει βγάλει και πιο "φινετσάτα" σχέδια, με σκοπό να πιάσει και ένα κομμάτι αγοράς που νοιάζεται να φοράει κάτι λιγότερο κραυγαλέο μοτοσυκλετιστικό. http://www.dainese.com/eng/home.asp +1 στον πάνκη και επίσης όλα τα ακριβά μοντέλα από The North Face (και ίσως Columbia, Helly Hansen κλπ. αλλά δεν έχω προσωπική εμπειρία). Εχω 2 νταινέζε και 2 north face και πραγματικά κυκλοφορώ όλο το χειμώνα με 1 φανελάκι από μέσα, χρόνια τώρα, με μηχανή ή πεζός. Μαγκες μηπως υπερβαλετε λιγο με τα "στο καταχείμωνο φοράω ένα φανελάκι από μέσα"? Εκτος βεβαια αν τα μηχανακια σας δεν πανε βημα
Fidelio Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Οχι δεν υπερβάλουν , τα Dainese δεν μασάνε μία! Μα για αυτό το λόγο είναι κατασκευασμένα καβαλάς μηχανάκι και δεν καταλαβαίνεις χριστό. Toufas αυτο ρε συ με τα κλιπσάκια στους ώμους δεν το έπιασα ,αλλά το κορδονάκια όντως είναι για σφραγίζουν πάνω στο σώμα. ΑΛΛΑ τα μπουφάν αυτά + αυτά που ανέφερα ΔΕΝ κάνουν για μηχανές ,με την έννοια οτι καταστρέφεται η διαπερατότητα του υλικού , βασικά είναι κατασκευασμένα για υπαίθριες δραστηριότητες, πεζοπορίες, σκι, περπάτημα στην ερμού και μπλα μπλα μπλα , τώρα για το σκουτερ κάτι τρέχει στα γύφτικα εντάξει. Και επίσης ΔΕΝ κάνει να πλένονται στο πλυντήριο για τον ίδιο λόγο. Εχω ένα τέτοιο μπουφαν , που το έπλενα στο πλυντήριο και πλέον είναι σαν σώβρακο ...
million_voices Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 τα Dainese ειναι κυριως μοστρα και επειδη εχω και δερματινο touring Dainese και Colori 3/4 Cordura ολα χειμωνιατικα με επενδυσεις μπορω να πω με σιγουρια οτι κανενα απο αυτα δεν φοριεται μονο με φανελακι εκτος βεβαια αν μιλαμε για τπτ τρελα μοντελα των 1000+€ και φυσικα αν μιλαμε για κρυα και πανω σε μηχανη γιατι για κανεναν καφε και ποδαρατα ενταξει θα την κανουν την δουλεια αλλα θα εισαι σουργελο
punky Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Τι να σου πω ρε million...Μπορεί να έχεις πολλές θηλυκές ορμόνες και να κρυώνεις εύκολα Δεν υπερβάλλω καθόλου. Πρόσφατα είχα στα χέρια μου ένα δανεικό ΚΤΜ 950 SM για 2 βδομάδες, κι έκανα βόλτες τα βράδια και δεν καταλάβαινα τίποτα. Και τα Dainese δεν είναι μόστρα. Το δερμάτινό το έχω μία δεκαετία τώρα και παραμένει άψογο. Το ίδιο και το goretex που δεν έχει χαλάσει καθόλου.
million_voices Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Τι να σου πω ρε million...Μπορεί να έχεις πολλές θηλυκές ορμόνες και να κρυώνεις εύκολα Δεν υπερβάλλω καθόλου. Πρόσφατα είχα στα χέρια μου ένα δανεικό ΚΤΜ 950 SM για 2 βδομάδες, κι έκανα βόλτες τα βράδια και δεν καταλάβαινα τίποτα. Και τα Dainese δεν είναι μόστρα. Το δερμάτινό το έχω μία δεκαετία τώρα και παραμένει άψογο. Το ίδιο και το goretex που δεν έχει χαλάσει καθόλου. τι να πω και γω ρε συ Punky, ενα VFR εχω και τον χειμωνα με σκετο φανελακι ουτε με ευνοικο τυφωνα, πρεπει να ειμαι φλωρος τελικα τα φερμουαρ στο Dainese ενταξει?
Toufas Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 έχει ένα πράγμα που δένει στην μέση με κουμπιά και απλά δεν περνάει τίποτα, και στο μήκος τον omon πάνω σε αυτό έχει 2 κλιπάκια που κρέμονται.
punky Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Κάτσε ρε σοβαρά τώρα, κρυώνεις με το Dainese? Εδώ δεν κρυώνω εγώ με τα on-off που είμαι σαν ανεμοδαρμένο κατάρτι. Επειδή είμαστε εντελώς off topic, λέω ξανά πως τα Dainese είναι μεν ακριβά αλλά κατά τη γνώμη μου αξίζουν τα λεφτά τους και δεν μου έχουν παρουσιάσει την παραμικρή φθορά ή ψεγάδι στα τόσα χρόνια. Οπότε, αξίζει η αρχική επένδυση.
freedubus Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 για μηχανη πρεπει να ειναι γιατι εχει κατι πραγματα κατω που δενουν και σε "σφραγιζουν" μεσα Για σκί είναι, η billabong δε βγάζει μπουφάν για μηχανές, και τα κλιπς αυτά είναι για να δένεται το μπουφαν στο παντελόνι του σκί. Δεν υπερβάλλω για το φανελάκι απο μέσα, XR 650 οδηγούσα 2 χρόνια, και όταν έβαζα το χειμώνα στα νταηνέζε και την επένδυση μέσα έσκαγα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.