Προς το περιεχόμενο

reboot στο gaming

denthnpalevw

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια

Εχω το εξης θεμα. Εχω ενα pc παλιο εως αρκετα παλιο αλλα ακομα μου κανει την δουλεια μου, οποτε δεν μου ειχε δημιουργηθει η αναγκη να το αλλαξω. Θα το πετουσα αλλα εχω πεισμωσει πλεον και δεν θα ησυχασω μεχρι να βρω λυση. Ολα αρχισαν πριν κανα 2 εβδομαδες. (ξεχασα να αναφερω AMD athlon xp 2800+, msi motherboard me to nforce 2 ultra, 1gb ram ddr 400, 420 watt no name apu και μια agp ati x1600 pro), οπου και οποτε το pc προσπαθουσε να αναπαραγαγει 3D γραφικα εκανε reboot, σε καταστασει windows ηταν απροβληματιστος. Εδω να αναφερω οτι πριν επαιζε κανονικα παιχνιδια οπως pro, wow, titan quest ακομα ακομα και το stalker αλλα με ολα στα low.

Ενταξει σκεφτομαι παλιο τροφοδοτικο μαλλον τα εφτησε και δεν επαρκει το ρευμα σε vga cpu οποτε δανειζομαι ενα ενος φιλου που ειχε ενα 600αρι l and c ειναι αν δεν κανω λαθος, το κοτσαρω πανω και λεω θα παιξει τωρα οποτε παω για αλλαγη τροφοδοτικου αλλα ο υπολογιστης επιμενει πεισματικα να κανει reboot. Επομενη ιδεα μου ηταν καρτα γραφικων οποτε και περνω την αποφαση να την αλλαξω με μια sapphire με το HD3650 της ati. την παραλαμβανω ολο χαρα και την βαζω πανω και ως εκ θαυματος ......... παλι τα ιδια. βαζω driver βγαζω drivers παλιους νεους agphotfix no agphotfix παντα το ιδιο. παμε για την τριτη επιλογη motherboard. Εδω οι κατασταση δυσκολευει και θυμηθηκα εναν αλλον φιλο μου που παλια ειχε εναν amd ton 3000+ οποτε τηλεφωνακι "Αποστολε το και το το mobo και την cpu την παλια σου μηπως και την κρατησες?" τσιμπαω μια mobo και ενα cpu απο εκει αλλα με το εξης θεμα. Ενα απο τα 2 δεν δουλευει. οποτε γυρναω σπιτι και αρχιζουν οι συνδιασμοι. μετα απο ολους τους πιθανους οπου και κανεις δεν δουλεψε αποφασιζω να αφησω το pc οπως ηταν αρχικα εχοντας παρει την αποφαση να μην ξαναπαιξει παιχνιδια.βαζω την αρχικη mobo με τον αρχικο cpu την ram την νεα vga(σημ. ειχε δουλεψει κανονικα με την νεα vga) το τροφοδοτικο του φιλου το 600αρι και τωρα ειναι η τρελα. δεινω ρευμα και μετα απο 3 δευτερολεπτα σβήνει. με το μπιπ του ηχιου οταν αναγνωριζει την καρτα γραφικων. ξερω τι θα πειτε δεν ειναι αυτο δοκιμασα και την παλια. το κουλο ειναι οτι 30% των περιπτωσεων φτανει μεχρι και μετα τον ελεγχο του bios. δοκιμασα χωρις σκληρους, χωρις dvd rom με τα ελαχιστα και παλι επιμενει. θα τον πετουσα αλλα πεισμωσα τωρα και δεν θα ηρεμησω αν δεν βρω τι ειναι.

Συγνωμη για το μεγαλο του post αλλα ειναι μια τρελα εδω

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν το διευκρινίζεις στο παραπάνω κατεβατό, γι'αυτό ρώτησα...

Από εκεί και πέρα, υπάρχει πιθανότητα το πρόβλημά σου με τα "hard shutdowns" να είναι και θέμα software. (λειτουργικού/drivers)...

Παρόμοιο πρόβλημα (hard shutdown σε 3d περιβάλλον) είχα πριν λίγο καιρό σε συγκεκριμένο παιχνίδι.

Λύθηκε με ένα απλό update των drivers της μητρικής. (!)

Όσον αφορά το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις τώρα, τι εννοείς "μετά το έλεγχο του bios" ?

Post screen? (δεν προλαβαίνεις να μπεις bios)?

Δημοσ.

εκανα clean format και πριν 2 λεπτα εφτασε μεχρι την logo screen των windows πριν σβησει. εχω δοκιμασει και drivers μητρικης

Το μεγαλο του post αφειλεται στα νευρα μου, ελπιζω να καταλαβαινεις!!!!

Δημοσ.

επειδή βλέπω πως έχεις αναφέρει πολλά προβλήματα, το πρώτο που πρέπει να (ξανα-)κάνεις είναι να τα πάρεις από την αρχή και με ηρεμία για να ξεκαθαρίσεις κι εσύ τι γίνεται και κυρίως να ξεκαθαρίσεις τα προβλήματα μεταξύ τους

τα κομμάτια που ήταν κοινά και στο παλιό/τωρινό και στο νέο που αγόρασες και που είδες πάλι το πρόβλημα ποια ήταν, σκληρός και τροφοδοτικό?

Δημοσ.

ιεραρχικα τα προβληματα αυτην την στιγμη ειναι

1. το pc δεν δουλευει γιατι μετα απο καποιο χρονο (ο οποιος δεν ειναι παντα σταθερος) χανει το ρευμα.

2. στα 3d γραφικα κανει reboot

τα συστηματα ειναι ιδια εκτος απο vga και τροφοδοτικο. το pc με αυτην ακριβως την διαμορφωση επαιζε κανονικα χθες βραδυ

Δημοσ.

...mobo ή cpu, μετά απ' ολ' αυτά...

Tη cpu του φίλου, τη δοκίμασες στη δική σου mobo ;

(η ψύκτρα, πατάει καλά όπως είναι τώρα) ;

*..."τέλειο" το nick σου με την περίπτωση... biggrin.gif

Δημοσ.

την δοκιμασα κανενας συνδιασμος δεν δουλεψε και επανηλθα στον αρχικο τουλαχιστον να εχω windows που τα εχω χασει και αυτα τωρα

-----Προστέθηκε 15/11/2008 στις 09 : 34 : 18-----

Χεχε το εχω απο παλια αλλα εκτασε γαντι τωρα

Δημοσ.

δοκιμασε με νεα ram. σε ενα pc ηταν χαλασμενα και τα δυο dimm

ram. βρεθηκε η λυση απο τυχη αλλα κοντεψαμε να τρελαθουμε !!!!

Δημοσ.

φιλε μου δεν μπορω να μπω στο λειτουργικο για να τεσταρω μνημες. θα δοκιμασω με νεα ραμ αλλα γιατι χανει το ρευμα ενω χθες με την ιδια ακριβως διαμορφωση στα windows δουλευε μια χαρα?

Δημοσ.

ποιος θα μου προτεινει ενα memtest να τρεξω στα windows? τον καταφερα να ρθει στην χθεσινη του κατασταση. τουλαχιστον εχω λειτουργικο αλλα στα παιχνιδια παραμενει το θεμα.

Δημοσ.

Καλημέρα Φίλε μου πάς εδώ http://www.memtest86.com/ και κατεβάζεις το <<Download - Memtest86 v3.4a ISO image (zip)>> μετά το καίς σε cd(imgburn προτείνω)και το αφήνεις να τρέξει για αρκετές ώρες.Αν βρεί λάθη βγάζεις το ένα dimm και δοκιμάσεις να δείς ποιο έχει πρόβλημα.Ελπίζω να βοήθησα και ελπίζω να βρείς λύση στο πρόβλημα σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...