Προς το περιεχόμενο

Προβλημα τηλεφωνου + DSL

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.

Μου λεει καποιος ειδικος αν η παρακατω συνδεση ειναι προβληματικη?

Η Forthnet μετεφερε το 2-play που ειχα σε αλλη διευθυνση (μετακομιση). Η συνδεση εγινε οταν ελειπα απο το σπιτι και δεν ειμαι σιγουρος τι εκαναν.

Η γραμμη του internet ειναι στο σαλονι (κεντρικος κομβος του σπιτιου).

Εχω ενωσει εκει το modem/router/laptop και ενα τηλεφωνο (με DSL splitter).

Σε ενα αλλο δωματιο, εχω μονο ενα DSL splitter ενωμενο με δευτερο τηλεφωνο μονο.

Η DSL γραμμη πεφτει οποτε χτυπαει το τηλεφωνο και απαντω (απο το σαλονι).

Γιατι αυτο?

Δεν μπορω να εχω τηλεφωνο σε εκεινο το σημειο η καποιο καλωδιο βραχυκυκλωνει?

Επισης, δουλεβει το DSL στο δευτερο δωματιο η μονο στο κεντρικο σημειο που ειναι τωρα?

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Μήπως έχεις συνδέσει κάποιο splitter - φίλτρο λάθος (αντί για τηλέφωνο έχεις βάλει το adsl)?

Η ADSL δουλεύει κανονικά χωρίς φίλτρα ή splitters.

Τα φίλτρα και τα splitters είναι για να μην έχεις θόρυβο στην τηλεφωνική επικοινωνία.

To splitter ειδικά , το βάζεις όταν θες να περάσεις από την ίδια πρίζα τοίχου γραμμή στο adsl και σε τηλέφωνο. Ουσιαστικά κάνει 2 πράγματα.

1 Διακλαδωτής και

2 Φίλτρο (μόνο για την έξοδο προς το τηλέφωνο). Τίποτα άλλο.

Δημοσ.

Ευχαριστω.

Μοιραζομαι την γραμμη στο σαλονι για DSL + τηλεφωνο, οποτε το splitter ειναι απαραιτητο.

Το splitter ειναι ενα XpressLink της Siemens.

"LINE" παει στον τοιχο.

"POTS" στο τηλεφωνο.

"ΝΤ" στο modem.

Απ'οτι θυμαμαι, ετσι ειταν ενωμενο και δουλεβε (αψογα) στο προηγουμενο σπιτι.

Δημοσ.

Η DSL γραμμη πεφτει οποτε χτυπαει το τηλεφωνο και απαντω (απο το σαλονι).

Εχεις βραχυκυκλωμα, περιπου 3.000%, ισως και παραπανω. Παρε τηλεφωνο το παροχο να σου κανει μετρηση στη γραμμη

Δημοσ.

οντος παιζει και αυτο . η πολυκατοικια που πηγες τωρα ειναι καινουρια ειναι στο ιδιο κεντρο με την προηγουμενη???

Δημοσ.

Παλια πολυκατοικια, στο ιδιο κεντρο.

Περιμενω εναν φιλο να ριξει μια ματια στα καλωδια του τοιχου μπας και η Forthnet τα εχει μπλεξει.

Η προηγουμενη DSL γραμμη που ειχε (στο ιδιο σημειο), δεν παρουσιαζε τετοιο προβλημα.

Ευχαριστω για την βοηθεια παιδια.

Δημοσ.

Δοκίμασε ποιό απο τα δύο splitter σου κάνει το πρόβλημα. Συσκευές είναι και χαλάνε μη νομίζεις. Βγάλε και τα δύο, κινητό κλπ. Βάλε μία το ένα και μία το άλλο.

Δεν είναι θέμα παρόχου.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γεια σας παλι.

Αργησα λιγο αλλα εβγαλα ακρη μολις χτες που εβαλα φιλτρο στο συστημα ασφαλειας.

Το προβλημα ειναι βραχυκυκλωμα σε καποιο σημειο στο σπιτι.

Η κεντρικη γραμμη ερχεται στο σαλονι οπου εχω το modem.

Ολες οι γραμμες που πανε στα διαφορα δωματια περνανε απο το συστημα ασφαλειας.

Αν (στο συστημα ασφαλειας) ενωσω μονο το σαλονι και αποσυνδεσω τα υπολοιπα, το DSL παραμενει σταθερο σε αρκετα καλες ταχυτητες (γυρω στα 17.5 downstream). Τηλεφωνο δουλεβει, το alarm παιρνει κι'αυτο, αλλα η γραμμη σταθερη και καθαρη αντι να κοβεται οπως πριν.

Τη στιγμη που απλως ενωσω καποιο απο τα αλλα δωματια (χωρις τηλεφωνικη συσκευη καν) αρχιζει ο θορυβος στην γραμμη και το DSL πεφτει.

Το παραξενο ειναι το κανει για ολα τα δωματια οποτε ισως το βραχυκυκλωμα να ειναι καπου κοντα στο κουτι του alarm.

Θα το ψαχω αργοτερα οταν ενας φιλαρακος γνωστης εχει χρονο. Στην χειροτερη περιπτωση, θα τραβηξω καμμια εξωτερικη γραμμη στα υπολοιπα δωματια.

Ευχαριστω ολους για την βοηθεια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...