npaolo Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Ειμαι αναμεσα στο ACER ASPIRE 5930G-944G25MN και το SONY VAIO VGN-FW21E. ποιο απο αυτα τα δυο θεωρειται ποιο καλο. το latop το θελω για σερφαρισμα ,convert avi to dvd
pantelis1976 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Για αυτά που θέλεις και τα δύο είναι super. Aπό θέμα ποιότητας κλπ θα έλεγα Sony..
kotetsi Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Με το πιστόλι στον κρόταφο θα διάλεγα το Vaio. Αν δεν ετίθετο θέμα της ζωής μου πάλι, υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές.
npaolo Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Με το πιστόλι στον κρόταφο θα διάλεγα το Vaio. Αν δεν ετίθετο θέμα της ζωής μου πάλι, υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές. δηηλαδη ποια μοντελα ειναι ποιο καλα με μπατζετ ως 1000 ευρο
panos2000gr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Αν αναζητάς τις απόλυτες επιδόσεις το ACER έχει καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά (ειδικά σε επεξεργαστή και κάρτα γραφικών) με μοναδική έλειψη το BRay. Η ποιότητα κατασκευής του συγκεκριμένου μοντέλου είναι εξαιρετική (εσωτερικά και εξωτερικά) ανεξάρτητα με το τι ακούς για την ACER. Το έχω δουλέψει και μπορώ να πώ ότι με έχει εντυπωσιάσει, με μοναδικό ίσως μειονέκτημα τις οριζόντιες γωνίες θέασης της οθόνης. Από εκει και πέρα και το Vaio είναι ένα υπερπληρες μοντέλο, πιο ενδιαφέρον σχεδιαστικά και με καλύτερη ανάλυση οθόνης. Παρόλο αυτά όμως είναι απογοητευτικό ότι οι οθόνες της SONY δεν θυμίζουν σε τίποτα πλέον τις παλιές και κορυφαίες οθόνες XBLACK Dual Lamp των σειρών FE. Τέλος αν σε ενδιαφέρει και ο τομέας του service θεωρώ την SONY πολύ πιο οργανωμένη και γρήγορη.
npaolo Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Αν αναζητάς τις απόλυτες επιδόσεις το ACER έχει καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά (ειδικά σε επεξεργαστή και κάρτα γραφικών) με μοναδική έλειψη το BRay. Η ποιότητα κατασκευής του συγκεκριμένου μοντέλου είναι εξαιρετική (εσωτερικά και εξωτερικά) ανεξάρτητα με το τι ακούς για την ACER. Το έχω δουλέψει και μπορώ να πώ ότι με έχει εντυπωσιάσει, με μοναδικό ίσως μειονέκτημα τις οριζόντιες γωνίες θέασης της οθόνης. Από εκει και πέρα και το Vaio είναι ένα υπερπληρες μοντέλο, πιο ενδιαφέρον σχεδιαστικά και με καλύτερη ανάλυση οθόνης. Παρόλο αυτά όμως είναι απογοητευτικό ότι οι οθόνες της SONY δεν θυμίζουν σε τίποτα πλέον τις παλιές και κορυφαίες οθόνες XBLACK Dual Lamp των σειρών FE. Τέλος αν σε ενδιαφέρει και ο τομέας του service θεωρώ την SONY πολύ πιο οργανωμένη και γρήγορη. ποιο απο τα δυο εχει καλητερη οθονη
panos2000gr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Για να απλουστέχω τα πράγματα... αν έχεις στην άκρη του μυαλού σου να παίζεις και παιχνίδια τότε μεταξύ των δύο θα πας στο 5930G γιατί η Nvidia 9600 είναι απείρως καλύτερη έναντι της ΑΤΙ 3470 του VAIO. Επίσης η οθόνη του ACER έχει καλύτερo χρόνο απόκρισης (τα περίφημα ms που βλέπεις στις οθόνες) έναντι του VAIO. Αν πάλι δεν σε ενδιαφέρουν καθόλου τα παιχνίδια τότε η οθόνη του Vaio θα σε καλύψει περισσότερο γιατι έχει κάλυτερη ανάλυση (1600χ900), μεγαλυτερη διάσταση (16.4") και σίγουρα καλύτερες γωνίες θέασης.
haHa Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Να εχεις κ μερικα ακομα πραγματα υποψην σου για το acer κ το σασι του: το acer εχει 15.4" οθονη, ενω το sony 16.4". Κοιτα ομως τις διαστασεις του σασι: acer: Διαστάσεις (mm): 364 x 270.2 x 30.8/43.7 Βάρος (kg): 3.0 Sony: Διαστάσεις (mm): 384 x 261 x 29-37 Βάρος (kg): 3.1 Δηλαδη το sony παρολο που προσφερει μια ολοκληρη ιντσα(2.5 εκατοστα) μεγαλυτερη οθονη, ειναι μονο 100gr βαρυυτερο, λεπτοτερο κ εχει μικροτερο βαθος. Ειναι βεβαια μεγαλυτερο σε μηκος. Βλεπεις λοιπον οτι το acer εχει οθονη 15.4" αλλα διαστασεις σαν 16+". (αυτα καταφερνουν οι σχεδιαστες εκει στην acer) Ειναι απο τα μεγαλυτερα κ βαρυτερα 15.4" που κυκλοφορουν.. Αρα παιρνοντας το sony , δεν θυσιαζεις σχεδον καθολου φορητοτητα σε σχεση με το acer, παιρνεις μεγαλυτερη οθονη, με καλυτερες γωνιες θεασης κ πολυ καλυτερη αναλυση.. Τελος το sony ερχεται με 2 χρονια εγγυηση, εναντι 1 του acer κ φυσικα πολυ σοβαροτερο service.
skiabox Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Αυτο το μοντελακι της SONY το εχω βαλει και εγω στο ματι αν και το φρεσκο 1.5 μηνος vaio VGN-AR61M που εχω παρουσιαζει ηδη απιστευτες βλαβες (εχει χαλασει το πιαστρακι που το κλεινει,μια θυρα usb που εχει διπλα απο την τροφοδοσια εχει προβλημα με το self pwered usb hub που εχω). Βασικα μου εχει κανει εντυπωση το βαρος 3.10 kg
npaolo Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 πηγα απο κοντα και ειδα και τα δυο,μετα απο συγκριση αγορασα το sony,αφου ηταν αρκετα ποιο καλη κατασκευη απο το acer.σε σχεση μετο toshiba a100-912που ειχα ηδα τεραστια διαφορα στην θερμοτητα,μετα απο4 ωρες το sonyειναι ακομα δροσερο. το μονο προβλημα ειναι οτι η μνημη του ειναι κολημενη πανω απο 42%
npaolo Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 μηπως πρεπει να του κανω format η να το αφησω ετσι
panos2000gr Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2008 μηπως πρεπει να του κανω format η να το αφησω ετσι Αρχικά αφαίρεσε όλα τα περιττά προγράμματα που φορτώνουν κατα την εκκίνηση. Είναι αγαπημένη συνήθεια της SONY να γεμίζει με πολύ διαφημιστικό υλικό και trial προγράμματα τα laptop της. Έπειτα και αφού τελείωσεις κάνε μια ανασυγκρότηση δίσκου και είσαι έτοιμος. Το format δεν κρίνεται απαραίτητο σε μηχάνημα 2 ημερών
haHa Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2008 Παντως , πραγματικα η καλυτερη λυση ειναι να κανεις φορματ κ να περασεις μια καθαρη εγκατασταση των vista οπου θα βαλεις μονο τους drivers.. Η sony γεμιζει τα μηχανηματα της με bloatware...
ribo7 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2008 Χωρίς να θέλω να βγω offtopic, πως θα σβήσω το bloatware? Τα προγράμματα που εκκινούν να τα σβήσω απλά από το φάκελο Startup? Τα προγράμματα της Sony (για Μedia players που έχει και τέτοια παρόμοια) να τα κάνω uninstall τελείως? Ευχαριστώ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.