Προς το περιεχόμενο

[Οδηγός] σύνδεση στο Μac μας με το iPhone μέσω VNC (Screen Sharing)

WizeMan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μιας και το χρησιμοποιώ σας παραθέτω τα βήματα που ακολούθησα...

Ρυθμίσεις στο Mac OS X :

1. Πάμε στο System Preferences:

picture1lr4.png

2. Ύστερα στο Sharing:

picture2wl6.png

3. Επιλέγουμε -Ενεργοποιούμε Screen Sharing και μετά click στο Computer Settings όπου ενεργοποιούμε το "VNC viewers may control screen with password" και δίνουμε τον κωδικό που θέλουμε:

picture3wh5.png

picture4oi5.png

Σημειώνετε την διεύθυνση i.p. που μας δίνει το Screen Sharing, στην συγκεκριμένη περίπτωση η local i.p. είναι 192.168.1.69

4. Σε περίπτωση που είμαστε πίσω από Firewall κάνουμε Forward την θύρα 5900... οδηγείες για το πως θα το κάνετε αυτό βρίσκετε ΕΔΩ

Ρυθμίσεις στο iPhone :

1. Εγκαθιστούμε την εφαρμογή Mocha VNC την οποία την βρίσκουμε ΕΔΩ

2. Ανοίγουμε την εφαρμογή και κάνουμε tap στο Μenu και ύστερα στο Edit Connections:

img0001ci7.png

3. Επιλέγουμε το πρώτο setting:

img0003so1.png

4. Δίνουμε την i.p. που σημειώσαμε πριν (σε περίπτωση που είμαστε σε τοπικό δίκτυο) ή την i.p. που μας έχει δώσει ο provider

(καλύτερο είναι να κάνετε μια no-ip), το password που θα ζητάει για να μην μπαίνει οποιοσδήποτε, καθώς και την ονομασία που δίνουμε στην σύνδεσή μας (προαιρετικό, δώστε ότι θέλετε). Την επιλογή port την αφήνουμε ως έχει (5900)

img0003so1.png

5. Πολύ σημαντικό, επιλέγουμε ON στα Mac OS X Server, και στο 32-bit Color mode διαφορετικά δεν θα συνδέεται.

img0004jj0.png

Ύστερα κάνουμε Tap στο "Connect" και ... ;)

IMG_0006.png

Και οδηγός σε video by me !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγχαρητήρια! Πολύ καλό hint. Μήπως όμως υπάρχει πρόβλημα με το link της εφαρμογής; Η full έκδοση δεν είναι;

Έχεις δίκιο άλλαξα το link, έβαλα το επίσημο site :)

• 2 μήνες μετά...
4. Σε περίπτωση που είμαστε πίσω από Firewall κάνουμε Forward την θύρα 5900... οδηγείες για το πως θα το κάνετε αυτό βρίσκετε ΕΔΩ

Μπορείς να με βοηθήσεις να το κάνω με έναν ελληνικό οδηγό γιατί δεν ξέρω αγγλικά :mad:

έχω ένα router (CONN-X) συνδεδεμένο με ethernet σε ένα Time Capsule.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

• 4 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 μήνες μετά...
  • 1 μήνα μετά...

Ρε παιδια σ εμενα δεν συνδεεται λεει cannot conect to host.... ip βαζω την ip του imac που ειναι συνδεδεμενος ασυρματα με το tc το οποιο το εχω σαν router....

Με τον τροπο που περιγραφετε πανω μπορω να μπαινω μονο οταν ειμαι στο δικο μου τοπικο δικτυο η οπου εχω σθνδεση ιντερνετ?

• 2 μήνες μετά...
Εγώ πάλι έχω αρκετό καιρό το vnc, αλλα μετά το update σε snow leopard, μαυρη μαυρίλα πλάκωσε....

Any ideas?

Εμένα πάλι μου έχει κρατήσει όλες τις ρυθμίσεις που είχα κάνει πριν την αναβάθμιση σε snow.

Edit : Μήπως πήρε άλλη i.p. το MAC σου; Δες το μενού του router σου μήπως πρέπει να ανοίξεις εκ νέου port.

post-131740-129063020959_thumb.png

post-131740-129063020962_thumb.png

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...