Προς το περιεχόμενο

Μισθός με βάση τις γνώσεις

Uberalles_gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Θα ήθελα να μάθω, μία εκτίμηση, για το πόσο περίπου θα πρέπει να παίρνει κάποιος που γνωρίζει PHP (πολύ καλό επίπεδο) , HTML (πολύ καλό επίπεδο), CSS (καλό επίπεδο) , Javascript ( μέτριο επίπεδο)

Προυπηρεσία : 6 μήνες πρακτική + 6 μήνες εργαζόμενος ως web developer

Δημοσ.

Το τι χαρακτηρίζει κανείς πολύ καλό/καλό ίσως είναι κάπως υποκειμενικό. Αλλά επειδή βλέπω πως στην αγορά υπάρχει έλλειψη από τέτοια άτομα σε αντίστοιχες εταιρίες, δε θα ζητούσα με τίποτα κάτω από 800€ (καθαρά). Επειδή κάτι αναφέρεις για πρακτική (=>πτυχίο AEI/ATEI;) πιθανότατα θα ζητούσα 900+€. Και θα μάθαινα λίγο MySQL και κάποιο CMS :P

Τα παραπάνω είναι τι θα κανα εγώ κι εφόσον μιλάμε για την πρώτη σου δουλειά (σαν υπάλληλος).

Δημοσ.
Το τι χαρακτηρίζει κανείς πολύ καλό/καλό ίσως είναι κάπως υποκειμενικό. Αλλά επειδή βλέπω πως στην αγορά υπάρχει έλλειψη από τέτοια άτομα σε αντίστοιχες εταιρίες, δε θα ζητούσα με τίποτα κάτω από 800€ (καθαρά). Επειδή κάτι αναφέρεις για πρακτική (=>πτυχίο AEI/ATEI;) πιθανότατα θα ζητούσα 900+€. Και θα μάθαινα λίγο MySQL και κάποιο CMS :P

Τα παραπάνω είναι τι θα κανα εγώ κι εφόσον μιλάμε για την πρώτη σου δουλειά (σαν υπάλληλος).

Πτυχίο ΤΕΙ αθήνας πληροφορική..

Αφού ξέρω php εννοείται ότι ξέρω και mysql..

Όταν λες CMS τι εννοείς?

Δημοσ.

joomla!, drupal, mambo κλπ. Κατέβασε το joomla! αν θες και παίξε λίγο.

Συστήματα διαχείρισης περιεχομένου λέγονται. Τα sites δε φτιάχνονται απ το μηδέν, στείνεις ένα CMS και το τροποποιείς κατάλληλα. Εκτός κι αν (σπάνια ως ποτέ) μιλάμε για κάποια πολύ εξειδικευμένη περίπτωση.

Στο θέμα σου, έχω σχεδόν αντίστοιχο πτυχίο, είχα σχεδόν αντίστοιχη προϋπηρεσία και στην πρώτη δουλεία πήρα εύκολα 850€ πριν καν 2 χρόνια. Αν ξεκινούσα τώρα, εγώ δε θα ζητούσα λιγότερα. Μάλλον κάτι παραπάνω.

Δημοσ.

Aπό πότε εννοείται αυτό; Το ότι είναι διαδομένος τρόπος η PHP για να μιλας στην MySQL δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχεις εμπειρία πάνω σε αυτό. Να το ξεκαθαρίζεις πάντα (φιλικά το λέω)

Δημοσ.

Όταν λες CMS τι εννοείς?

άρα θα μάθεις πολύ εύκολα CMS γιατί δουλεύει με mysql !

Δημοσ.

Μία φιλική συμβουλή από εμένα...

Όταν θα πας σε κάποια συνέντευξη, να έχεις το στυλ "ξέρω php" και να είσαι άνετος κλπ.

Αλλά ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι το να ξέρεις τη βασική σύνταξη των εντολών, δεν σημαίνει ότι ξέρεις και τη γλώσσα, και πολύ περισσότερο ότι ξέρεις να αναπτύσεις web εφαρμογές. Δεν το λέω για να σε υποβαθμίσω, απλά επισημαίνω κάτι που το βλέπω στους περισσότερους που μόλις τελειώνουν μία σχολή.

Για να μείνω και λίγο on-topic κι εγώ πιστεύω ότι μπορείς να ξεκινήσεις με ένα μισθό κοντά στα 1000 + ΦΠΑ... ίσως και λίγο παραπάνω επειδή υποθέτω ότι μένεις Αθήνα.

Δημοσ.

Αμα σου αναγνωρίσει το πτυχιο και σου δώσει το επίδομα υπολογιστή πρέπει να πάρεις ΤΥΠΙΚΑ 889€.

Η πρακτική δε μετράει σαν προϋπηρεσία, και το 6μηνο που λες σαν web developer MONO αν ήσουνα τότε πτυχιούχος. Αυτά από την λογιστική πλευρά.

Δημοσ.
Αμα σου αναγνωρίσει το πτυχιο και σου δώσει το επίδομα υπολογιστή πρέπει να πάρεις ΤΥΠΙΚΑ 889€.

Η πρακτική δε μετράει σαν προϋπηρεσία, και το 6μηνο που λες σαν web developer MONO αν ήσουνα τότε πτυχιούχος. Αυτά από την λογιστική πλευρά.

Εγώ αυτή την στιγμή δουλεύω σε μία εταιρεία ως "web developer" ΑΛΛΑ δεν έχω πτυχίο.

Δεν θα μετρηθεί σαν προυπηρεσία αυτό?

Αλλά ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι το να ξέρεις τη βασική σύνταξη των εντολών, δεν σημαίνει ότι ξέρεις και τη γλώσσα, και πολύ περισσότερο ότι ξέρεις να αναπτύσεις web εφαρμογές. Δεν το λέω για να σε υποβαθμίσω, απλά επισημαίνω κάτι που το βλέπω στους περισσότερους που μόλις τελειώνουν μία σχολή.

Έχω φτιάξει αρκετά site που έχουν σχέση (εάν όχι όλα) με php , βάσεις από πίσω.

Για αυτό το λόγο είπα ότι είμαι σε αρκετά καλό επίπεδο.

Εννοείται ότι δεν παρεξηγούμαι, συζήτηση κάνουμε και θέλω να ακούσω τις γνώμες από πιο έμπειρους πάνω στον τομέα αυτό

joomla!, drupal, mambo κλπ. Κατέβασε το joomla! αν θες και παίξε λίγο.

Συστήματα διαχείρισης περιεχομένου λέγονται. Τα sites δε φτιάχνονται απ το μηδέν, στείνεις ένα CMS και το τροποποιείς κατάλληλα. Εκτός κι αν (σπάνια ως ποτέ) μιλάμε για κάποια πολύ εξειδικευμένη περίπτωση.

Δεν έχω δουλέψει ποτέ με αυτό τον τρόπο. Εμείς όταν παίρνουμε κάποιο site το φτιάχνει ο γραφίστας μας και μετά εγώ το "κόβω". Και το σύστημα backend το φτιάχνουμε πάλι μόνοι μας (εάν ζητήσει ο πελάτης)

Δημοσ.
Εγώ αυτή την στιγμή δουλεύω σε μία εταιρεία ως "web developer" ΑΛΛΑ δεν έχω πτυχίο.

Δεν θα μετρηθεί σαν προυπηρεσία αυτό?

Τυπικά όχι, είναι προϋπηρεσία ανειδίκευτου.

Ουσιαστικά βέβαια μετράει...

Δημοσ.
Τυπικά όχι, είναι προϋπηρεσία ανειδίκευτου.

Ουσιαστικά βέβαια μετράει...

Αν θέλει ο εργοδότης την λαμβάνει υπόψη του, αλλά δεν υποχρεούται από το νόμο να την μετρήσει, όσον αφορά την μισθολογική κλίμακα στην οποία θα σε εντάξει.

Επίσης επειδή κάποιος έγραψε για 1000+ΦΠΑ, παρόλο που όντως πολύς κόσμος στην Ελλάδα δουλεύει έτσι, δεν σημαίνει ότι το παλικάρι πρέπει εξαρχής να πάει για μισθωτός με δελτίο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...