metmat Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Παιδιά θέλω να σας ρωτήσω κάτι για τις οθόνες που είναι 24". Ξέρω ότι αυτές οι οθόνες είναι High Definition και σηκώνουν ανάλυση 1920χ1200. Έχω ακούσει όμως ότι έχουν καποια μειονεκτήματα και θα ήθελα να μου πείτε αν όντως ισχύουν. 1. Έχω ακούσει ότι αν τους χαμηλώσεις την ανάλυη (μικρότερη από 1920χ1200) παραμορφώνεται όλη η εικόνα. 2. Έχουν pixel που είναι πάρα πολύ αργά άσχετα από τους χαμηλούς χρόνους απόκρισης που αναφέρουν. 3. Επειδή πρέπει να είναι ρυθμισμένες στην ανάλυση 1920χ1200, γονατίζουν κανονικά την κάρτα γραφικών και την φτάνουν στα όριά της με κίνδυνο να καεί ή να πάθει ζημιά γενικότερα. 4. Αν βάλω ένα βιντεάκι να δω που δεν θα είναι HD (π.χ. ανάλυσης DVDRip) θα έχει χάλια απεικόνιση. Συγνώμη αν κούρασα αλλά επειδή τον άλλο μήνα θα πάρω οθόνη θέλω να έχω προλάβει να κάνω μια καλή έρευνα αγοράς πριν πάρω οθόνη, αφού έχω σκοπό να την κρατήσω για πολύ καιρό.
antonl Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 1. Στη native ανάλυση έχεις τη βέλτιστη ποιότητα απεικόνισης. Από κει και πέρα εξαρτάται απ την οθόνη πόσο "καλά" θα δείχνει τις μικρότερες αναλύσεις. 3. Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Ίδιες πιθανότητες "ζημιάς" υπάρχουν σε οποιαδήποτε οθόνη και να τη βάλεις την κάρτα. 4. Έχεις μια φωτογραφία ανάλυσης 800x600. Τη βλέπεις σε ένα 19" monitor fullscreen σε ανάλυση 1280x1024. Επειδή έχει stretch βλέπεις πως χάνει λίγο. Αν κάνεις το ίδιο σε μια 24" στη native ανάλυσή της θα χάσει προφανώς παραπάνω. Ακόμα και να ρίξεις την ανάλυση, λογικό είναι να φαίνονται λίγο χειρότερα μιας και θα τη βλέπεις μεγενθυμένη (κι αυτήν και τις ατέλειές της).
phanispal Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 1. Αυτές τις μέρες χρησιμοποιώ μια 22άρα και στο desktop οποιαδήποτα ανάλυση εκτός από τη native (1680*1050) δείχνει όντως χάλια. Στα παιχνίδια όμως δεν είναι έτσι. 2. Δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο... 3. Κατ' αρχήν δεν "πρέπει" να είναι ρυθμισμένες με το ζόρι σε αυτήν την ανάλυση, ο καθένας μπορεί να τη δουλέψει όπως θέλει. Κατά δεύτερον, αυτό ισχύει αλλά εξαρτάται και από άλλους παράγοντες (κάρτα γραφικών, υπόλοιπο σύστημα, και το εκάστοτε παιχνίδι) Κατά τρίτον, και να γονατίσει η κάρτα γραφικών, αν λειτουργεί σε φυσιολογικές θερμοκρασίες και τάσεις, δεν υπάρχει περίπτωση να καεί, ούτε να πάθει ζημιά. 4. Ούτε αυτό ισχύει (τουλάχιστον έτσι όπως το λες). Εξαρτάται καθαρά από την ποιότητα του αρχείου που θες να παίξεις και την απόσταση.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 1. Σε ολες τις TFT συμβαινει αυτο, σε αλλες περισσοτερο σε αλλες λιγοτερο. Σε παιχνιδια δεν ειναι τοσο εμφανης η διαφορα. 2. Τσου. 3. Ναι τη γονατιζουν, να καει ομως δε παιζει σε καμια περιπτωση (αλλα και να καει, τι διαλο εχει την εγγυηση). Μπορεις αλλωστε να παιζεις και με αλλη αναλυση (wide παλι, οπως 1680x1050 ή 1440x900). 4. Ο,τι λεει ο Phanispal.
metmat Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Ωραία. Για να συμφωνείτε όλοι δεν θα έχετε άδικο! Αυτή εδώ είναι καλή περίπτωση; http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1082426&HYOTHONESDIAGONIOS=24+inches&category=69978102&catalog=23
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Η πιο φτηνη 24ρα με HDMI. Εχει ΤΝ πανελ. Αν δε θες το HDMI (και το DVI μια χαρα σε καλυπτει), παρε την 245B+. Νομιζω την συγκεκριμενη (2493HM) την εχει αρκετα πιο φτηνα το e-shop.
metmat Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Το HDMI ειδα κι εγώ και την προτίμησα σε σχέση με την άλλη. Όχι ότι θα μου κάνει καμιά ουσιαστική διαφορά, αλλά καλό είναι να υπάρχει έστω και για το μέλλον. Νομίζω πάντως ότι είναι καλή περίπτωση για μεγάλη οθόνη αφού η τιμή της είναι αρκετά προσιτή και είναι και Samsung που απ' όσο γνωρίζω είναι αρκετά αξιόπιστη και έχει και καλές επιδόσεις.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 εγώ πάντως προτείνω την Τ240 εφόσον πας σε TN Panel... http://www.xbitlabs.com/articles/monitors/display/samsung-topaz.html Fortunately, I have tested six models, including the presale SyncMaster T220P. The results are most controversial. The T200, T220P and T260 are set up awfully, but the T190, T220 and T240 are not just good, but among the leaders of their class.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.