Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα κατα την σύνδεση 2 pc μέσω "κοινής χρήσης δίσκων"

aldon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον, θέλω να βλέπω - "ενωσω" ασύρματα ( να βλέπει το ένα pc το αλλο) το σταθερό μου pc με το laptop

Και τα δύο έχουν windows Xp SP3 Gr και είναι στην ίδια ομάδα (workgroup)

Κάνω τους δίσκους και στα δυο pc που θέλω, "κοινή χρήση" μέσα απο δεκί κλικ πάνω στον δίσκο - ιδιότητες- κοινή χρήση - Κλικ στο κοινη χρήση του φακέλου στο δίκτυο και κλικ στο οι χρήστες δικτυου μπορούν να αλλάξουν αρχεια)

Και τώρα το παράδοξο, ενώ όταν μπάινω απο το desktop στο Θέσεις Δικτυου μου εμφανίζει κανονικά τους δίσκους απο το laptop, όταν πάω να μπω απο το laptop στις θέσεις δικτυου μου εμφανίζει μονο τους σκληρούς του λαπτοπ. Αν πατήσω προβολή υπολογιστών ομάδων εργασείας μου τον δείχνει τον desktop αλλα αν κάνω κλικ πάνω του μου λέει ότι " Δεν ειναι δυνατή η πρόσβαση στο //"ονομα pc. Μπορεί να μην έχετε δικαιώμα να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον πόρο δικτύου. Επικοινωνήστε με τον admin αυτού του διακομιστή για να διαπιστώσετε εαν έχετε δικαιώμα πρόσβασης.

Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση.

ΟΚ"

Πως το λύνω αυτο ????

Ευχαριστω?

Δημοσ.

λοιπόν η λύδη βρέθηκε ,

Σκέφτηκα να κάνω disable το χρήστη guest στο desktop...

Πήγα λοιπόν, Δεξί κλικ στο My computer-->manage-->Local users and groups-->users

Δοκίμασα να απενεργοποιήσω τον guest αλλα και πάλι δεν έμπαινε (ζητούσε κωδικό τώρα στον guest που απο λίγο που έψαξα δεν μπορούσα να του δώσω κάποιον κωδικό).

Μετά σκέφτηκα να βάλω τον guest(αφού τον έκανα πάλι ενεργό) σαν μέλος των ομάδων που είμαι admin στο desktop(administrators, Debugger Users),reboot και δουλεύει!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσ.

Μαλιστα και αυτο πως το εξηγεις?

Πιστευεις δηλαδη οτι η λυση εχει να κανει με το Guest Account το οποιο οπες λες πρεπει να ειναι ενεργοποιημενο και μελος του group administrtators?

Σε ρωταω γιατι σε μενα επαιξε με εντελως απενεργοποιημενο to guest account και χωρις να ειναι μελος πουθενα.

Εμενα επαιξε ετσι:

α) Σε καποια φαση μου επαιξε να ρωταει και ονομα χρηστη και κωδικο αρκει ομως να ειχα ιδιο account και στα 2 pc.

Δηλαδη to παρακατω παιζει πεταγοντας popup και ρωτοντας με.

Α: nik:nik, maria:maria

B: maria:123, nik:123

β) Τωρα αν ειναι ετσι παιζει γιατι παιρνει αυτοματα τους κωδικους απο το παρασκηνιο.

Α: nik:123, maria:123

B: maria:123, nik:123

Ειναι ακριβως αυτα που ρωταω εδω.

http://www.insomnia.gr/forum/showpos...5&postcount=43

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καποιος που εχει 2 pc ας δοκιμασει και τις 5 περιπτωσεις και να μου πει σε ποιες πεζει και σε ποιες οχι καθως και γιατι πιστευςι οτι συμβανει αυτο ετσι ωστε να καταλαβουμε τι ακριβες συμβαινει.

Το Guest account δεν μπορω να διανοηθω γιατι σου λειτουργησε. και εσυ μιλας για την περιπτωση simple file sharing αποκλειστικα.

Στο advance τι γινεται? Παλι σου παιζει? Και αν γιατι?

Θελω να πω δεν ξερουμε το γιατι παιζει ή δεν παιζει κατι....

Δημοσ.

Απλά guest account υπάρχει και στα δύο pc :D. Δε χρειάστηκε να φτιάξει άλλο account. Απλά τα ενεργοποιήσε.

Δημοσ.

Σε simple file sharing mode ολα αυτα? Και αν ναι πωσ επηρεασε το guest account ας πουμε?

Επειδη οι περιπτωσεις ειναι πολλες σε θερμοπαρακαλω αν εχεις 2 pc στο χωρο που βρισκεσαι μπορςι να τις δοκιμασεις και να μας πεις ποιες παιζουν και ποιες οχι ετσι ωστε να καταλαβουμε πως λειτουργει το ολο σκηνικο?

Δημοσ.

φτου γκαντεμια!! Να εχει προθεση ο helper αλλα να μην βοηθουν οι συγκυριες!

Ωραια ομως περιμενουμε τον aldon !

Βασικα εχουμε 5 περιπτωσεις + 1 με τα guest account 6 συνολικα!

Οι 5 περιπτωσεις οι δικες μου αναφερονται εδω:

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2413475&postcount=4

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...