Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
Καρτουλες (pci-pci-x) USB 3.0 θα βγουν ή το χει αποκλειστικα η Intel το προτυπο? (Κατι τετοιο ειχα διαβασει :mad:).

είχε ανακοινωθεί αρχικά ότι θα το είχε εκείνη αποκλειστικά αλλά ευτυχώς άλλαξαν γνώμη :-)

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πάντως κρίμα που θα καταργηθεί το firewire. Για να το παίξω λίγο δικηγόρος του διαβόλου, το firewire (800Mbps) ήταν γενικά καλύτερο από το USB 2.0 (480Mbps) και ήταν και full duplex ενώ το USB όχι. Κατά την γνώμη μου, λάθος της apple που δεν συνεχίσει την ανάπτυξή του.

Άντε με τον καιρό να δούμε και το USB 3.0 τι ακριβώς θα προσφέρει.

• Super Moderators
Δημοσ.
Για να το παίξω λίγο δικηγόρος του διαβόλου, το firewire (800Mbps) ήταν γενικά καλύτερο από το USB 2.0 (480Mbps)

εδώ το Firewire 400mbps είναι καλύτερο από το USB 2.0 δεν θα είναι το 800mbps? :o

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ξεκαθαριστεί στο άρθρο αν μιλάει για MΒytes ή Mbits! Άκου 600MBytes η USB 2. Τις περισσότερες φορές πιάνω 3 με 4Mbyte/sec και άμα δώ κανα peak 30MB κάνω πάρτυ!!

Οπότε κρατάμε μικρό καλάθι για το USB3. Αν πιάσει καμια 40 - 50 ΜΒ/sec σταθερά θα είμαι ευτυχής!

USB 1.0: Released in January 1996.

Specified data rates of 1.5 Mbit/s (Low-Speed) and 12 Mbit/s (Full-Speed).

USB 2.0: Released in April 2000.

Added higher maximum speed of 480 Mbit/s (now called Hi-Speed).

USB 3.0

On September 18, 2007, Pat Gelsinger demonstrated USB 3.0 at the Intel Developer Forum. USB 3.0 is targeted at ten times the current bit-rate, reaching roughly 4.8 Gbit/s (for a highly theoretical maximum 600 MB/s) by utilizing two additional high-speed differential pairs for "Superspeed" mode at a clock frequency of 2.5GHz [29], and with the possibility for optical interconnect.

Επεξ/σία από mentzik
προσθήκη στοιχείων για τα USB protocols
Δημοσ.
Αποσύρθηκαν από τον μάχη για να μην γελοιοποιηθούν δηλαδή.

Κάπως απλοϊκό το συμπέρασμα.

Δεν ε'ιναι συμπέρασμα αλλά διπίστωση, γιατί δεν υφίσταται πλέον μάχη, αυτό προσπαθώ να πω. Δεν έχει να κάνει με γελοιοποίηση, γιατί δεν είναι πλέον αντίπαλοι. Η Apple είναι ήδη στο ίδιο στρατόπεδο με όλους τους άλλους, οπότε παίζει μπάλα με το πρότυπο που τελικά θα επικρατήσει (usb), το οποίο απλώς τελικά δεν ήταν το δικό της (fw). Δεν είναι ούτε η πρώτη και σίγουρα ούτε η τελευταία φορά που γίνεται κάτι ανάλογο στην υψηλή τεχνολογία.

Δημοσ.
Το wireless usb το εγκατέλειψαν;

Από μέγιστη ένταση τροφοδοσίας σε συσκευή το 3 τι θα λέει;

Αν διαβάζω σωστα στην παράγραφο 9.2.5.1 λεει για 150mA στις απλες συσκευές (ως 6 συσκευές) και max 900mA για high power συσκευες που δουλευουν σε usb3 mode.

Δημοσ.

μ θα βαλω τα γελια. παντελος αχρειστο θα ειναι το usb3 εδω ακομα δεν μπορουμε να εκμετελευτουμε τις δυνατοτητες του usb2. για πειτε μου ποιοι απο εσας εχετε εκμεταλευτει πανω απο 30-40mb/s με usb2? αφου ξερουμε οτι εκει που χρειαζομαστε πραγματικα ταχυτητα πλεον ειναι στους σκληρους δισκους των τερρα που εχουμε και στα φλασακια (μη μιλισω για ντιβιντι πλεον...). αν ο δισκος πηγενει σερνοντας τι να το κανω εγω το usb2 και το usb3??? μη μιλισετε για το επερχομενο ssd, μεχρι εγω να αγορασω ενα τερρα ssd δισκο....... μπλα μπλα μπλα

Δημοσ.
μ θα βαλω τα γελια. παντελος αχρειστο θα ειναι το usb3 εδω ακομα δεν μπορουμε να εκμετελευτουμε τις δυνατοτητες του usb2. για πειτε μου ποιοι απο εσας εχετε εκμεταλευτει πανω απο 30-40mb/s με usb2? αφου ξερουμε οτι εκει που χρειαζομαστε πραγματικα ταχυτητα πλεον ειναι στους σκληρους δισκους των τερρα που εχουμε και στα φλασακια (μη μιλισω για ντιβιντι πλεον...). αν ο δισκος πηγενει σερνοντας τι να το κανω εγω το usb2 και το usb3??? μη μιλισετε για το επερχομενο ssd, μεχρι εγω να αγορασω ενα τερρα ssd δισκο....... μπλα μπλα μπλα

Οι τωρινοί εξωτερικοί HDD μπορούν να πιάσουν άνετα διπλάσια ταχύτητα απ αυτή που τους περιορίζει το usb2.0. Συνεπώς σε κανα χρόνο που θα βγει, δε νομίζω να είναι άχρηστο.

Δημοσ.
Οι τωρινοί εξωτερικοί HDD μπορούν να πιάσουν άνετα διπλάσια ταχύτητα απ αυτή που τους περιορίζει το usb2.0. Συνεπώς σε κανα χρόνο που θα βγει, δε νομίζω να είναι άχρηστο.

Ακριβως! Μη ξεχνάμε οτι το bandwidth του usb ειναι μοιραζόμενο δηλ. αν δουλευεις ταυτόχρονα 2 σκληρους , ο ενας να διαβάζει και ο αλλος να γράφει, εχεις 30ΜΒ/s (το μέγιστο που εχω πιάσει με τα κινεζόκουτα) δια του 2 = 15ΜΒ/sec πραγματική διαμεταγωγή. ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...