Προς το περιεχόμενο

Δουλεύει κάποιος ή του ανήκει βιβλιοπωλείο?


Stathiss19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιές είναι οι συνθήκες εργασίας, συμφέρει κάποιος νέος να ανήξει βιβλιοπωλείο σε περιοχή της αθήνας που δεν υπάρχει άλλο? Με τι ποσοστό κέρδους δουλεύει κάποιος που έχει βιβλιοπωλείο? Όχι μόνο στα βιβλία που δεν πουλάνε πλέον αλλά στα υπόλοιπα σχολικά είδη??

Και όσον αφορά επιχορήγηση απο το 3ο ΚΠΣ υφίσταται ή όχι? Θα σας ήμουν ευγνώμων αν κάποιος γνώριζε για να με διαφωτίσει και εμένα..:rolleyes:

Δημοσ.

Δεν ξέρω από βιβλιοπωλεία αλλά να σου πω την γνώμη μου. Στα βιβλία είμαι σίγουρος ότι τα περιθώρια κέρδους είναι πολύ μικρά. Νομίζω το είχε πει σε ένα σεμινάριο ο ιδιοκτήτης του e-shop και ήταν ο λόγος ο οποίος θέλησαν να επεκταθούν σε κάτι πιο κερδοφόρο.

 

Κι έτσι όμως να μην είναι και να βγάζεις ένα σεβαστό ποσοστό κέρδους, πιστεύεις ότι θα μπορέσεις να ανταγωνιστείς ειδικά σήμερα σε αυτό τον τομέα? Εγώ πχ όταν θέλω ένα βιβλίο αυτομάτως σκέφτομαι Παπασωτηρίου και 2-3 άλλα μεγάλα που έχουν της παναγίας τα μάτια μέσα. Και μακριά να είμαι με ένα κλικ είναι στην πόρτα μου, χώρια που με τις κάρτες μέλους οι τιμές πέφτουν ακόμα περισσότερο. Στα ξενόγλωσσα βάλε μέσα και το amazon και έδεσε το γλυκό.

 

Τώρα στα χαρτικά ίσως να τα πας καλύτερα, αυτό ας απαντήσει κάποιος που θα ξέρει. Καλή επιτυχία πάντως σε ότι ξεκινήσεις

Δημοσ.

Συμφωνώ με τον Praetoriano. Εκτός αν φτιάξεις βιβλιοπωλείο μεγάλο οργανωμένο που θα έχει ίσως ενα μικρό χώρο για διάβασμα σε κάποιο σημείο (σε στυλ βιβλιοθήκης), αν φτιάξεις κάτι διαφορετικό δηλαδη.

Δημοσ.

παιζει κατι πιο μιξ...

φωτοτυπιες,βιβλιοδεσιες,εκτυπωσεις,μαλακιουλες για παιδακια,πενες,αναπτηρες ,

Δημοσ.

το Γ ΚΠΣ μας τελείωσε (λήγει οριστικά στις 31/12).

 

Το ΕΣΠΑ δεν ξέρω τι φρούτα θα βγάλει.

Έχω την εντύπωση ότι είναι κυρίως για επαρχία και για υποδομές.

 

Υπάρχει και ο αναπτυξιακός.

 

Όλα αυτά όμως θέλουν κεφάλαιο για την ίδια συμμετοχή, και οι τράπεζες δεν δανείζουν αυτή την εποχή για δημιουργία επιχειρήσεων χωρίς εγγυήσεις (ώστε να μπορούσες να δανειστείς το αρχικό κεφάλαιο που απαιτείται).

Δημοσ.

Πραγματικά σας ευχαριστώ και μόνο για τον κόπο και τον χρόνο που αφιερώσατε τόσο στο να διαβάσετε οτι έγραψα όσο και να μου απαντήσετε.

Το βιβλιοπωλείο στο οποίο αναφέρομαι έχει προοπτικές στο να έχει συνεργασία με σχολεία ώστε να τους παρέχει τα υλικά που χρειάζονται καθ'όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς ( στυλούς, βιβλιοδεσίες , μαρκαδόρους κ.τ.λ ) Ως προς αυτά τα είδη θα ήθελα να μάθω το ποσοστό κέρδους αν γνωρίζει κάποιος. Όσον αφορά τώρα την πώληση των βιβλίων καθεαυτού γνωρίζω οτι είναι σε κατιούσα πορεία εδώ και αρκετά χρόνια..

Ακόμη γνωρίζει κάποιος πώς αναθέτωνται στα βιβλιοπωλεία την τροφοδότηση των σπουδαστών ΤΕΙ-ΑΕΙ? Χίλια ευχαριστώ και πάλι..

Δημοσ.
Πραγματικά σας ευχαριστώ και μόνο για τον κόπο και τον χρόνο που αφιερώσατε τόσο στο να διαβάσετε οτι έγραψα όσο και να μου απαντήσετε.

Το βιβλιοπωλείο στο οποίο αναφέρομαι έχει προοπτικές στο να έχει συνεργασία με σχολεία ώστε να τους παρέχει τα υλικά που χρειάζονται καθ'όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς ( στυλούς, βιβλιοδεσίες , μαρκαδόρους κ.τ.λ ) Ως προς αυτά τα είδη θα ήθελα να μάθω το ποσοστό κέρδους αν γνωρίζει κάποιος. Όσον αφορά τώρα την πώληση των βιβλίων καθεαυτού γνωρίζω οτι είναι σε κατιούσα πορεία εδώ και αρκετά χρόνια..

Ακόμη γνωρίζει κάποιος πώς αναθέτωνται στα βιβλιοπωλεία την τροφοδότηση των σπουδαστών ΤΕΙ-ΑΕΙ? Χίλια ευχαριστώ και πάλι..

 

Στάθη ( ; ) περίμενε λίγο.Είναι άσχημη εποχή,θάχεις πρόβλημα.Οι προτεραιότητες του κόσμου έχουν αλλάξει,φταίει κι η μλκια "έχουμε κρίση".

 

Περιθώρια:Βιβλίο,λιγώτερο από 40% (τόσο έχω και πληρώνω μετρητά) κι αυτό όχι σε όλους.

Χαρτικά/έντυπα:Με την επέλαση της κιτρινιάς,μέχρι και πάνω από 500%.Ναι.Δεν έχω χαρτοπωλείο,αλλά μπορώ να σου δώσω αρκετές διευθύνσεις-τηλέφωνα όταν αποφασίσεις να δραστηριοποιηθείς.

Διάφορα καυλιτζέκια/παπαράκια:Όπου τους πιάσεις,ιδίως αν βρεις "σπάνια" αντικείμενα.Ούτε εκεί έχω ρέντα,αλλά πάλι έχω άκρες.

 

My 2many €cents:Φρόντισε να είσαι σε πέρασμα,κοντά σε σχολεία,με φτηνό νοίκι.Καλύτερα να αργήσεις να ανοίξεις,παρά να πληρώνεις τζερεμέδες.

 

Και κάτι τελικό:Αν αυτή σου η απόφαση (βιβλιοχαρτωπωλείο) είναι τελεσίδικη,προετοίμασέ το ανάλογα.Βρες δουλειά σε αντίστοιχο μαγαζί,ας σε εκμεταλεύονται στα μισθά.Αντιστοίχισέ το οικονομικά και θεώρησέ το επένδυση στη πάρτη σου.Μετά,αφού βρεις τις άκρες,κάνε τη κίνησή σου.

 

Στη διάθεσή σου.

Δημοσ.

Φιλε αστο καλυτερα. Ακουσε με, ο πατερας μου εχει εδω και 3 χρονια βιβλιπωλιο και πιστεψε με θα ηταν σκετη αυτοκτονια αν το δοκιμαζες και εσυ. Δεν ξερω πως τα βγαζουμε ακομα περα με τις @#@!@$τραπεζες να μας πρηζουν στα @##$%@@τηλεφωνα. Λυπητερη ιστορια. Εδω καραβια χανονται και οι βαρκουλες ανεμιζουν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...