Haros Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 ... (πιστεύω το έκανα το thread στη σωστή κατηγορία). Λοιπόν παιδιά για όποιον γνωρίζει, θα ήθελα να μου προτείνετε ένα βιβλίο για εκμάθηση windows. Το βιβλίο προορίζεται για άτομο που δεν έχει επαφή με υπολογιστές. Γι'αυτό και νομίζω πως θα πρέπει πρώτα να εξηγούνται κάποιες έννοιες όπως το παραθυρικό περιβάλλον κτλ ώστε να μπορεί κάποιος να μπεί στην φιλοσοφία των windows και όχι απλά να παπαγαλίζει τις λειτουργίες, δηλαδή να γίνουν κατανοητές οι βασικές αρχές... Έχω βρει αρκετά βιβλία, όμως το "πως ρυθμίζεται το ρολόι των xp" ή το "πως δουλεύουμε στο paint" είναι πράγματα εντελώς άχρηστα. Πιστεύω περισσότερα μπορεί να δώσει ένα βιβλίο που με έυκολο τρόπο εξηγεί τις βασικές αρχές / φιλοσοφία του λειτουργικού των windows μέσα σε λίγες σελίδες, και όχι ένα βιβλίο - τούβλο που παρέχει άχρηστες πληροφορίες που στην τελική τις μαθαίνει κάποιος εμπειρικά. Όποιος λοιπόν έχει γνώση, ας την δώσει
lefi Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Δυστηχώς και τα δύο που λες δεν τα έχω δει ποτέ σε βιβλίο υπολογιστών και πολύ ειδικά για Windows. Βιβλία που να εξηγούν το παραθυρικό περιβάλλον και την λογική του υπάρχουν πάρα πολλά από βιβλία ECDL ή βιβλία για Windows μέχρι βιβλία προγραμμάτισμού που σε βάζουν καλήτερα στην φιλοσοφία που λες. Πες μου θες να κατευθυνθείς για να σου προτείνω κάτι.
Haros Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Όχι καμία σχέση με προγραμματιστικά κτλ. απλό - μικρό βιβλίο που να δείχνει τα windows θέλω και να μαθαίνει στον αναγνώστη κάποια πράγματα ώστε να μην "παπαγαλίζει" τις διαδικασίες... π.χ να μπορεί να καταλάβει τη φιλοσοφία του browser (τι κάνει) και ότι πχ το back κουμπί σε πάει σε προηγούμενη σελίδα, έτσι ώστε να μπορεί να δουλέψει με κάθε browser, παρά να μάθει ότι το back στον Internet Explorer που βρίσκεται πάνω αριστερά σε πάει πίσω σελίδα... (καλά λίγο ατυχές το παράδειγμα γιατί το back είναι πάντα back και είναι πάντα πάνω αριστερά, αλλά νομίζω καταλάβατε τι εννοώ )
micos000 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Νομίζω ότι μια βόλτα στα ειδικευμένα βιβλιοπωλεία (π.χ. Παπασωτηρίου) θα σε βοηθήσει. Δες επίσης και τα βιβλία για το ecdl του Κλειδάριθμου ή του Γκιούρδα (την ενότητα για τα windows).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.