Προς το περιεχόμενο

FreeBSD Update...


thanashs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα ...

Θα ήθελα την βοήθεια σας γιατί έχω μπερδευτεί με το update του freebsd.

Υπάρχει το cvsup που από oτι έχω καταλάβει μπορείς να κάνεις update τα ports,

εάν δεν υπάρχουν τα ports τα κατεβάζει και ακόμα μπορούμε να κάνουμε update όλο το OS από μια version σε μια άλλη.

Eπισης βλέπω ότι υπάρχει το portsnap όπου μπορείς να κάνεις update τα ports

τρέχοντας πρώτα το “portsnap fetch” για να κατεβάσει τα ports και μετά τρέχουμε

το “portsnap extract” και είμαστε έτοιμοι .

Εχω δει ότι υπάρχουν και τα freebsd-update fetch, freebsd-update install, όπου

"μάλλον" περνάνε μόνο τα security updates.

Επίσης υπάρχουν και τα portmanager και portupgrade.

Θα ήθελα να ρωτήσω με το cvsup εάν μπορούμε να κάνουμε update το freebsd

και εάν μπορούμε να περάσουμε τα security updates που υπάρχουν για το συγκεκριμένο version, και γενικά ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνουμε update.

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και σπανίως κάνεις update όλο το σύστημα σε *BSD, χρειάζεσαι το poortsnap για να σου φέρει το τελευταίο portage tree και το portmanager για να κάνεις update τα outdated ports. Για να δείς ποιά είναι αυτά χρειάζεσαι το pkg_version -vL= ή pkg_version -IvL=

Το freebsd-update είναι καινούργιο φρούτο σχετικά και κάνει τα ίδια πράγματα.

Φυσικά κάνεις update σε μεμονωμένα πακέτα με το portmanager επίσης αλλά πρέπει να ξέρεις το relative path του πακέτου μέσα στο ports tree π.χ. sys-shells/csh. Το παράδειγμα μπορεί να είναι λανθασμένο, δεν θυμάμαι το directory structure ακριβώς πως είναι στο FreeBSD

 

EDIT: το cvsup δεν είναι tool του FreeBSD είναι ένα tool για να synchronization και distribution source files μέσω ενός CVS server που κρατάει το master copy των αρχείων αυτών. Το CVS χρησιμοποιείται σε όλα τα μεγάλα projects οπού πολλοί developers δουλεύουν πάνω στα ίδια source code files και με αυτό το μηχανισμό είναι εύκολο να παρακολουθείς τις αλλαγές στα sources μέσω tags που βάζουν οι developers και automated time stamping αλλά και diff viewer των εκδόσεων των αρχείων. Φυσικά χρειάζεσαι permission για να αλλάξεις αρχεία σε τέτοιους servers και με anonymous access συνήθως έχεις read only δικαιώματα. Παρόμοια tools είναι το SVC και το GIT που έγραψε ο Linus για τα sources του Linux kernel.

Στο FreeBSD μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να πάρεις τα τελευταία ports κατευθείαν από το CVS tree. Προτείνω το portmanager γιατί:

1. Είναι πιο γρήγορο γιατί είναι ένα μεγάλο συμπιεσμένο αρχείο

2. Το αρχείο αυτό γίνεται sign και υπάρχει και το checksum του για να μπορείς να δεις ότι κατέβηκε σωστά και άρα έχεις σωστό ports tree.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο debian έχουμε το "apt-get upgrade" για να κάνουμε update όλα τα πακέτα που έχουμε

μέσα στο σύστημα μας εγκατεστημένα.Στο freebsd υπάρχει κάποιος τρόπος να το κάνουμε αυτό η απλά κατεβάζουμε τα update των ports και μετά τα κάνουμε compile μόνοι μας.

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και το apt-get update το ίδιο πράγμα περίπου κάνει με το portsnap. Επειδή όμως το debian δίνει binary πακέτα δεν χρειάζεται να κρατάει στο σύστημα sources. Για να κάνεις update το FreeBSD πρέπει οπωσδήποτε να έχεις το τελευταίο snapshot των ports και αυτό το κάνεις όπως σου είπα παραπάνω. Με το portmanager γίνεται η ίδια διαδικασία με το apt-get upgrade/full-upgrade. Τα *BSD δεν συνηθίζουν να δίνουν binary πακέτα οπότε πρέπει να γίνουν compile αλλά και αυτό το αναλαμβάνει να το κάνει ο portmanager.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου.

'Έχω 2 samba servers που έχω στήσει heartbeat high availability cluster.

Στο freebsd αυτό δεν παίζει και έψαξα για κάτι αντίστοιχο αλλά δεν βρήκα.

To Hearbeat υπάρχει στα ports αλλά δεν παίζει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα patches γίνονται fail για ποιό λόγο; Δεν βρίσκει τον κώδικα στη γραμμή που του λέει το patch? Είσαι σίγουρος οτι τα patches είναι για αυτόν τον kernel? Θα πρέπει να κοιτάξεις λίγο τον κώδικα που πάει να αλλαχτεί για να δείς αν είναι συμβατός με αυτόν που έχεις στο σύστημά σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναί δεν βρίσκει τον κώδικα στη γραμμή που λέει το patch. Δοκίμασα να τα περάσω και με το χέρι αλλά δεν βρήκα άκρη. Έχει patches μέσα στο ipvs για freebsd 7 current που έχω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...