Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση:Τα vista σου κλειδώνουν λειτουργίες αν εγκαθιστάς πειρατικά προγράμματα?

DonFustikis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
δε θυμαμαι τι ακριβως βγαζει ,νομιζω ομως οτι μονο σαν admin σε αφηνει να περασεις καποιες εκδοσεις.

Ούτε αυτό ισχύει.. δεν την κόφτει την microsoft το τι θα βάλεις μετά εσύ στο pc σου. Αυτό που την νοιάζει μόνο είναι να έχεις original windows.

εγω προτιμω να ασχολουμαι με το blender παντως αν και επαγγελματικα,μαλλον δε το πολυχρησημοποιουν προς το παρον,σα μοντελαρισμα παντως το χρησημοποιουν πχ hollywood μερια σε κατι spiderman,παντως κατι warhammer απο οτι διαβαζω κατα το μεγαλυτερο ποσοστο στον θειο τα κανουν.

Σιγά να μην χρησιμοποιούν και το sketchup στο hollywood.

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ραδιοαρβύλες και urban παραμύθια που τροφοδοτούνται κυρίως απο την καχυποψία του κόσμου (δικαιολογημένη και αδικαιολόγητη) απέναντι στα Vista και γενικά σε οτιδήποτε "καινούργιο".

Προχτές που συζητούσα με φίλους είπε ένας ότι έβγαλε τα βίστα επειδή του είχανε κλειδώσει τους άλλους σκληρούς και έδωσε σαν πιθανή αιτία το ότι είδαν τα βίστα ότι έβαλε πειρατικά προγράμματα και γι'αυτό το λόγο το έκαναν. Και οι άλλοι συμφωνούσαν ότι μπορεί να είναι πιθανό. Υπάρχει περίπτωση δηλαδή να κλειδώνουν διάφορες λειτουργίες τα βίστα όπως αυτή που περιγράφω και άλλες αν εγκαθιστάς πειρατικά προγράμματα?
Δημοσ.

εμενα να τι χρησημοποιουν η οχι απο εκει και περα αν ψαξεις στο δικτυο θα δεις τι χρησημοιποιουν η οχι απο εκει και περα το ανεφερα πιο πολυ σα συγκριση max -maya.

οσον αφορα γνησια vista και βεβαια ισχυει αυτο που λεω ,αν δε θες να το πιστεψεις εμενα ποσως.

και πρωτα δοκιμαστε κατι και μετα λετε οτι λετε τελος παντων.

Δημοσ.
εμενα να τι χρησημοποιουν η οχι απο εκει και περα αν ψαξεις στο δικτυο θα δεις τι χρησημοιποιουν η οχι απο εκει και περα το ανεφερα πιο πολυ σα συγκριση max -maya.

Για ψάξε εσύ λίγο καλύτερα και πες μας γιατί στα περιοδικά που διαβάζω και στις σελίδες που μπαίνω στο νετ άλλα λένε. Να μας πεις για Hollywood και LightWave οκ, για Maya ναι, για Zbrush οκ, αλλά όχι και για το Blender.

οσον αφορα γνησια vista και βεβαια ισχυει αυτο που λεω ,αν δε θες να το πιστεψεις εμενα ποσως.

Όσο αφορά τα Vista ΔΕΝ ισχύει αυτό που λες. Είμαι 1000% Σίγουρος γιατί η ενασχόληση με το Studio Max όπως και η διδασκαλία του αποτελεί το επάγγελμα μου εδώ και πολλά χρόνια. Μήπως έχεις κανένα antivirus που να μην σε αφήνει να το κάνεις install? Μήπως φταίει κάτι άλλο?

και πρωτα δοκιμαστε κατι και μετα λετε οτι λετε τελος παντων.

Ασχολούμαι συγκεκριμένα με το Max από την έκδοση 3.5 μέχρι και τις σημερινές εκδόσεις, και με τα windows από τότε που υπάρχουν. Πιστεύω οτι έχω κάνει αρκετές δοκιμές μέχρι τώρα για να έχω άποψη.

Δημοσ.

εσυ κολλας και ξεκινας θεμα που δεν υπαρχει.

ειπα εγω κατι αντιθετο περι 3d?απλα ανεφερα συγκεκριμενο παραδειγμα και εσυ προκαλεις με το σχολιο σου.

το blenderακι καλο ειναι ,αλλα μεχρι εκει,απο τη στιγμη που λεω να ψαξεις στο νετ πχ blur studios και απο οτι λενε προτιμουν max ολη σχεδον τη δουλεια τους εναντι αλλων προγραμματων,αυτο ειναι ολο.

ειναι αδιαμφισβητητο τι κυριαρχει στην αγορα και τι οχι και βεβαιως αυτο προκυπτει απο μια ερευνα στο νετ,ειναι αυτονοητο νομιζω ποια μεγαλα προγραμματα κυριαρχουν.

οσον αφορα vista και max αναφερομαι κυριως στην εκδοση 9.

δεν αφορα δικο μου υπολογιστη και σαφως και δεν ειναι αγορασμενα,ισως αυτο να φταιει,παντως ισχυει αυτο που ειπα και αφορα ατομα σαν και εσενα.

αν εσυ τα καταφερνεις παντως καλυτερα,ενδιαφερον θα ειχε το πως,αν και επειδη αφορα σπασμενα,αστο καλυτερα ας τα αγοραζαν.

οσον αφορα το blender στο συγκεκριμενο παραδειγμα αφορα σε αρχικο σταδιο παραγωγης και οχι σε μεταγενεστερα και τελικα,απλα δε βρισκω τωρα το παραδειγμα,οχι οτι εχει και σημασια,ομως ετσι ανετα και δικαιολογημενα αυτο μπορεις να το αμφισβητησεις .

το zbrush κορυφη ,αλλα δε κολλαει σε αυτα που λεμε.

Δημοσ.

Whateverrrrrrrrrrrrrr

Όσο για το 9αρι το max δουλεύει μια χαρά και με το hotfix που έχει βγει δουλεύει ακόμα καλύτερα.

Δεν χρειάζεται να κάνει κανείς κάτι το μαγικό για να το περάσεις.

Anyway αυτό περί τα πειρατικά software και τα Vista δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Δεν είναι λογικό, δεν υπάρχει λόγος να συμβαίνει κάτι τέτοιο, είναι ανούσιο , και στην πράξη δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. -

Δημοσ.

αν θες το πιστευεις ,δε μιλαω για τυχαιους(ξερουν δηλαδη 5 πραγματα,ισως και παραπανω) ανθρωπους(οχι οτι πρεπει να λεει και κατι αυτο),τελος παντων,θα τους ενημερωσω ,γιατι μια εμπλοκη την εχουν παθει,ευχαριστω.

Δημοσ.

Τι ζόρι δηλαδή τραβάει η microsoft για το aν εσύ θέλεις να βάλεις πειρατικό πρόγραμμα στο pc σου?

Η microsoft νοιάζεται για τα προϊόντα που πουλάει αυτή. Είναι ανούσιο να κάνει κάτι τέτοιο. Θα το κάνει για να προστατέψει ποιόν? Και τι κέρδος θα έχει αν κάνει κάτι τέτοιο? Κανείς δεν θα αγόραζε το λειτουργικό μετά αν συνέβαινε κάτι τέτοιο.

Και εφόσον επιμένεις τόσο πολύ , πες μου που στη σελίδα της Microsoft αναφέρει εμπεριστατωμένα κάτι τέτοιο.

Τώρα για τους φίλους σου πολύ πιθανό να φταίει η έκδοση του max παρά το λειτουργικό. Γενικότερα επειδή τα πειρατικά προγράμματα είναι μερικές φορές "πειραγμένα" είναι πολύ πιθανό να μην λειτουργούν σωστά. Πιο πιθανό είναι να φταίει το max παρά το λειτουργικό.

Εμένα μου έτυχε μια φορά ενα antivirus/firewall/etc να μην επέτρεπε το installation του Max.

Δημοσ.

βασικα εσυ επιμενεις :P

δε πινω καφε με τον Κυριο Βασιλη να ξερω τι κανει .βλεπω ομως οτι στα xp το συγκεκριμενο προβλημα δεν υπαρχει ,στα vista ομως υπαρχει.γιατι?

προφανως και φταιει οτι δεν ειναι αγορασμενο.

ας τα ακουμπαγαν στην τελικη.

ξαναλεω οτι η εγκατασταση δεν επιχειρηθηκε ως admin.

κατα τα αλλα τα σπασμενα max γενικα βγαζουν προβληματα ,οποτε δε βλεπω το λογο να το συζηταμε κι αλλο.

οι επαγγελματιες ας τα αγορασουν,οι λοιποι και οσοι θελουν να τη κανουν αλλιως, ας παλευουν με τα προβληματα.

παντως δε το βλεπω να φταιει το antivirus /firewall.

τωρα οσον αφορα το λειτουργικο κυριαρχει και παντα θα κυριαρχει και ο ιδρυτης της ολο και πλουσιοτερος θα γινεται.

στο 8 δεν υπαρχει προβλημα ας πουμε ,ακομη και σε vista και δοκιμαστηκε σε αρκετους υπολογιστες.

μιας και το συζηταμε δικαιολογια για πειρατικο max δεν υπαρχει ,στη τελικη υπαρχει εκπαιδευτικη εκδοση με αρκετα οικονομικη τιμη,δε μπορεις να εκμεταλλευτεις νομιζω αυτα που κανεις απο οσο ξερω.

επισης για φοιτητες κατι παιζει παρομοιο ,αλλα δωρεαν μαλλον εκει δε το ξερω σιγουρα ομως.

μιας και αρχισαμε τα offtopic δωρεαν και απο τη microsoft το 3d truespace ,τζαμπα ειναι,3dmax ομως δεν ειναι.

http://www.caligari.com/products/trueSpace/ts75/Brochure/Comparison_tables.asp?Cate=BProducts&SubCate=ComparisonTables

τωρα βεβαια για να το δουλεψεις πληρως ισως κατι πρεπει να αγορασεις,αλλα αυτο οποιον τον ενδιαφερει ας το ψαξει να δει τι και πως.

Δημοσ.
βασικα εσυ επιμενεις :P

Σκας γάιδαρο. Και να είχες κάποιο λόγο να το κάνεις, το καταλαβαίνω, αλλά είπες μια μαλακία και συνεχίζεις με μαλακίες να προσπαθείς να το σώσεις.

Όταν λες κάτι, καλό θα είναι να είναι εμπεριστατωμένο. Το γεγονός οτι οι φίλοι σου δεν μπόρεσαν να περάσουν ένα πειρατικό πρόγραμμα στα Vista ενώ στα ΧP μπορούσανε δεν αποτελεί σοβαρός και εμπεριστατωμένος λόγος για να βγάλεις αυτό το πόρισμα και να το διατυμπανίζεις, παίρνοντας μπάλα και άλλους.

Το ίδιο ισχύει και με τη μαλακία το Blender και το hollywood που είπες πιο πριν.

Σου είπα, βρες μου άρθρο της Microsfot που να αναφέρει αυτό το policy για το λειτουργικό των vista και εγώ θα τουμπεκιαστώ. Μέχρι να το βρεις όμως αυτό, εγώ θα επιμένω να λέω οτι λες μαλακίες.

Simple As That.

ξαναλεω οτι η εγκατασταση δεν επιχειρηθηκε ως admin.

Γιατί, αν στα XP πήγαινες να κάνεις την εγκατάσταση ως limited user και όχι ως admin θα πετύχαινε το installation? Για δοκίμασε και πες μας. Εγώ είμαι βέβαιος οτι δεν θα σε αφήσει. Αν είναι αλήθεια τότε τι πόρισμα βγάζεις? οτι ούτε στα XP μπορείς να περάσεις πειρατικό λειτουργικό? Αφού μέχρι πριν από λίγο μας έλεγες οτι μπορούσες.

P.S.Επίσης όταν γράφεις κάτι , καλό θα είναι να βάζεις και κανένα τόνο, κανένα κόμμα (,) , τελεία, έτσι ώστε να βγάζουν και νόημα αυτά που λες.

Δημοσ.

τι να σου πω ρε μεγαλε ,δε παιζεσαι ,αρπαζεσαι για λογους που μονο εσυ καταλαβαινεις.

ψαχνεις να τσακωθεις?βρες κανα αλλον.

τα κομματα δεν εχουν σημασια,αλλα το πως μιλαει ο καθενας,αν διαφωνεις,το λες και με ωραιο τροπο ,τι κομπλα εχεις φαει μονο εσυ και η περιπτωση σου το ξερει.

σοβαρα εσυ τωρα εισαι δασκαλος?λυπαμαι τους μαθητες σου ,πεταμενα λεφτα.

ας ασχοληθουν οι moderator πλεον.

Δημοσ.

Άσε μας ρε ψιλέ... έχεις να πεις τίποτα επι του θέματος? Αν όχι τότε δεν υπάρχει λόγος να κάνεις post reply.

To τι κάνω εγώ στη δουλειά μου και στη προσωπική μου ζωή είναι δικό μου θέμα.

Δημοσ.

Ρε παιδιά σόρρυ, αλλά τί δουλειά κάνουν τα προγράμματα που λέτε? Και είναι τόσο ακριβά για να τα φτιάχνουν έτσι ώστε να μην λειτουργούν σωστά σπασμένα?

Δημοσ.

Usage in the media industry

Blender started out as an inhouse tool for the commercial animation company NeoGeo.

The first large professional project in which the free version of Blender was used was in Spider-Man 2, where it was primarily used to create animatics and pre-visualizations for the storyboard department.

"As an animatic artist working in the storyboard department of Spider-Man 2, I used Blender's 3D modeling and character animation tools to enhance the storyboards, re-creating sets and props, and putting into motion action and camera moves in 3D space to help make Sam's vision as clear to other departments as possible." [9] - Anthony Zierhut, Animatic Artist, Los Angeles

πηγη:

http://en.wikipedia.org/wiki/Blender_(software)

αυτο επειδη αναφερα κατι και πρεπει να το υποστηριζω ,οριστε ενα απλο search ηταν και σαφως δεν υποστηριξα ,οτι φτιαξαν ολη τη ταινια με το blender.

ειναι καλο για διαφορους λογους να αναπτυσσονται τετοια προγραμματα,εστω και αν δεν ειναι τα πιο ισχυρα.

νομιζω δε χρειαζεται να ειμαστε ιδιαιτερα ανοιχτομυαλοι να καταλαβουμε το γιατι.

οριστε ,εμπεριστατωμενο εκτος και αν αμφισβητειται και αυτο,οποτε .....

κατα τα αλλα εγω δεν επιτιθεμαι σε κανεναν και επειδη βλεπω περιεργα τα πραγματα δεν ξανααπανταω γιατι προβλεπω τι θα γινει.

οσον αφορα τα προηγουμενα ,το αφηνω στη κριση των moderator ,αν ενδιαφερονται δηλαδη.

αλαθητο δε διεκδικω,αλλα δεν επιτιθεμαι σε κανεναν.

και κατι για ολους τους δασκαλους :

http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_sculpting

καλα τα προγραμματα και οι δυνατοτητες που εχει το καθενα,αλλα ο ανθρωπος κανει τη διαφορα,αν δε γινεται σαφες στους μαθητες,τι να πουμε μετα.

εννοειται οτι τα μεγαλα προγραμματα και οχι το blender κυριαρχουν,ομως εγω δεν ειπα και τιποτα διαφορετικο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...