EXARXEIA_CITY Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Αξίζει ; ως προς την απόδοση και τον θόρυβο σε σχέση με μια καλή ψήκτρα ;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Κατ αρχην peltier ξερεις τι ακριβως ειναι? Δεν ειναι 'ψυκτρα'. Αλλα απαιτει περα απο τη χρηση του ιδιου του peltier και καποιο τροπο να απαγαγει τη θερμοκρασια απο τη 'θερμη' πλευρα του ετσι ωστε να ειναι αποδοτικο. Δηλαδη απαιτει τη χρηση ψυκτρας (ειτε waterblock υδροψυξης). Αναλογα με τα ονομαστικα του βατ μπορει απο το να ειναι χειροτερο απο μια κοινη ψυκτρα εως να σου φερει τη cpu σε θερμοκρασιες ~0°C!! Υποψην: 1) Οση ειναι η αποδοση του, τοσα W ''καιει'', αρα χρειαζεται ξεχωριστο τροφοδοτικο μονο και μονο για το peltier. 2) Δουλευουν συνηθως με 13,6volt για να αποδωσουν τα ονομαστικα W. Αρα με μια 12ρα γραμμη θα σου αποδιδει αναλογικα λιγοτερα απο τα ονομαστικα βατ. (το ποσο % βρες το εσυ ) Μια αναζητηση εδω με τον ορο peltier θα σου δωσει πολλες γνωσεις.
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Αν δεν γνώριζα τι είναι δεν θα το έγραφα δεν το άκουσα άπλα κάπου... Το θέμα είναι προτιμάτε η ψύξη με peltier π.χ. αυτο εδω και μιας fanless ψήκτρας απο κάποια άλλη λύση με χρήση ψήκτρας και fan μόνο ;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Γενικα peltier αξιζει για λιγο πιο 'extreme' καταστασεις. (π.χ. εχω υδροψυξη και θελω ενα κλικ παραπανω). Γιατι να καιω δηλαδη και εξτρα ρευμα για να τροφοδοτω το (μετριο στη συγκεκριμενη περιπτωση) peltier? (και αρα να χρειαστω κι αλλο τροφοδοτικο και αρα και πατεντες για να αναβουν παραλληλα...) Πρεπει να εχω και πολυ καλη αεροψυξη για να το αντεξει. Ενω μπορω να εχω τα ιδια (almost) αποτελεσματα, προσθετοντας απλα ενα μεγαλο, αθορυβο fan.
Theos_Gr Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Γενικα peltier αξιζει για λιγο πιο 'extreme' καταστασεις. (π.χ. εχω υδροψυξη και θελω ενα κλικ παραπανω).Ενω μπορω να εχω τα ιδια (almost) αποτελεσματα, προσθετοντας απλα ενα μεγαλο, αθορυβο fan. δεν νομιζω οτι με ενα μεγαλο fan θα εχεις την ιδια αποδοση με το peltier....ισως και να κανω λαθος...
Vatos_locos Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 δεν αξίζει γιατί 1) θες πολύ καλό dedicated psu για 12-15Volt που είναι ακριβό 2) καίει πολλά watt 3) από ότι έχουν αποδείξει οι δοκιμές για να κάνεις κάτι σωστό τα watt του tec πρέπει να είναι τα διπλά τουλάχιστον από το cpu ( ασύμφορο ) 4) θες πολύ καλή ψύξη πάνω του το πιο πιθανό για να ψύξεις ένα C2D με tec και το tec με αέρα είναι να πάρεις πίσω το cpu σου σε έκδοση μπριζόλα Conclusion όχι δεν αξίζει εκτός αν έχεις πολλά λεφτά για πέταμα και όρεξη να κάνεις πατέντες πάντως σπάνια θα δεις βαθμούς κάτω από το 0 με τα σημερινά cpu 10000 φορές όλα λεφτά είναι να δώσεις για tec φτιάξε μια καλή υδρόψυξη ή χώσε 300-350 € se ένα μοβνοβάθμιο αν και αυτό πείνει ρεύμα και κάνει πολύ θόριβο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.