Προς το περιεχόμενο

Επαναφορά κρυφού partition σε Toshiba Satellite;

picolo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σε όλους. Είναι το πρώτο μου ποστ στο insomnia και ελπίζω να βγάλω άκρη. Πρόσφατα αγόρασα λαπτοπ toshiba satellite εγκατεστημένα τα vista. Καθώς περνούσα τα linux έκανα τη μεγάλη βλακεία να κάνω πλήρες format οπότε να σβήσω και ένα κρυφό σκληρό partition με αρχεία του laptop. Το πρόβλημα μου είναι ότι όταν ήθελα να βάλω και windows δεν ήταν δυνατό αφού δεν διαβάζει κανένα σκληρό. Από κάτι αναζητήσεις στο ίντερνετ κατάλαβα πόσο μεγάλη @@@@@@ έκανα που έσβησα το κρυφό παρτισιον. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη

Δημοσ.

Ο τίτλος του θέματος άλλαξε από τον αρχικό «Βοήθεια για Satelite» στον τρέχοντα. Να χρησιμοποιείτε πάντα τίτλους σαφείς και αντιπροσωπευτικούς του προβλήματος ή της ερώτησής σας. Βελτιώνεται η λειτουργία της Αναζήτησης και βοηθάτε τα υπόλοιπα μέλη, όπως και εσάς τον(-ην) ίδιο(-α), καθώς είναι πιο πιθανό να ασχοληθούν με το θέμα μέλη που μπορούν να δώσουν απάντηση.

Δημοσ.

Τα windows που ήθελες να βάλεις να φανταστώ ότι ήταν τα professional.

Δοκίμασε με τα Home και δε νομίζω να έχεις κάποιο πρόβλημα..

Το μόνο που έχασες διαγράφοντας το recovery partition ήταν να χάσεις την εγγύηση.

Αν θες οπωσδήποτε να βάλεις XP PRO τότε διάβασε παρακάτω

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=274241&highlight=nlite

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=276573&highlight=nlite

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=266063&highlight=nlite

Δημοσ.

Δοκίμασε με τα Home και δε νομίζω να έχεις κάποιο πρόβλημα..

Τι αλλαζει στα home δηλαδη;

Το μόνο που έχασες διαγράφοντας το recovery partition ήταν να χάσεις την εγγύηση.

Γιατι χανεις την εγγυηση;

Αλλαξε κατι στα μηχανικα μερη;

Δημοσ.

φίλε μου δε ξέρω να σου απαντήσω συγκεκριμένα αλλά σε 4 διαφορετικά λάπτοπ όπου έκανα φορματ με τα pro μου έβγαζε ότι δεν αναγνώριζε το δίσκο ενώ με τα home γίνονταν όλα κανονικά.

Την εγγύηση του λειτουργικού εννοώ. λάθος που δε το διευκρίνησα.

Δημοσ.

Αυτο αφορα το CD με το οποιο δοκιμαζες να κανεις εγκατασταση.

Πιθανον το cd με τα home ειχε intergrated τους οδηγους του SATA controller του laptop που δοκιμαζες.

Επισης το λειτουργικο δεν εχει εγγυηση..

Δημοσ.
Αυτο αφορα το CD με το οποιο δοκιμαζες να κανεις εγκατασταση.

Πιθανον το cd με τα home ειχε intergrated τους οδηγους του SATA controller του laptop που δοκιμαζες.

Επισης το λειτουργικο δεν εχει εγγυηση..

Ίσως να έχεις δίκιο για το cd..αν και νομίζω ότι ήταν αντεγραμένο απο αυθεντικό .(αντίγραφο ασφαλείας)

Αλλά έχω ακούσει απο πωλητές ότι εαν σβήσεις το αρχικό recovery partition τότε χάνεις την εγγύηση του λαπτοπ (εφόσον δεν έχει για το λειτουργικό).

Ίσως επειδή παρεμβαίνεις στο λειτουργικό με το οποίο δόθηκε το όλο σύστημα.

Έτσι έχω ακούσει αν είναι παπαρολογία να ξέρω να μην το αναφέρω ξανά.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα τις δοκιμάσω και θα επανέλθω.Να ρωτήσω κάτι πιο απλό. Αν βάλω vista (πιπέρι στο στόμα) θα έχω πρόβλημα που λείπει το παρτίσιον? Άτιμα παιχνίδια, από τα @@ σε κρατάνε

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

λοιπον επανήλθα. Δυστυχώς δεν βγήκε άκρη. καμία όμως. Έβαλα τα home χωρίς επιτυχία. Αν βάλω vista υπάρχει περίπτωση να μην έχω προβλημα?

Δημοσ.

Φίλε ασε τα Vista είναι μεγάλος Μπελάς! Βάλε Xp που είναι και πιο ευκολη η διαδικασία που θα σου περιγράψω! Λοιπόν... Αυτό που συμβαίναι προφανώς είναι οτι τα cd των windows που έχεις δεν έχουν τους sata οδηγούς το υπολογιστή σου! Πρόσφατα είχα το ίδιο προβλημα με ένα Laptop η Λύση σχεδόν απλη... Είναι ένα προγραμματακι το nLite που πειράζει το cd εγκατάστασης των windows... Αυτό που πρέπει να κάνεις εσυ είναι να μπεις στο site τις toshiba και να βρεις τους sata drives τις μητρικής του λαπτοπ σου. ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΛΕΙ ΠΙΟ ΠΟΙΗΤΙΚΑ!

http://www.howtogeek.com/howto/windows/resolving-setup-did-not-find-any-hard-disk-drives-during-windows-xp-installation/

Αν θες να κάνεις τα ίδια για vista είναι ένα άλλο προγραμματάκι όπως το nLite το όνομα του μου διαφεύγει άλλα είναι πιο μπελαλίδικο!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...