gandalf_the_white Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 παιδιά έχω αυτή τη μητρική και αυτές τις μνήμες.Τι υπερχρονισμός μπορεί να παίξει?για δώστε καμια ιδέα...γιατι είμαι άσχετος με το θέμα. Επίσης ο επεξεργαστής είναι ο core 2 duo E6550. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Moderators Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Υπερχρονισμος φουλ, με FSB εως ~500-505 (εκει σκαλωνει η μητρικη). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gandalf_the_white Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 με το 'μαμά' ανεμιστηράκι που μπορεί να φτάσει περίπου? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Moderators Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Βασικα ο συγκεκριμενος εχει πολλαπλασιαστη ΜΟΛΙΣ 7. Οποτε δοκιμασε (με τις μνημες 1:1, δηλαδη κατω απο την ονομαστικη συχνοτητα τους). Αν εισαι τυχερος (και σηκωσει 500 FSB), θα τον πας περιπου 3,5Ghz, με τις μνημες στα 1000Mhz και λιγο παραπανω volt. Επειδη ειναι 65nm, μη φοβηθεις να δωσεις vcore, δε μασανε!! Μονο τις θερμοκρασιες προσεχε, μη περασουν του; 65...άντε 70 βαθμους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gandalf_the_white Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 από όσο ξέρω άμα περάσει ένα συγκεκριμένο όριο ταχύτητας σβήνει το μηχάνημα αυτόματα....πώς θα ξέρω όταν ξεκινήσει αν είναι σταθερό το σύστημα με το εργοστασιακό ανεμιστηράκι? εχεις μήπως κάποια προγράμματα monitoring να μου προτείνεις? για θερμοκρασίες κτλπ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Moderators Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Οριο θερμοκρασιας αμα περασει σβηνει, οχι ταχυτητας. Και αυτο ειναι το απολυτως αναγκαιο για να μη ΚΑΕΙ ο επεξεργαστης, και σιγουρα ειναι σαφως πιο πανω απο τους 70 βαθμους που σου ειπα (ψυχολογικο οριο- οριο καλης μακροχρονιας λειτουργιας). Μολις τον ανεβαζεις λιγο, θα βαζεις το Prime95 να στρεσσαρει λιγη ωρα τη cpu (max heat mode), και παραλληλα να βλεπεις 1) αν καποιο instance κοκκινισει μεσα στο prime σημαινει οτι δεν αντεχει η cpu 2) τη θερμοκρασια να ειναι κατω απο 65-70 βαθμους. Αν μετα απο π.χ. 15 λεπτα στρεσσαρισματος ειναι οκ, πας στο BIOS και ανεβαζεις λιγο ακομα. Αν ξεπερασει τη θερμοκρασια τον κατεβαζεις λιγο. Αν κοκκινισει το prime, ανεβαζεις λιγο το vcore και ξαναδοκιμαζεις. Βαλε τις μνημες ομως σε λειτουργια 1:1 (δηλαδη αρχικα να δουλευουν στα 667Mhz οταν εχεις default τον επεξεργαστη). Μην ανησυχεις, θα ανεβαινουν οσο ανεβαινει και η συχνοτητα του επεξεργαστη. Μonitoring κανε με το τελευταιο Coretemp που βγηκε (0.99.3 νομιζω). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gandalf_the_white Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 απο βιασύνη έγραψα ταχύτητας...θερμοκρασίας εννοώ...χεχε δηλαδή με αυτά τα 2 προγραμματάκια είμαι οκ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Moderators Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Ναι, και με τις καταλληλες ρυθμισεις στο BIOS. Οταν καταληξεις στη τελικη ρυθμιση σου, αφησε το ενα ολοκληρο βραδυ να τρεχει prime για να τσεκαρεις 100% τη σταθεροτητα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gandalf_the_white Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 άρα κοιτάζω τι θα πεί το prime και άμα δεν κοκκινίσει είμαι κομπλέ... με εργαστασιακό ανεμιστηράκι εσύ μέχρι πόσο πιστεύεις να φτάσει? το έχεις κάνει με τα ίδια parts ή εμπειρικά μου το λές? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Moderators Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Εχω κανει με Core 2 Duo E6420, E4400, E4300, E6750, E8400. Εχω την ιδια μητρικη με σενα στο δευτερο pc μου (και αρα την εχω ψαξει αρκετα). Η μητρικη τερματιζει στο 500FSB (για σενα δλδ στα 3,5GHz CPU). Ενω η CPU αναλογα το κομματι μπορει να τερματισει απο τα 3,2 (θα δεις πιο πανω να κοκκινιζει το Prime ασχετα με το αν δινεις κι αλλο ρευμα), εως και τα 3,8Ghz (που δε θα το δεις ποτε λογω μητρικης) Βαλε και το cpu-z αν πειραξεις ρευματα, να δεις ποσα volt δινει κατα την ωρα του load. Αν εχεις καλες θερμοκρασιες, μη διστασεις να δωσεις και 1,50-1,52 volt... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gandalf_the_white Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 να σαι καλά ρε φίλε.θα το κοιτάξω μετα τη δουλειά και άν όχι σήμερα....στάνταρ μέσα στο σκ και θα ενημερώσω για το τι έγινε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Moderators Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Τιποτα Ενημερωσε μας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.