ilion198 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Θα συμφνήσω ότι το θέμα μου είναι αρχαίο αλλά λέω να κάνω μια μικρή αλλαγή....λοιπόν: Έχω TFT:LG 20" L206WTQ-SF ΜΟΒΟ:ASUS P5VD2-MX.. CPU : E6300 Core 2 Duo.. RAM :2X1 GB SUPERTALENT 667.. VGA: ALBATRON 8600GT.. HD :W-D 80GB sata2.. DVD-RW: NEC.. THERMALTAKE TR2 470W DELL INSPIRON 6400: CPU: CORE DUO T5500... RAM 2X512 MB... VGA:ATI X1400... HD : 100GB και μιάς και προτίθεμαι να παρω ένα καινούργιο σκληρό (WESTERN DIGITAL 640GB WD6400AAKS CAVIAR SE16 SATA) λέω να αλλάξω και την μητρική μου μήπως κ δω λίγο καλύτερη απόδοση και μήπως να έχει κ wifi η καινούργια μητρική ώστε να συνδέω το laptopaki μου.....το χρησιμοποιώ για gaming πολύ (PES2009 κυρίως και o brother για lineage)! τι λέτε,καμιά πρόταση?? σκέφτηκα να περάσω απο plaisio stock αλλά δεν νομίζω να βρώ τίποτα! για αναβάθμιση κ cpu το βλέπω λίγο δύσκολο...σύντομα τουλάχιστον!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Με αλλαγη μητρικης και δισκου δε προκειται να δεις καμια διαφορα στην αποδοση. Αν εχει wifi, αυτο θα ειναι wifi receiver, οποτε θα μπορει μονο να ΛΑΒΕΙ σημα απο καποια πηγη (π.χ. ασυρματο ρουτερ), οχι να στειλει στο λαπτοπ σου. Το pc σου ειναι υπεραρκετο για PES 2009 και Lineage, ενω σιγουρα εχει η μητρικη και αλλη θυρα Sata ελευθερη για να βαλεις τον δισκο σου. Αν θες να μοιραζεις το ιντερνετ ασυρματα στο λαπτοπ σου, δες για ασυρματο ρουτερ. Στο stock house του πλαισιου δε νομιζω να βρεις κατι...
ilion198 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 πιστέυεις φίλε μου αν βρώ αυτή Asus P5N32-SLI Deluxe (775, DDR2, NF4) αξίζει να την πάρω?κ να βάλω άλλα 2gb πάνω!
caution Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Βάλε τον δίσκο ( με τον 80άρι πως την πάλευες; ) και μην αλλάξεις μητρική, είναι κάπως... άσκοπο
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Οχι, δεν αξιζει να τη βαλεις. Ουτε τα +2 GB Μνημης αξιζουν, εκτος κι αν δουλευεις σε Vista.
ilion198 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Βάλε τον δίσκο ( με τον 80άρι πως την πάλευες; ) και μην αλλάξεις μητρική, είναι κάπως... άσκοπο δεν την παλεύω άλλο.... Οχι, δεν αξιζει να τη βαλεις.Ουτε τα +2 GB Μνημης αξιζουν, εκτος κι αν δουλευεις σε Vista. δεν ξέρω αλλά γενικά δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος απο την απόδοση του υπολογιστή μου(xp)...να φανταστείτε το laptop(vista) μου εκτός απο τα παιχνίδια σε όλα τα άλλα νομίζω δουλεύει καλύτερα...ίσως και να φταίει κ ο σκληρός...αλλά γενικά τον βλέπω αρκετά αργό τον υπολογιστή! έλεγα καταρχήν να βάλω σίγουρα σκληρό,αν βρώ καμιά φτηνούλα μητρική που να αξιοποιεί καλύτερα κ τον επεξεργαστή και τις μνήμες μου γιατί τώρα δουλεύουν στα 533,να βάλω άλλα 2gb ή 1gb,να αλλάξω κ την θερμοαγώγιμη πάστα που την έχω απο τότε που τoν αγόρασα! τι λέτε για τις σκέψεις μου?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Να το αφησεις οπως ειναι. Με φορματ και νειους drivers λογικα θα πηγαινει αρκετα πιο γρηγορα. Ειδικα αν κανεις partition στον 640ρη και εγκαταστησεις XP σε αυτον. Απο 533 σε 667 δε θα αντιληφθεις διαφορα, ουτε με αγορα νεα μητρικης. Αν εχεις προβλημα θερμοκρασιων βαλε παστα, αλλιως μη το πειραξεις. Ισως μια vga σε λογικα πλαισια (και αν τη σηκωνει το τροφοδοτικο σου), να κανει τη διαφορά σε παιχνιδια.
ilion198 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Να το αφησεις οπως ειναι.Με φορματ και νειους drivers λογικα θα πηγαινει αρκετα πιο γρηγορα. Ειδικα αν κανεις partition στον 640ρη και εγκαταστησεις XP σε αυτον. Απο 533 σε 667 δε θα αντιληφθεις διαφορα, ουτε με αγορα νεα μητρικης. Αν εχεις προβλημα θερμοκρασιων βαλε παστα, αλλιως μη το πειραξεις. Ισως μια vga σε λογικα πλαισια (και αν τη σηκωνει το τροφοδοτικο σου), να κανει τη διαφορά σε παιχνιδια. τι εννοείς να κάνω partition στον 640ρη? γενικά με θερμοκρασίες δεν έχω παρατηρήση προβλήματα άν και έχω καιρό να το κοιτάξω...πρέπει να το κοιτάξω και θα κάνω ένα post. vga πιστεύεις η 8600gt δεν είναι αρκετή??
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 To αν καλυπτει τις απαιτησεις σου θα το κρινεις εσυ. Partition εννοω να τον ''χωρισεις'' (εικονικα) σε 2 μερη. Π.χ. ενα 40GB για να κανεις εγκατασταση των Windows, και ενα αλλο 600GB για τα υπολοιπα (προγραμματα κτλ). Ετσι, αν χρειαστει να ξανακανεις φορματ, θα πειραχτουν τα αρχεια που θα εχεις μονο στον ''εικονικο 40ρη''.
ilion198 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 To αν καλυπτει τις απαιτησεις σου θα το κρινεις εσυ. Partition εννοω να τον ''χωρισεις'' (εικονικα) σε 2 μερη. Π.χ. ενα 40GB για να κανεις εγκατασταση των Windows, και ενα αλλο 600GB για τα υπολοιπα (προγραμματα κτλ). Ετσι, αν χρειαστει να ξανακανεις φορματ, θα πειραχτουν τα αρχεια που θα εχεις μονο στον ''εικονικο 40ρη''. καλό,δεν το είχα σκεφτεί...έτσι δουλεύει το λαπτοπ,είναι εύκολο να το κάνω???αν κοίταζα για λίγο o/c να ανεβάσω τον επεξεργαστή,πιστεύεις θα άξιζε?? Όταν είχα αγοράσει την cpu και είχα κρατήσει την ίδια μητρική θυμάμαι ότι οι μητρικές τις εποχής,όχι οι κορυφαίες gigabyte-ds3 (965 νομίζω) είχαν μεγάλη διαφορά απόδοσης....πόσο μάλλον με μία πιο καινούργιας τεχνολογίας!τι πιστεύεις?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Αν σκεφτεις overclock 1) Θες αλλη μητρικη 2) Πιθανον να χρειαστεις και αλλη ψυξη 3) Χρειαζεσαι θερμοαγωγιμη παστα 4) Χρειαζεσαι καλυτερες μνημες (δλδ να πεταξεις/πουλησεις αυτες --χμμμ οτι και χρειαζομουν κατι ραμ -- ) 5) Υπομονη και χρονος. Σε προγραμματα που εξαρτωνται καθαρα απο τον επεξεργαστη, θα δεις τεραστια διαφορα. Σε παιχνιδια οχι και τοση. Το partition γινεται ευκολα ακομα και απο το cd εγκαταστασης των windows xp/vista.
ilion198 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 οπότε δεν αξίζει κ πολλές αλλαγές το συμπέρασμα.... αν πετύχω στο stock κάτι απο τις υπερπροσφορές με 12 ευρώ να το πάρω? τέλος partition να του κάνω στα 20gb δεν είναι αρκετά?40 πιστεύεις καλύτερα? κ όσον αφορά το λογισμικό,να πάω σε vista ή όχι?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Προσφορες 12€ σε τι πραγμα ομως? Κι εμενα τα 10GB μου φαινονταν αρκετα, αλλα με λιγα προγραμματα (που ετσι κι αλλιως με φορματ θα ξαναχρειαζοντουσαν εγκατασταση), αλλα τωρα ειμαι στο απολυτο οριο και διαγραφω συνεχεια προκειμενου να το κρατησω. Γιαυτο και θα κανω φορματ συντομα, για να μεγαλωσω το Partition. Κρινε εσυ τι αναγκες εχεις και προσαρμοσε το αναλογα. XP θα ελεγα, για βιστα θες κι αλλη ραμ.
ilion198 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 τα προγράμματα θα γίνονται εγκατάσταση στο μικρό partition και το μεγάλο θα είναι μόνο για αποθήκευση ταινιών,τραγούδια κ γενικά αρχείων? 12 e σε μητρικές..βγάζει κάτι τέτοια! εμένα γενικά με τρώει ότι το pc δούλευε πολύ πιο γρήγορα...κ κάτι γίνεται κ λειτουργεί πολύ πιο αργά...θέλω να κοιτάξω θερμοκρασίες!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.