klong Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Έχω ένα πρόβλημα με ένα partition στο οποίο δεν μου δίνει δικαιώματα να γράψω, σβήσω. Για την ακρίβεια δεν κρατάει τα δικαιώματα μετά την επανεκίνηση διότι όσο είμαι μέσα και κάνω umount μπλα μπλα και μετά mount μπλα μπλα λειτουργεί κανονικά. Όταν κάνω επανεκίνηση κάνει μεν mount φαίνεται το partition ενεργοποιημένο αλλά δεν έχω δικαιώματα εγγραφής, διαγραφής. Για το ιστορικό του θέματος, ο δίσκος έχει άλλα 3 partition, /,/home και swap και έχει και το "προβληματικό" /windows το οποίο κάποια στιγμή το έκανα format ext3 για να έχει πλήρη λειτουργικότητα με προγράμματα του kubuntu αλλά δεν το είδε Κάπου διάβασα ότι δεν πορεί να δεί 4ο partition οπότε το έκανα format fat32 οπότε και είχα τα ίδια προβλήματα. Τελικά έκανα ένα logical partition (τέτοια λένε βλέπει όσα θες) και μέσα σε αυτό έκανα το fat32 οπότε το είδε και είχα και δικαιώματα. Αλλά μετά την επανεκίνηση πάπαλα. Βέβαια αυτό που θέλω τελικά είναι να μεγαλώσω το /home ώστε να φάει και το /windows αλλά αν έχω τα ίδια προβλήματα μετά με το /home την πάτησα οπότε φοβάμαι να κάνω την κίνηση. (Όλα τα παραπάνω format, partitions έγιναν με το gparted) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benzinas Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Νομιζω αμα κανεις mount τον σκληρο και μετα δωσεις σαν root >chmod 0777 mount_path θα δουλεψει,νομιζω δηλαδη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
edhunter Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 μπορείς να έχεις μέχρι 4 primary partitions και όσα θες logical partitions. είχα παλιά 4 primary με ubuntu όπως τα έχεις και εσύ χωρις πρόβλημα. το αν θα καταφέρεις να μεγαλώσεις το home με μια κίνηση εξαρτάται από την διάταξη των partition σου. με τα δικαιώματα δεν θα πρέπει να έχεις πρόβλημα γιατί μαλλον ο λόγος που έχεις προβλήματα είναι οι ρυθμίσεις σου και όχι το partition αν κάνεις mount αυτόματα με την εκκίνηση κάνε ένα paste εδώ το /etc/fstab αν κάνεις mount χειροκίνητα κάνε paste τα δικαιώματα του mount point -----Προστέθηκε 13/11/2008 στις 12 : 33 : 58----- Νομιζω αμα κανεις mount τον σκληρο και μετα δωσεις σαν root >chmod 0777 mount_path θα δουλεψει,νομιζω δηλαδη αν το fstab έχει λάθος umask και dmask τότε μαλλον δεν θα μπορείς να γράψεις. το default umask είναι 002 αν θυμάμαι καλά που σημαίνει ότι ο χρήστης δεν μπορεί να γράψει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 απλά διέγραψε το /windows και μεγάλωσε το /home ώστε να πιάσει όλο τον ελεύθερο χώρο. Θα χρειαστεί να τρέξεις το gparted από live cd. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpyrosR Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 μπορείς να έχεις μέχρι 4 primary partitions και όσα θες logical partitions Μέχρι 3 primary partitions! Όλα μαζί τα logical μετράνε σαν ένα primary, οπότε... 4 primary και μόνο ή 3 primary + όσα logical θες! Πάει κάπως έτσι: >[color="Red"][[/color][P1], [P2], [P3], [color="YellowGreen"][[/color][L1], [L2], [L3], [Ln][color="YellowGreen"]][/color][color="Red"]][/color] Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
edhunter Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Μέχρι 3 primary partitions! Όλα μαζί τα logical μετράνε σαν ένα primary, οπότε... 4 primary και μόνο ή 3 primary + όσα logical θες! Πάει κάπως έτσι: >[color="Red"][[/color][P1], [P2], [P3], [color="YellowGreen"][[/color][L1], [L2], [L3], [Ln][color="YellowGreen"]][/color][color="Red"]][/color] έπρεπε να το διατυπώσω καλύτερα.. εννοούσα 4 primary ή 3 primary ένα extended και όσα logical θέλεις (μέσα στο extended).. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
klong Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 έπρεπε να το διατυπώσω καλύτερα.. εννοούσα 4 primary ή 3 primary ένα extended και όσα logical θέλεις (μέσα στο extended).. Άρα /, /home, swap και /windows μαζί δεν μπορώ να έχω ως primary! Γι' αυτό μου χτυπούσε Το θέμα είναι ότι είχα πρόβλημα και όταν είχα τύπου ext3 μέσα στο extended Μου φαίνεται ότι θα ακολουθήσω την λύση του resize του /home μόνο που αν δεν μου το κάνει mount μετά την πάτησα Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια, επιστρέφω με το fstab και τα νεότερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Άρα /, /home, swap και /windows μαζί δεν μπορώ να έχω ως primary! μέχρι 4 μπορείς, Άρα /, /home, swap και /windows μαζί, μπορείς να έχεις ως primary! αυτό δηλαδή έπρεπε να το διατυπώσω καλύτερα.. εννοούσα 4 primary ή 3 primary ένα extended και όσα logical θέλεις (μέσα στο extended).. Disk partitioning http://en.wikipedia.org/wiki/Disk_partitioning A PC hard disk can contain up to four partitions. Each of them can be a primary partition and at most one can be an extended one. All these partitions are described by 16-byte entries that constitute the Partition Table which is (normally) located in the Master Boot Record. . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.