Προς το περιεχόμενο

Shanghai 45nm K10.5 launches on the 13th

FarCry

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

It is finally fixed, after a long wait we can confirm that Shanghai 45nm Quad-core, 45nm part comes out on the 13th of November.

AMD is ready to announce these chips with up to 2.7GHz frequency with its partners, while the faster parts are expected in early 2009. Shanghai should focus on virtualization, something that is very important for servers and it should be a decent match to Core 2 Quad-based Xeons, Harpertown at least at similar clock; but we still strongly believe that Nehalem-based Xeons at same clock will end up faster.

AMD will play the 'let's sell them cheaper' strategy and it will hope to win, but it's been more than a year since AMD had a competitive product in the server market. AMD Shanghai Opteron should consume less power than Nehalem and this will also be one of the sales points.

First reviews are expected on Thursday.

παιδιά αρχίστε να ετοιμάζεται από τώρα τις fail εικόνες :-D
Δημοσ.

Γιατί FAIL εικόνες; μια μειονότητα gamers/overclockers απλά δεν θα τον αγοράσει και χέστηκε μια φοράδα σε ενα αλόνι. Να λέτε και ευχαριστώ στην AMD που παρόλο τα προβλήματα της προσπαθεί να κρατάει τα πράγματα σε ισορροπίες όπως μπορεί.

Δημοσ.
οι συγκεκριμένοι είναι server cpu's όχι desktop.

ναι το ξέρω και? :rolleyes:

Let the smackdown begin :-) (στο desktop, variant του shanghai θα είναι όπερ INTEL 2-0 AMD)

Blog-Friday-Night-Smackdown.jpg

Δημοσ.

Είναι ένα μικρό βήμα για την AMD. Σίγουρα θα πουλήσει μπόλικα κομμάτια σε server.

Τώρα γιατί εσύ (ή και άλλοι) πανηγυρίζεις το fail … δεν μπορώ να το καταλάβω!

Να φανταστώ άμα κλείσει κιόλας η ΑΜD θα κατέβεις να πανηγυρίζεις στην ομόνοια?

Δημοσ.

Πράγματι, δεν το καταλαβαίνω αυτό με το fail (εκτός και αν απλά αστεϊζεσαι)...Οι μεν πανηγυρίζουν που δεν πάει καλά η ΑΜΔ λες και έχουν μετοχές και οι δε ανοίγουν θρεδς επειδή ανεβαίνουν οι τιμές στους επεξεργαστές... Εϊναι κουραστικό να αναφέρουμε συνέχεια τα πλεονεκτήματα του (υγιούς-όσο γίνεται, γιατί υπάρχουν και καταστάσεις καρτέλ) ανταγωνισμού...(Αν δεν υπήρχε παράδειγμα η 4870 της AMD θα αγοράζαμε τώρα γτξ260 στα 300ε)...Τέλος πάντων, κάτι είναι και αυτό, ένα βήμα προς τη θετική κατευθυνση ελπίζω, απλά ο far cry μάλλον έχει δίκιο, όχι για το fail, αλλά για το 2-0

• Super Moderators
Δημοσ.

Farcry u failed at failing (that's not a double negative...)

στους server η AMD τα πάει πάρα πολύ καλά σε σχέση με τους desktop...

Δημοσ.
Farcry u failed at failing (that's not a double negative...)

στους server η AMD τα πάει πάρα πολύ καλά σε σχέση με τους desktop...

Ενα μικρο δειγμα

http://it.anandtech.com/IT/showdoc.aspx?i=3456

HELLO??????????

but we still strongly believe that Nehalem-based Xeons at same clock will end up faster.

εκεί πήγαινε το smackdown :-):P
Δημοσ.
στο perfomance/watt πατάει τους υπάρχοντες Xeon χάμο πάντως...

μην είσαι τόσο σίγουρος. πρέπει να δούμε τι κάνει απέναντι στο τέρας που έχει το καλύτερο performance/watt ;)

Intel Xeon 7460
Δημοσ.

Πάλι καλά που όσοι ασχολούνται με servers δεν βγάζουν έτσι εύκολα συμπεράσματα.

Η αντιμετώπιση σου μου θυμίζει το παράλληλο θέμα με τις επαγγελματικές nvidia και τους πιτσιρικάδες που αμέσως ήθελαν να την αγοράσουν.

Πολύ σημαντική αγορά είναι τα Blades και τα telecom grade boxes

Πολύ σημαντική αγορά επίσης είναι τα 4S

Κάθε εργαλείο έχει και τη χρήση του

Η amd για το επόμενο 6άμηνο έχει ένα προϊόν που μπορεί να καλύψει αρκετές ανάγκες της αγοράς (και όχι του home user).

Οι Nehalem είναι εκπληκτική δουλειά! Αλλά δεν έχουν περάσει ακόμα από τα απαραίτητα στάδια πιστοποίησης για να δοθούν στην αγορά. Και ναι αναμένονται οι 6πύρινοι και θα είναι πραγματικά workhorses!

Κερδισμένοι υπάρχουν πολλοί ωστόσο από την κυκλοφορία του Shanghai. Λ.χ. Αυτοί που είδη έχουν servers με Barcelona και θα κάνουν upgrade σε Shanghai. Αυτοί που θέλουν κάτι παραπάνω από Blades κ.ο.κ.

Άρα ΣΗΜΕΡΑ, είναι μια μέρα νίκης την amd … έστω και προσωρινή νίκη. Δεν είναι fail. Είναι ένας επεξεργαστής που πολλοί τον περίμεναν να κυκλοφορήσει για να δώσουν κάτι παραπάνω στις φάρμες τους.

FarCry ελπίζω ότι δεν θα θεωρήσεις εριστικό το παρών άλλα ούτε και την ερώτηση μου…

Πες μου πραγματικά έχεις δουλέψει ποτέ με καμία φάρμα, κάνα μεγάλο cluster, ή εφαρμογές που χρειάζονται καμία εκατοσταριά επεξεργαστές?

Δημοσ.

Πες μου πραγματικά έχεις δουλέψει ποτέ με καμία φάρμα, κάνα μεγάλο cluster, ή εφαρμογές που χρειάζονται καμία εκατοσταριά επεξεργαστές?

όχι εγώ από θέμα απόδοσης το είπα (στο χαβαλέ περισσότερο)

μεταξύ μας πάντως δε πιστεύω να φτάσουν το performance/watt τον 6 πυρήνων τις intel (αναμένουμε review)

Δημοσ.

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=269647

Ναι οι εξαπύρινοι *όταν* βγουν στην αγορά από όσο φαίνεται θα είναι ότι καλύτερο θα υπάρχει. Αρχικά θα βγουν για 2S και μετά για περισσότερα socket. Η διάφορα τους σε performance αναμένετε τόσο μεγάλη που να οδηγεί σε νίκη και στο performance/watt.

Για την ώρα σε 4S !ανάλογα με το workload! κερδίζει η amd ή η intel.

Σε blades τα πράγματα είναι αρκετά μπερδεμένα. Και η συγκεκριμένη αγορά είναι πολύ παράξενη και vendor controlled κατά την άποψη μου.

No hard feelings ελπίζω! ΙΣΑ ίσα που έχω παρατηρήσει ότι το έχεις με την τεχνολογία και γενικά το ψάχνεις!

Απλά προσπαθώ να μεταφέρω τις όποιες εμπειρίες μου.

Δημοσ.

Σε blades τα πράγματα είναι αρκετά μπερδεμένα. Και η συγκεκριμένη αγορά είναι πολύ παράξενη και vendor controlled κατά την άποψη μου.

support από vendors άλλο τίποτα

Starting today, servers based on the Intel® Xeon® 7400 processor series are expected to be announced by more than 50 system manufacturers around the world, including four-socket rack servers from Dell, Fujitsu, Fujitsu-Siemens, Hitachi, HP, IBM, NEC, Sun, Supermicro and Unisys; four-socket blade servers from Egenera, HP, Sun and NEC; and servers that scale up to 16-sockets from IBM, NEC and Unisys.

Many software vendors are also supporting Intel® Xeon® 7400 based platforms with innovative solutions enabling virtualization and scalable performance for the high-end enterprise, including Citrix, IBM, Microsoft, Oracle, Red Hat, SAP and VMware.

espnabc_campaign_2.jpg

intel74001hiresmasterfl0.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...