NemeSis1990 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Με αφορμή αυτό το thread παραθέτω την γνώμη μου. http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=283877 Ο topic starter έχει δίκιο απλά δεν ξέρει πως να το εκφέρει και θίγει ρατσιστικά θέματα. Στην Αθήνα βρίσκετε το 95% του χρήματος της Ελλάδος. Η Αθήνα πριν 50 χρόνια δεν είχε ούτε 500.000 κατοίκους. Τι έγινε, φύτρωσαν 5.000.000? Όχι, όλοι οι χωριάτες ήρθαν να κάνουν την τύχη τους (όπως και έγινε) την υπόλοιπη Ελλάδα, Μακεδονία, νησιά κλπ. Αυτό γίνετε και τώρα που έρχονται κάποιοι από περιοχές όπως Πελοπόννησο και Ήπειρο (παράδειγμα) που πράγματι είναι χωριάτες και κανείς δεν μπορεί να το αντικρούσει (η πιο καθυστερημένη περιοχή στην Ευρώπη είναι η Ήπειρος). Αν βάλω 5 με άριστα το 10 σε μια φυσιολογική συμπεριφορά που ξέρει π.χ. ότι βρομάει και πάει να κάνει μπάνιο από το να πάει στην αγορά, οι χωριάτες που έρχονται από την επαρχία βαθμολογούνται σίγουρα κάτω από την βάση. Φυσικά και με τον καιρό θα μάθουν οι άνθρωποι να φέρονται. Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι Αλβανοί, Πακιστανοί που δεν μαθαίνουν γιατί στην πλειονότητά τους έτσι είναι φτιαγμένοι. Ακούγετε ρατσιστικό αλλά δεν είναι - δείτε πως ζούσαν στις χώρες τους (ζούσαν φαβελες, κάναν μπάνιο σε λασπόνερα κα). Όταν αναπτυχθεί η χώρα προελεύσεως τους θα εξελιχθεί και το κοινωνικό επίπεδο των οικονομικών μεταναστών. Φυσικά εγώ που είμαι Θεσσαλονικιός προφανώς και είναι σχεδόν αδύνατο να κατάγομαι από εδώ και να μην έχω ρίζες από άλλες περιοχές (μπορεί και μην είμαι καθόλου). Δεν είμαι η elite και υποτιμάω τα βλαχαδερά όπως ο topic starter αλλά είναι αλήθεια πως Έλληνες και μη έρχονται στην πόλη μου (που στην ουσία δεν είναι πόλη μου) για ένα καλύτερο αύριο και μαθαίνουν νέους τρόπους συμπεριφοράς που εκεί που ζούσαν δεν είχαν. Δεν θέλω να υποτιμήσω κανέναν για το που γεννήθηκε, που μεγάλωσε, αν έτρωγε με τα χέρια το κρέας κλπ. Ευχαριστώ.
NemeSis1990 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Γιατί με τι άλλο το τρώνε το κρέας; Στην Γλυφάδα δε νομίζω να το τρώνε με το χέρι.
Chrisxxx Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 NemeSis1990 πριν μαζευτει ολη η Ελλαδα στην Αθηνα και η Αθηνα χωριο ηταν Το 1950 που αναφερεις η Αθηνα ειχε 1.400.000 κατοικους. Δεν ξερω ποσο εντυπωσιακο θα σου φανει αν μαθεις οτι το 1830 ειχε περιπου 30.000χιλ κατοικους αρκετα λιγοτερους απο οσους ειχε η Χιος. Η Ηπειρος επι τουρκοκρατιας ηταν απο τις πλουσιοτερες περιοχες της Ευρωπης και οι Ηπειρωτες απο τους μεγαλυτερους ευεργετες της νεοσύστατης Ελλάδας. Αν ειχαν ελευθερωθει τα Γιαννενα μαζι με την Στερεα και την πελοποννησο να εισαι σιγουρος οτι αυτα θα ηταν πρωτευουσα τωρα. Οσο για τους οικονομικους μεταναστες αν προερχονταν απο πιο προηγμενη χωρα δεν θα ερχονταν στην Ελλαδα. Α, και ο τροπος συμπεριφορας καθοριζεται συνηθως απο την παιδεια και τη μορφωση οχι απο τη χωρα καταγωγης... Τα σαπια που στελνουν απο την επαρχια στην Γλυφαδα εχεις την εντυπωση οτι ειναι κρεας;
tsavi1991 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Στην Γλυφάδα δε νομίζω να το τρώνε με το χέρι. στη γλυφαδα δεν νομιζω να τρωνε τετοιο κρεας που εννοει ο freedubus
freedubus Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Eλα ρε παιδιά, όλο αστεία είστε. Σε λίγο θα μας πείτε οτι στη Γλυφάδα και αλλού το ψήνουν κιόλας το κρέας πριν το φάνε.
NemeSis1990 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 NemeSis1990 πριν μαζευτει ολη η Ελλαδα στην Αθηνα και η Αθηνα χωριο ηταν Το 1950 που αναφερεις η Αθηνα ειχε 1.400.000 κατοικους. Δεν ξερω ποσο εντυπωσιακο θα σου φανει αν μαθεις οτι το 1830 ειχε περιπου 30.000χιλ κατοικους αρκετα λιγοτερους απο οσους ειχε η Χιος. Η Ηπειρος επι τουρκοκρατιας ηταν απο τις πλουσιοτερες περιοχες της Ευρωπης και οι Ηπειρωτες απο τους μεγαλυτερους ευεργετες της νεοσύστατης Ελλάδας. Αν ειχαν ελευθερωθει τα Γιαννενα μαζι με την Στερεα και την πελοποννησο να εισαι σιγουρος οτι αυτα θα ηταν πρωτευουσα τωρα. Οσο για τους οικονομικους μεταναστες αν προερχονταν απο πιο προηγμενη χωρα δεν θα ερχονταν στην Ελλαδα. Α, και ο τροπος συμπεριφορας καθοριζεται συνηθως απο την παιδεια και τη μορφωση οχι απο τη χωρα καταγωγης... Τα σαπια που στελνουν απο την επαρχια στην Γλυφαδα εχεις την εντυπωση οτι ειναι κρεας; Σωστός, τα είπα πολύ γενικά. Οι οικονομικοί μετανάστες ξέρουν όμως πως στην Ελλάδα θα το βγάλουν το ψωμί τους. Η παιδεία είναι ίδια στην επαρχία με όλη την Ελλάδα αλλά κάποιες σημαντικές διαφορές στην κουλτούρα υπάρχουν. Πιστεύω πως γιαυτό ευθύνεται το ότι το χρήμα είναι μαζεμένο στην Αθήνα και στο ότι οι έξυπνοι άνθρωποι δεν κάνουν χαΐρι στην επαρχία γιαυτό έρχονται Αθήνα (κανένας δεν άγιασε στον τόπο του). Η Αθήνα επιλέχτηκε για κάποιους χ λόγους για πρωτεύουσα. Η Ήπειρος έχει βουνά γύρο γύρο και δεν θα ήταν εύκολο το εμπόριο.
Lucifer Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Μπάογκ, Ψωμιάδης, Λιακό και δασκαλέματα περί πολιτισμικής παιδείας.
NemeSis1990 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Αν έχω τόσο άδικο ας πει κάποιος από τους προλαλήσαντες την γνώμη του.
KWSN_Men Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Ωρες ώρες νομίζω ότι είμαι στο δημοτικό Οι υπόλοιποι είμαστε σίγουροι (για σένα).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.