tromeros dennis Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 εχω ενα dropdown menu "numberofdiscs" και αναλογα με το value (var z) που εχει το dropdown το ακολουθω javascript αντικαθιστα το "setlist" με τοσα fields οσο ειχαν επιλεχτει απο το dropdown. > var var_discnumber = 1; function printSetlistfields () { var_discnumber = 1; var i = 0; var z = document.form1.numberofdiscs.value; document.getElementById('setlist').innerHTML = ''; for (i=0;i<z;i++) { var content = document.getElementById('setlist').innerHTML; document.getElementById('setlist').innerHTML = content + '<br>CD '+ var_discnumber +': <textarea name=\"setlistCD' + var_discnumber + '\" id=\"setlistCD' + var_discnumber + '\" cols=\"80\" rows=\"2\" class=\"insert1\"><? echo $var_setlist['CD\''+ var_discnumber +'']; ?></textarea> '; var_discnumber++; } } το προβλημα μου ειναι το ακολουθο: το "ID" και το "Name" οπως βλεπετε ειναι dynamic και εξαρτουντε απο το var_discnumber. μεχρι εδω, ολα πανε καλα. τωρα ομως εχω και ενα PHP echo εκει μεσα το οποιο και αυτο θελω να ειναι dynamic και να εξαρτατε απο το var_discnumber αλλα δεν ειναι και το value του ειναι παντα το ιδιο. δλδ, εχω μια σειρα PHP variables που ονομαζονται $var_setlist['CD1'] μεχρη $var_setlist['CD7'] και θελω τα νουμερα να αλαζουν σε καθε loop συμφονα με το var_discnumber. τι λαθως κανω;;;
fromaz Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 τι λαθως κανω;;; Η Javascript εκτελείται στον client - η PHP στον server. Δεν τρέχουν παράλληλα. Τη στιγμή που η printSetlistfields() θα αρχίσει να τρέχει, η PHP έχει ήδη τελειώσει, αγνοεί το loop και τις μεταβλητές σου, δεν της καίγεται καρφάκι, δεν καταλαβαίνει τίποτα και βρίσκεται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακρυά. Δεν ξέρω πως αλλιώς να στο εξηγήσω, αλλά αυτό που προσπαθείς να κάνεις είναι όντως tromero
tromeros dennis Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 "Danger is my middle name." τελος παντων... καταλαβα τη θελεις να πεις! δεν το ειχα σκεφτει καθολου... εχεις και μηπως καμια ιδεα πως να το κανω; αν φτιαξω ενα ξεχοριστω loop σε php και να βαλω το javascript εκει μεσα;;
fromaz Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Αυτό που σου είπα ισχύει και ανάποδα: Όσο τρέχει η PHP, η Javascript δεν υφίσταται, δεν υπάρχει. Μην σε μπερδεύει το γεγονός ότι βλέπεις κώδικα PHP/HTML/CSS/Javascript ανάκατο και νομίζεις ότι αυτά κάπως συνδέονται. Οτιδήποτε είναι έξω από τα php tags, η php τα βλέπει το ίδιο και τα στέλνει ως έχουν στον browser. Αν έχουν νόημα ή όχι, της είναι αδιάφορο.
tromeros dennis Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 χμμμμμ ναι καταλαβα.... ειπαρχει περιπτωσει ενα php variable να το μετατρεψω σε javascript variable; γιατι λαβενω το δεδομενο μεσου mysql querry, δλδ μεσου php...
fromaz Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι θέλεις να φτιάξεις, αλλά αν αυτό που θέλεις είναι να επικοινωνήσει η javascript με την php, ώστε να έχεις δυναμική ανανέωση τμημάτων της σελίδας σου (έστω και ένας χαρακτήρας), τότε θα χρειαστείς ένα ajax framework. Υπάρχουν διάφορα, εγώ σου προτείνω το jquery. Είναι απλά μαγικό. Τα έχω δουλέψει και τα δουλεύω όλα αν χρειαστεί, αυτό όμως το παντρεύτηκα. Κατά τα άλλα, μία μεταβλητή php, περνάει πανεύκολα στη javascript, και το έχεις κάνει ήδη στον κώδικα που παρέθεσες στο πρώτο σου μήνυμα. Απλά, το λάθος σου ήταν που την είχες σε loop και περίμενες με κάποιον τρόπο αυτή να ενημερώνεται.
tromeros dennis Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 για να καταλαβεις, εχω πληροφοριες καπιον Album σε ενα SQL Database. Μεταξη αλλον ποσα CD περιεχει το καθε αλμπουμ και το Setlist. Οταν θελω να επερξεγασω της πληροφοριες, η σελιδα μεσου php λαβαινει μεταξη αλλον αυτες της πληροφοριες. Ειθελα λοιπον, το script παιρνοντας μεσου php, να μου βγαλει τοσα textfields οσα CD εχει το Album. ajax τελικα, εε... καλα θα δω αν το κανω με ajax. γιατι οχι... σε ευχαριστω παντος παρα πολυ για τη βοηθεια σου!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.