st2 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 οπως φαινεται στο τιτλο καρτα για λινουξ καλη ετσι ωστε να μπορω να βαλω το compiz και θα ηθελα να μπορουσα να παιζω προ σε παραθυρα προτεινετε κατι value for money Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Οτιδηποτε εχει το σηματακι της nvidia πανω του ειναι οτι πρεπει για αξιοπρεπες compiz. Για το pro θα χρειαστεις μια 9600 τουλαχιστον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis_01 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Για ένα ταπεινό pro, και μια 9500 GT ίσως σε βολέψει. Αλλιώς πας σε 9600 GSO/GT. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mohic4n Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Προς tolis_01 και jim_p Γιατι, με ATI καρτα δε μπορει να κανει δουλεια; Υπαρχουν αλλες που θα δουλεψει κατευθειαν χωρις κανενα προβλημα και με αλλες που να χρειαστει να κανει καποιες ρυθμισεις. Στο χερι του ειναι να αποφασισει να ψαξει πως να διορθωσει το προβλημα ή να το αποφυγει εντελως. Προς st2 Εδω ομως μου ερχεται στο μυαλο, πως η ερωτηση σου μαλλον ηταν λαθος. Ισως αυτη θα σου ταιριαζε καλυτερα: "Υπαρχουν καρτες ασυμβατες με το Compiz ή τρεχουν ολες σωστα;" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis_01 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Απ'όσο ξέρω, ati+compiz=no go. Με την σειρά 4xxx ίσως έχει πρόβλημα και γενικότερα (ήθελε ο αδερφός μου να βάλει στο desktop 4670 και το είχα ψάξει). st2, πες μας και τι επεξεργαστή και μήμη έχεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 @E||hnas: O fglrx της ati ειναι απλα προβληματικος με το compiz. Αν θελει ati και compiz μπορει παντα να βαλει radeon ή radeonhd και να εχει το 1/5 περιπου της αποδοσης του fglrx στα 3d γραφικα. Ο δε fglrx εκμεταλευεται περιπου τα 2/3 των δυνατοτητων της καρτας σε σχεση με τον αντιστοιχο driver για windows. Εχω μια 3850 και οι επιδοσεις της σε linux ειναι χειροτερες και απο 8600GS. Γιαυτο, καλυτερα nvidia και αν σε παιρνει εικονομικα, μια 8800GT. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Εγώ θα το σκεφτώ αν θα ξαναπάρω nvidia στο μέλλον. Προς το παρόν είναι εντάξει τα πράγματα. Αλλά όταν θα μπει η κάρτα σας στο legacy τμήμα οδηγών της nvidia θα ψάχνεστε !!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mohic4n Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 @E||hnas: O fglrx της ati ειναι απλα προβληματικος με το compiz. Αν θελει ati και compiz μπορει παντα να βαλει radeon ή radeonhd και να εχει το 1/5 περιπου της αποδοσης του fglrx στα 3d γραφικα.Ο δε fglrx εκμεταλευεται περιπου τα 2/3 των δυνατοτητων της καρτας σε σχεση με τον αντιστοιχο driver για windows. Εχω μια 3850 και οι επιδοσεις της σε linux ειναι χειροτερες και απο 8600GS. Γιαυτο, καλυτερα nvidia και αν σε παιρνει εικονομικα, μια 8800GT. Για την 4670 ειμαι στα προθυρα της αγορας. Απλα περιμενω λιγες μερες ακομη να μαζεψω κατι παραπανω για να παρω και κανα σκληρο. Τωρα στο θεμα μας. Για να ειμαι ειλικρινης δεν εχω ψαξει αν θα υπαρχουν προβληματα με την 4670 και το Compiz. Μαλλον θα με βλεπατε να ρωταω εδω "Τι εχει γινει και ενω με την X700 Pro ημουν μια χαρα με την 4670 ολα εχουν γ@μθει..." Παρ' αυτα ομως, δεν θα ηταν λογος για να με αποτρεψει απο το να την αγορασω και αυτο διοτι: Μια καλυτερη καρτα αυτη τη στιγμη (και στο μελλον με το νεο πισι) την αγοραζει καποιος για εναν και μονο λογο, τα παιχνιδια. Κατα 90% (και παραπανω) τα καλυτερα παιχνιδια δεν παιζουν σε Linux. Οποτε οι βασικες λειτουργιες του Compiz καλυπτοντε ανετα και απο τις τελευταιες onboard vga. Στην ουσια απο τη στιγμη που ειμαι dualbooted δεν εχω λογο να ανησυχω μηπως και χασω καποιες απο τις δυνατοτητες της καρτας, μιας και για αλλο λογω χρησιμοποιω windows και για αλλο λογο το Linux (Ακομη και προβλημα να χω με την 4670 δεν προκειτε να χαλαστω ιδιαιτερα, για αυτον ακριβως το λογο που περιεργραψα παραπανω. Ναι θα με πειραξει που δεν δουλευει σωστα η καρτα ΚΑΙ στο Linux αλλα δυστηχως η ΑΤΙ θελει δρομο ακομη σε αυτο τον τομεα.) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis_01 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Για την 4670 ειμαι στα προθυρα της αγορας. Απλα περιμενω λιγες μερες ακομη να μαζεψωκατι παραπανω για να παρω και κανα σκληρο. Τωρα στο θεμα μας. Για να ειμαι ειλικρινης δεν εχω ψαξει αν θα υπαρχουν προβληματα με την 4670 και το Compiz. Μαλλον θα με βλεπατε να ρωταω εδω "Τι εχει γινει και ενω με την X700 Pro ημουν μια χαρα με την 4670 ολα εχουν γ@μθει..." Good luck: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=951015 Οι περισσοτεροι δεν μπορουν να μπουταρουν καν με 4670 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mohic4n Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Απο το post #6 και μετα κατι φαινεται στον οριζοντα... lol Anyway, thanks for notifying me, as i already said i have't searched it at all. Παντως για το αν θα το προσπαθησω δεν νομιζω ακομη. Δεν ειμαι τοσο experienced user του Linux για να τα κανω αυτα... Ισως χαθω στη πορεια (αν και καλο θα 'ναι αυτο, θα με πορωσει παραπανω για να βρω τη λυση). Ουτως ή αλλως περιμενω για την ωρα να μην τυχων και πεσει η τιμη της λιγο ακομη για να τη παρω. Μεχρι τοτε μπορει να εχει λυθει και το προβλημα με τους drivers και δουμε ασπρη μερα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
st2 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 υπαρχει καμια λιστα με συμβατες καρτες ??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis_01 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Δεν νομίζω να υπαρχει κάποια που να ανανεώνεται συχνα. Βρηκα μια αλλά έχει μέχρι nvidia 5x00. Πάντως νομίζω πως καμία nvidia δεν έχει πρόβλημα. Αν και το ψαχνουμε με λάθος τρόπο. Εστιάζουμε στο software και καθόλου στο hardware. Τι σύστημα έχεις και πόσα δίνεις για κάρτα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
st2 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 pentium 4 (3.00Ghz) 1GB RAM MoBo Gigabyte (PCI-Ex, DDR II) καρτα γραφικών ??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liopyr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1077740&catalog=20&category=69977735&page=3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Str Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 απιστευτα αρχαριος στο Linux, εβαλα ubuntu 8.10 , με ειδοποιησε για την καρτα μου (4870), κατεβασε μονο του drivers, δοκιμαστικα ετρεξα armagetron και το ετρεχε πολυ καλα... αυριο θα σας πω και εμπειριες απο alien arena... μονο με τα βιντεο εχω ενα μικρο προβλημα, κανει σπασιματα αλλα μου ειπαν οτι αλλο η επιταχυνση 3δ αλλο η επιταχυνση βιντεο, και θα πρεπει να το ψαξω λιγο... τι λετε και σεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.