Προς το περιεχόμενο

Ανάληψη χρημάτων στην Αγγλία

velin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται , την δευτέρα πω για καμιά 50 μέρες στο Λονδίνο και δεν ξερώ πως να έχω χρήματα χωρίς κουβαλάω το αρχικό ποσό μαζί μου.

Πήγα στην HSBC με ταυτότητα, εκκαθαριστικό, λογαριασμό ΔΕΗ…,για να ανοίξω λογαριασμό και άρχισαν να με ρωτάν για πιο λόγω θα πάω Λονδίνο?:X και ότι πρέπει να φέρω αποδεικτικά για αυτό…, αν δεν μένω σε δικό μου σπίτι, υπεύθυνη δήλωση..., οπότε κάπου εκεί τελείωσε και η συζήτηση. Συγνώμη κοπέλα μου , λογαριασμό ζήτησα να ανοίξω να βάλω μέσα χρήματα , δεν εκτίθηκα στεγαστικό δάνειο.

Έχω κάρτα από marfin , eurobank και και πιστωτική εθνικής. Με συμφέρει περισσότερο να βγάζω από ατμ ή να χρησιμοποιώ την πιστωτική ή κάποιος άλλος τρόπος ?

Δημοσ.

καλα...εννοειται οτι θα ξεχασεις οτιδηποτε εχει να κανει με πιστωτικη και αναληψη μετρητων απο ατμ λογω των εξωφρενικων τους επιτοκιων (ακομα και τους παλιους καλους καιρους..ποσο μαλλον τωρα).

εγω που ημουν 6 χρονια αγγλια...σηκωνα με απλη καρτα αναληψης μετρητων της εθνικης..ειχε το μικροτερο comission τοτε...κι ετσι θα ελεγα να κανεις κι εσυ..με οποιαδηποτε καρτα αναληψης μετρητων.

Δημοσ.

εκτος αν εισαι κοντα σε citibank που αν σηκωνεις χρηματα απο την καρτα αναληψεων σε καταστημα της, δεν σε χρεωνει τιποτα, η alpha παντως εχει μια χρεωση που δεν θυμαμαι ποσο ειναι (4 ευρω νομιζω) αλλα αν εχεις οποιαδηποτε debit καρτα, αγοραζεις στα μαγαζια με χρεωση του λογαριασμου σου

Δημοσ.

Καθε φορα ομως που θα κανει και μια αγορα ή αναληψη χρηματων δε θα τον χρεωνει και την ισοτιμια?Δηλαδη παει σε ενα μαγαζι,αγοραζει,θα τον χρεωσει η τραπεζα για το συναλλαγμα.Μπαινει σε αλλο μαγαζι παλι δε θα τον χρεωσει για το συναλλαγμα?Οποτε μαλλον καλυτερα να κανει μια αναληψη ανα εβδομαδα ή κατι τετοιο......

Δημοσ.

και μετά λέμε για ανοχτά σύνορα...

με το κινητό σου τουλάχιστον θα μπορείς να επικοινωνείς?

τι δυσκοίλιοι άνθρωποι είναι οι Άγγλοι ?

δε έχουν ευρώ, οδηγούν ανάποδα , έχουν ακόμη βασιλιάδες ...

Δημοσ.
και μετά λέμε για ανοχτά σύνορα...

με το κινητό σου τουλάχιστον θα μπορείς να επικοινωνείς?

οτι να ναι

παρόλο που συμφωνώ!

Η κάρτα σου λογικά έχει maestro / cirus /ec σηματάκι πάνω της. Άρα μπορείς να κάνεις αναλήψεις με αυτή σε όλα τα atm με τα σήματα αυτά.

Δημοσ.

για ό,τι μπορείς να πληρώσεις με την πιστωτική σε συμφέρει να πληρώνεις έτσι (δεν έχεις καμία επιπλέον χρέωση)

για να έχεις μετρητά να κινείσαι σε συμφέρει να κάνεις ανάληψη με την κάρτα της ελληνικής τράπεζας που ήδη έχεις. δες τις χρεώσεις (το 2004 που ήμουν αγγλία δεν ήταν μεγάλες) και θα δεις ποιο ποσό σε συμφέρει να βγάζεις κάθε φορά (υπάρχει μια σταθερή χρέωση και μια ποσοστιαία - έτσι δεν σε συμφέρει πχ να βγάζεις 60 λίρες κάθε 3 μέρες)

Δημοσ.

Το ίδιο και οι Δανοί, Σουηδοί, Νορβηγοί κλπ (βασιλιά και δικό τους νόμισμα). Μόνο οι νεοέλληνες είναι οι σωστοί.

Δημοσ.
τι οτι να ναι ρε ?

τα πείρες ανάποδα λίγο…

Αλλά τι σχέση έχει η πρακτική των τραπεζών με το ανοιχτά σύνορα?

Για να ανοίξεις λογαριασμό στην Ελλάδα σου ζητάνε κάποια χαρτιά… για να ανοίξεις αγγλικό λογαριασμό σε αγγλική bank(a) άλλα χαρτιά..

Επίσης χρεώσεις υπάρχουν ακόμα και στο ΔΙΑΣ … όπως σε κάθε maestro etc.

ΝΤαξ μπορούμε να κάνουμε γενική συζήτηση για τα τραπεζικά που είναι και επίκαιρη… αλλά εδώ το θέμα είναι απλό… πώς βγάζω λ7 στην Αγγλία?

ΙΜΗΟ Αυτό με το κινητό ήταν λίγο κουφό για αστείο.

Αλλά μη τα παίρνεις ;-)

Δημοσ.

Μιας και πιάσαμε το θέμα να μην ανοίγω άλλο τοπικ..συνάλλαγμα απο πού σε συμφέρει να πάρεις??απο Ελλάδα ή Αγγλία??

Δημοσ.

Lol! Είχα την ίδια απορία, οπότε όταν πήγα Λονδίνο είχα τον εξής διάλογο με έναν Άγγλο που ήταν στην παρέα, όντας μισομεθυσμένοι:

-You drive opposite regarding the rest Europe, you insist on using your own currency, you play football different than modern European football. You must be very pissed off with the whole Europe...

-However, the whole Europe speaks English...

ΓΕΛΙΑ!

---

@topic-starter: Μπορείς να ανοίξεις λογαριασμό σε λίρες Αγγλίας μόνο για την περίοδο που θα είσαι Αγγλία, ώστε να γλυτώσεις το καπέλο στις αναλήψεις από Αγγλία.

Δημοσ.

Αυτό που συμφέρει είναι να κάνεις τη μετατροπή σε μεγάλη τράπεζα και όχι στα σταντ του αεροδρομίου.

Κάποτε συνήθιζα να κάνω συνάλλαγμα στην Ελλάδα... Γενικά και οι τράπεζες μεταξύ τους έχουν διαφορές.

Αλλά προκειμένου να ψάχνεσαι στην Αγγλία κάνε μια βόλτα από υποκαταστήματα τραπεζών προκαταβολικά εδώ στην Ελλάδα.

Δημοσ.

Τελικα, συμφερει να κανεις αναληψεις, με καρτα αναληψης μετρητων της Εθνικης, σε ΑΤΜ με σημα maestro?

Τι πληρωνεις, στο περιπου, εξτρα, σε σχεση με το να εκανες αναληψη σε ΑΤΜ της Εθνικης στην Ελλαδα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...