Προς το περιεχόμενο

Δημιουργια λιστας

aladdin7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. Αυτο που ζηταω μου το ειχε δειξει φιλος στο παρελθον αλλα δεν θυμαμαι πλεον πως το κανουμε.

Εχουμε 3 σκληρους δισκους με διαφορα πραγματα μεσα. Πως επιλεγω συγκεκριμενο φακελο σε καθε δισκο και φτιαχνω λιστα με τα αρχεια που αυτος περιεχει;

Ευχαριστω πολυ!

Δημοσ.

Συγνώμη γιατι μάλλον δεν κατάλαβα τι θές. Τα xp είναι λειτουργικό. Γλώσσα προγραμματισμού είναι η Java, η c κτλπ. Έσυ θες ένα προγραμμα το οποίο να σαρώνει κάποιον φάκελο του υπολογιστή σου και να σου εκτυπώνει σε ένα αρχείο ή στην κονσόλα τα όνοματα των αρχείών ?

Δημοσ.

Μου ειχε δειξει ενας φιλος να γραφω μια σειρα απο εντολες Dos και να δημιουργει ενα txt με τα ονοματα των αρχειων που περιεχονται σε συγκεκριμενο φακελο.

Δημοσ.

μηπως αυτο που θες απλα ειναι απο τη γραμμη εντολων (κονσολα) να σου δειξει ποια αρχεια/υποφακελοι υπαρχουν σε ενα φακελο? Σε αυτη τη περιπτωση η εντολη που θες ειναι η dir

Δημοσ.

Α τώρα κατάλαβα τι θες...

Άνοιξε την κονσόλα των DOS πήγαινε στον φάκελο τον οποίο επιθυμείς και γράψε dir > onomapouthes.txt και θα σου αποθηκεύση την λίστα με τα αρχεία που περιέχει ο φάκελος στο αρχείο.Το αρχείο θα αποθηκευτεί στον ίδιο φάκελο. Για να αλλάξεις φάκελο γράφεις cd onomafakelou και για να πας πίσω γράφεις cd..

Το παρακάτω site περιέχει διαφορά attributes Που μπορεί να πάρει η εντολή dir.

πχ dir /ad > myfile.txt σου γράφει μόνο τους φακέλους.

http://www.computerhope.com/dirhlp.htm

Δημοσ.

Πάντως αν θέλεις να φτιάξεις κάτι μόνος σου τότε σου προτείνω να τσεκάρεις τις κλάσεις DirectoryInfo και FileInfo από το System.IO σε C#. Αυτές οι κλάσεις έχουν μεθόδους που μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις για να μάθεις τα ονόματα όλων των αρχείων που ανήκουν σε ένα directory, κατόπιν είναι από να δημιουργήσεις ένα αρχείο κειμένου SaveDialog και να σώσεις τα ονόματα στο αρχείο και στην θέση(path)που θέλεις στο σκληρό δίσκο.

Δημοσ.
Πάντως αν θέλεις να φτιάξεις κάτι μόνος σου τότε σου προτείνω να τσεκάρεις τις κλάσεις DirectoryInfo και FileInfo από το System.IO σε C#. Αυτές οι κλάσεις έχουν μεθόδους που μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις για να μάθεις τα ονόματα όλων των αρχείων που ανήκουν σε ένα directory, κατόπιν είναι από να δημιουργήσεις ένα αρχείο κειμένου SaveDialog και να σώσεις τα ονόματα στο αρχείο και στην θέση(path)που θέλεις στο σκληρό δίσκο.

"Σε τι γλώσσα?"

"Σε Windows XP"

Δεν ξέρω, ίσως να είμαι και λάθος ...

αλλά από 'τι κατάλαβα δεν νομίζω να ξέρει αντικειμενοστρεφή προγραμματισμό ο φίλος μας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...