andreas_g Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Εχω να κανω μια εργασια στα δικτυα στην σχολη μου!!! Και δεν ξερω σχεδον τιποτα απο δικτυα!!!! Ουτε εγω, ουτε τα αλλα δυο παιδια που κανουμε μαζι την εργασια!!!! Εγω εχω το καματι που ειναι γενικα για τα δικτυα και τα πρωτοκολλα και μετα οι αλλοι εχουν το wifi και wimax!! Εχω ψαξει στο net και στην βιβλιοθηκη αλλα εχω μπερδευτει λιγο. Θελω να μου πειτε αν ξερετε κανενα καλο, κατανοητο tutorial απο net να παω να δω γιατι εχω χαθει λιγο!!!! Ειδικα αμα ειναι στα ελληνικα, θα ειναι μια χαρα(αν και λιγο δυσκολα). Ευχαριστω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:
varemarious Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Φίλε μου υπάρχει στο Ιντερνετ η Wikipedia η ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια.. πάρε ένα παράδειγμα απο κάτω http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%81%CF%89%CF%84%CF%8C%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%BF_IEEE_802.16_-_WiMAX αν θες να ψάξεις και για άλλα υπάρχει η αναζήτηση .. οι λέξεις κλειδιά που θα δώσεις βάση στην αναζήτηση είναι πρωτόκολλο Δίκτυα ethernet wifi wimax
SwAToNeR Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Βέβαια wikipedia είναι opensource βιβλιοθήκη. Αν κάποιος γράψει για μπεκάτσες στα δίκτυα θα το δεχτεί. Δεν είναι 100% αληθή αυτά πάντα.
nske Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Στην ελληνική Wikipedia ίσως να ισχύει αυτό που λες, όμως τα άρθρα της αγγλικής Wikipedia σε τεχνολογικά θέματα τα έχω βρει άψογα. Αν κάποιος γράψει για μπεκάτσες σε ένα τεχνολογικό θέμα θα αφαιρεθούν εντός λεπτών. Οι τεχνικές πληροφορίες για πράγματα όπως μια τεχνολογία δικτύωσης ή τα specifics ενός πρωτοκόλλου έχουν ξεκάθαρη πρωτογενή τεκμηρίωση, στις περισσότερες περιπτώσεις διαθέσιμης online ελεύθερα, η οποία έχει αφομοιωθεί από μεγάλο ποσοστό αναγνωστών του συγκεκριμένου άρθρου. Επίσης τα περισσότερα πράγματα μπορούν να εξακριβωθούν από τον καθένα μέσω απλών πειραμάτων. Απλά δε γίνεται π.χ. να πάει κάποιος να υποστηρίξει μια εναλλακτική προσέγγιση για τον τρόπο που λειτουργεί το TCP όταν τόσοι πολλοί αναγνώστες και editors ξέρουν πώς λειτουργεί το TCP και μπορούν να βάλλουν τα πράγματα στη θέση τους με μια απλή αναφορά στα κατάλληλα RFCs. Σε ιστορικά θέματα και γενικά στις θεωρητικές επιστήμες τα πράγματα είναι αναγκαστικά πιο δύσκολα, μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ψευδοτεκμηριωμένα, εγκυροφανή πράγματα με λίγο κόπο. Αλλά συνήθως για γνωστά θέματα αρκεί να διαβάσει κάποιος το discussion page του άρθρου για να αποκτήσει μια εικόνα των αμφισβητήσιμων σημείων τα οποία μπορεί να ερευνήσει από άλλες πηγές.
tsakonas Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Απαγορευεται η αναφορα σε wikipedia (σε εργασιες στο computing, φανταζομαι και σε αλλους τομεις ) σε ολα τα πανεπιστημια της Αγγλιας.
nske Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Αυτό δεν επηρεάζει καθόλου την πρακτική χρησιμότητα της Wikipedia στην κατανόηση ενός θέματος. Θα με εξέπληττε αν οι περισσότεροι φοιτητές της Αγγλίας δεν χρησιμοποιούν τη Wikipedia ως εισαγωγικό χάρτη για ένα τεχνικό θέμα, άσχετα αν δε μπορούν να την αναφέρουν ως πηγή.
tsakonas Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Μα φυσικα και ειναι χρησιμη ..... Απλα αναφερω τι ισχυει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.