Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Σαφώς η κάρτα δε φτιάχτηκε για games αλλά για επαγγελματικές εφαρμογές, αλλά αυτό προφανώς δε σημαίνει ότι δε μπορεί να τρέξει games. Ποιο από τα χαρακτηριστικά της δηλαδή θα την έκανε ακατάλληλη για games; Μην τρελαθούμε!

πασαμ αλλη καρτα ειναι. τα spec που βλεπεις δεν βοηθανε τα games.

Και ο driver δινει βαση σε αλλα πραγματα με αποτελεσμα να "ριχνει" τα games.

εκτος αν μπλεξεις με modies πραγμα καθολου βολικο ειδικα αν εισαι και επαγγελματιας.

τι μας μενει? να εισαι τρελος και να δωσεις 3 χιλιαρικα και βαλε για κατι που μπορεις να κανεις και με πολυ λιγοτερα.

βαλε ενα triple SLi αν τα εχεις για ξοδεμα.

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
πασαμ αλλη καρτα ειναι. τα spec που βλεπεις δεν βοηθανε τα games.

Οκ. Ας πούμε μνήμη. Ναι, όντως, δε βοηθάει στα games. Από τα λίγα που ξέρω λόγω ενασχόλησης με την Unreal, πρέπει να ξαναψάξω για ποιο λόγο η συγκεκριμένη engine χρησιμοποιεί πράγματα όπως static meshes, animation data sharing, κλπ που μειώνουν τη χρήση μνήμης.

τι μας μενει? να εισαι τρελος και να δωσεις 3 χιλιαρικα και βαλε για κατι που μπορεις να κανεις και με πολυ λιγοτερα.

βαλε ενα triple SLi αν τα εχεις για ξοδεμα.

Βρε καλό μου παιδί, είπαμε:

Έχει γαμάτα χαρακτηριστικά. Φυσικά και θα μπορεί να τρέξει games. Και φυσικά ΔΕΝ φτιάχτηκε για να παίζει games (κατηγορίας workstation είναι).

Αυτά τα είπα και πριν. Το μόνο που πρόσθεσες ουσιαστικά, είναι ότι θα είναι τρελός όποιος την αγοράσει για games. Χάρηκα. Το ξέρουμε. :P

(Αλλά μπορούμε να ονειρευόμασε, έτσι; :P)

Επεξ/σία από teo64x
Δημοσ.
Οκ. Ας πούμε μνήμη. Ναι, όντως, δε βοηθάει στα games. Από τα λίγα που ξέρω λόγω ενασχόλησης με την Unreal, πρέπει να ξαναψάξω για ποιο λόγο η συγκεκριμένη engine χρησιμοποιεί πράγματα όπως static meshes, animation data sharing, κλπ που μειώνουν τη χρήση μνήμης.

και τι εγυνε που τη μιωνουν?

εχεις καπιο game που να κανει χρηση 4gb ram και χριαζεται περισσοτερη?

αυτο που λεω ειναι πως περισσευει αρα καθετε αχρησιμοποιητη.

συνεπος καμια διαφορα απο τα απλα μοντελα.

Βρε καλό μου παιδί, είπαμε:

Έχει γαμάτα χαρακτηριστικά. Φυσικά και θα μπορεί να τρέξει games. Και φυσικά ΔΕΝ φτιάχτηκε για να παίζει games (κατηγορίας workstation είναι).

Αυτά τα είπα και πριν. Το μόνο που πρόσθεσες ουσιαστικά, είναι ότι θα είναι τρελός όποιος την αγοράσει για games. Χάρηκα. Το ξέρουμε. :P

(Αλλά μπορούμε να ονειρευόμασε, έτσι; :P)

φυσικα μπορει να τρεξει games απλα λεμε οτι δεν πρωτινεται διοτη οπως και στο παρελθον οι QUADRO ειναι πιο αργες στα games σε σχεση με τις απλες.

αρα τη να ζηλεψουμε?

εκτος και αν δεν μηλαμε τοση ωρα για επιδωσεις σε παιχνιδια!

• Super Moderators
Δημοσ.
δηλαδη λες να ειναι ακαταληλη για games ?

μην τρελαθουμε κιολας...

και μονο η διαχειρηση τις μνημης φτανει...

προφανώς...σε DX Games θα σέρνεται...

η κάρτα είναι τελείως για επαγγελματική χρήση

Δημοσ.

Και εκεί που θα πάει ο Αθανασόπουλος τα τιμολόγια της ΔΕΗ .... θα ανάβεις το pc για 20 λεπτά, θα κάνεις γρήγορα το CAD σου και θα το κλείνεις για να μη βλέπεις το ρολόι να γυρνάει σαν σβούρα ....

Από προσωπική εμπειρία, οι διαφορές στις επιδόσεις σε τέτοιο επίπεδο κάρτας σε CAD θα είναι μη εκμεταλλεύσιμες γιατί κανείς δε δουλεύει με τεράστια models (όπου θα φαίνονταν οι διαφορές). Σπάνε οι δουλειές, μοιράζονται σε πολλά μηχανήματα και μετά ξανασυναρμολογούνται.

Τρομαζω στην ιδέα ότι σε λίγο κάθε κάρτα θα θέλει το δικό της τροφοδοτικό ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Και εκεί που θα πάει ο Αθανασόπουλος τα τιμολόγια της ΔΕΗ .... θα ανάβεις το pc για 20 λεπτά, θα κάνεις γρήγορα το CAD σου και θα το κλείνεις για να μη βλέπεις το ρολόι να γυρνάει σαν σβούρα ....

Από προσωπική εμπειρία, οι διαφορές στις επιδόσεις σε τέτοιο επίπεδο κάρτας σε CAD θα είναι μη εκμεταλλεύσιμες γιατί κανείς δε δουλεύει με τεράστια models (όπου θα φαίνονταν οι διαφορές). Σπάνε οι δουλειές, μοιράζονται σε πολλά μηχανήματα και μετά ξανασυναρμολογούνται.

Τρομαζω στην ιδέα ότι σε λίγο κάθε κάρτα θα θέλει το δικό της τροφοδοτικό ...

εγω παντος την αναζητισα αρκετες φορες ακομα και για ενα μοντελο 3d πορτας

ειχε καθισει λιγο βαρια τι να κανουμε! (και σε τι να τη σπασω!? σε παραθυρα? :P)

αλλα ενταξει δεν βοηθουσε συνολικα το συστημα εδω που τα λεμε...

αν βοηθουσε και στο rendering παντος η καρτουλα και οχι μονο σε περιβαλλον εργασιας θα εκλεβα μια! :P :p :P

Επεξ/σία από activex
Δημοσ.
θα ανάβεις το pc για 20 λεπτά, θα κάνεις γρήγορα το CAD σου και θα το κλείνεις

Έτσι δεν το φχαριστιέσαι το CAD. No way... :P

Δημοσ.
δηλαδη λες να ειναι ακαταληλη για games ?

μην τρελαθουμε κιολας...

και μονο η διαχειρηση τις μνημης φτανει...

Μη μπερδεύετε τις βούρτσες με τις

Δημοσ.

Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι και μια μικρότερη Quadro θα την έκανε τη δουλειά. Μια χαρά επιταχύνει τα πράγματα, μια χαρά δουλεύει το rotation of shaded models. Σίγουρα αυτή θα το κανει ακόμα καλύτερα απλά δε θα φαίνεται στα εύκολα η διαφορά. Όσο για το πως σπάνε οι δουλειές ... όχι σε παράθυρα βέβαια αλλά Linux/HP/AIX/Sun workstations.

@teo64x: ποιος μίλησε για ευχαρίστηση; :P. Ένας λόγος παραπάνω να την αποφύγεις την κάρτα ;)

Δημοσ.

λυστε μου απορια ρε παιδια τοτε.

εαν οπως λετε μια καρτα των 300 ευρω μπορει να κοντραρει αυτην την καρτα, τοτε για πιο λογο κατσανε και κατασκευασανε μια τετοια καρτα.

για office χρηση ? γιατι τα games ειναι απο τις πιο απαιτητικες εφαρμογες ....

Δημοσ.

Βασικά, υπάρχουν projects που είναι πιο απαιτητικά από games :P

Δημοσ.

The Quadro FX cards are design to target the Computer-Aided Design (CAD) and Digital Content Creation (DCC) audience. CAD and DCC applications do not require the insane ‘fill rate’ capabilities of the GeForce line of graphics cards, targeted at consume video games. The Quadro’s cater to true color reproduction, extremely high resolution imaging and rendering, extreme floating point calculations, the list goes on. All the features most required in industries where precision rather than speed is of the highest importance.

With that being said – NO, this card will not play Crysis or Far Cry 2 any better than what you currently have, it will actually play it worse.

http://www.tomshardware.com/news/nvidia-quadro-fx-5800,6580.html

οσοι την παρουνε δε θα την εχουνε για να κανουνε απλες εφαρμογες.

δεν ειναι για home use.. ειναι για μηχανηματα που την χρειαζονται και οπως εχει αναφερθει και αλλου αν ενα μηχανημα ας πω εγω αξονικος τομογραφος που κοστιζει 200κ ευρω τυφλα να εχουνε τα 3

• Super Moderators
Δημοσ.
λυστε μου απορια ρε παιδια τοτε.

εαν οπως λετε μια καρτα των 300 ευρω μπορει να κοντραρει αυτην την καρτα, τοτε για πιο λογο κατσανε και κατασκευασανε μια τετοια καρτα.

για αυτό υπάρχει και το google&wikipedia, αλλά μας πρόλαβε ο xkoukos :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
the insane ‘fill rate’ capabilities of the GeForce

Οι insane fillrate capabilities της GeForce 8800 στο nvidia.com: 39.2 δισεκατ./sec

και ρυθμούς πλήρωσης [fill rates] που υπερβαίνουν τα 52 δισεκατομμύρια texels ανά δευτερόλεπτο.

Το fillrate της Quadro FX 5800 συμφωνα με το άρθρο εδώ είναι 52 δισεκατ./sec.

Ο τύπος από το Tom's Hardware καταλήγει στα όποια συμπεράσματά του, με τον παρακάτω συλλοογισμό:

The FX 5800 only has a fill rate of 19.2bn texels per second, where-as the GeForce GTX 280 is 48.2bn texels per second, just for the sake of comparison.

Λοιπόν, αν δεν κάνω λάθος, κάπου τα πράγματα δε συμφωνούν. Εντάξει, κι εγώ αν μου λέγανε ότι το fillrate της Quadro είναι κάτω από το μισό της GeForce δε θα συζητούσα να τρέξει οτιδήποτε, αλλά ο τύπος στο Tom's Hardware φαίνεται να ξεκινάει από αρκετά διαφορετικά δεδομένα (τουλάχιστον από αυτά που είχα εγώ όταν έκανα τα παραπάνω ποστ μου).

Γενικά πάντως με μια πρόχειρη αναζήτηση στο Google, περισσότερο το 52 δισεκατομμύρια γράφεται παρά το 19.2 που λέει το συγκεκριμένο άρθρο. Εκτός, όπως είπα, αν κάνω κάποιο λάθος που δε βλέπω αυτή τη στιγμή (δεν την παλεύω καθόλου σήμερα άλλωστε).

Επεξ/σία από teo64x

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...