Προς το περιεχόμενο

Καρτέλ στα online καταστήματα υπολογιστών - Αντιδράστε τώρα!

SMIRNOFF

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Σαφώς και όχι.Η μόνη λύση θα ήταν να εξαφανιστεί ώς δια μαγείας το μεγαλύτερο μέρος της ηλικιακής ομάδας 40-60...

Μάλλον λάθος είσαι,μιας και άμα φύγει η παραπάνω ηλικιακή ομάδα που προσδιόρισες,μας βλέπω να τρώμε από "βακούφι".Είναι -δυστυχώς- οι μόνοι που μπορούν να σκεφτούν λογικά σήμερα.

Ένας πενηντάρης.:X

• Απαντ. 236
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
[...]

Ένας πενηντάρης.:X

lol

Σε κέντραρε καλά ε; :P

Συμφωνώ πάντως μαζί σου αν και δεν έχω μπει ακόμα σ αυτήν την ομάδα.

Θα το ξαναπώ, η αδιαφορία, η βαρεμάρα και η βολή μας φταίνε για αρκετά απ αυτά που κατηγορούμε, όχι συγκεκριμένο target group ανθρώπων.

Δημοσ.

Και ας γυρισουμε στο παραμυθακι του Eshop τρεις φοιτητες εστω και του ΕΜΠ (που η δουλεια τους ειναι να φτιαχνουν γεφυρες και ουρανοξυστες)πηγαν μια ωραια μερα σε ολες τις εταιριες και μαζευαν προσφορες και οποιος τους εκανε την καλυτερη τον διαλεγαν?

Με τι κεφαλαιο ξεκινησαν?

Ποσες πωλησεις μπορει να εκανε τουλαχιστον τον πρωτο χρονο?

Τι πιστωτικο οριο ειχε?

Πληρωνε σε τριμηνες ή εξαμηνες επιταγες?

Αν ειναι να ανοιξω και εγω το Sotosgl shop που θα εχω και ετοιμη πελατεια απο το Insomnia μιας και ειναι τοσο ευκολα τα πραγματα...

Γνωρίζω αρκετά καλά τον έναν απο τους τρεις ιδρυτές. Ξεκίνησαν με 3000 ευρώ κεφάλαιο απο μια αποθήκη στο Μαρούσι (και οχι στο Χαλάνδρι) που ήταν και το πατρικό σπίτι των δυο αδερφών.

Για να ξεκινήσεις ενα ηλεκτρονικό κατάστημα δεν χρειάζεσαι φράγκο και το site, software είναι φτιαγμένο απο τους ίδιους. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις και όλοι απο κάπου ξεκινήσαν (παρόμοια είναι και η ιστορία του Πλαισίου).

Δημοσ.
... Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις και όλοι απο κάπου ξεκινήσαν...

Και η δικιά σου και η δικιά σου!B)

Respect και μόνο γι αυτό,μη ξεσαλώνεις.

Δημοσ.
Νομίζω πως κάτι τέτοιο θα πρέπει με κάποιο τρόπο να καταγγελθεί στην επιτροπή ανταγωνισμού ή όπως αλλιώς λέγεται το αρμόδιο όργανο.

Εδω η επιτροπή ανταγωνισμού δεν ασχολείτε με πιο σημαντικά προϊόντα, πρώτης ανάγκης πιστεύετε ότι θα ασχοληθεί με είδη όπως τα ηλεκτρονικά που θεωρούνται πολυτελείας? Εδώ το πετρέλαιο έχει πάει 50 δολάρια και την βενζίνη την πληρώνουμε ακόμα 1 € ...

Ελλαδιστάν ολε....

Όσον αφορά τις τιμές των e-shop... χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω την κατάσταση απλά να ενημερώσω ότι όσο το δολάριο κερδίζει έναντι του Euro οι τιμές σε αυτά τα είδη ανεβαίνουν και εν μέρη λογικό... Νέες εισαγωγές, νέες τιμές ενόψη διαφοροποίησης δολαρίου... οι διαφορές τιμών πάντως αν το υπολογίσεις στέκουν σε σχέση με την υποτίμηση του euro.

Δημοσ.
...Και πως σε 5 χρονια το Eshop εχει τζιρους εκατομυριων και ειναι και στο χρηματηστηριο?...

Επιμένω, έχει μπει το e-shop στο χρηματιστήριο? Και αν ναι, με τι κωδικό? (από περιέργεια και μόνο)

Δημοσ.
Επιμένω, έχει μπει το e-shop στο χρηματιστήριο? Και αν ναι, με τι κωδικό? (από περιέργεια και μόνο)

Οχι δεν έχει μπεί.

Δημοσ.

Η Infoquest αφου εκανε ενα ανοιγμα με την κινητη τηλεφωνια Q που της απεφερε τεραστιες ζημειες εψαχνε τροπο να αυξησει τα εσοδα της αποτελεσμα πουλησε τα μισα υποκαταστημα ACS που ειχε και δημιουργηθηκε η Γενικη Ταχυδρομικη..παει αυτο.

EEEEEEE....... τα μισά από αυτά που λές μπορώ να θεωρήσω ότι είναι ανακρίβιες για να μην πω λασπολογίες.... καμία απολύτως σχέση ... νομίζω ότι απλά έχεις μεγάλη φαντασία... καλό θα είναι πριν λες πράγματα με τόση σιγουριά να ψάχνεις δεξιά, αριστερά ακόμα και στο Internet μην βρεις κανένα άρθρο που θα σου ανοίξει τα μάτια...

Ελεος

Δημοσ.
Γνωρίζω αρκετά καλά τον έναν απο τους τρεις ιδρυτές. Ξεκίνησαν με 3000 ευρώ κεφάλαιο απο μια αποθήκη στο Μαρούσι (και οχι στο Χαλάνδρι) που ήταν και το πατρικό σπίτι των δυο αδερφών.

Για να ξεκινήσεις ενα ηλεκτρονικό κατάστημα δεν χρειάζεσαι φράγκο και το site, software είναι φτιαγμένο απο τους ίδιους. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις και όλοι απο κάπου ξεκινήσαν (παρόμοια είναι και η ιστορία του Πλαισίου).

Aυτο δεν εξηγει ομως bandito πολλα ακομα πραγματα!

Και τα Cyberstores-Estores που δουλευα ενα ατομο τα ανοιξε πιτσιρικας και ξεκινησε στα 21 του χωρις σπουδες σε Marketing(το απλο λυκειο που θελω να πιστευω εχουμε παει ολοι τουλαχιστον...) μυαλο χρειαζεται ναι δεν λεω....αλλα και το καταλληλο σπρωξιμο βρωμια απατεωνια ειναι η συνταγη της επιτυχιας!

Πως τα καταφερε και εγινε η μεγαλυτερη αλυσιδα στα Videogames κλπ με πελατολογιο πανω απο 400 επιχειρησεις (Εγω τα διαχειριζομουν ολα!) και γιατι δεν ειναι τωρα στο προσκηνιο ειναι αλλο θεμα.... ;) )

Ειπα οτι ηξερα απο προσωπικη εμπειρια και απο λεγομενα πωλητων της Quest και παντα εμπιστευτηκά..

Οντως το ηλεκτρονικο καταστημα εχει ~0 εξοδα συντηρησης αλλα αυτο δεν αιτιολογει την ραγδαια αυξηση του και την κατοχυρωση του ως νουμερο ενα διαδυκτιακη επιχειρηση.

Αν πιστευουμε οτι ειναι τοσο ευκολο τοτε να παμε να γινουμε ολοι επιχειρηματιες και οχι με 3000€ αλλα με 20.000€!

Το γνωριζω αρκετα καλα εναν απο τους ιδρυτες,με το ειναι φιλος μου,με το ημουν μεσα στην επιχειρηση,με το ηξερα τι κομπινες παιζονταν και ποιος εριχνε ολο το σπρωξιμο για να κονομησουν αυτοι οι 3 υπερλαμπροι φοιτητες αλλα και να βγει στον χωρο της λιανικης μια εταιρια χονδρικης χωρις να εχει το αναλογο ρισκο απωλειας πελατολογιου ή να πεσει σε μια φουσκα ξανα τυπου Q-Telecom ανοιγωντας δικια της αλυσιδα εχει τερααστια διαφορα!

VAG PAP παρερμηνευσα το ΑΕ τωρα το ξανακοιταξα :S

Sorry Eshopades μην πεσετε να με φατε!

GA25 Λασπολογος μπουρδας φαφλατας φαντασιοπληκτος οκ αλλα ποιο ειναι το οφελος απο ολη αυτη την ιστορια για εμενα?

Θα μου στησει Αγαλμα το Insomnia ή επειδη σας ανοιξα λιγο τα ματια θα με ψαχνετε να με κερασετε καφε?

Ειχε κανενας σας επαφες με τον χωρο hardware και γενικα της Τεχνολογιας?

Δεν μιλαω για υπαλληλακους της πλακας Eshop και Πλαισιου(Επειδη απλα δεν ξερουν τιποτα παραπερα απο τα καθηκοντα τους)

Και επαναλαμβανω αν θες αποδειξεις βρες μου και εμενα για την Πανια και τον Καρβελα και πες μου γιατι περασαν το μπλοκο....

Θα το μαθεις ποτε ή θα μεινεις σε αυτα που θα σου πουν οι ειδησεις,ενα blog ή ακομα και ενα Forum?

Για πες τωρα εχω αδικο για την Q και τις τεραστιες απωλειες της Quest απο αυτη?

Πες μου και τον λογω που πουλησε τα καταστηματα ACS και τα αγορασε η Γενικη Ταχυδρομικη.

Δωστε κι`αλλο αντεχω!

Δημοσ.
Μπορεί να ισχύει το εξής... 3 φοιτητές με πλούσιους μπαμπάδες έβαλαν απο 500.000 ευρώ ο καθένας και ξεκίνησαν μια επιχείρηση, η οποία έγινε επιτυχημένη στην πορεία :-)

Παιδιά δεν απαιτείται τέτοιο κεφάλαιο για να ανοίξεις ένα e-shop μην τρελαθούμε...

Όσον για το θέμα των τιμών εκείνη την εποχή που άνοιξε το e-shop η αγορά της πληροφορικής ήταν σε τεράστια άνθηση, επίσης για όσους δεν γνωρίζουν η αγορά της πληροφορικής δουλεύει με τρελές μεταχρονολογημένες επιταγές... Αυτοί λοιπόν που έχουν μετρητό να διαθέσουν για την αγορά από τους χονδρεμπορους κερδίζουν πολύ μεγάλα ποσοστά έκπτωσης... Αν λοιπόν τα λειτουργικά είναι χαμηλά στις αρχές μια τέτοιας επιχείρησης και ανταγωνιστικός μπορείς να είσε και με ελάχιστες επισφάλιες μια και καλώς η κακώς μετρητά πουλάς μετρητά αγοράζεις... Το E-shop έγινε αυτό που έγινε γιατί εκμεταλεύτηκε την ρευστότητα του μειώνοντας πολύ τα περιθώρια κέρδους του, επιτυγχάνοντας καλητερες τιμές λόγω του μετρητού των συναλλαγών του.

Έχει κυκλοφορήσει στο παρελθόν ένα έντυπο για τις εταιρίες πληροφορικής από τον ΣΕΠΕ στο οποίο αναγραφόνταν το Top 20 των εταιριών σε θέμα ανάπτυξης κύκλου εργασιών για την πενταετία 2000-2005 (κάπου το έχω αυτό) ... Πρώτο ήταν το E-shop με ποσοστό 4300%.

Δημοσ.

@Sotosgl:Δεν νομίζω να μπήκε μέσα με την Q-Phone.Απεναντίας μάλιστα,χωρίς καμία τεχνολογική επένδυση,μόνο και μόνο με υπεργολαβία (πελατολόγιο άλλης εταιρείας κινητής) έβγαλε τ'άντερά του απ' την πώλησή της στον αράπη.Q σου λεβέντη μου,που είπε και ο Θέμος κάποτε.

Δημοσ.
Παιδιά δεν απαιτείται τέτοιο κεφάλαιο για να ανοίξεις ένα e-shop μην τρελαθούμε...

Όσον για το θέμα των τιμών εκείνη την εποχή που άνοιξε το e-shop η αγορά της πληροφορικής ήταν σε τεράστια άνθηση, επίσης για όσους δεν γνωρίζουν η αγορά της πληροφορικής δουλεύει με τρελές μεταχρονολογημένες επιταγές... Αυτοί λοιπόν που έχουν μετρητό να διαθέσουν για την αγορά από τους χονδρεμπορους κερδίζουν πολύ μεγάλα ποσοστά έκπτωσης... Αν λοιπόν τα λειτουργικά είναι χαμηλά στις αρχές μια τέτοιας επιχείρησης και ανταγωνιστικός μπορείς να είσε και με ελάχιστες επισφάλιες μια και καλώς η κακώς μετρητά πουλάς μετρητά αγοράζεις... Το E-shop έγινε αυτό που έγινε γιατί εκμεταλεύτηκε την ρευστότητα του μειώνοντας πολύ τα περιθώρια κέρδους του, επιτυγχάνοντας καλητερες τιμές λόγω του μετρητού των συναλλαγών του.

Έχει κυκλοφορήσει στο παρελθόν ένα έντυπο για τις εταιρίες πληροφορικής από τον ΣΕΠΕ στο οποίο αναγραφόνταν το Top 20 των εταιριών σε θέμα ανάπτυξης κύκλου εργασιών για την πενταετία 2000-2005 (κάπου το έχω αυτό) ... Πρώτο ήταν το E-shop με ποσοστό 4300%.

Οι μεταχρονολογημένες επιταγές που αναφέρεις είναι συνήθως 2μηνες ή το πολύ 3 αν μιλάμε για μεγάλους προμηθευτές. Αν δεν υπάρχει κεφάλαιο δεν σε σώζουν αυτά ειδικά στο τομέα της λιανικής πώλησης που το καθαρό κέρδος είναι ελάχιστο!

Δεν μιλάμε για παροχή υπηρεσιών οπου μπορείς με ένα μικρό πελατολόγιο να τα βγάλεις πέρα.

Στα υπόλοιπα συμφωνώ, το eshop ήταν το πρώτο κατάστημα του είδους και αυτό ήταν μεγάλη επιτυχία. Πως όμως κατάφερε να έχει τιμές χαμηλότερες απο τους ίδιους τους προμηθευτές του???

Δημοσ.

ΟΧΙ GA25 δεν θα γινουμε επιλεκτικοι με τις κρισεις μας... :)

Θα μενουμε σε αυτα που λεγονται εδω μεσα και οχι σε εικασιες!

3000€ αρχικο κεφαλαιο!Με εδρα μια αποθηκη ενας υπερπρομηθευτης θα δεχτει να παρει εξαμηνη επιταγη απο μια επιχειρηση χωρις τις βασικες υποδομες χωρις να του παρουσιασεις στοιχεια?

To eshop τα εχει αυτα τα στοιχεια που ψαχνεις στο Site του αναρτημενα!

4300% μονο και μονο απο ενα τετοιο νουμερο πιστευει οτι ολα ειναι θεμα ευρηματικοτητας των τριων?

o_magazatoras ή κυριε μαγαζατορα(Το κυριε δεν ειναι ειρωνικο!)

Την περιοδο που εργαζομουν στην εν λογω εταιρια η Q telecom παρεσυρε μαζι της ολη την Quest εξου και το ντομινο με τις κινησεις απελπισιας ACS μπορεις αν εχεις την διαθεση να κοιταξεις τις χρονικες περιοδους που μιλαμε?Και ισως λυθουν πολλα ερωτηματα.

Τωρα απο εκει και περα αν βρηκε την χρυση τομη αργοτερα ειναι αλλο θεμα :)

-----Προστέθηκε 14/11/2008 στις 06 : 15 : 30-----

Οι μεταχρονολογημένες επιταγές που αναφέρεις είναι συνήθως 2μηνες ή το πολύ 3 αν μιλάμε για μεγάλους προμηθευτές. Αν δεν υπάρχει κεφάλαιο δεν σε σώζουν αυτά ειδικά στο τομέα της λιανικής πώλησης που το καθαρό κέρδος είναι ελάχιστο!

Δεν μιλάμε για παροχή υπηρεσιών οπου μπορείς με ένα μικρό πελατολόγιο να τα βγάλεις πέρα.

Στα υπόλοιπα συμφωνώ, το eshop ήταν το πρώτο κατάστημα του είδους και αυτό ήταν μεγάλη επιτυχία. Πως όμως κατάφερε να έχει τιμές χαμηλότερες απο τους ίδιους τους προμηθευτές του???

Επιτελους Support :)

Σε μεγαλες εταιριες με μεγαλο πελατολογιο πηγαινει και 6μηνο με τα χιλια ζορια παντα.τριμηνη ειναι η απλη λυση.Το οτι εκεινη την περιοδο δεν μπορουσες να εχεις stock καθολου γιατι εβγαιναν καινουργιες τεχνολογιες πολυ πιο γρηγορα και ολα ηταν μεταβλητα το ειπαμε?

Μαλλον πρεπει να ανοιξω αλλο Thread

Εshopades Vs The World

Τι λετε?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...