Προς το περιεχόμενο

Καρτέλ στα online καταστήματα υπολογιστών - Αντιδράστε τώρα!

SMIRNOFF

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δυστυχώς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην αγοράζουμε και να τους μείνουν στο ράφι οπότε θα αναγκαστούν να κατεβάσουν τις τιμές υπομονή!!

• Απαντ. 236
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ρε παίδες για να μην ανοίγω άλλο θέμα οι επιστροφές προϊόντων από eshop σε πόσες μέρες έρχονται??Έχω πάρει ένα κινητό και ήταν ελαττωματικό το γύρισα στο κατάστημα το Σάββατο που μας πέρασε και μου είπαν θα το στείλουν πίσω τη Δευτέρα και θα μου στείλουν μήνυμα στο κινητό αλλά σήμερα είναι Παρασκευή και τίποτα το έχω πληρώσει και κινητό δεν έχω :( Λέω να κάνω μήνυση δεν θα το αφήσω έτσι.

Δημοσ.

[offtopic]

Ρε παίδες για να μην ανοίγω άλλο θέμα οι επιστροφές προϊόντων από eshop σε πόσες μέρες έρχονται??Έχω πάρει ένα κινητό και ήταν ελαττωματικό το γύρισα στο κατάστημα το Σάββατο που μας πέρασε και μου είπαν θα το στείλουν πίσω τη Δευτέρα και θα μου στείλουν μήνυμα στο κινητό αλλά σήμερα είναι Παρασκευή και τίποτα το έχω πληρώσει και κινητό δεν έχω :( Λέω να κάνω μήνυση δεν θα το αφήσω έτσι.

Φαντάζομαι δεν είχες στο παρελθόν άλλα παρεδώσε με eshop.gr ε;

[/offtopic]

Δημοσ.

• Διάβασα το thread με όση υπομονή είχα και το μόνο που έχω να είναι είναι ότι καλά μας κάνουν.

• Αυτό που κυριαρχεί στο thread είναι οι προσωπικές διαφωνίες και οι διαπληκτισμοί που ξεφεύγουν από την ουσία του θέματος.

• Είδα πάνω από 50 φορές την φράση να μην αγοράζουμε για να αναγκαστούν να ρίξουν τις τιμές.

Αυτό που έχω να πω εγω είναι :

Είστε διατεθειμένοι για μια μαζική αποχή από αγορές ηλεκτρονικών προϊόντων ή είστε μόνο λόγια??

Είμαστε όλοι άτομα που μας αφορά αυτή η αγορά και έχουμε το πλεονέκτημα του internet.(Οι γιαγιάδες που ψωνίζουν στις λαικές δεν έχουν ανάλογα μέσα μαζικής συνεννόησης και τα παραγγέλματα του ΙΝΚΑ σπάνια ακολουθούνται και από λίγους)

Εγώ προτείνω μαζική και ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ αποχή από την αγορά για να καταλάβουν κάποιοι ότι δεν είμαστε πρόβατα και δεν μπορουν να κάνουν ότι θέλουν.

Τι λέτε?

Δημοσ.

τα καταστήματα δεν πιστεύω πως βγάζουν ψίχουλα (συνεχίζω σε προηγούμενα post)

ίσως σε πιεσμένες περιόδους να μειώνονται τα κέρδη αλλά όταν βγάζουν ψίχουλα σημαίνει ότι έχουν κάνει λάθη στη διαχείρηση

το τελευταίο γίνεται βέβαια, δεν είναι σπάνιο αλλά δεν τους φταίει κανείς

αντί για παράδειγμα ένα κατάστημα να παίρνει από τον πρώτο προμηθευτή πάει και παίρνει από τον δεύτερο, αντί να πάρει από εξωτερικό σε προϊόντα που δεν τίθενται όροι παίρνει από εδώ γιατί δεν το έχει ψάξει

ε προφανές είναι ότι θα μοιραστεί κέρδος αλλά δεν του φταίει ο πελάτης γιατί πήγε κι έφτιαξε κατάστημα με την επιδότηση και δεν έχει ιδέα πως να το managarei

εκτός αν τον έχουν bannarei οι πρώτοι προμηθευτές για κάποιο λόγο, παίζει κι αυτό πιο σπάνια

μέσα από τη διαφωνία σας πάντως βγαίνει το ζουμί, που είναι οι ειδικές τιμές, εκεί είναι το όλο ζήτημα

εγώ πιστεύω πως τα καταστήματα πληροφορικής αυτή τη στιγμή έχουν ένα καλό επίπεδο ανταγωνισμού και αυτό δεν θα αφήσει περιθώρεια για λάθη από καταστήματα

χωρίς να σημαίνει ότι δεν βγάζουν αυτή τη στιγμή

κέρδη βγάζουν όλοι (καταστήματα) αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε φτάσει σε κορεσμό ακόμη και κταμ μάλλον εξάγουν το πρόβλημα του πλήθους σε καταστήματα άλλων ειδών παρά στον ίδιο χώρο

εκεί είναι στο χέρι μας να επιλέγουμε με τις αγορές μας και να κρατήσουμε την αγορά σε καλό επίπεδο

εκεί που σίγουρα θα πρεπε να γίνουν καλύτερα τα πράγματα είναι στους προμηθευτές, οι οποίοι και βγάζουν τρελά κέρδη από τους διαγωνισμούς για τον εξοπλισμό του δημοσίου και του στρατού και ότι κομμάτια πάνε στη λιανική τα έχουν παραγγείλει μαζί με τις μεγάλες παραγγελίες και βγάζουν δυο φορές κέρδη

εκεί δεν υπάρχει ακόμη καλό επίπεδο ανταγωνισμού - από τι γνωρίζω σε κάποια βασικά προϊόντα οι πρώτοι προμηθευτές ακόμη είναι 2 και δεν έχουν πάντα πρακτικά δικαίωμα τα καταστήματα να πάρουν από εξωτερικό

θεωρητικά εάν πιέσουμε εμείς τα καταστήματα, επιλέγοντας ανταγωνιστικές τιμές τότε θα πιέσουν και τα καταστήματα με τη σειρά τους τους προμηθευτές

το πρόβλημα είναι ότι στην πράξη αυτό δεν γίνεται, γιατί αυτό μπορούν να το κάνουν μόνο τα μεγαλοκαταστήματα τα οποία όμως επιδιώκουν προσωρινή συμμαχία με τους προμηθευτές για να κλείσουν την αγορά όπως πάντα, οπότε εκεί υπάρχει πρόβλημα

-

katerina με την αποχή δεν νομίζω πως λύνεται το πρόβλημα, ίσως και να επιδεινώνεται

αυτό που μπορεί ο καθένας να κάνει είναι να διαλέγει την ανταγωνιστική και ταυτόχρονα καλή τιμή σε αυτό που έχει ανάγκη

Δημοσ.
[...]

Τι λέτε?

Ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα γιατί μας αρέσει να αμπελοφιλοσοφούμε αλλά όχι να κάνουμε κάτι παραπάνω. Βαριόμαστε. Κι εγώ μέσα φυσικά. Προφανώς και δεν έχουμε (οργανωμένη) καταναλωτική συνείδηση.

Δημοσ.

katerina με την αποχή δεν νομίζω πως λύνεται το πρόβλημα, ίσως και να επιδεινώνεται

αυτό που μπορεί ο καθένας να κάνει είναι να διαλέγει την ανταγωνιστική και ταυτόχρονα καλή τιμή σε αυτό που έχει ανάγκη

Διαφωνώ εντελώς.Η ανταγωνιστικότερη τιμή μπορεί να είναι πολύ υψηλή επειδή ποτέ οι καταναλωτές δεν κινούνται σαν νοήμων σύνολο αλλά είναι σαν τα πρόβατα που τους εκμεταλεύονται.

Ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα γιατί μας αρέσει να αμπελοφιλοσοφούμε αλλά όχι να κάνουμε κάτι παραπάνω. Βαριόμαστε. Κι εγώ μέσα φυσικά. Προφανώς και δεν έχουμε (οργανωμένη) καταναλωτική συνείδηση.

Μπράβο ρε ετσι.

Δεν έχω σχόλια.

Δημοσ.
[...]

Μπράβο ρε ετσι.

Δεν έχω σχόλια.

Δεν περίμενα διαφορετική απάντηση. Ίσως να ζεις αλλού αν δεν έχεις διαπιστώσει τα παραπάνω.

Τελοσπάντων δεν έχει νόημα.

Δημοσ.

Εκμεταλευονται τον αμοιρο καταναλωτη μεχρι εσχατων!!!!, δεν υπαρχη ουτε ισοτημια με δολαρια και πα@@@@ιες ουτε τιποτα.Αφου βλεπεις οτι στο εξωτερικο ειναι πολυ ποιο φτηνα τα πραγματα και στην αμερικη βεβαια! οπου σε πιασουν ειναι και οπου τους πιασεις. δε φτανει αυτο σου πασαρουν και ανοιγμενα προϊοντα.προσφατα πηρα καρτα γραφικων απο πλαισιο που ειχε μεσα το παιχνιδη tom clancy six vegas το οποιο στο κουτι του παιχνιδιου ειχε και κλειδι για το ονλινε στο οποιο πηγα να μπω και βεβαια το εχουν βουτηξει και δεν με εβαζε φυσικα στο ονλινε παιχνιδι αφου το κλειδη του προϊοντος ειχε χρησιμοποιηθει.Εχω να πω τα εξείς,σε οσους ξερεται συμβουλευτε τους να κανουν αναβαθμιση σε αραια διαστήματα, και μονο οταν βρισκουν ευκαιριες.Καντε τους & ενα εμπαργκο.Ακομη να ξερεται οτι μερικα που μενουν stock τα σπρωχνουν σε ετοιμα συστηματα υπολογιστη που πουλαει ε-σοπ και πλαισιο.

Κοιταξτε και αλλου για κα8ε πραγμα που θελεται να παρεται,πχ e-gate multirama ktl ακομη και megamarket se merikes προσφορες ολα αυτα.ετσι χτιζεται ο ανταγωνισμος

• Moderators
Δημοσ.
Όποιος συμφωνεί με την αποχή να το λέει να δούμε αν υπάρχει ενδιαφέρον για συμμετοχή.

Εγω συμφωνώ!:-)

Εγω το χω πει, μεχρι ιουνη hardware δε παιρνω. Count me in.

Απλα να ξερεις οτι οργανωση εδω στο ελλαντα (οργανωμενο μποϊκοταζ), ΔΕ θα γινει ποτε.

Δε το χουμε, πως το λενε? :P

Δημοσ.
Εγω το χω πει, μεχρι ιουνη hardware δε παιρνω. Count me in.

Απλα να ξερεις οτι οργανωση εδω στο ελλαντα (οργανωμενο μποϊκοταζ), ΔΕ θα γινει ποτε.

Δε το χουμε, πως το λενε? :P

Καιρός να το αποκτήσουμε.:-)

Δημοσ.
[offtopic]

Φαντάζομαι δεν είχες στο παρελθόν άλλα παρεδώσε με eshop.gr ε;

[/offtopic]

όχι φίλε μου εσύ που φαντάζομαι είχες ξέρεις πόσες μέρες θέλει??

Δημοσ.

@tsilas1: Αν παρεξηγήθηκε αυτό που είπα, η σπόντα ήταν για το eshop.gr κι όχι για σένα. Έχει άσχημη φήμη για τις καθυστερήσεις/ταλαιπωρία που έχει να αντιμετωπίσει κανείς σε επιστροφές προϊόντων. Δεν είναι standard ο χρόνος σε κάθε περίπτωση και δεν ξέρω πόσο εξαρτάται απ τους ίδιους για την δική σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...