Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Παιδια σορρυ, αλλα στο αντιστοιχο θεμα στη CPU ενοτητα φανηκε η ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΜΕΓΑΛΗ αυξηση στις τιμες των CPU. Τωρα μητρικες, και εδω και λιγο καιρο και VGA (HD4850/70)... Ε δεεε παμε καλα!! Καθολου καλα. Εγω το λεω και το υπογραφω, οτι μεχρι τον επομενο ιουνη HARDWARE ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΩ. ΤΕΛΟΣ. Καμια οθονη και ααααν...
Barbattilas Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Για φτύσιμο είναι ... αλλα βρίσκουν και τα κάνουν. Κι εν μερει τους δικαιολογω! Ούτως ή άλλως το παλουκάρι που το παίζει gadgetάκιας από πλαίσιο ή e-shop θα αγοράσει. Λίγο πάνω λίγο κάτω... Σιγά μην πέσει η μύτη του να αγοράσει από μικρομάγαζα... Τους καταντήσατε ολιγοπώλιο. Απλα αυτή την φορα το παρακάναν. το γ****** και ψόφησε. Φατε την όλοι τώρα! (κι εγώ μαζί) ============================================== ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.... ΚΩΛΟΦΑΡΔΙΑΣ! Ρε μάγκες ένας φίλος μου πήρε PC πριν ένα μηνα (εχει δεν έχει) Πρόλαβε 8400 με 140κάτι και με PSU CoolerMaster 600 στα 72€, μία βδομάδα πριν πάρουν τα pc parts την ανηφόρα. Τώρα ο επεξεργαστής του κάνει 164,99 € και πρόλαβε τροφοδοτικό που εξαφανίστηκε από την αγορα και σχεδόν το έπιασε σε τιμή το 520 με 69€ βάζοντας σχεδόν ένα δεκάρικο!!!! Το κουτί συνολικά που πήρε με 800 κάτι € θα το αγόραζε τώρα με 50 € καπέλο (και βάλε)... Κολόφαρδε Δημήτρη ...
oneofthem Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Ο προμηθευτης αλλαζει τιμες καθε 3 μερες? Εχω παρατηρησει οι τιμες να αλλαζουν και καθε 2 μερες και να ανεβοκατεβαινουν. Επισης το coolermaster cosmos s πωλειται αρκετα φθηνοτερα στο εξωτερικο απ'οταν στην αρχη της παραγωγης του. Δηλαδη πωλειται φθηνοτερα σε ολο τον κοσμο και ο προμηθευτης στην Ελλαδα αποφασισε μονος του να ανεβασει τις τιμες? ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΣΤΑ ΑΛΛΟΥ Να σου εξηγησω τι ακριβως? Πρεπει να εισαι οικονομολογος για να καταλαβεις τι γινεται στην χωρα τουτη? Γιατι τα οι μεγαλες εταιριες με τα γαλατακια συμφωνησαν σε μια τιμη? Για το συμφερον το δικο μας ή το δικο τους? Μηπως και εκει εφταιγε καποιος αλλος? Με τα πρατηρια τι γινεται? Στα plaisio και στο e-shop γινεται ακριβως το ιδιο. Συμφωνουν και ανεβοκατεβαζουν τις τιμες αναλογα με την ζητηση,με το stock των προιοντων κ.τ.λ. Οπως ειπα και προηγουμενως εχει τυχει να αλλαξουν τιμες ανα 2 μερες στα ιδια προιοντα. φίλε μου, αν δεν ξέρεις σε παρακαλώ μην γράφεις στην τύχη αλλά αντιφάσκεις κιόλας γιατί κάποια ερωτήματα που έθεσες εν μέρει τα απάντησες και μόνος σου οι εταιρίες με τα γαλατάκια ακριβώς δεν είναι λιανέμποροι και δεν είναι supermarket το eshop και το πλαίσιο είναι καταστήματα λιανικής πώλησης (τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα) πως μπορεί να τα έχεις μπερδέψει αυτά δεν έχω καταλάβει οι ομόλογοι της γαλακτοβιομηχανίας στο χώρο των υπολογιστών είναι οι κατασκευαστές (που δεν έχουμε στην ελλάδα) και οι προμηθευτές (οι εταιρίες της γαλακτοβιομηχανιάς έχουν ουσιαστικά δικό τους σύστημα διακίνησης και διανομής ανεξάρτητα εάν δεν είναι ίδια εταιρία) οι λιανέμποροι δεν καθορίζουν τις τιμές όταν δεν υπάρχουν πολλοί προμηθευτές όπως στο χώρο των υπολογιστών εάν θέλεις να εκφράσεις γνώμη πρέπει να έχεις κάποια ιδέα πρώτα και κάποια επιχειρήματα, δεν είναι κακό αυτό που σου λέω, δίκαιο είναι αυτή τη στιγμή αμφιβάλλω εάν ξέρεις καν ποιοι είναι οι προμηθευτές πρώτης τάξης επεξεργαστών στην ελλάδα και πόσοι όταν λέω καθορίζουν δεν εννοώ για μικρές μεταβολές επαναλαμβάνω Δηλαδη πωλειται φθηνοτερα σε ολο τον κοσμο και ο προμηθευτης στην Ελλαδα αποφασισε μονος του να ανεβασει τις τιμες? ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΣΤΑ ΑΛΛΟΥ καλά πλάκα κάνεις? η διαφορά από το να αποφασίσουν οι λιανέμποροι να πουλήσουν σε άλλη τιμή - πράγμα που υποστηρίζεις και δεν ισχύει (εάν θέλεις απλά πάρε και σύγκρινε τους τιμοκαταλόγους τι πιο απλό) - από το να το αποφασίσει ο χονδρέμπορας που στο κάτω κάτω αυτή είναι η δουλειά του ποια είναι? με τον ίδιο τρόπο δουλεύουν και οι δύο αγαπητέ, απλά ο ένας πουλάει σε καταναλωτές και ο άλλος σε έμπορους, με τη διαφορά ότι άλλος ανταγωνισμός και καθορισμός τιμών στο μεγαλύτερο επίπεδο και άλλος στη λιανική και γιαυτό ακριβώς οι τιμές κατά κύριο λόγο καθορίζονται από τον προμηθευτή Ο προμηθευτης αλλαζει τιμες καθε 3 μερες? Εχω παρατηρησει οι τιμες να αλλαζουν και καθε 2 μερες και να ανεβοκατεβαινουν. έχεις βάλει πολλά ερωτήματα και αυτό οφείλεται στο ότι δεν ξέρεις πως λειτουργεί το σύστημα, δεν είναι κακό αυτό αλλά δεν μπορείς να επιμένεις ούτε εγώ να γράψω βιβλίο για τα συστήματα προμηθειών οι τιμές του χονδρέμπορα πρώτης τάξης για κάθε χονδρέμπορα επόμενης τάξης και κατάστημα λιανικής, και κάθε πώληση εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες και μεταβλητές που αλλάζουν διαρκώς ο τιμοκατάλογος που δίδεται έχει σταθερές τιμές μεν αλλά που εφαρμόζονται ανά κατηγορία και περίπτωση, πρόσθεσε και τις αλλαγές στις τιμές που κάνουν και τα καταστήματα λιανικής πώλησης και έχεις ένα πολύπλοκο σύστημα αλλά ξαναλέω λέω για μεγαλύτερες αλλαγές στις τιμές και αλλαγές που παρατηρούνται σε πολλά καταστήματα, δεν λέω πως τα καταστήματα δεν αλλάζουν και αυτά τις τιμές, είναι προφανές αυτό anyway, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί διαφωνείς σε κάτι προφανές ότι δλδ τις τιμές τις καθορίζουν οι προμηθευτές, θέλει πολύ μυαλό για αυτό το πράγμα? προφανώς θα κάνουν αλλαγές και τα καταστήματα λιανικής πώλησης σε μικρότερη κλίμακα όμως - το -+5 ευρώ που έγραψα παράδειγμα το έβαλα, εννοείται και περισσότερο ας μιλήσουμε με συγκεκριμένο πολύ χτυπητό και ακραίο παράδειγμα μπας και πάρεις μια ιδέα pny quadro fx 3700 http://www.skroutz.gr/s/51899/PNY-Quadro-FX-3700-512MB.html?keyphrase=pny+quadro+fx+3700 αυτή η κάρτα ήρθε αρχικά στα 700+ ευρώ λόγω ανταγωνισμού σε επίπεδο λιανικής κάποια καταστήματα την έβαλαν μέχρι και 670 ευρώ λόγω επιβεβαιωμένης έλλειψης διαθεσιμότητας και για καλύτερη σειρά στο skroutz κάποια καταστήματα ακολούθησαν στα 670 ευρώ, χωρίς αυτό να ισχύει - δλδ με την πρώτη εμφάνιση διαθεσιμότητας άλλαξε η τιμή εάν την παράγγελνες τότε θα σου έκαναν το κινέζο μετά, anyway τώρα βλέπεις την τιμή από 798 ευρώ ερώτηση: κάνανε καρτέλ τα 8 ανταγωνιστικά για το προϊόν αλλα όχι γενικότερα καταστήματα λιανικής πώλησης και τους ήρθε αυτό για ένα και μόνο προϊόν ή μήπως άλλαξε την τιμή οι προμηθευτές? απάντηση: υπάρχει μόνο ένας προμηθευτής για το συγκεκριμένο προϊόν στην ελλάδα, δεν χρειάζονται πολύπλοκοι υπολογισμοί για βρεις τη λύση κατανοητό? δεν λέω πως τα καταστήματα λιανικής δεν αλλάζουν τις τιμές, αυτό θα ήταν τρελό μεγάλες αλλαγές στις τιμές όμως ταυτόχρονα σε πολλά καταστήματα λιανικής, καρτέλ, συμφωνίες κλπ γίνονται σε μεγαλύτερο επίπεδο έχω κι άλλα να γράψω δλδ αλλά αρκετά έγραψα και δεν θα το συνεχίσω το θέμα, μπορεί να κάνω κάποια λάθη αλλά πιστεύω πως έχω σωστή εικόνα γιατί και αυτές είναι οι σπουδές μου και έχω εργαστεί σε προμήθειες στο συγκεκριμένο χώρο -----Προστέθηκε 12/11/2008 στις 02 : 18 : 16----- και τέλος ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΣΤΑ ΑΛΛΟΥ δεν έχω κανέναν ιδιαίτερο λόγο να τα πω ούτε σε κανέναν άλλο ούτε εδώ ούτε κατάστημα έχω, ούτε προμηθευτής είμαι ούτε προσπαθώ να πείσω κανέναν για αυτονόητα πράγματα για κάποιο κέρδος, ούτε έχω καταλάβει τι εννοείς "πέστα αλλού" λες και είμαι κανένας αντιπρόσωπος που έχει σκοπό την προπαγάνδα στους καταναλωτές...έλεος
mourlos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 τοσο δυσκολο ειναι να αντισταθειτε???? ενταξει καλο και ακριβο χομπι να εχεις υπολογιστη...αλλα οχι και ετσι...εδω σας πιανουν τον πωπο και λετε και ευχαριστω(και το λεω αρκετα ευγενικα)...τι σοι νεα γενια ειστε ρε......δειξτε στους χοντρεμποραδες οτι δεν ειστε τα junkies τους....αυτοι στο τελος θα τρωνε χαβιαρι και σεις την RAM.....αυτα κυριοι/ες
BLISS Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 mobo+cpu πριν απο 1 μηνα ηταν 340ε Σημερα τα ιδια ειναι στα 449 Καπελο 32% (πανω στο κερδος που ειχαν ηδη τοτε). Αρπαχτη για τις γιορτες κανουν, κι οσοι -χωρις λογο- τους κανουν μαγκες, ειναι αξιοι της μοιρας τους... Περιμενω να βγουν οι νεες cpu+mobos και τελικα θα δωσω λιγοτερα κι απο 340 κι αυτοι θα εισπραξουν με 2 μηνες καθυστερηση (τουλαχιστον) Μετα θα βγουνε να κλαφτουνε οτι δεν πηγανε καλα στις γιορτες... μπου+χου... ΟΥΣΤ λαμογια του κερατα!
Yperaspisths Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 oneofthem αλλα ειπα εγω,αλλα καταλαβαινεις εσυ. Ας κανω αλλη μια συντομη προσπαθεια ,αν και δεν νομιζω να με καταλαβεις παλι Εχουμε το coolermaster cosmos s που πωλειται 180 ευρο και μετα απο 2 βδομαδες παει 240 ευρο. Με το δικο σου σκεπτικο τα καταστηματα πουλησαν τα cosmos s στα 180 ευρο και τωρα πουλανε στα 240 ευρο αφου ο προμηθευτης αλλαξε τις τιμες (η βαλε κατι αλλο) Τι γινεται ομως οταν το ιδιο κουτι μετα απο 2 μερες παει παλι στα 180 ευρο? Τα πουλησε ολα και η νεα φουρνια απο τον προμηθευτη ειναι παλι φθηνοτερη? Διαφωτισε με σε παρακαλω ,γιατι δεν το καταλαβαινω. Εγω επιμενω οτι το eshop και το plaisio συννενοουνται και μας κοροιδευουν κανονικα. Προφανως θελουν να εχουν μεγαλο κερδος και αφου εχουν το μεγαλυτερο μεριδιο στην αγορα,ξερουν οτι οσο και να ανεβασουν τις τιμες ο κοσμος θα αγορασει. Επισης ειναι γνωστο οτι ο Ελληνας μπορει να πειναει ,αλλα με την πιστωτικη του καρτουλα θα παει να αγορασει την 46αρα νεα hd lcd.
washcloud Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 >Αρχικά καταχωρημένο από washcloud : [url="http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2404424#post2404424"]http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2404424#post2404424[/url] Για αυτο παντα θα μας συμπεριφερονται σαν καθυστερημενους και θα μας εκμεταλευονται. ΕΙναι σκεπτικο αυτο που εχεις? Το ξερεις οτι υπαρχουν στην Αμερικη πελατες που εκαναν κατεγγελια για κατι αντιστοιχο που εκανε η ΑΤΙ με την nvidia και δικαιωθηκαν? Δυστυχως το 99% στην Ελλαδα εχει το σκεπτικο σου και μας μαμανε καθημερινως ολοι. Απο τον Αλογοσκουφη που κανει οτι του γουσταρει και ανεβοκατεβαζει τεκμηρια,συνταξεις μεχρι το περιπτερο στην γειτονια σου που πουλαει το νερο με 1 ευρο γιατι ετσι γουσταρει. Απο τους πρατηριουχους που πουλανε την βενζινη με 1 ευρο και ας εχει παει η τιμη του βαρελιου στον πατο,μεχρι το eshop και το πλαισιο που ανεβοκατεβαζουν τιμες ,γιατι ετσι τους συμφερει και κονομανε και γραφουν τον καταναλωτη στα π@π@ρια τους Εγω προτεινω να μαζεψουμε υπογραφες και να κανουμε καταγγελια στο ΙΝΚΑ ή οποιο ειναι το αρμοδιο οργανο. Δεν θα κονομανε και αλλα λεφτα στην πλατη μας οι επιχειρηματιες ...και ποιός σου είπε εσένα (β)ρε χαριτωμένε, ότι παρανομούν ; Το να χειρίζονται στην πράξη μονοπωλιακά την αγορά, είναι ΑΛΛΟ καπέλο. Γι' αυτό όσες υπογραφές και να μαζέψεις και να στείλεις στο ΙΝΚΑ, μια μάντρα Nεχάλεμ θα τους κλάσεις. Κι αν είδες πρόσφατα το Addendum και πορώθηκες, χαλάρωσε γιατί δεν είναι αυτός ο τρόπος να τους βάλεις στη θέση τους. Κι αν θέλεις να ποστάρεις κάτι επαναστατικό , τράβα στο Μπλα Μπλα, κάνε ένα search, και θέματα πολλά θα βρεις. Αν τυχόν και δεν σε καλύπτουν oi ήδη υπάρχοντες τίτλοι,άνοιξε νέο, και κάνε κάτι ουσιαστικότερο. Διαμαρτυρία των gamers στο ευρωκοινοβούλιο, και πορείες στο Σύνταγμα. Aυτό μας έλλειπε. Αυτό βρήκε να σε κινητοποιήσει. Και δεν ξέρεις ΚΑΝ ποιό είναι το αρμόδιο όργανο για προσφυγή. Μην ξανα-αναρωτηθείς για το σκεπτικό μου και το συμψηφίσεις, όχι τουλάχιστον πριν σκεφτείς το τί αντιπροτείνεις γιατί θα σε πάρει το Diablo. Και βάζε και καμμιά οξεία, μέχρι τουλάχιστον να καταργηθούν επίσημα. Τη dsl μου μέσα, τσαντίστικα νυχτιάτικα...
oneofthem Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 oneofthem αλλα ειπα εγω,αλλα καταλαβαινεις εσυ. Ας κανω αλλη μια συντομη προσπαθεια ,αν και δεν νομιζω να με καταλαβεις παλι Εχουμε το coolermaster cosmos s που πωλειται 180 ευρο και μετα απο 2 βδομαδες παει 240 ευρο. Με το δικο σου σκεπτικο τα καταστηματα πουλησαν τα cosmos s στα 180 ευρο και τωρα πουλανε στα 240 ευρο αφου ο προμηθευτης αλλαξε τις τιμες (η βαλε κατι αλλο) Τι γινεται ομως οταν το ιδιο κουτι μετα απο 2 μερες παει παλι στα 180 ευρο? Τα πουλησε ολα και η νεα φουρνια απο τον προμηθευτη ειναι παλι φθηνοτερη? Διαφωτισε με σε παρακαλω ,γιατι δεν το καταλαβαινω. πιστεύω πως σε κατάλαβα και ξαναλέω, αλλά δε γίνεται δουλειά έτσι θα γράψω βιβλίο οι τιμές δεν είναι σταθερές... εάν δεν το καταλάβεις αυτό δεν πρόκειται να καταλάβεις (ευαγγελάτο δεν είδες τουλάχιστον που έδειχνε πως μας κλέβουν? σοβαρά τώρα κατέβασέ το) οι προμηθευτές έχουν τις τιμές στους τιμοκαταλόγους τους ok? η πραγματική τιμή όμως στην οποία θα αγοράσει το κατάστημα μεταβάλλεται εξαρτάται από τις πωλήσεις, από τη συνεργασία, ακόμη και για διαφορετικά προϊόντα μεταξύ τους καταλαβαίνεις λοιπόν ότι το κουτί που είπες, δεν είναι ή 180 ή 240 και τέλος, αλλά καθορίζεται η τρέχουσα τιμή βάσει πολλών παραγόντων, έγινε λίγο πιο ξεκάθαρο? επίσης ξέρεις πότε τελειώνει η κάθε παρτίδα? όχι, άρα πως ξέρεις που οφείλεται το κάθε ποσοστό της κάθε διαφοράς στην τιμή? εδώ δεν ξέρεις (ούτε εγώ) πόσοι είναι καλά καλά οι παράγοντες, θα ξέρουμε και τι ποσοστό της μεταβολής οφείλεται στον καθένα και υπάρχουν και άλλοι παράγοντες ειδικά σε προίόντα όπως τα ηλεκτρονικά δλδ δεν είναι μια απλή σχέση αυτό δε σημαίνει όμως πως λέω ότι δεν την άλλαξαν τη συγκεκριμένη τιμή τα καταστήματα δλδ δεν διαφωνώ μαζί σου στο παράδειγμα που έφερες και μάλιστα εάν δεν παρατηρήθηκε ταυτόχρονα και σε πολλά άλλα καταστήματα τότε πολύ πιο πιθανό είναι να την έκαναν τα καταστήματα αυτό το πρόβλημα συζητάμε όμως φίλε μου, ή μήπως τα μπέρδεψες? για το συγκεκριμένο πρόβλημα το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πας σε ένα άλλο κατάστημα (έξω από το καρτέλ που συζητάμε) και να πάρεις το συγκεκριμένο προϊόν δεν μιλάμε για αυτό όμως, μιλάμε για τα προϊόντα που η τιμή τους θα αλλάξει σε όλα ή τα πολύ περισσότερα καταστήματα αυτό μας ενδιαφέρει γιατί εκεί μας πονάει και γιαυτό έφερα ένα κραγμένο παράδειγμα την κάρτα αυτή δεν μπορείς να τη προμηθευτείς από αλλού, εκεί δεν είναι το πρόβλημα ότι δλδ όλα τα καταστήματα ανέβασαν την τιμή με μιας ή στο αν το πλαίσιο και το eshop ανέβασαν την τιμή σε ένα προϊόν που υπάρχει σε άλλα δέκα? όπως έγραψα πολλές φορές δεν ισχυρίζομαι πως τα καταστήματα δεν αλλάζουν τις τιμές, προφανές είναι σε άλλες αγορές (πχ ρούχα) τα καταστήματα παίζουν με τουλάχιστον 50% στο προϊόν, εννοείται ότι δεν δικαιολογώ τα καταστήματα και εάν θέλεις να ξέρεις εγώ buyer ήμουν και εάν υπάρχει κάποιος που διαπραγματεύεται πιο σκληρά από τον τελικό καταναλωτή είναι οι αγοραστές, μόνο όφελος δεν θα είχα να τους υποστηρίξω anyway, απλά δεν έχω το δικαίωμα να σου δείξω τιμολόγια χονδρικής, αλλιώς δεν θα χρειαζόταν συζήτηση - τα καταστήματα αισχροκερδούν, δεν το συζητάω αυτό, δεν διαφωνώ σε αυτό - οι επιδοτήσεις και η έκρηξη ανάπτυξης εμπορών καθώς και οι μηχανές σύγκρισης τιμών έφεραν πολύ καλύτερο ανταγωνισμό στο χώρο των ηλεκτρονικών, επίσης δεν το συζητάω και άμα τα υπουργεία είχανε τα μάτια τους ανοιχτά θα βρίσκανε τρόπους για να αναπτύξουν τον ανταγωνισμό και σε άλλες κατηγορίες - τότε τις τιμές σε ένα χώρο με σωστό ανταγωνισμο θα τις καθορίζουν πρώτα οι προμηθευτές για πάρτυ τους και αυτό δεν αλλάζει μέχρι να υπάρξει υγιής ανταγωνισμός και στους προμηθευτές, και έπειτα τις καθορίζουν οι λιανέμποροι για δικό τους λογαριασμό όπου δεν είναι βιώσιμο ένα καρτέλ όταν έχεις τόσους πολλούς ανταγωνιστές (εκτός αν τους συμπεριλάβεις όλους πια) δεν λέω πως οι προμηθευτές είναι οι κακοί και οι λιανέμποροι είναι τα θύματα, δεν ισχυρίζομαι ότι παίζει κατάσταση θυμάτων-παραγωγών φρούτων και μεσαζόντων-εκμεταλλευτών, καμία σχέση και προμηθευτές και λιανέμποροι έχουν βγάλει μεγάλα κέρδη στο χώρο οι τιμές σε πρώτο επίπεδο αυτή τη στιγμή εξαρτώνται από τον προμηθευτή όμως - και κάτι άλλο, το να διαφωνούν δύο καταναλωτές για ποιος είναι πιο κακός, ο προμηθευτής ή το κατάστημα είναι η αποκορύφωση του marketing και δεν με τιμά, νιώθω άσχημα οπότε δεν θα θελα να συνεχίσω την κουβέντα, οι καταναλωτές πρέπει να είναι ενωμένοι μεταξύ τους εναντίων και των δύο και όχι να διαφωνούν μεταξύ τους οπότε έχω μια εικόνα, μπορεί να κάνω λάθος, προσπάθησα να εξηγήσω πως λειτουργούν τα πράγματα, αυτά δεν έχω κάτι να επεξηγήσω περισσότερο ok
Sotosgl Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Εμπρος συντροφοι στον αγωνα! Τι παθατε ολοι σας? Μεταξυ μας θα καθομαστε να τσακωνομαστε? Εχω ζησει το θεμα Videogames,Consoles,Computer Components κλπ κλπ απο τα μεσα ας πουμε οτι δουλευα παλιοτερα στην μεγαλυτερη επιχειρηση με Videogames τα Cyberstores ή E-stores οι κονσολαδες σιγουρα θα τα ξερουν(Δεν μιλαω για καταστηματακι franchise τα κεντρικα παντα...) Ας παρουμε τα πραγματα απο την αρχη μιας και απο οτι βλεπω εχετε ορεξη για τεραστια posts με θεματα αγορας.. Εταιριες στον χωρο των υπολογιστων επισημοι αντιπροσωποι κλπ κλπ που ελεγχουν την αγορα ειναι Infoquest,interset,Octabit αντε και η Active που πιανει αλλη γκαμα αλλα ειναι ακομα μεσα στο παιχνιδι. Η Infoquest αφου εκανε ενα ανοιγμα με την κινητη τηλεφωνια Q που της απεφερε τεραστιες ζημειες εψαχνε τροπο να αυξησει τα εσοδα της αποτελεσμα πουλησε τα μισα υποκαταστημα ACS που ειχε και δημιουργηθηκε η Γενικη Ταχυδρομικη..παει αυτο. Δεν της εφταναν τα λεφτακια ομως και βρηκε τον τελειο τροπο να το γυρισει στην λιανικη και εδω ερχεται το eshop.. Λεφτα για διαφημιση ειχε,τα κερδη σε σχεση με την χονδρικη αγορα που εφοδιαζε μεχρι τοτε θα πολλαπλασιαζονταν χωρις να χρειαστει να ανοιξει καποιο Υπερκαταστημα με Overclockers Clown Ακροβατες και Zogler απλα καθαρα και στο ιντερνετ που εκεινη την περιοδο επαιρνε τα πανω του. (Θα μου πειτε δεν μας νοιαζει αλλα ειπαμε ολα απο καπου πρεπει να ξεκινησουν για να εχετε την γενικη ιδεα) Απο την αλλη το Πλαισιο που ηταν ο Αυτοκρατορας μεχρι τοτε που οι τιμες του ηταν απαραδεκτες(σε συκριση με εξω παντα)ενιωθε το εδαφος να χανεται κατω απο τα ποδια του.Multirama τοτε δεν υπηρχαν στον χαρτη! Το Πλαισιο δουλευε με CD Media(EA αντιπροσωπος)DIonic(Κονσολες) και για το κομματι Hardware δουλευε παραγγελιες απο εξωτερικο..το αιωνιο παραπονο των εγχωριων προμηθευτων εκτος απο καποιες εξαιρεσεις.Αρα αγοραζε σε εξευτελιστηκες τιμες απο εξω βαραγε την τιμη οσο ηθελε εδω και λεγαμε και ευχαριστω. Μην γελιομαστε ακομα και ο ελληνας επισημος αντιπροσωπος πχ της Ιntel ανεβαζει την τιμη αναλογα με την ζητηση. Οταν εμεις σαν επιχειρηση δεν αγοραζαμε απο τον επισημο εκπροσωπο της Ελλαδος πχ τιτλους EA ή Ps2 ή PSP ή Κασετες για GBA&DS(Sorry Nortec!) παρα μας συμφερε να αγοραζουμε(απο τον επισημο αντιπροσωπο παντα)απο αλλες χωρες πχ Αγγλια και Αμερικη που τα μεταφορικα επιβαρυναν εμας βαλε και το τελωνειο για πραγματα απο Αμερικη και μεταφορικες και παλι βγαζαμε τρελο κερδος τι περιμενεις? Οι τιμες εξω ειναι λιωμα αρκει να ξερεις που θα ψαξεις και αν εχεις την διαθεση να ψαξεις. Εκει πονταρει ο κουτοπονηρος εμπορακος-eshopάρχης-Πλαισιάρχης στην παραπληροφορηση που εχει πεσει με το κιλο(Ποιος να την αρχισε αραγε...?)οτι απο εξω τα πραγματα θα ειναι χαλασμενα,δεν θα εχεις εγγυηση θα σου κλεψουν την πιστωτικη και αλλα πολλα ενω ΕΓΩ ειμαι εδω για εσενα ΕΙΜΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ.Μεχρι να πεσεις στα service και στα RMA τους και να βλαστημας την ωρα και την στιγμη που τους ακουμπησες τα λεφτουδακια σου. Λετε για ανταγωνισμο αναμεσα σε αυτους τους 2 κολλοσους(Λεμε τωρα!) Εχετε σκεφτει τι παιζει απο πισω ομως?Το Πλαισιο πηγαινε για φουντο με τις τιμες που ειχε(ενω το Eshop κερδιζε εδαφος με απιστευτες ταχυτητες)λειτουργικα εξοδα βλεπεις να εχει 3 υπαλληλους στις τηλεορασεις 2 στο ταμειο 2 για να σου δινουν τα parts 1 για τις κονσολες 2 για τις ψηφιακες 1 για τα κινητα 3 για το service 5 για τις καρεκλες τραπεζια μπαμπου και τα χαρτικα ειδη που εχει...Παραλιγο να ξεχασω τα μπισκοτακια και τον καφε που εχουν στην εισοδο.. Λεω εγω τωρα με το αθωο παιδικο μυαλουδακι μου. Και αν υπαρχει κοινη συμφωνια Eshop(Infoquest μην ξεχνιωμαστε) και Πλαισιο τουλαχιστον για τα προιοντα που παρεχει η Quest?Αν απο εκει που το Πλαισιο αγοραζε απο εξω ξαφνικα εκανε προταση στην Quest να αγοραζει μονο απο αυτη αρκει να μην χτυπαει τις τιμες... Εκει ειναι που θα εχουμε χασει ολο το παιχνιδι γιατι πολυ απλα δεν θα λεμε το Eshop ειναι πιο φτηνο ή το Πλαισιο αντιστοιχα θα θεωρουμε τις τιμες που μας πλασαρουν αυτοι οι δυο ως λογικες και θα κανουμε τις επιλογες μας αναλογα με το τι μας βολευει και τι ειναι πιο κοντα. Συμπερασμα μπα που να βαραμε τον κωλο μας κατω να στειλουμε τον Κουγια να πηδαει μια μια τις μαντρες του Eshop και του Πλαισιου και στελνει εξωδικα με το κιλο ακομα και στις καθαρηστριες δεν ειναι αυτη η λυση. Εσυ που δεν λες να ανοιξεις του οριζοντες σου κανε απλα ενα κλικ στο skroutz συγκρινε και δες και μονος σου τι παιζει και στην τελικη αν δεν εισαι FAN του ιντερνετ πηγαινε στο μαγαζακι της γειτονιας σου που δεν εχει ως σκοπο την αρπαχτη(να σου βαρεσει δλδ μια τιμη με τρελο καπελο για να βγαλει τα σπασμενα επειδη σε βρηκε στην αναγκη)αλλα να σε πιασει πελατη εσενα και τους φιλους σου.Μπορει και να μην βγαλει κερδος σε ενα Part μπορει να το βρεις πιο φτηνα μπορει να φερνει μαυρα απο εξω ΨΑΞΕ ΤΟ! Ουφ κουραστηκα αλλα με αυτα που εβλεπα μπαφιασα.. Α και κατι ακομα θα δανειστω μια προταση απο τον φιλο μου grimpr που μου απαντησε στο τοπικ μου για αγορα νεου υπολογιστη Μην ανησυχείς και μην καταναλώνεις marketing προπαγάνδες για αμελητέες αποδόσεις. Και τωρα λιγο Off topic! Ελεος πια ηθελα ενα Pc μεχρι 300€ Tower μονο ο καθενας ελεγε το μακρυ του και το κοντο του με λιγα λογια η προταση που τους εκανα εγω ηταν η χειροτερη και ο υπολογιστης θα ηταν αχρηστος συμφωνα με αυτα που ελεγαν τελικα παιζω αψογα Ultra GRID,Sega Rally Revo,Dead Space,Far Cry 2,Crysis Warhead και Red Alert 3 Υποκειμενικα ειναι ολα και πως αντιλαμβανετε το αψογα ο καθενας! Το να μην κανεις αναβαθμιση αν χρειαστεις δεν ειναι λυση,εναλλακτικες υπαρχουν.. Γιατι να παρεις τον Ε7400 οταν ο Ε5200 ειναι στην μιση τιμη και η διαφορα αποδοσης του ειναι 3% γιατι να παρεις ASUS P5Q και οχι μια Gigabyte μια Asrock. Ξεκολληστε!!Δεν πουλας μουρη με το PC σου και αν καποιος θα ενθουσιαστει με κατι τετοιο θα ειναι ή το ξαδερφακι σου ή αλλος ενας Technofreak ή ο Bill Gates *σημειωση!Κανενα απο τα 3 δεν εχει βυζια Πρεπει να βγηκα Off topic καμοια 20αρια φορες και ζηταω συγνωμη αλλα ειναι η ωρα δυσκολη και δουλευω και το πρωι :S Οποτε μην βαρατε με το που το δειτε ηρεμα σχολια!
PCharon Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Συμπερασμα μπα που να βαραμε τον κωλο μας κατω να στειλουμε τον Κουγια να πηδαει μια μια τις μαντρες του Eshop και του Πλαισιου και στελνει εξωδικα με το κιλο ακομα και στις καθαρηστριες δεν ειναι αυτη η λυση. Έλιωσα! Μην ανησυχείς και μην καταναλώνεις marketing προπαγάνδες για αμελητέες αποδόσεις. (...) Ξεκολληστε!!Δεν πουλας μουρη με το PC σου και αν καποιος θα ενθουσιαστει με κατι τετοιο θα ειναι ή το ξαδερφακι σου ή αλλος ενας Technofreak ή ο Bill Gates *σημειωση!Κανενα απο τα 3 δεν εχει βυζια Έτσι! Θαρρώ σωστό τον παίχτη.
Yperaspisths Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 ...και ποιός σου είπε εσένα (β)ρε χαριτωμένε, ότι παρανομούν ;Το να χειρίζονται στην πράξη μονοπωλιακά την αγορά, είναι ΑΛΛΟ καπέλο. Γι' αυτό όσες υπογραφές και να μαζέψεις και να στείλεις στο ΙΝΚΑ, μια μάντρα Nεχάλεμ θα τους κλάσεις. Κι αν είδες πρόσφατα το Addendum και πορώθηκες, χαλάρωσε γιατί δεν είναι αυτός ο τρόπος να τους βάλεις στη θέση τους. Κι αν θέλεις να ποστάρεις κάτι επαναστατικό , τράβα στο Μπλα Μπλα, κάνε ένα search, και θέματα πολλά θα βρεις. Αν τυχόν και δεν σε καλύπτουν oi ήδη υπάρχοντες τίτλοι,άνοιξε νέο, και κάνε κάτι ουσιαστικότερο. Διαμαρτυρία των gamers στο ευρωκοινοβούλιο, και πορείες στο Σύνταγμα. Aυτό μας έλλειπε. Αυτό βρήκε να σε κινητοποιήσει. Και δεν ξέρεις ΚΑΝ ποιό είναι το αρμόδιο όργανο για προσφυγή. Με αποψεις σαν την δικη σου η χωρα θα καταντησει τριτοκοσμικη(ειναι και τωρα τριτοκοσμικη σε αρκετους τομεις ,αλλα οχι ακομα πληρως). Σε πειραξε που ασχοληθηκα με τα εξαρτηματα υπολογιστων? Που ξερεις αν γραφω και σε αλλα sites για τροφιμα? Επισης φυσικα και ειναι παρανομο να συννενοουνται εταιριες ,αλλα αντι να πεις οτι πεταξες κοτσανα στην αρχη το συνεχιζεις και εκτιθεσαι. Δεν αγοραζουν μονο οι gamers υπολογιστη. Υπαρχουν πολλοι που τους χρησιμοποιουν για να κανουν την δουλεια τους. Και στους δρομους πρεπει να παμε και πετρες να πεταξουμε. Δεν το παιζω επαναστατης. Δες ποσοι διαμαρτυρονται για τις ακριβες τιμες. Και για τα τροφιμα θα διαμαρτυρουθουμε και για τα καυσιμα και για τα εξαρτηματα υπολογιστων και για τα χαλακια στα σπιτια και για τις τσιχλες ακομα. Αν εσυ δεν ενδιαφερεσαι για τις τιμες και εισαι πλουσιος μπορεις να φυγεις απο αυτο το τοπικ Μην ξανα-αναρωτηθείς για το σκεπτικό μου και το συμψηφίσεις, όχι τουλάχιστον πριν σκεφτείς το τί αντιπροτείνεις γιατί θα σε πάρει το Diablo.Και βάζε και καμμιά οξεία, μέχρι τουλάχιστον να καταργηθούν επίσημα. Τη dsl μου μέσα, τσαντίστικα νυχτιάτικα... Δεν ηταν καν δικο σου σκεπτικο. Αναπαρηγαγες τον κλασικο ωχ-αδερφισμο που εχουν πολλοι σημερα ''και τι εγινε μωρε που μας κλεβουν?Στα φρυδια μου'' ή ''εγω εχω φραγκα και δεν με νοιαζει τιποτα και να πατε να πνιγετε'' Τονους δεν βαζω ,γιατι θα μου επαιρνε τον διπλασιο χρονο να γραψω το κειμενο. Γινομαι απολυτως κατανοητος και χωρις τους τονους,αλλα προφανως εισαι εμπαθης. Φιλικα Yperaspisths
kantaras Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 καλα και κανουν αφου μας βρισκουν κοροιδα και τρεχουμε και τα παιρνουμε.ας υπηρχε συνενοηση οπως σε αλλες χωρες να τρωγαν εμπαργκο για κανα εξαμηνο να δεις πως θα ισιωναν.αλλα που,οι ελληναραδες θελουν παντα τα καλυτερα σε στυλ i7 για να το παιζουν μουρη και πρωτοι και τρεχουν σαν τα κοτσυφια
Spartacos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 μαγκες αφηστε τις επαναστασεις και τους δικηγορους και χτυπηστε τους σκληρα εκει που πονανε! ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ! μπορεις να τη βγαλεις χωρις το super gaming rig για 1-2 μηνες περαστε το μυνημα και σε αυτους που σας ζητουν βοηθεια σε θεματα pc, ας δουν Οι Δυο 'Μεγαλοι' ενα -30/40% ,ειδικα στην περιοδο των γιορτων...και εδω ειμαστε
vagpap Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Eshop(Infoquest μην ξεχνιωμαστε) Είμαστε σίγουροι ότι το eshop είναι της Quest? Αν ναι, ποιός ο λόγος ύπαρξης του U που έχει και τη στάμπα της Quest? Πάντως η quest, και στο b2b έχει ανεβάσει τιμές τώρα τελευταία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.