Προς το περιεχόμενο

Προβλημα προσπελασης του 2ου pc στο 1ο μεσα απο lan

Nik0s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

To καλύτερο Remote Desktop είναι Windows Remote Desktop :D (απλά δε μπορείς να κάνεις restart κλπ)

Βασικά τα Xp είναι πανεύκολα στην δικτύωση τους, για μπές σε Vista να σε δώ.

Απο τον Πίνακα Ελέγχου φτιάξε τον λογαριασμό "nik" και στα 2 pc πρέπει να υπάρχει, απλά θέμα security είναι που δεν έχεις προσπέλαση. Κλείσε firewall κλπ πρώτα γιατί μπορεί να μη σε αφήνει αυτό να δείς τους φακέλους.

Για το θέμα του Administrator tools

Security Settings> Local Policies> Security Options

Η 3ή επιλογή είναι (Accounts: Limit local account use of blank passwords to console logon only). Σόρρυ ελληνικά Xp δεν έχω εύκαιρα :D

Επειδή με τα καινούργια updates των xp και το topology patch για να δουλέψουν μπορεί να δημιουργεί θέμα δοκίμασε το. Μπορεί να σου λέω και βλακίες απλά επειδή στα Vista μόνο έτσι έπαιξε το δίκτυο μου εμένα κάνε μια δοκιμή μπας και :D.

ΠΡΩΤΑ ΟΜΩΣ ΚΛΕΙΣΕ ΤΥΧΟΝ FIREWALL :D

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

η επιλογη ητνα enabel και την εκανα disable. και παλι δεν επαιξε.

Επισης δημιουργησα στο Β account με ονομα nik, αλλα τιποτα.

Δεν μπορω να καταλαβω πως διαολο ο Α υπολογιστης εβλεπε και εξακολουθει και βλεπει τοσο ευκολα τον Β υπολοσιστη ακομη και με απλο file sharinng και χωρις να εχει κανενα ιδιο account με τον 2ο υπολογιστη.

Ο Γαμημενος ο Β υπολιστης γιατι δεν κανει το ιδιο? Μετα απο φορματ ειναι γαμω το κερατο του....

-----Προστέθηκε 12/11/2008 στις 05 : 09 : 34-----

ειμαι σιγουρος οτι καποια μαλακια ειναι στον Α υπολογιστη και οτι δεν χρειαζεται καν advance file sharing, γιατι αλλιως θα τον χρειαζοτανε και ο Α και επισης δεν χρειαζεται να εχουμε τα ιδια user accounts και στα 2 pc γιατι και ΠΑΛΙ θα αναρωτιομασταν αφου δεν ειναι ιδια πως επαιζε εξαρχης στον Α.....

Δημοσ.

Μέχρι να βγάλεις άκρη με τους users και τα permissions τους δοκίμασε αν θες κάτι τέτοιο στους φακέλους που σ ενδιαφέρουν (με advanced file sharing):

shareak7.jpg

Δημοσ.

τα εχω κανει αυτα πολλες φορες σημερα αλλα και χτες. Παλι η ιδια κατασταση. Ο Α βλεπει τον Β αλλα οχι το αναποδο.

Στην δευτερη καρτελα εκει που λεει Everyone εννοει χρηστες του τοπικου υπολογιστη που επιχειρουν να προσπελασουν το συγκεκριμενο κοινοχρηστο η γενικα χρηστες ΚΑΙ του τοπικου δικτυου?

Δημοσ.

Βεβαιοτατος. Ουτε και το win firewall παιζει. ειναι disabled.

Δεν μου απαντησες ομως στην παραπανω ερωτηση.

Επισης γιαυτο συμφωνεις?

ειμαι σιγουρος οτι καποια μαλακια ειναι στον Α υπολογιστη και οτι δεν χρειαζεται καν advance file sharing, γιατι αλλιως θα τον χρειαζοτανε και ο Α και επισης δεν χρειαζεται να εχουμε τα ιδια user accounts και στα 2 pc γιατι και ΠΑΛΙ θα αναρωτιομασταν αφου δεν ειναι ιδια πως επαιζε εξαρχης στον Α.....

Δημοσ.

"Everyone" εννοεί όποιον χρήστη που συνδέεται σε υπολογιστή του LAN. Επειδή είχα προβλήματα με την πρόσβαση σε αρχεία μεταξύ δύο υπολογιστών, έβαλα "everyone" με "read" permission σε κάποιους καταλόγους κι ησύχασα.

Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ το "Simple File Sharing" και δεν ξέρω πώς διαχειρίζεται τα shares...

Δημοσ.

Προτεινω να ξεχασεις το simple file sharing, η microsoft το εβαλε για noobs....καμια σχεση με το επιπεδο σου. Ειναι για ατομα που δεν ξερουν την διαφορα δεξιου με αριστερου κλικ π.χ..

Παμε παρακατω.

1. Βγαλε το everyone και κανε add τους users που θελεις στα permissions.

2. Βαλε κωδικο και στους δυο χρηστες. Δε χρειαζεται να εχουν το ιδιο username.

3. Αλλαξε workgroup name και καντο Nik0s π.χ

4.Πηγαινε στα services και κανε restart το computer browser.

5. Μετα το restart θα στρωσει.

Δημοσ.

tsakonas γίνεται να προσθέσεις χρήστη του Α pc στα permissions για κάποια folders του B; Εννοείται πως οι υπολογιστές είναι σε workgroup κι όχι σε domain.

Δημοσ.

Οχι, δεν εννοω user απο αλλο pc. Local users.Κανονικα και με το everyone επρεπε να παιζει, απλα το χω δει και αυτο το κολλημα , οποτε δοκιμαζω με remove everyone και add local.

Δημοσ.

Αναφορικα με το 1ο βημα και με προλαβε και ο αντον οι χρηστες που θελω να κανω add στα permissions του κοινοχρηστου του Α υπολογιστη ειναι ενας συγκεκριμενος χρηστης απο τον Β υπολογιστη ονοματι 'Μαρία'.

Στην επιλογη θεσεις ομως και απορω γιατι τις εχει δεν με αφηνει να επιλεξω user απο αλλο pc αλλα μονο local user. Τοτε οι θεσεςι τι ρολο παιζουν αν δεν μπορεις να επιλεξεις ποιον χρηστη θελεις απο ποιο μηαχανημα του λαν?

εκτος αν εννοεις πως θα πρεπει για καθε remote user που θελω να συμπεριλαβω οτι αναγκαστικα θα πρεπει αν δημιουργησω εναν ομοιο local user? Ετσι λειτουργουν τα περιεργα Windows?

Δημοσ.

Οχι , μπερδευτηκες.....

Στο Α pc εχεις ενα account maria.

Στο B pc εχεις ενα account nikos.

Θα κανεις add στα permissions του Α pc την maria.

Θα κανεις add στα permissions του B pc τον nikos.

Οταν θα πας απο το Α, να μπεις στο Β , θα βαλεις το ονομα χρηστη και τον κωδικο του B (nikos).

Υ.Γ τις αλλες επιλογες τις εχει για το domain.

Δημοσ.

Μαλιστα αυτο νομιζω πως θα πεξει.

α) Oταν λες τις αλλες επιλογες τις εχει για το domain ποιες εννοεις? Τις θεσεις? και γενιka ολο το security tab?

Στην παρουσα φαση θελουμε μονο να ορισουμε δικαιωματα και οχι ασφαλεια? γιατι και τα 2 ζητανε χρηστες.

Μονο στα δικαιωματα να ορισω χρηστες και οχι στην ασφαλεια? Η ασφαλεια δηλαδη αφορα τα domain αποκλειστικα?

β) Αν ειμασταν σε domain και καναμε click στις θεσεις εκει θα ειχαμε την ευχερεια να διαλεγαμε οποιον χρηστη θελαμε απο οποιοδηποτε pc του τοπικου δικτυου?

γ) Το user account nik που θα δημιουργησω στο Β pc πρεπει να εχει απαραιτητως password και μαλιστα ιδιο me to nik του Α?

Μπορει να μην εχει καθολου password?

Αν δεν μπορει πρεπει αν ειναι το ιδιο?

Δημοσ.

β) Ναι αλλά χρειάζεσαι τη server έκδοση κάποιου λειτουργικού. Τα WinXP Pro μπορούν να κάνουν join σε ένα domain αλλά όχι να δημιουργήσουν κάποιο.

Δημοσ.

a)Οχι, η ασφαλεια ειναι για τους local users. Στην ουσια πιανει και στο αλλο tab, αφου με local user θα κανεις login.

Αν ειχες domain, θα σου εβγαζε και αλλους χρηστες σε αλλα Pc.

B)Ναι καπως ετσι.

c)Δε χρειαζεται να ειναι το ιδιο pass....πρεπει να υπαρχει ομως....βαλε 123, δε χρειαζεται κατι περιπλοκο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...