Προς το περιεχόμενο

Προβλημα προσπελασης του 2ου pc στο 1ο μεσα απο lan

Nik0s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εκανα ενα τοπικο δικτυο μεταξυ 2 δεσκτοπ ομορφα και ωραια και στιν θεσεςι δικτυου και τα 2 βλεπουν το ενα το αλλο.

Το προβλημα ειναι οτι μονο απο το pc απο το οποιο γραφς βλεπω τους κοινοχρηστους του αλλουν και μποιρς να στειλω αρχεια ενω απο το 2ο pc παρολο που βλεπει το πρωτο δεν μπορει να προσπελασει τα κοινοχρηστα του οταν κανω 2click σε αυτα.

μου λεει πως απαγορευεται η προσβαση και επικοινωνηστε με το διαχειριστη και κατι τετοια....

Γιατι ομως αυτο? Δεν εχω καποια ρυθμιση στον υπολογιστη μου ετσι ωστε να μην μπορει να τον προσπελαυνει ο δυτεροσ.

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Στο πρώτο pc έχει ορισμένο κάποιο password ο χρήστης που χρησιμοποιείς;

Ναι φιλε τωρα που το λες εχει και μαλιστα ειχα βαλει και το tuneup utilities να ακνει αυτοματο login.

Λες αυτο να φταιει? Αλλα αν ειναι αυτο γιατι δεν βγαινει ενα popup menu να με ρωτησει για το password να του το δωσω ετσι ωστε να με αφηνε να το προσπελασω?

-----Προστέθηκε 11/11/2008 στις 06 : 22 : 49-----

βαλε και στα δυο pc τον ιδιο κωδικο administrator και κοιτα να εχουν και το ιδιο username χρηστη

αυτο γιατι? πρεπει σωνει και καλα τα admin account να εχουν τους ιδιους κωδικους για να προσπελαζουν το ενα το αλλο? και ιδια user accoutn κιολας?

δεν ειναι λογικο.

-----Προστέθηκε 11/11/2008 στις 06 : 23 : 32-----

Το ενα pc εχει windows2003??? To ιδιο προβλημα ειχα και γω με w2k3 για το οποιο ακομα δεν εχω βρει λυση

xp exoyn kai ta 2.

Δημοσ.
Αυτο το χεις κανει?

Disable Simple File Sharing in Windows XP

Οταν μπηκες απο το ενα pc , σου ζητησε κωδικο?

Στο αλλο ζηταει, ή πεταει error με τη μια?

Disable γιατι να κανω το simple file sharing?

Το 1ο πσ οταν προσπαθει να προσπελασει το 2ο το κανει με την μια γιατι ισως δεν εχω ορισει κανενα κωδικο στο user account του 2ου πισιου.

(αραγε αν ορισω θα ρωταει?)

Στο 2ο πεταει error με τη μια οταν προσπαθω να προσπελασω κοινοχρηστα του πρωτου αντι να ρωταει ευγενιακ για password :-)

Δημοσ.

Αμα διαβαζες το λινκ δε θα ρωτουσες....εκτος και αν δεν ξερεις αγγλικα οποτε οκ....

Enabling Simple File Sharing prevents the ability to assign user-level passwords to shares. When Simple File Sharing is enabled on a computer, remote users will not be prompted for a password when accessing that computer's shares.
Δημοσ.

α) το διαβασα. Στο απλο simple file sharing δηλάδη η ολοι εχουν προσβαση η κανενας αν ο χρηστης στον οποιο ανηκει το κοινοχρηστο εχει ορισει κωδικο? Το sfs απλα δεν ρωταει αν διαπισωσει password σε user account?

β) Οσο για το advance το γυρισα σε τετοιο που λες αλλα δε μπορω να καταλαβω πως θα πω στο πσ απο το οποιο γραφω να βαλει το user account toy 2ou pc ως δικαιουχο.

Αυτο δεν πρεπει να κανω?

Δημοσ.

οχι, απλα θα βαλεις κωδικο σε καθε λογαριασμο που θες να χρησιμοποιησεις και μετα θα σου ζητησει το ονομα χρηστη στο αλλο Pc kai κωδικο, πατας αποθηκευση και τελος.

Δημοσ.

Αυτα που λες εννοεις στο advance file sharing ετσι?

Λοιπον τα εκανα, αλλα δεν με ρωταει τιποτα για κανενα κωδικο.

Η κατασταση ειναι ακριβως η ιδια οπως και στο simple file sharing.

Στο advance νομιζω πως πρεπει να πω και στα 2 πσ να βαλουν το ενα το αλλο ως δικαιουχο, δεν νομιζεις?

Δημοσ.

ε γινε λιγο πιο συγκεκριμενοσ σε παρακαλω. εχω και ενα πληκτρολογιο μονο και το πας περα δωθε απο το ενα σατο αλλο πσ για να δοκιμαζ και επειδιι ειναι ps/2 θελει και ρεσταρτ.

workgroup εχουν το ιδιο. workgroup λεγεται.

ποια περμισσιονς σε ποιους users?

Αφου σου λεω πως δεν μπορω να περασω στην λιστα με τους δικαιουχους τα user account του ενος στον αλλο.

Δημοσ.

Πρώτα απ`όλα για να μη πηγαινο φέρνεις το πληκτρολόγιο στήσε ένα remote desktop στο 2ό pc.

Απενεργοποιήσε Firewall κλπ ότι έχεις.

Φτιάξε στο 2ο pc user account ίδιο με του πρώτου.

Το οτι δε σε αφήνει λογικά είναι θέμα εφαρμογής, είτε firewall είτε το tune up αν και δε το λέω με σιγουριά.

Κοίτα στα Administrator Tools στα Local policies πρέπει να έχει επιλογή να αφήνει χρήστες να κάνουν login χωρίς password :D

Δημοσ.

πολυ καλη ιδεα αυτο με το ρεμοτε δεσκτοπ, θα του βαλω το teamviewer! μπραβο!

οταν λες φιλε μου στο 2ο πς να κανω user accoutn ιδιου με το πρωτο εννοεις πως να φτιαξω ενα χρηστη στο 2ο πς ονοματος 'nik'?

nik ειναι ο χρηστης απο τον οποιο γρφω τωρα απο το 1ο πσ.

Επισης ολα υατα στο simple file sharing h sto advance?

Το user account απο το Αδμιν τοολς θα το φτιαξω η απο τον πινακα ελενχου στην επιλογη χρηστες ή δεν παιζει ρολο?

(Δηλαδη για να προσπελασει ενα πσ το αλλο χρειαζεται το προς προσπελαση πσ να εχει ιδιο user account με το πσ που προσπαθει να το προσπελασει? Αυτο γιατι? Ρωταω γιατι τωρα το πρωτο μου πσ βλεπει μια χαρα το 2ο χωρις να του εχω ορισει κατι παρομοιο.)

επισης σε ποια επιλογη στην Τοπική πολιτική ασφάλειας εχει επιλογη να αφηνει να γινεται λογκιν χωρις κωδικο?

σορυ αλλα ειναι η πρωτη φορα που το επιχειρω και τα χω χαμενα απο χτες το βραδυ. Δεν καταλαβαινω γιατι χρειαζεται το ακθετι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...