S.M.Greek Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Γειά σας. Αγόρασα εναν ίδιο με τον παλιο μου σκληρό δίσκο. Ο δίσκος είναι westerndigitan 160gb JS SATA2 Η mobo μου είναι ASUS M2N-SLI Deluxe Αυτή την στιγμή δεν έχω κάνει raid, ωστόσο έχω συνδεδεμένο τον καινούργιο μου σκληρό δίσκο, τον βλέπει το BIOS όχι όμως και τα windows... Πως θα τον κάνω να δουλέψει στα windows?Θέλει κανένα jumperάκι? Και αν ναι που θα βάλω το jumper στον βασικό σκληρό με τα windows και μου στον δευτερεύον? ΥΓ.Το RAID (αυτό που είναι για μεγαλύτερη ταχύτητα-δεν θυμάμαι πιο) με συμφέρει ή καλά είμαι και έτσι?
SwAToNeR Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Administrative Tools > Computer Managment > Disk Managment Στα XP όπως και στα Vista είναι πάνω κάτω το ίδιο. Φτιάχτου partition απο εκεί. Θα στον έχει λογικά αν δεν ειναι άλλο πρόβλημα. Οι καινούργιοι δίσκοι συνήθως έρχοντε χωρίς να είναι partitioned.
xaris_sm Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 πηγαινε kai sto my computer - right clik manage- disk managment να το δεις και απο εκει
washcloud Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 ...ΑΝ δεν είναι το ότι ΑΝ είναι καινούριος, ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ όπως ειπώθηκε να είναι unpartitioned, τότε "καθαρίζεις" με τον τρόπο που ειπώθηκε μέσα από το disk management. ΑΝ όμως η μητρική σου (δεν την τσέκαρα.. ) αναγνωρίζει SATA1 δίσκους ΜΟΝΟ,,,τότε ακολουθείς τις οδηγίες που (πιθανώς) έχει επάνω του ο δίσκος - αλλίως στο site του - για το σε ποιά θέση πρέπει να βάλεις το τζαμπεράκι για να αναγνωριστεί ως SATA1. ...το αν σε "συμφέρει" να κάνεις striping (RAID-0), είναι καθαρά δικό σου θέμα. ΤΙ εννοείς όμως ; Να σε "συμφέρει" από ποιά άποψη ; (η έννοια του συμφέροντος και μή συμφέροντος, που πάνε μαζί, εμπεριέχει και την έννοια της "απώλειας". Τί ακριβώς "φοβάσαι" μη χάσεις φτιάχνοντας μια συστοιχία RAID-0 ; Διότι ΕΚΤΟΣ από ταχύτητα - αν και εμένα θα με ενδιέφερε περισσότερο RAID-1, για "αυτόματο backup", αν ΔΕΝ υπάρχει και ΤΡΙΤΟΣ δίσκος - με το RAID-0 κερδίζεις κατά τι ΚΑΙ σε χωρητικότητα, με την προυπόθεση ότι είναι πανομοιότυποι οι δίσκοι)
S.M.Greek Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Μάλιστα. Το θέμα είναι οτι δεν θέλω να κάνω τίποτα απο partitions. Θέλω ο ένας ο 160άρης να διαβάζεται απο τα windows σαν 160C και ο άλλος επίσης σαν 160άρης E (ή ότι είναι...)
SwAToNeR Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δεν είπαμε να τον σπάσεις σε partitions αλλά να του δημιουργήσεις partition. Θα του φτιάξεις ένα partition και θα τον κάνεις και quick format απο εκεί. Προσοχή στην επιλογή quick format αλλιώς θα τον περιμένεις ώρες
washcloud Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 ...όπως τα είπε ο αποπάνος. Για να δουν τον δίσκο τα win , ε, θέλει να έχει ΕΣΤΩ ΕΝΑ partition. Aυτό που δεν έχει και δεν τον βλέπουν τώρα
S.M.Greek Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 παιδιά απο το manage disk τον έκανα τον σκληρό format κτλ έκανα επανεκκίνηση και δεν ανοίγει το pc κολάει σε μια μαυρη οθονη που με απσρα γραμματα λέει επάνω faild boot κάτι τετοιο...το γνωστό τεσπα... Αποσυνδέω τον δευτερο σκληρό και ανοίγει κανονικά.Τι να κάνω?
SwAToNeR Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 απο Bios στο boot λογικά έχει επιλογή να Bootarei απο τον καινουργιο Σκληρό. Μπές και άλλαξέ το.
S.M.Greek Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 απο Bios στο boot λογικά έχει επιλογή να Bootarei απο τον καινουργιο Σκληρό. Μπές και άλλαξέ το. δεν έχει κάτι τέτοιο
SwAToNeR Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Πρέπει να σου έχει Hard disk Configuration η γενικά ποιόν δίσκο να διαβάζει πρώτο. άμα ψάξεις στο bios θα το βρείς. Είναι και ανάλογα το Bios. Μπορεί να είναι στο Main είτε στο Boot section. Γενικά πρέπει να του πείς να τσεκάρει τον 1όν δίσκο όχι τον δεύτερο. αν τους βάλεις και του 2 πάνω θα το δείς, με έναν μόνο δε θα σου βγάλει επιλογή αν δε κάνω λάθος.
S.M.Greek Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Μάλιστα. Και οι δυο οι σκληροί μου τώρα είναι χωρίς jumper Μπας και πρέπει να jumperώσω τίποτα?...
SwAToNeR Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Sata είναι. Το μόνο jumper που παίζει είναι για Sata/Sata2. Jumperakia κοιτάγαμε στους Eide που παίζανε 2 συσκευές σε μία καλωδιοταινία. Τώρα πια όλα Bios είναι
washcloud Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 ΑΝ όμως η μητρική σου (δεν την τσέκαρα.. ) αναγνωρίζει SATA1 δίσκους ΜΟΝΟ,,,τότε ακολουθείς τις οδηγίες που (πιθανώς) έχει επάνω του ο δίσκος - αλλίως στο site του - για το σε ποιά θέση πρέπει να βάλεις το τζαμπεράκι για να αναγνωριστεί ως SATA1. ...σαφώς και υπάρχει περίπτωση να υπάρχει θέμα jumper λοιπόν... Αν και το "σημείο" στο οποίο σταματάει, όντως υποδεικνύει ότι παίζει να είναι θέμα ρύθμισεις των boot options του BIOS setup...
S.M.Greek Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 ok τοτε παω bios κ σας ενημερώνω thanks:)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.