Γιάννης Platano Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δεν ξερω αν ειναι προβλημα hardware... Μερικες φορες 3 στιε 5 οταν ανοιγω το pc κολαει στην αρχικη οθονη που γραφει τι m/b εχει και δεν προχωραει. Με ενα reset ξεκιναει μια χαρα...Δευτερο reset δεν εχει χρειαστει μεχρι τωρα.... Τι μπορει να φταιει ??? Ευχαριστω.
xaris_sm Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Μπορει ο σκληρος δισκος να αρχιζει να τα παιζει και καθυστερει την Mobo να τον αναγνορισει...επισης βγαλε καμια μνημη μηπως χτυπαει και δες πως συμπεριφερεται
washcloud Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 ...για τη μνήμη ΕΩΣ χλωμότατο, και για τον σκληρό σχεδόν μία από τα ίδια (αν ήτανε για πρόβλημα, θα του το έβγαζε μια κι έξω, όσον αφορά τουλάχιστον το BIOS P.O.S.T. ... Aν έχει κάποιο ζόρι, το πιό πιθανό να του φανεί κατά το φόρτωμα του λειτουργικού...μόνο/οπωσδήποτε) Πιθανότερες...πιθανότητες : Η μπαταρία της μητρικής να έχει χάσει αρκετό voltage (..δεν το θεωρώ το πιο πιθανό, μάλλον από τα...απίθανα το κόβω, αλλά it happens, και είναι από τα πιο "εύκολα" να τσεκαριστούν - βάζοντας απλά μία καινούρια. Ακόμα-ακόμα, και ΧΩΡΙΣ μπαταρία, γίνεται και ΠΑΛΙ το τσεκάρισμα. Γίνεται ταυτόχρονα κι ένα reset του BIOS, με βγάλσιμο ΚΑΙ του καλωδίου τροφοδοσίας - προσοχή με τις ρυθμίσεις του στο κατόπιν, να ξέρουμε τί κάνουμε - πράγμα που ακούγεται να είναι και αρκετά πιθανό πως χρειάζεται να γίνει για να λυθεί άμεσα το ζήτημα) ..Μετά πάμε στα "σκληρά" : Δοκιμή (για κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα - πχ 1 βδομάδα) έτερου τροφοδοτικού. "Τέλος" , ζόρικα μαντάτα για τη μητρική. Έχει αρχίσει να χωλαίνει (πιθανό πρόβλημα με πυκνωτές). Αλλά αυτό, μέχρι να αποκλειστούν τα προγούμενα, και μέχρι ν' αρχίσει να δείχνει σοβαρά σημεία..."κοπώσεως", μόνο σίγουρο δεν είναι, και δεν μπορεί και να "ελεγχθεί "... Συν τοις άλλοις, έχει προστεθεί πρόσφατα (από τότε δηλαδή που εμφανίστηκε το ζήτημα) κάποια κάρτα PCI ; Κανένας ανεμιστήρας, κάτι άλλο που μπορεί να δημιουργεί "θέμα" στο BIOS ; (..κι ένα τελευταίο, αν είναι πάνω σε πολύμπριζο....προληπτικά αλλαγή πολύμπριζου)
Γιάννης Platano Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Σας ευχαριστω.Πληροφοριακα το pc ειναι μερικων μηνων ολο συνθεση Πλαισιου με 4πυρηνο επεξεργαστη και δυο δισκους 500 και 320 γιγα . Η m/b ειναι asus Θα δειξει.....
washcloud Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 ...ΨΙΛΟ-ξεχνάμε την περίπτωση πεσμένη μπαταρία τότε, και ίσως και την μητρική -μην πω ΚΑΙ το τροφοδοτικό, σαν προτεραιότητες. ...Αλλά επειδή με ΕΣΤΩ καινούριο μηχάνημα, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος,,,,για 'μενα ισχύουν όσα είπα στο πρώτο post Kαι με υψηλότερη προτεραιότητα πλέον στο BIOS reset...
Γιάννης Platano Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Υπαρχει καποιο αξιοπιστο προγραμμα που να ελεγχει το hardware του υπολογιστη ? Ευχαριστω.
washcloud Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 "να ελεγχει το hardware του υπολογιστη" ; ..τί είδους έλεγχο δλδ ; (...και για ποιό part ; )
Γιάννης Platano Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 "να ελεγχει το hardware του υπολογιστη" ; ..τί είδους έλεγχο δλδ ; (...και για ποιό part ; ) Αν υπαρχει κατι για το συνολο μηπως βρω τι φταιει για το παραπανω προβλημα.Ευχαριστω.
caution Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Δεν έχω δει κάτι τέτοιο σε software και αμφιβάλω αν γίνεται λόγω αρχιτεκτονικής...
washcloud Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Αν υπαρχει κατι για το συνολο μηπως βρω τι φταιει για το παραπανω προβλημα.Ευχαριστω. ..υπάρχει. Έχει διπλή ονομασία (μια και είναι της μόδας) : Τεχνικός Η/Υ και Βudget Enemy ...
Γιάννης Platano Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Μήπως είναι και θέμα κάποιου driver ποθ δεν είναι σωστός ή δεν έχει εγκατασταθεί σωστά? Αν ειναι κατι τετποιο θα ειχε διορθωθει νομιζω με format αλλα δεν διορθωθηκε.Ευχαριστω.
washcloud Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 ...εγώ μπορεί κατά την προσφιλή μου συνήθεια να είπα χαριτολογώντας ό,τι είπα στο τελευταίο μου ποστ - δεν ειρωνεύτηκα πάντως : Αν έχει γίνει ένα BIOS reset, και η συμπεριφορά συνεχίζει να είναι η ίδια, τότε απλά μόνο τεχνικός νομίζω μπορεί να βοηθήσει - και σίγουρα όχι κάποιο "multi-hardware-checker" πρόγραμμα (άσε που κάτι τέτοιο δεν υπάρχει). Κι ο τεχνικός...ΜΑΛΛΟΝ με εις άτοπο απαγωγή θα βγάλει συμπεράσματα (ΑΝ βγάλει), και με δοκιμή της μητρικής με άλλο επεξεργαστή, μνήμες, κάρτα γραφικών, δίσκους κλπ... Όταν πρόκειται για ζήτημα μητρικής ειδικά, ένας τεχνικός κατά 90φεύγα τοις εκατό, δεν θα ξέρει ΚΑΝ να πει ΠΟΙΟ ακριβώς είναι το πρόβλημά της. Απλά θα διαπιστώσει ότι η εν λόγω μαμά κάνει τα δικά της, κι άντε γειά... (υπάρχουν βέβαια και κάποιες PCI "κάρτες ελέγχου μητρικών" - αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία) Μια "τελευταία απόπειρα", θα μπορούσε να είναι ένα BIOS update.
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Μια "τελευταία απόπειρα", θα μπορούσε να είναι ένα BIOS update. Πως μπορει να γινει αυτο και κατα ποσο μπορει να αποβει μοιραιο εννοωντας να μην ξεκιναει ο υπολογιστης ?? Αν συμβει κατι τετοιο και δεν ξεκιναει χανεται η εγγυηση ? Ευχαριστω.
washcloud Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 ..αν δεν τους το πεις "προσπαθούσα να κάνω BIOS update και η ΔΕΗ μ' άφησε στα κρύα του λουτρού" (απ΄τις πιο πιθανές περιπτώσεις, όταν μιλάμε για "ζημιά" σχετικά με BIOS update, γιατί κατά τ' άλλα λίγο δύσκολο να γίνει ζημιά, αν χρησιμοποιείς το σωστό BIOS), παρά μόνο "η μητρική δεν δουλεύει"¨, ούτε τρόπο έχουν να το "ανιχνεύσουν", ούτε και νομίζω θα το κάνουν. Απλά θα δουν ότι δεν μπουτάρει, και θα στην αλλάξουν. Ίσως ακόμα και αν τους το πεις,,,φερθούν "ανθρώπινα" και την δεχτούν πίσω. Άλλωστε σωρηδόν επιστρέφουν και άλλες μητρικές στον αντιπρόσωπο, οπότε "στον σωρό" ΜΠΟΡΟΥΝ να...ρίξουν και τη δική σου, αλλά...εγώ θα την κράταγα αυτή τη λεπτομέρεια για τον εαυτό μου. It's a war άλλωστε με τα καταστήματα, σε διάφορα επίπεδα (αν σε έχουν τυραννίσει πχ για ένα δίμηνο με την επιστροφή κάποιου ΟΝΤΩΣ χαλασμένου DRD-RW όπως εμένα πρόσφατα, με μπόλικη κοροϊδία από μεριά τους στη μέση -"δεν είναι χαλασμένο", ενώ απλά δεν το ελέγχανε καν- τους ΛΕΣ μετά την "αλήθεια" ; ) οπότε δεν βλέπω το λόγο να χρειάζεται να είσαι..."σταυροφόρος". Άσε που δε χάνει κι η βενετιά βελόνι... Ελπίζω να ήμουν κατατοπιστικός. ...Όσο για το "πώς" γίνεται...οδηγίες στο site της μητρικής. Για τις μητρικές των τελευταίων 5 χρόνων, το update γίνεται ακόμη και μέσα απ' τα windows, με σχετικό προγραμματάκι που παρέχουν στο site τους,,,αν είναι σοβαροί. Αλλιώς, παρέχουν απλά το αρχείο που θα αντικαταστήσει το παλιό, το γράφεις σε μία δισκέτα εκκίνησης windows, εκκινείς από floppy, και κάνεις το BIOS flash (αλλιώς "update") από εκεί. Παίρνει ελάχιστο χρόνο, το πολύ κανένα λεπτό, κι αν υπάρχει UPS δεν διατρέχεις ούτε τον ελάχιστο κίνδυνο να μείνεις χωρίς ρεύμα και με τη μητρική στο χέρι. ..To θέμα είναι όμως πως "φοβάμαι" ότι η μητρική σου είναι ΟΥΤΩΣ ή άλλως γι' αλλαγή....
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 ..αν δεν τους το πεις "προσπαθούσα να κάνω BIOS update και η ΔΕΗ μ' άφησε στα κρύα του λουτρού" (απ΄τις πιο πιθανές περιπτώσεις, όταν μιλάμε για "ζημιά" σχετικά με BIOS update, γιατί κατά τ' άλλα λίγο δύσκολο να γίνει ζημιά, αν χρησιμοποιείς το σωστό BIOS), παρά μόνο "η μητρική δεν δουλεύει"¨, ούτε τρόπο έχουν να το "ανιχνεύσουν", ούτε και νομίζω θα το κάνουν. Απλά θα δουν ότι δεν μπουτάρει, και θα στην αλλάξουν. Ίσως ακόμα και αν τους το πεις,,,φερθούν "ανθρώπινα" και την δεχτούν πίσω. Άλλωστε σωρηδόν επιστρέφουν και άλλες μητρικές στον αντιπρόσωπο, οπότε "στον σωρό" ΜΠΟΡΟΥΝ να...ρίξουν και τη δική σου, αλλά...εγώ θα την κράταγα αυτή τη λεπτομέρεια για τον εαυτό μου. It's a war άλλωστε με τα καταστήματα, σε διάφορα επίπεδα (αν σε έχουν τυραννίσει πχ για ένα δίμηνο με την επιστροφή κάποιου ΟΝΤΩΣ χαλασμένου DRD-RW όπως εμένα πρόσφατα, με μπόλικη κοροϊδία από μεριά τους στη μέση -"δεν είναι χαλασμένο", ενώ απλά δεν το ελέγχανε καν- τους ΛΕΣ μετά την "αλήθεια" ; ) οπότε δεν βλέπω το λόγο να χρειάζεται να είσαι..."σταυροφόρος". Άσε που δε χάνει κι η βενετιά βελόνι... Ελπίζω να ήμουν κατατοπιστικός. ...Όσο για το "πώς" γίνεται...οδηγίες στο site της μητρικής. Για τις μητρικές των τελευταίων 5 χρόνων, το update γίνεται ακόμη και μέσα απ' τα windows, με σχετικό προγραμματάκι που παρέχουν στο site τους,,,αν είναι σοβαροί. Αλλιώς, παρέχουν απλά το αρχείο που θα αντικαταστήσει το παλιό, το γράφεις σε μία δισκέτα εκκίνησης windows, εκκινείς από floppy, και κάνεις το BIOS flash (αλλιώς "update") από εκεί. Παίρνει ελάχιστο χρόνο, το πολύ κανένα λεπτό, κι αν υπάρχει UPS δεν διατρέχεις ούτε τον ελάχιστο κίνδυνο να μείνεις χωρίς ρεύμα και με τη μητρική στο χέρι. ..To θέμα είναι όμως πως "φοβάμαι" ότι η μητρική σου είναι ΟΥΤΩΣ ή άλλως γι' αλλαγή.... Σε ευχαριστω.Απλα βαριομουν να το παω στο Πλαισιο (εχω 4ωρο service) αλλα καποια στιγμη θα το κανω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.