Προς το περιεχόμενο

τι patch panel να πάρω; τι να προσέξω;

kwstas_pap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,

πρόκειται να μετακομίσω σύντομα σε νέο (ανακαινισμένο) σπιτι υπάρχει καλωδίωση με 8 ethernet cat6 και 8 τηλεφωνικά (με καλώδιο που έχει μέσα 4 ζευγάρια ή 3 δεν θυμάμαι)...

ΠΑΝΤΩΣ.. τώρα έχουν μπει όλα εκτός απο το patch panel. δηλαδή υπάρχει ένα σημείο στο σπίτι που καταλήγουν 16 καλώδια (8 + 8) και πρέπει να συνδεθούν σε ένα patch panel.

Επειδή δεν έχω ιδέα ρωτάω:

πρέπει να προσέξω κάτι ιδιαίτερα στην αγορά του patch panel;

τι πρέπει να ξέρω;

τι πρέπει να έχω υπόψιν πριν την αγορά ή κατά τη διάρκεια αυτής;

αν έχω καταλάβει καλά δεν είναι κάτι φοβερό το panel.. ένα "παθητικό" κουτί .. σωστά;

θέλώ κάτι οικονομικό και όχι επαγγελματικό (σπίτι είναι και όχι εταιρεία)...

switch έχω.. ένα παλιό 10/100 της level1 8πορτο.. θα συνδέσω αυτό...

ευχαριστώ

Δημοσ.

Μπορώ να ρωτήσω γιατί χρειάζεσαι patch panel και όχι ένα απλό switch σαν αυτό που έχεις ή ένα μοδεμ-ρουτερ; Το patch-panel είναι κατεξοχήν για επαγγελματικούς χώρους, που ο τεχνικός θα μπορεί να κάνει πιο εύκολα την δουλειά του...Αν κάνω λάθος διορθώστε με. Όσον αφορά στα τηλεφωνικά καλωδια, αν το σπίτι έχει μία, άντε δύο γραμμές με isdn, δεν είναι δύσκολο να βάλεις το netmod εκεί που "σκάνε" όλα τα τηλεφωνικά καλώδια και να κάνεις δουλειά σου. Δίπλα θα πάει και το modem-router, και θα έχεις όλες τις επικοινωνίες του σπιτιού σε ένα σημείο.

Δημοσ.

isdn δεν έχω..

κατά συνέπεια ούτε και netmod.

έχω όμως 8 τηλεφωνικά καλώδια που θα ακούνε 2 γραμμές..

(ακόμα δεν έχω αποφασίσει σε πόσα τηλέφωνα θα ακούει κάθε γραμμή.. ίσως μόνο ένα και να το κάνω fax.. ίσως πάλι αργότερα δώσω 2 καλώδια στη μια γραμμή για τα παιδιά.. ίδωμεν..)

άρα μόνο με patch panel γίνεται δουλειά..

αν είχα μόνο δίκτυο θα βολευόμουν με το switch...

εναλλακτικές λύσεις θα φέρουν και άλλα "κουτιά/συσκευές"...

το ερώτημά μου είναι όμως:

ΤΙ πρέπει να ξέρει κάποιος που θέλει να αγοράσει patch panel;

Δημοσ.

1ον) Θές λεφτά. Τακλύτερα patch panel αυτή τη στιγμή είναι της Panduit αλλά θα τα πληρώσεις.

2ον) Άσκοπα λεφτά πας να ρίξεις για το σπίτι σου. Καλύτερα τερμάτισε τα σε RJ11 ή 45 και παίξε με ένα Router με Voip & PSTN πχ 780WL και διακλαδωτές και με Data Switch.

γιατί να μπείς στο κόπο και στα έξοδα για patch panel?

Δεν έχω να προτίνω κάποιο φτηνό γιατί patch panel χρεισιμοποιούν σε επιχειρήσεις κυρίως ή τύποι με λεφτά.

Δημοσ.

Σιγα τα λεφτα..... απτη στιγμη που εχεις ετοιμα τα παντα στο καινουριο σπιτι εννοειτε οτι θα δωσεις 100 ευρω π.χ , για ενα απλο και καλο patch panel....ομορφα πραματα....

Και αφου εχεις cat6 παιρνεις και ενα switch 1000ari later ....

Δημοσ.

βρε παιδιά δεν με απασχολεί το κόστος. με όσα έχω δει με το ζόρι θα υπερβεί τα 100 ευρώ..

το ερώτημά μου ήταν αν πρέπει να προσέξω κάτι συγκεκριμένα..

απ'ότι κατάλαβα αρκεί να υποστηρίζει cat6 (εφόσον τέτοια έχει το σπίτι)..

σας ευχαριστώ όλους...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...