Προς το περιεχόμενο

Laptop vs Netbook

platongr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν έχει βρεθεί κάποιος σε αντίστοιχο δίλημμα, αλλά θέλω να κάνω μια αγορά την περίοδο των Χριστουγέννων και δεν ξέρω τι ακριβώς να πάρω.

Τις ανάγκες μου, τις καλύπτουν και τα δύο. Δουλειά γραφείου, internet, mp3 και 2-3 άλλες εφαρμογές χωρίς υψηλές απαιτήσεις. Δεν με ενδιαφέρουν παιχνίδια και HD.

Τα netbooks τα θεωρώ πολύ βολικά ως προς το μέγεθος και το βάρος αλλά χωρίς δυνατότητες επέκτασης (μια κάρτα pcmcia δηλαδή)

Από την άλλη, δίνοντας 50-100 ευρώ παραπάνω έχεις ένα κανονικό laptop, ίσως λίγο κάτω σε ποιότητα αλλά χωρίς περιορισμούς.

Τα χρήματα που θέλω να δώσω είναι μέχρι 500€.

Επίσης, να ενημερώσω πως από την φύση μου δεν είμαι άνθρωπος που προσέχει τα πράγματά του, που σημαίνει ότι είναι πολύ εύκολο για μένα να το πάρω στο χέρι και να το πετάξω στο αυτοκίνητο ή σε μια τσάντα στην μηχανή και να φύγω. Το ίδιο εύκολο είναι να το χρησιμοποιήσω στο μπαλκόνι ενώ ψιχαλίζει και βρέχεται.

Μέχρι στιγμής είμαι ανάμεσα σε MSI Wind και Toshiba (πολλά μοντέλα). Δεν θέλω να ακούσω για Acer (τα 2 προηγούμενα έζησαν περίπου 2 χρόνια) και για αντίστοιχα.

:)

Δημοσ.

Για μένα το μόνο που θα πρέπει αν αναρωτηθείς είναι το μέγεθος της οθόνης. Αν σε καλύπτει τσιμπά ένα netbook που είναι πιο ματζόβολο. Αν όμως δεν μπορείς με 9-10" οθόνη τότε πας σε laptop.

Δημοσ.
Τις ανάγκες μου, τις καλύπτουν και τα δύο. Δουλειά γραφείου, internet, mp3 και 2-3 άλλες εφαρμογές χωρίς υψηλές απαιτήσεις. Δεν με ενδιαφέρουν παιχνίδια και HD.

Μην είσαι τόσο βέβαιος για αυτό. Καταλάβαίνω τι εννοείς αλλά αν η κύρια χρήση που θα κάνεις θα είναι office-internet τότε να είσαι 1000% σίγουρος ότι θα κάνεις πιο άνετα-ξεκούραστα και γρήγορα τη δουλειά ή διασκέδασή σου σε "κανονικό" φορητό.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να πας στο πλησιέστερο κατάστημα και να δεις/παίξεις για λίγο και με τα δύο. Εκεί σκέψου με κριτήριο με πιο θα προτιμούσες να κάνεις τις κύριες εργασίες σου.

Ο zervakise, σε πρόσφατο θέμα, έχει ένα δίλημμα για φορητό μεταξύ που θα σου ταίριαζαν γάντι. Ειδικά το R61 καθότι όπως έγραψες δεν δίνεις ιδαίτερη προσοχή στα αντικείμενα, επειδή έχει ανθεκτική κατασκευή πιστεύω ότι είναι η καλύτερη επιλογή.

Δημοσ.

Έχω παίξει λίγο με ένα Eee ενός φίλου αλλά η αλήθεια είναι ότι η οθόνη δεν με κούρασε τόσο όσο το πληκτρολόγιο που θέλει λίγο προσοχή, τουλάχιστον μέχρι να το μάθεις.

Η ζυγαριά έχει αρχίσει ήδη να γέρνει προς το laptop :)

Δημοσ.

Το mininote της HP έχει φοβερό πληκτρολόγιο, 95% του μεγέθους του κανονικού, δεν κουράζει. Καμία σχέση με τα eee.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...