paki Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 τα ΧΡ μου δεν κανουν εκκινηση σημερα.Βγανει μια μπλε οθονη και λεει pAGE_FAULT_IN _NONPAGE_AREA και λεει να κοιτα3ω αν υπαρχει προβλημα με εγγατασταση καποιου προγραμματοσ η να kanv disable sto BIOS memory option such as caching or shadoing(δεν ξερω τι ειναι αυτο).Το περιεργο ειναι οτι 3εκκινησα να κανω format και μου εβγαλε το ιδιο μηνυμα. Υπαρχει περιπτωση να τα επεξε τελειως ο σκληρος? safe mode μπαινει κανονικα παντωσ,τι μπορω να κανω?
teo64x Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Βγανει μια μπλε οθονη Όντως, πρωτοφανές πρόβλημα (όπως λέει κι ο τίτλος του thread). Έχει ξαναδεί κανείς βρε παιδιά "μπλέ οθόνη"; Σοβαρά τώρα, δοκίμασε reset στις ρυθμίσεις του BIOS για αρχή. Και πες μας αν έχεις προσθέσει καμιά συσκευή (ή συγκεκριμένα κάποια προβληματική RAM) πρόσφατα. Για περισσότερα, δες και εδώ.
micos000 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Στο ΒIOS έχει μια επιλογή κάπου για Shadowing της μνήμη. Αυτό εννοεί. Πρέπει όμως να πάρεις τις ρυθμίσεις μια-μια να δεις που ακριβώς το έχει, αν και δεν το έχουν όλες οι μητρικές. Μήπως έπαιξες καθόλου με το bios τελευταία; Δοκίμασε να κάνεις reset to defaults μήπως και στρώσει. Κάτι άλλο είναι, αν έχεις παραπάνω από ένα ντιμάκια μνήμης, να αφαιρέσεις ένα και να δεις αν στο ξανακάνει. Αν ναι, αφαίρεσε το άλλο. Συνήθως αυτό το μήνυμα είναι από λάθος χρονισμό μνήμης. Αν είναι by SPD κάντο Auto στο BIOS.
paki Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 λοιπον η αληθεια ειναι οτι εβαλα προσφατα 2G RAM αλλα ολα δουλευαν ρολοι εδω και δυο βδομαδες περιπου.Δυστηχως ομωσ αρχισατε να απαντησετε και καταφερα να σβησω το particion με τα windows και τα 3ανα κανω εγκατασταση τωρα . Και το επομενο προβλημα ειναι το δεν διαβαζει κατι το cd των windows . Αnyway ,αν τα εγκαταστησω τι να κανω , να αφαιρεσω τις καινουριεσ μνημεσ?
teo64x Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Πριν εγκαταστήσεις λειτουργικό να αφαιρέσεις τις καινούριες μνήμες. Προφανώς είναι ελαττωματικές και απλά άργησαν να σου πετάξουν το πρόβλημα.
paki Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Πριν εγκαταστήσεις λειτουργικό να αφαιρέσεις τις καινούριες μνήμες. Προφανώς είναι ελαττωματικές και απλά άργησαν να σου πετάξουν το πρόβλημα. το δοκιμαζω αμεσως και σου απαντω -----Προστέθηκε 10/11/2008 στις 08 : 28 : 04----- λοιπον ειχες δικιο,τισ εβγαλα,και μετα απο 5 ωρες προσπαθειας μπηκε επιτελουσ στην πρωτη σελιδα εγκαταστασης. Και τωρα εφαγα 5 ωρες σπαζοντας το κεφαλι μου να δω τι γινετε,εκανα δευτερο φορματ σε 2 βδομαδες και μου εμειναν 2G RAM ολοκαινουριες των 60 ευρω χαλασμενες.Gamw το eshop. Παντως 100000 ευχαριστω
teo64x Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Να επιστρέψεις τις RAM. Μου είχε τύχει κι εμένα θέμα με προβληματικές μνήμες και το e-shop μου τις άλλαξε αμέσως (αλλά σ' εμένα είχαν παρουσιάσει το πρόβλημα πολύ γρηγορότερα, δεν ξέρω αν αυτό θα παίξει ρόλο). Και πριν bootάρεις το λειτουργικό με τις καινούριες, να τρέξεις κάποιο memory test (π.χ. αυτό που υπάρχει στο cd του ubuntu) για σιγουριά. Γενικά, οτιδήποτε κάνεις με ελαττωματικές RAM, είναι επικίνδυνο για τα δεδομένα σου.
Land_Of_Banania Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Το ότι είναι προβληματικές οι μνήμες από που προέκυψε? Ούτε αναφέρει αν είχε και άλλες τις οποίες κράτησε ή τι mb ή μνήμες έχει κλπ. Μπορεί να είναι θέμα καθαρά ασυμβατότητας ή να πρέπει να ρυθμίσεις χειροκίνητα τα timings από το Bios ώστε να είναι κοινά για όλες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.